Aantal Coronavirus besmettingen in Martinique

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Martinique, 12,178 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 98 overleden in Martinique aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 98 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus aantal besmettingen in Martinique 21 juni:

Land Martinique
Positief getest 12,178
Aantal Doden 98
Hersteld 98
Actieve gevallen 11,982
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart corona virus in Martinique vandaag

Opzoek naar een kaart van Martinique? Wij tonen u up to date plattegronden aan van Martinique, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Martinique rode zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Martinique:

Corona-teller.nl

departementen kaart Martinique

Landkaart Martinique aantal inwoners besmet, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Martinique en live updates

Vakantie naar Martinique mogelijk?

Op vakantie naar Martinique coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Martinique niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Martinique versoepeld. En is vakantie ondanks het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Martinique. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Martinique of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Martinique | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode Martinique is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Martinique als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Martinique naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Martinique en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Martinique

Reischecklist Martinique

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Martinique favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registeren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Martinique reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Martinique een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Martinique een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Martinique. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Martinique. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Er zijn op Martinique veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Criminaliteit

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wandel ‘s nachts niet op afgelegen plekken, zoals verlaten stranden.
 • Neem niet te veel contant geld mee.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw waardevolle spullen in de kluis van het hotel.
Demonstraties

Op Martinique kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws of vraag bij uw hotel om informatie.

Natuurgeweld
Tropische stormen

Op Martinique kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Aardbevingen

Op Martinique komen aardbevingen voor. Soms ook zware aardbevingen. Meer weten over aardbevingen in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen en algemene maatregelen op Martinique

Alle reizigers zijn verplicht een negatieve COVID-19 PCR-test te overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst op Martinique. Voor actuele informatie kunt u terecht op de website van de Franse overheid (informatie in het Frans).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op Martinique gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op Martinique

Zie voor meer informatie over de testlocaties op Martinique de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Martinique te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Martinique heeft een vrij goed wegennet.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer vindt plaats via mini-busjes. Het zijn vaste prijzen. De rittenschema’s zijn niet al te betrouwbaar en de busjes rijden niet altijd op tijd.

Taxi’s

Taxi’s zijn bijna overal beschikbaar maar redelijk duur. Vooral voor ritten na zonsondergang.

Autoverhuur

Autoverhuur is vrij goed georganiseerd tegen redelijke prijzen en is populair onder toeristen.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Martinique.

Drugs

Op Martinique kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Gebruik daarom geen drugs op Martinique en draag deze ook niet bij u.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Martinique en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Alarmnummer Politie: 17
 • Alarmnummer Ambulance: 15
 • Alarmnummer Brandweer: 18
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Martinique

Er is geen Nederlandse ambassade in Martinique. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Fort de France-Cedex.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Martinique op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Martinique

Er zijn in Martinique enorm veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Martinique?

Door corona was op vakantie naar Martinique in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Martinique mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Martinique en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Martinique

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Martinique:

Klik hier voor Martinique

😪 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Martinique?

Wanneer je opreis gaat naar Martinique heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Martinique met reisdocument. Deze kaart bevat 150+ pcr en sneltest straten door héél Nederland!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Martinique

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen en werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten