Aantal Corona virus besmettingen in Mongolië

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Mongolië, 100,263 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +2,213 meer dan gisteren. 126 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 469 overleden in Mongolië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 65,543 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Mongolië 24 juni:

Land Mongolië
Positief getest 100,263
Aantal Doden 469
Hersteld 65,543
Actieve gevallen 34,251
Kritische toestand 126
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona in Mongolië vandaag

U bent opzoek een kaart van Mongolië? Wij bieden u relevante plattegronden aan van Mongolië, met daarop mooie vakantie plekken in Mongolië, Mongolië nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Mongolië oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Mongolië:

Corona-teller.nl

Kaart regio’s Mongolië

Kaart Mongolië aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Mongolië en live updates

Vakantie naar Mongolië mogelijk?

Op vakantie naar Mongolië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Mongolië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Mongolië versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan tijdens het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Mongolië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Mongolië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Mongolië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Mongolië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Mongolië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Mongolië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Mongolië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Mongolië

Reischecklist Mongolië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Mongolië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Mongolië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Mongolië in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Mongolië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Mongolië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • In Mongolië is transport per helikopter soms de enige mogelijkheid om u bij medische hulpverleners te krijgen. Controleer of u hiervoor bent verzekerd.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mongolië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Mongolië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: Alleen noodzakelijke reizen. 

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Kijk hier voor meer informatie over de andere veiligheidsrisico’s.

Mongolië is een groot en dunbevolkt land. Reizen buiten de grote steden kan moeilijk en gevaarlijk zijn als u er niet goed bekend bent. Er is geen uitgebreid wegennet. Gaat u reizen door Mongolië? Houd dan rekening met het volgende:

 • Vermijd reizen zonder reisgenoten in afgelegen gebieden.
 • Reis altijd met minimaal 2 voertuigen.
 • Navigatieapparatuur is niet in alle gebieden goed te gebruiken.
 • Mobiele telefoons hebben in sommige gebieden geen bereik.
Criminaliteit

In Mongolië is veel (kleine) criminaliteit. Denk daarbij aan overvallen en berovingen op straat. Op drukke plekken, zoals op markten, in warenhuizen en bij toeristische attracties zijn zakkenrollers actief. Vooral in de hoofdstad Ulaan Baatar.

In de hoofdstad Ulaan Baatar komen ook (gewelddadige) overvallen op buitenlanders voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga na zonderondergang niet alleen over straat.
 • Reis niet alleen per taxi en stap niet in een illegale taxi.
 • Toon geen contant geld of sieraden.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

In het westen van Mongolië kunnen zware aardbevingen voorkomen. In formeer altijd vooraf naar de situatie in het gebied waar u naartoe wilt reizen. Volg altijd de adviezen van de lokale autoriteiten op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Mongolië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Mongolië

Er zijn inreisbeperkingen. Alleen reizigers die voor noodzakelijke doeleinden naar Mongolië reizen, worden toegelaten. Zij hebben daarvoor een visum nodig. Neem voor uw vertrek, contact op met de ambassade van Mongolië in Brussel, België. Reizigers die aankomen in Mongolië moeten een negatieve COVID-19-PCR testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 72 uur bij vertrek. Bij aankomst in Mongolië gaan reizigers verplicht 10 dagen in quarantaine in een door de lokale overheid aangewezen locatie. Daarna volgen 4 dagen thuisquarantaine. Tijdens de quarantaineperiode worden COVID-19-PCR-tests op de 2e en de 8e dag uitgevoerd. Uitgezonderd zijn de reizigers die tegen COVID-19 gevaccinneerd zijn en dit kunnen bewijzen via een bewijs van vaccinatie. Zij moeten 7 dagen thuis in quarantaine gaan.

Coronavirus Mongolië

Om verspreiding van het COVID-19 in Mongolië te beperken, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Het is verplicht een mondmasker te dragen in alle openbare gelegenheden zoals winkels, horecagelegenheden.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Mongolië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mongolië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mongolië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In Mongolië zijn de medische voorzieningen beperkt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Grenzen

Buitenlandse reizigers mogen in de grensgebieden alleen reizen met een speciale vergunning van de State Frontier Guard Authority.

 • alle grensovergangen van en naar Rusland zijn gesloten voor buitenlandse reizigers.
 • de grenzen met China zijn voor onbepaalde tijd gesloten.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mongolië.

Drugs

Straffen voor drugsbezit in Mongolië zijn hoog. Zelfs voor het bezit van een kleine hoeveelheid drugs kan een lange gevangenisstraf worden opgelegd.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van de politie, het leger of militairen. Dit is verboden en wordt beschouwd als een strafbaar feit. Maak ook geen foto’s van militaire installaties en veiligheidsinstallaties. Vraag toestemming als u foto’s wilt maken van of bij boeddhistische kloosters.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Mongolië. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Kleding

Het dragen van te informele kleding (korte broeken, korte mouwen) wordt al snel als onbeleefd ervaren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Mongolië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 102
 • Ambulance: 103 (telefoonnummer wordt waarschijnlijk niet beantwoord)
 • Brandweer: 101
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31682387796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Mongolië

Er is geen Nederlandse ambassade in Mongolië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Beijing (China).

In geval van nood kunt u ook terecht bij de ambassade van Duitsland in de hoofdstad Ulaan Baatar.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Mongolië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Mongolië

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Mongolië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Mongolië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mongolië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Mongolië en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Mongolië

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Mongolië:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Mongolië

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Mongolië?

Als je wilt reizen naar Mongolië heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Mongolië + reisdocument. Ons overzicht toont meet dan 150+ corona testlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Mongolië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ben je buiten? Behoud dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten