KAART Montserrat Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (23-01-2022) zijn er in Montserrat, 155 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Montserrat aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 132 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 24 januari

Statistieken corona virus aantal besmettingen in Montserrat 23 januari:

Land Montserrat
Positief getest 155
Aantal Doden 1
Hersteld 132
Actieve gevallen 22
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 januari 2022

Kaart coronavirus in Montserrat vandaag

U zoekt een landkaart van Montserrat? Corona Teller bied hieronder actuele plattegronden aan van Montserrat, met daarop mooie vakantie plekken in Montserrat, lokaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Montserrat zones

Hieronder vind u een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Montserrat:

Landkaart departementen Montserrat

Kaart Montserrat aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Montserrat en lokaal

Vakantie naar Montserrat mogelijk?

Op vakantie naar Montserrat coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Montserrat niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Montserrat versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Montserrat. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Montserrat of een ander land.

Reisadvies Montserrat | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 23-01-2022

De kleurcode van Montserrat is oranje, want Montserrat is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Montserrat als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Montserrat en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Montserat

reischecklist Montserrat

Reist u naar Montserrat? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Montserrat favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Montserrat reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Engeland in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Montserrat. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Montserrat. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in het zuiden van Montserrat kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het zuiden van Montserrat. Hier ligt de vulkaan Soufrière. Deze vulkaan is sinds 1995 met tussenpozen actief. Bij een uitbarsting van de vulkaan kan as vrijkomen. Sommige mensen krijgen hierdoor ademhalingsproblemen.

Voor de zuidkust van Montserrat geldt voor de zeevaart een vaarverbod in de ‘marine exclusion zone’. Dat komt door het gevaar van onderzeese lavastromen.

Op de rest van het eiland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld
Tropische stormen

Op Montserrat kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites van:

Vulkanen

De vulkaan Soufrière ligt in het zuiden van het eiland. Na de gevaarlijke uitbarstingen van de Soufrière in 1995 is dit zuidelijke deel onbewoonbaar en is de toegang verboden. Een klein deel aan de westkust is alleen overdag bereikbaar. Het noorden van het eiland is wel vrij toegankelijk. Op de Engelstalige website van het instituut Montserrat Volcano Observatory kunnen inwoners en bezoekers informatie over de veiligheid van de vulkaan vinden.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de website van de overheid van Montserrat (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Montserrat

Zie voor meer informatie over de testlocaties op Montserrat de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Montserrat te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op Montserrat wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatigheden vertonen.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.  

Taxi’s

Taxi’s en minibusjes zijn op de meeste locaties aanwezig. Het zijn standaard tarieven maar zorg er wel voor dat u vooraf een tarief in lokale valuta afstemt met de bestuurder. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Montserrat.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in drugs.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. De bevolking heeft een relatief conservatieve grondhouding richting LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseks personen). Houd daar rekening mee.

Geld

Op Montserrat wordt met de Eastern Caribbean Dollar (EC$) betaald. Deze lokale munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Met de Amerikaanse dollar kan ook overal in Montserrat betaald worden. Er zijn niet veel banken op Montserrat. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Montserrat en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 66 44 91 25 55

Ambulance en brandweer: 66 44 91 77 90

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Montserrat

Er is geen Nederlandse ambassade op Montserrat. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in St. John’s, Antigua en Barbuda.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Montserrat op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Montserrat

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Montserrat?

Door corona was op vakantie naar Montserrat in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Montserrat mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Montserrat en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Montserrat

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Montserrat:

Klik hier voor corona kaart van Montserrat

🤧 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Montserrat?

Voor reizen naar Montserrat heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Montserrat met reisdocument. Deze kaart bevat 60+ pcr testlocaties door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Montserrat

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm afstand van anderen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie