Aantal Coronavirus besmettingen in Grenada

Op dit moment (24-02-2021) zijn er in Grenada, 148 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Grenada aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 147 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 februari

Statistieken COVID-19 besmettingen in Grenada 24 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Grenada 148 1 147 0 onbekend aantal

Kaart corona virus in Grenada vandaag

U bent opzoek een landkaart van Grenada? Corona Teller bied op onze website actuele plattegronden aan van Grenada, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en meer!

Realtime Coronavirus Kaart Grenada rode zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Grenada:

Grenada steden landkaart

Covid-19 Kaart Grenada besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Grenada en lokaal

Vakantie naar Grenada mogelijk?

Op vakantie naar Grenada coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Grenada lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Grenada versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het coronavirusin een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Grenada. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Grenada of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Grenada | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 27-01-2021 | Nog steeds geldig op: 24-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Grenada? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Grenada gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Grenada

Reischecklist Grenada

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Grenada favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Grenada. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Grenada. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld

Op Grenada kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de actuele situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Grenada en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatigheden vertonen, pas op voor diepere gaten. Na zonsondergang zijn niet alle wegen van goede verlichting voorzien of zelfs helemaal niet verlicht.

Taxi’s

Taxi’s zijn op de meeste lokaties beschibaar, als ook minibusjes. De tarieven zijn uniform bepaald. 

Lokaal tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn behulpzaam met de procedure.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Grenada? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Grenada gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Grenada

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Grenada de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen Grenada

Meer informatie over tijdelijke maatregelen en toegang tot Grenada voor reizigers kunt u lezen op de website van de overheid van Grenada (informatie in het Engels) of de Facebookpagina van de overheid van Grenada (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Grenada te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Grenada.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is formeel strafbaar in Grenada. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Grenada en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Grenada

Er is geen Nederlandse ambassade op Grenada. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in St. George’s.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Grenada op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Grenada

Er zijn in Grenada enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Grenada?

Door COVID-19 was op vakantie naar Grenada in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Grenada mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Grenada en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Grenada

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Grenada:

Klik hier voor Grenada

🤧 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Grenada?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op COVID-19.

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Grenada

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis en werk vanuit huis
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten