Aantal Corona virus besmettingen in Montenegro

Op dit moment (02-03-2021) zijn er in Montenegro, 76,283 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 68 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,015 overleden in Montenegro aan corona. Gelukkig zijn er ook al 66,710 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 03 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus in Montenegro 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Montenegro 76,283 1,015 66,710 8,558 68

Kaart coronavirus (covid-19) in Montenegro vandaag

U bent opzoek een kaart van Montenegro? Wij bieden u up to date plattegronden aan van Montenegro, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Montenegro, Montenegro nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Coronavirus Kaart Montenegro zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Montenegro:

Corona-teller.nl

Montenegro steden kaart

Landkaart Montenegro besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Montenegro en informatie

Vakantie naar Montenegro mogelijk?

Op vakantie naar Montenegro coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Montenegro niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Montenegro versoepeld. En is vakantie in 2020 tijdens het covid-19 virusin veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Montenegro. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Montenegro of een ander land.

Reisadvies Montenegro | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 21-01-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Wilt u Nederland inreizen vanuit Montenegro? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Montenegro gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Montenegro

Reischecklist Montenegro

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Montenegro favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade

Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Montenegro reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Met een geldige ID-kaart mag u 30 dagen in Montenegro verblijven.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Montenegro in Brussel, België.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Montenegro een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Montenegro een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Montenegro. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Montenegro. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Door de toename van het aantal coronabesmettingen in het land worden niet noodzakelijke reizen afgeraden.

Verkeersveiligheid

Maatregelen coronavirus

De maatregelen die de lokale overheid neemt kunnen beperkingen geven bij het in- en uitreizen en het dagelijks leven.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Montenegro bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Montenegro? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Montenegro gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Montenegro

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Montenegro de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

COVID-19 in Montenegro

Om het risico op verspreiding van COVID-19 te verkleinen neemt de lokale overheid maatregelen. Personen die aankomen in Montenegro uit een door coronavirus getroffen gebied zijn verplicht in zelfquarantaine te gaan. Neem contact op met een huisarts of epidemioloog voor verdere instructies.

Voor vragen over COVID-19 en de situatie in Montenegro kunt u terecht bij het callcenter via het nummer +382-20412858.

Lees vanuit welke landen burgers Montenegro in mogen reizen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Transport en Maritieme zaken in Montenegro.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Montenegro te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Montenegro.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire gebouwen en objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Montenegro. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Montenegro en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of leg contact op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Montenegro

Er is geen Nederlandse ambassade in Montenegro. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Belgrado, Servië.

In geval van nood kunt u ook terecht bij de Sloveense ambassade in Podgorica. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Voor burgers van Slovenië en andere EU-burgers kunt u het volgende noodnummer bellen: +382 67 239 123.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Montenegro op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Montenegro

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Montenegro?

Door coronavirus was op vakantie naar Montenegro in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Montenegro mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Reisadvies Montenegro en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Montenegro

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Montenegro:

Klik hier voor Montenegro

😪 Hoe kan ik me laten testen in Montenegro?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om zelf te testen op COVID-19.

🧴 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Montenegro

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Blijf binnen; werk vanuit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten