Aantal Coronavirus besmettingen in Denemarken

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Denemarken, 311,520 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +644 meer dan gisteren. 10 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,542 overleden in Denemarken aan corona. Gelukkig zijn er ook al 296,932 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Laatste cijfers coronavirus aantal besmettingen in Denemarken 25 juli:

Land Denemarken
Positief getest 311,520
Aantal Doden 2,542
Hersteld 296,932
Actieve gevallen 12,046
Kritische toestand 10
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus Denemarken vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Denemarken? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Denemarken, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Live Corona Kaart Denemarken zones

Hieronder vind je een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Denemarken:

Landkaart regio’s Denemarken

Kaart Denemarken aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Denemarken en Lokaal nieuws

Vakantie naar Denemarken mogelijk?

Op vakantie naar Denemarken coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Denemarken niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Denemarken versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Denemarken. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Denemarken of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Denemarken | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Denemarken is geel. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Denemarken

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen

Reizigers uit EU- en Schengenlanden mogen naar Denemarken reizen als zij 14 dagen of langer geleden voor aankomst in Denemarken volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 of als zij kunnen laten zien dat ze genezen zijn van COVID-19.

Alle andere reizigers moeten om Denemarken in te reizen een negatieve COVID-19-test laten zien (sneltesten zijn toegestaan). Dit geldt ook voor personen die in transit zijn (lees de voorwaarden). De PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur bij aankomst, voor sneltesten geldt 48 uur.

Kinderen jonger dan 17 jaar die met een volledig gevaccineeerde of negatief geteste volwassene meereizen, hoeven niet getest te worden of in quarantaine te gaan.

Inwoners van Denemarken hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien wanneer zij Denemarken inreizen per bus, trein, boot of auto.

Bij de Duits/Deense grens wordt geen Nederlandstalige test geaccepteerd. Deze moet in een Scandinavische taal, Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans zijn. Naam van de geteste persoon, het tijdstip wanneer de test is afgenomen en wie het certificaat heeft afgegeven moeten duidelijk vermeld zijn. De politie mag personen weigeren, als zij twijfelen of het certificaat echt is.

Woont u in Denemarken of bent u Deens staatsburger? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 test te laten zien. Kijk voor meer informatie op de  website van de Deense overheid.

Grenzen

Aan de grens is het mogelijk dat uw woonland gecontroleerd wordt. Neem daarom uw paspoort mee en een bewijs van uw adres in Nederland, bijvoorbeeld een verzekeringspas of officieel overheidsdocument met daarop vermeld uw Nederlandse woonadres.

Van Denemarken naar Zweden

Reist u via Denemarken naar Zweden? Lees dan verder op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) in Denemarken

Bekijk welke maatregelen er in Denemarken gelden. De maatregelen zijn soms anders dan in Nederland. Het gebruik van mondkapjes is verplicht op luchthavens, in het openbaar vervoer (en op stations en perrons). U moet minimaal 2 meter afstand houden en samenscholingen zijn nog steeds aan een maximum gebonden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en de Deense politie. U kunt de Deense autoriteiten ook telefonisch bereiken op +45 70 20 02 33. U kunt deze informatie ook vragen aan uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

U hoeft als u uit Denemarken terug naar Nederland reist niet in (thuis)quarantaine en u hoeft ook geen negatieve PCR-test te laten zien. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Denemarken voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Denemarken

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Denemarken de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Denemarken vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Denemarken bijzonderheden zijn, kijk dan op website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Denemarken favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Denemarken heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Denemarken een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Denemarken een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona-maatregelen
 • Bekijk welke maatregelen er gelden in Denemarken. Het dragen van een mondkapje is  verplicht op vliegvelden en ook in het openbaar vervoer (en op stations en perrons). In Denemarken wordt minimaal 1 meter afstand gehouden. Ook is er een maximum aantal deelnemers aan samenscholingen.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Denemarken. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Denemarken zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Denemarken en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Denemarken op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Denemarken. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Denemarken en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

Algemene alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassade in Kopenhagen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in Denemarken, bel dan het lokale nummer (+45) 337 072 00. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kopenhagen

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kopenhagen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Denemarken op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Denemarken

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Denemarken?

Door coronavirus was op vakantie naar Denemarken in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Denemarken mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Denemarken en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Denemarken

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Denemarken:

Klik hier voor Denemarken

😪 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Denemarken?

Wanneer je opreis gaat naar Denemarken heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Denemarken inclusief reisverklaring. Deze kaart benoemd meer dan 60+ coronateststraten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Denemarken

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ben je buiten? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten