Aantal Corona virus besmettingen in Montserrat

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Montserrat, 20 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1 overleden in Montserrat aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 19 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken COVID-19 in Montserrat 08 juni:

Land Montserrat
Positief getest 20
Aantal Doden 1
Hersteld 19
Actieve gevallen 0
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Montserrat vandaag

U bent opzoek een kaart van Montserrat? Corona Teller bied u hieronder realtime plattegronden aan van Montserrat, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Montserrat rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Montserrat:

Corona-teller.nl

Montserrat gebieden landkaart

Landkaart Montserrat aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Montserrat en Regionaal nieuws

Vakantie naar Montserrat mogelijk?

Op vakantie naar Montserrat coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Montserrat geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Montserrat versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens het virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Montserrat. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Montserrat of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Montserrat | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Montserrat is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Montserrat als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Montserrat naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Montserrat en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Montserat

reischecklist Montserrat

Reist u naar Montserrat? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Montserrat favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Montserrat reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Engeland in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Montserrat een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in of u op Montserrat een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Montserrat. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Montserrat. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in het zuiden van Montserrat kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het zuiden van Montserrat. Hier ligt de vulkaan Soufrière. Deze vulkaan is sinds 1995 met tussenpozen actief. Bij een uitbarsting van de vulkaan kan as vrijkomen. Sommige mensen krijgen hierdoor ademhalingsproblemen.

Voor de zuidkust van Montserrat geldt voor de zeevaart een vaarverbod in de ‘marine exclusion zone’. Dat komt door het gevaar van onderzeese lavastromen.

Op de rest van het eiland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld
Tropische stormen

Op Montserrat kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites van:

Vulkanen

De vulkaan Soufrière ligt in het zuiden van het eiland. Na de gevaarlijke uitbarstingen van de Soufrière in 1995 is dit zuidelijke deel onbewoonbaar en is de toegang verboden. Een klein deel aan de westkust is alleen overdag bereikbaar. Het noorden van het eiland is wel vrij toegankelijk. Op de Engelstalige website van het instituut Montserrat Volcano Observatory kunnen inwoners en bezoekers informatie over de veiligheid van de vulkaan vinden.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de website van de overheid van Montserrat (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl . Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Montserrat gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Montserrat

Zie voor meer informatie over de testlocaties op Montserrat de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Montserrat te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op Montserrat wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatigheden vertonen.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.  

Taxi’s

Taxi’s en minibusjes zijn op de meeste locaties aanwezig. Het zijn standaard tarieven maar zorg er wel voor dat u vooraf een tarief in lokale valuta afstemt met de bestuurder. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Montserrat.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in drugs.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. De bevolking heeft een relatief conservatieve grondhouding richting LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseks personen). Houd daar rekening mee.

Geld

Op Montserrat wordt met de Eastern Caribbean Dollar (EC$) betaald. Deze lokale munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Met de Amerikaanse dollar kan ook overal in Montserrat betaald worden. Er zijn niet veel banken op Montserrat. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Montserrat en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 66 44 91 25 55

Ambulance en brandweer: 66 44 91 77 90

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Montserrat

Er is geen Nederlandse ambassade op Montserrat. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in St. John’s, Antigua en Barbuda.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Montserrat op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Montserrat

Er zijn in Montserrat enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Montserrat?

Door coronavirus was op vakantie naar Montserrat in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Montserrat mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Montserrat en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Montserrat

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Montserrat:

Klik hier voor Montserrat

😪 Hoe kan ik me laten testen in Montserrat?

Wanneer je opreis gaat naar Montserrat heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Montserrat + reisverklaring. Deze kaart heeft meer dan 2500+ pcr en snelteststraten door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Montserrat

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen en werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten