Aantal Corona virus besmettingen in Montenegro

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Montenegro, 100,104 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 6 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 1,606 overleden in Montenegro aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 98,202 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken covid-19 virus besmettingen in Montenegro 23 juni:

Land Montenegro
Positief getest 100,104
Aantal Doden 1,606
Hersteld 98,202
Actieve gevallen 296
Kritische toestand 6
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart Corona in Montenegro vandaag

U zoekt een landkaart van Montenegro? Corona Teller bied u hieronder duidelijke plattegronden aan van Montenegro, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nationaal nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Montenegro oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Montenegro:

Corona-teller.nl

Montenegro Kaart departementen

Kaart Montenegro aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Montenegro en laatste nieuws

Vakantie naar Montenegro mogelijk?

Op vakantie naar Montenegro coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Montenegro geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Montenegro versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Montenegro. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Montenegro of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Montenegro | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Montenegro is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Montenegro als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Montenegro naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie over de in Montenegro en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Montenegro

Coronavirus

COVID-19 in Montenegro

Om het risico op verspreiding van COVID-19 te verkleinen neemt de lokale overheid maatregelen. Personen die aankomen in Montenegro uit een door coronavirus getroffen gebied zijn verplicht in zelfquarantaine te gaan. Neem contact op met een huisarts of epidemioloog voor verdere instructies.

Voor vragen over COVID-19 en de situatie in Montenegro kunt u terecht bij het callcenter via het nummer +382-20412858.

Lees vanuit welke landen burgers Montenegro in mogen reizen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Montenegro naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of een test voor uw terugreis verplicht is.

Na een verblijf in Montenegro krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Montenegro

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Montenegro de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Montenegro te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Montenegro

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Montenegro favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade

Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Montenegro reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt idetificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Met een geldige ID-kaart mag u 30 dagen in Montenegro verblijven.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Montenegro in Brussel, België.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Montenegro een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Montenegro een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Montenegro. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Montenegro. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door het coronavirus is Montengro een hoogrisicogebied. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Door de toename van het aantal coronabesmettingen in het land worden niet noodzakelijke reizen afgeraden.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Montenegro en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Maatregelen coronavirus

De maatregelen die de lokale overheid neemt kunnen beperkingen geven bij het in- en uitreizen en het dagelijks leven.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Montenegro bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Montenegro.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van militaire gebouwen en objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Montenegro. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Montenegro en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Montenegro

Er is geen Nederlandse ambassade in Montenegro. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Belgrado, Servië.

In geval van nood kunt u ook terecht bij de Sloveense ambassade in Podgorica. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Voor burgers van Slovenië en andere EU-burgers kunt u het volgende noodnummer bellen: +382 67 239 123.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Montenegro op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Montenegro

Er zijn in Montenegro enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Montenegro?

Door coronavirus was op vakantie naar Montenegro in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Montenegro mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Montenegro en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Montenegro

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Montenegro:

Klik hier voor corona kaart van Montenegro

😷 Waar kan ik me laten testen op corona in Montenegro?

Wanneer je wilt reizen naar Montenegro heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Montenegro met reisdocument. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ COVID-19test straten door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Montenegro

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen en werk uit huis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten