KAART Namibië Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Namibië, 155,255 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 29 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,914 overleden in Namibië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 144,742 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 25 januari

Laatste cijfers corona in Namibië 24 januari:

Land Namibië
Positief getest 155,255
Aantal Doden 3,914
Hersteld 144,742
Actieve gevallen 6,599
Kritische toestand 29
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona in Namibië vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Namibië? Wij tonen u duidelijke plattegronden aan van Namibië, met daarop mooie vakantie plekken in Namibië, Namibië nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Namibië zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Namibië:

departementen landkaart Namibië

Kaart Namibië aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Namibië en informatie

Vakantie naar Namibië mogelijk?

Op vakantie naar Namibië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Namibië lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Namibië versoepeld. En is vakantie in 2022 tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Namibië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Namibië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Namibië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 18-01-2022 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

Namibië wordt niet meer gezien als een land waar een zorgwekkende virusvariant is omdat deze variant nu ook in veel andere landen gevonden is. Namibië blijft wel een zeerhoogrisicoland. Het reisadvies voor Namibië is oranje. Er zijn minder strenge regels waaraan u moet voldoen voor vertrek naar Nederland. Lees in de rubriek Coronavirus wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Namibië

Reischecklist Namibië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Namibië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Namibië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor minderjarige kinderen geldt dat de ouders een geboorteakte moeten kunnen overleggen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Namibië in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Reist u naar Namibië via Zuid-Afrika? In november 2019 zijn de regels voor reizen met kinderen onder de 18 jaar naar Zuid-Afrika versoepeld. De regels gelden ook als zij zonder directe doorvlucht doorreizen via Zuid-Afrika. Kijk voor meer informatie naar de volgende link op de Engelstalige website van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Namibië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Namibië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Namibië als dat noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. 

Criminaliteit

In Windhoek en in Swakopmund komt criminaliteit voor. Bijvoorbeeld (gewapende) berovingen op buitenlandse toeristen. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat.
 • Wees alert als u in de avond of nacht de straat op gaat. Zeker als u buiten het centrum van de stad bent.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Namibië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Namibië

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Namibië inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reist u naar Namibië? Dan moet u bij inreis een negatieve COVID-19 test laten zien die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 72 uur. Dit geldt ook voor gevaccineerden. De test moet zijn afgenomen in het land van vertrek. Als het testresultaat ouder is dan 72 uur maar niet ouder dan 7 dagen, dan gaat u 7 dagen in thuisquarantaine of op een door de overheid aangewezen verblijfplaats. Een antigeen sneltest wordt bij inreis niet geaccepteerd.

Coronamaatregelen in Namibië

Kijk voor de laatste informatie over COVID-19 in Namibië op de website van het ministerie van Gezondheid in Namibië (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Namibië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Namibië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Vertrek vanuit Namibië

Reist u vanuit Namibië naar Nederland? Er is een EU-inreisverbod voor reizigers uit landen buiten de EU. Het EU inreisverbod geldt niet voor ingezeten- en paspoorthouders uit Nederland, de EU en Schengenlanden. Kijk voor meer informatie op de website van rijksoverheid.nl over het Europees inreisverbod voor reizigers uit landen buiten de EU. 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Namibië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Een groot aantal secundaire wegen in Namibië heeft een wegdek van gravel. Rijd voorzichtig over deze wegen. Bij hoge snelheid en in het regenseizoen kan slipgevaar ontstaan.

Soms zijn er wilde dieren op de weg, vooral na zonsondergang. Ze zijn vaak niet goed te zien of op tijd te zien. Het is daarom beter om niet buiten de stad te rijden in het donker.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Namibië.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is bij wet verboden in Namibië. Houd hier rekening mee.

Reizen met de auto

Reist u met een auto door het land? Neem veel (drink) water mee en als dat kan 2 reservebanden voor uw auto. Een groot aantal secundaire wegen heeft een wegdek van gravel. Rijd voorzichtig over deze wegen. Bij hoge snelheid en in het regenseizoen kan slipgevaar ontstaan.

Minderjarige kinderen

Reist u naar Namibië met minderjarige kinderen? U moet een geboorteakte van de kinderen kunnen overleggen. Dit geldt ook als beide ouders meereizen. Ook moeten ouders toestemming geven als ze (of 1 van hen) niet meereizen.

Drugs

Het gebruik of handel in drugs is verboden. Er staan zware straffen voor.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Namibië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 101 11 (alleen voor Windhoek en omstreken)
 • Ambulance en brandweer: 21 11 11 (alleen voor Windhoek en omstreken)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Namibië

Er is geen Nederlandse ambassade in Namibië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika.

In een noodsituatie kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Windhoek.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Namibië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Namibië

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Namibië?

Door corona was op vakantie naar Namibië in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Namibië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Namibië en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Namibië

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Namibië:

Bekijk coronavirus kaart Namibië

😷 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Namibië?

Wanneer je opreis gaat naar Namibië heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Namibië inclusief reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 2500+ pcr en sneltest straten door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Namibië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoesten in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis
 • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie