Kaart Britse Maagdeneilanden aantal besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Britse Maagdeneilanden en Lokaal nieuws

Op dit moment (03-08-2021) zijn er in Britse Maagdeneilanden, 2,500 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 27 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 31 overleden in Britse Maagdeneilanden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,914 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Statistieken COVID-19 besmettingen in Britse Maagdeneilanden 03 augustus:

Land Britse Maagdeneilanden
Positief getest 2,500
Aantal Doden 31
Hersteld 1,914
Actieve gevallen 555
Kritische toestand 27
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart Corona Britse Maagdeneilanden vandaag

U bent opzoek een landkaart van Britse Maagdeneilanden? Corona Teller bied op onze website up to date plattegronden aan van Britse Maagdeneilanden, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Britse Maagdeneilanden oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Britse Maagdeneilanden:

Britse Maagdeneilanden Landkaart streken

Kaart Britse Maagdeneilanden aantal besmettingen, Corona Doden, Reisadvies Britse Maagdeneilanden en Lokaal nieuws

Vakantie naar Britse Maagdeneilanden mogelijk?

Op vakantie naar Britse Maagdeneilanden coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Britse Maagdeneilanden geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Britse Maagdeneilanden versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Britse Maagdeneilanden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Britse Maagdeneilanden of een ander land.

Reisadvies Britse Maagdeneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor de Britse Maagdeneilanden is oranje, want het land is door het coronavirus een zeer-hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Britse Maagdeneilanden als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Britse Maagdeneilanden naar Nederland reist, moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis) quarantaine. Vanaf 24 juli 2021 moet u zich ook voor vertrek laten testen. Dit moet ook als u een vaccinatiebewijs of herstelbewijs heeft. Meer informatie over de op de Britse Maagdeneilanden en in Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Britse Maagdeneilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Britse Maagdeneilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 •  U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Britse Maagdeneilanden. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Britse Maagdeneilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit op de Britse Maagdeneilanden. Toch is het raadzaam om voor uw veiligheid een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Neem niet te veel contant geld mee;
 • Bewaar waardevolle zaken op een veilige plek, bijvoorbeeld in de kluis van uw hotel.
Natuurgeweld
Orkanen

Op de Britse Maagdeneilanden kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Er is op de Britse Maagdeneilanden ook een kans op overstromingen.

Meer weten over de weersomstandigheden op de Britse Maagdeneilanden? Ga naar deze Engelstalige websites:

Aardbevingen

De Britse Maagdeneilanden liggen in een gebied waar regelmatig aardbevingen voorkomen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Britse Maagdeneilanden en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Britse Maagdeneilanden

Alle reizigers hebben voordat ze op de Britse Maagdeneilanden aankomen toestemming nodig van de overheid. Dit kan online worden verkregen. Ook moet u een gecertificeerde negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 5 dagen voor aankomst. Bij aankomst wordt er een sneltest afgenomen, waarvoor u ter plaatse USD 50,- moet betalen. Bij een negatief resultaat mag u zich gedurende 4 dagen beperkt en gecontroleerd verplaatsen maar alleen in een in het systeem geregistreerd voertuig of vaartuig. Als u na 4 dagen weer negatief test, wordt de beperkte bewegingsvrijheid opgeheven. Alle bezoekers zijn verplicht om gedurende 8 dagen een ‘volgarmband’ te dragen. Als u op enig moment na aankomst postitief test dan moet u verplicht 14 dagen in quarantaine. Er wordt een toeslag van USD 175 per persoon in rekening gebracht om de kosten van testen en communicatie te dekken. Meer informatie is te vinden op de website van de overheid van de Britse Maagdeneilanden (informatie in het Engels).

Testlocaties op de Britse Maagdeneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Britse Maagdeneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Ook als u gevaccineerd bent. U moet een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland of een antigeentest van maximaal 48 uur oud (let op, vanaf 8 augustus 2021 24 uur oud voor vertrek). Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben. Doe bij terugkomst in Nederland op dag 2 en dag 5 na aankomst een test: dit kan bij de GGD of met een zelftest.

Na een verblijf in de Britse Maagdeneilanden moet u bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine.

U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Ook als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft, moet u in (thuis)quarantaine gaan en moet u vanaf 24 juli 2021 een negatieve testuitslag kunnen laten zien.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Britse Maagdeneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Op de Britse Maagdeneilanden wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Met een Nederlands rijbewijs kan maximaal 30 dagen gebruik worden gemaakt van gemotoriseerd wegverkeer. Het wegennet is redelijk goed van kwaliteit. Gebruik van taxi’s is eenvoudig; in de regel zijn de prijzen standaard, maar u kunt het beste van te voren een prijs afspreken.

Watersport

Boottochten zijn erg populair en relatief veilig. De meeste ongelukken die op het water voorkomen, worden veroorzaakt door overmatig drankgebruik.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgt een specifieke tip van onze ambassade voor de Britse Maagdeneilanden.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

LHBTI’s

Homoseksualiteit kent geen wettelijke beperkingen. Op toeristische locaties stelt de bevolking zich tolerant op. Op minder toeristische locaties kan de bevolking zich nog behoudend opstellen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Britse Maagdeneilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Britse Maagdeneilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Britse Maagdeneilanden. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Britse Maagdeneilanden op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Britse Maagdeneilanden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Britse Maagdeneilanden?

Door COVID-19 was op vakantie naar Britse Maagdeneilanden in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Britse Maagdeneilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Britse Maagdeneilanden en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Britse Maagdeneilanden

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Britse Maagdeneilanden:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Britse Maagdeneilanden

😪 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Britse Maagdeneilanden?

Als je wilt reizen naar Britse Maagdeneilanden heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Britse Maagdeneilanden incl. reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ COVID-19testlocaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Britse Maagdeneilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 centimeter afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten