Aantal Coronavirus besmettingen in Grenada

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Grenada, 161 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Grenada aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 160 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers coronavirus in Grenada 08 juni:

Land Grenada
Positief getest 161
Aantal Doden 1
Hersteld 160
Actieve gevallen 0
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Grenada vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Grenada? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Grenada, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Grenada, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Grenada rode zones

Hieronder vind u een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Grenada:

Corona-teller.nl

Grenada regio’s landkaart

Landkaart Grenada besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Grenada en Lokaal nieuws

Vakantie naar Grenada mogelijk?

Op vakantie naar Grenada coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Grenada niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Grenada versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Grenada. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Grenada of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Grenada | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Grenada is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Grenada als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Grenada naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Grenada en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Grenada

Reischecklist Grenada

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Grenada favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Grenada. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Grenada. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Natuurgeweld

Op Grenada kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de actuele situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Grenada en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen Grenada

Meer informatie over tijdelijke maatregelen en toegang tot Grenada voor reizigers kunt u lezen op de website van de overheid van Grenada (informatie in het Engels) of de Facebookpagina van de overheid van Grenada (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Grenada gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Grenada

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Grenada de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Grenada te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatigheden vertonen, pas op voor diepere gaten. Na zonsondergang zijn niet alle wegen van goede verlichting voorzien of zelfs helemaal niet verlicht.

Taxi’s

Taxi’s zijn op de meeste locaties beschikbaar, als ook minibusjes. De tarieven zijn uniform bepaald. 

Lokaal tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn behulpzaam met de procedure.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Grenada.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is formeel strafbaar in Grenada. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Grenada en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Grenada

Er is geen Nederlandse ambassade op Grenada. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in St. George’s.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Grenada op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Grenada

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Grenada?

Door corona was op vakantie naar Grenada in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Grenada mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Grenada en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Grenada

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Grenada:

Bekijk corona kaart Grenada

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Grenada?

Voor reizen naar Grenada heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Grenada + reisverklaring. Ons overzicht heeft meer dan 150+ pcr en snel teststraten door héél Nederland!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Grenada

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten