KAART Montenegro Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Montenegro, 213,140 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 60 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,513 overleden in Montenegro aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 201,047 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 25 januari

Laatste Statistieken corona in Montenegro 24 januari:

Land Montenegro
Positief getest 213,140
Aantal Doden 2,513
Hersteld 201,047
Actieve gevallen 9,580
Kritische toestand 60
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) in Montenegro vandaag

Opzoek naar een kaart van Montenegro? Corona Teller bied u actuele plattegronden aan van Montenegro, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Montenegro rode zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Montenegro:

Landkaart departementen Montenegro

Covid-19 Kaart Montenegro besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Montenegro en Lokaal nieuws

Vakantie naar Montenegro mogelijk?

Op vakantie naar Montenegro coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Montenegro lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Montenegro versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Montenegro. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Montenegro of een ander land.

Reisadvies Montenegro | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 20-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Montenegro is oranje. Montenegro is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Reis alleen naar Montenegro als het noodzakelijk is. Meer informatie over de in Montenegro en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Montenegro

Coronavirus

Inreizen Montenegro

U kunt naar Montenegro reizen als u aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

 • U volledig gevaccineerd bent óf u kunt laten zien dat u 1 keer bent gevaccineerd, of;
 • U een negatieve PCR-test hebt van niet ouder dan 72 uur bij aankomst, of;
 • U een negatieve antigeentest hebt van niet ouder dan 48 uur bij aankomst, of;
 • U een herstelbewijs hebt van COVID-19. Dit mag minstens 14 dagen en maximaal 180 oud zijn sinds de laatste positieve PCR- of antigeentest.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Als u dit niet kunt tonen geldt een quarantaine van 14 dagen. Deze kan verkort worden na een negatieve test op de zesde dag.
 • Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Montenegro inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies aangepast vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Voor vragen over COVID-19 en de situatie in Montenegro kunt u terecht bij het callcenter via het nummer +382-20412858.

Lees vanuit welke landen burgers Montenegro in mogen reizen.

Testlocaties in Montenegro

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Montenegro de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Montenegro te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Montenegro

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Montenegro favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade

Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Montenegro reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Met een geldige ID-kaart mag u 30 dagen in Montenegro verblijven.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Montenegro in Brussel, België.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Montenegro. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Montenegro. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Montenegro en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Maatregelen coronavirus

De maatregelen die de lokale overheid neemt kunnen beperkingen geven bij het in- en uitreizen en het dagelijks leven.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Montenegro bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Montenegro.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire gebouwen en objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Montenegro. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Montenegro en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Montenegro

Er is geen Nederlandse ambassade in Montenegro. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Belgrado, Servië.

In geval van nood kunt u ook terecht bij de Sloveense ambassade in Podgorica. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Voor burgers van Slovenië en andere EU-burgers kunt u het volgende noodnummer bellen: +382 67 239 123.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Montenegro op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Montenegro

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Montenegro?

Door corona was op vakantie naar Montenegro in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Montenegro mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Montenegro en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Montenegro

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Montenegro:

Klik hier voor Montenegro

😷 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Montenegro?

Als je wilt reizen naar Montenegro heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Montenegro met reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 80+ corona teststraten door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Montenegro

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Ben je buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie