Aantal Coronavirus besmettingen in Denemarken

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Denemarken, 256,482 mensen positief getest op corona. Dit zijn +1,012 meer dan gisteren. 34 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,493 overleden in Denemarken aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 243,718 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers COVID-19 in Denemarken 06 mei:

Land Denemarken
Positief getest 256,482
Aantal Doden 2,493
Hersteld 243,718
Actieve gevallen 10,271
Kritische toestand 34
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Denemarken vandaag

U zoekt een landkaart van Denemarken? Corona Teller bied op deze pagina duidelijke plattegronden aan van Denemarken, met daarop mooie vakantie plekken in Denemarken, lokaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Denemarken rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Denemarken:

Corona-teller.nl

Landkaart streken Denemarken

Kaart Denemarken aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Denemarken en vandaag

Vakantie naar Denemarken mogelijk?

Op vakantie naar Denemarken coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Denemarken geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de maatregelen in Denemarken versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Denemarken. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Denemarken of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Denemarken | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Op het vliegveld van Denemarken moet u bij aankomst een sneltest doen. Alle reizigers moeten 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Denemarken. U kunt niet via Denemarken naar Zweden reizen. Houd hier rekening mee. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Denemarken

Reischecklist

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Denemarken favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Denemarken heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Denemarken een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Denemarken een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Denemarken. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona-maatregelen
 • Bekijk welke maatregelen er gelden in Denemarken. Het dragen van een mondkapje is  verplicht op vliegvelden en ook in het openbaar vervoer (en op stations en perrons). In Denemarken wordt minimaal 1 meter afstand gehouden. Ook is er een maximum aantal deelnemers aan samenscholingen.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Denemarken. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Denemarken als het noodzakelijk is. Reis niet naar Denemarken voor toeristische reizen.

In Denemarken zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Denemarken en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Denemarken op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Denemarken gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Denemarken

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Denemarken de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) in Denemarken

Bekijk welke maatregelen er in Denemarken gelden. De maatregelen zijn soms anders dan in Nederland. Het gebruik van mondkapjes is verplicht op luchthavens, in het openbaar vervoer (en op stations en perrons). Horecagelegenheden en winkels zijn gesloten. Bij drogisterijen en apotheken kunt u alleen uw bestellingen ophalen. U moet minimaal 2 meter afstand houden en samenscholingen zijn nog steeds aan een maximum gebonden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en de Deense politie. U kunt de Deense autoriteiten ook telefonisch bereiken op +45 70 20 02 33. U kunt deze informatie ook vragen aan uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkingen

Het is niet mogelijk Denemarken in te reizen zonder een negatieve COVID-19 test te laten zien (sneltesten zijn toegestaan). Dit geldt ook voor personen die in transit zijn (lees de voorwaarden). De test mag niet langer dan 24 uur voor vertrek zijn afgenomen. Deze regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Op het vliegveld moet u bij aankomst een sneltest doen.

Alle reizigers moeten 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Denemarken. Op dag 4 van uw quarantaine mag u opnieuw een PCR-test doen, als deze negatief is mag u de quarantaine stoppen. Binnenlandse vluchten en vluchten van Groenland/Faeröer zijn van deze regelgeving uitgezonderd. De maatregel geldt niet alleen voor vliegverkeer, maar ook voor bus-, trein-, boot- en autovervoer. Inwoners van Denemarken hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien wanneer zij Denemarken inreizen per bus, trein, boot of auto.

Bij de Duits/Deense grens wordt geen Nederlandstalige test geaccepteerd. Deze moet in een Scandinavische taal, Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans zijn. Naam van de geteste persoon, het tijdstip wanneer de test is afgenomen en wie het certificaat heeft afgegeven moeten duidelijk vermeld zijn. De politie mag personen weigeren, als zij twijfelen of het certificaat echt is.

Woont u in Denemarken of bent u Deens staatsburger? Dan hoeft u GEEN negatieve COVID-19 test te laten zien. Kijk voor meer informatie op de  website van de Deense overheid.

Als u naar Denemarken reist moet u laten zien dat u een ‘geldige reden’ heeft om het land binnen te komen. Dat kan een zakenreis zijn, een bezoek aan een partner of familielid of doorreis naar een ander land. De lijst met ‘geldige redenen’ is te vinden op de website van de Deense politie.

Grenzen

Aan de grens is het mogelijk dat uw woonland gecontroleerd wordt. Neem daarom uw paspoort mee en een bewijs van uw adres in Nederland, bijvoorbeeld een verzekeringspas of officieel overheidsdocument met daarop vermeld uw Nederlandse woonadres.

Inreisverbod Zweden

Er geldt op dit moment een inreisverbod vanuit Engeland, Denemarken en Noorwegen voor buitenlandse reizigers die niet in Zweden wonen of werken of onder een uitzondering vallen. Dus als u niet in Zweden woont of werkt (dit moet u kunnen aantonen met officiële documenten) kunt u niet via Denemarken naar Zweden reizen. Lees meer op de website van de Zweedse politie (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Denemarken vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Denemarken bijzonderheden zijn, kijk dan op website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Denemarken. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Denemarken en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten.

Algemene alarmnummer: 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassade in Kopenhagen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in Denemarken, bel dan het lokale nummer (+45) 337 072 00. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kopenhagen

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kopenhagen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Denemarken op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Denemarken

Er zijn in Denemarken enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Denemarken?

Door corona was op vakantie naar Denemarken in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Denemarken mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Denemarken en vind daar ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Denemarken

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Denemarken:

Klik hier voor Denemarken

😷 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Denemarken?

Voor reizen naar Denemarken heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Denemarken incl. reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 60+ pcrtestlocaties door heel het land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Denemarken

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Blijf binnen; werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten