Aantal Corona besmettingen in Jemen

Op het moment van publiceren (02-08-2021) zijn er in Jemen, 7,070 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 23 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,377 overleden in Jemen aan corona. Gelukkig zijn er ook al 4,200 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 03 augustus

Laatste Statistieken coronavirus in Jemen 02 augustus:

Land Jemen
Positief getest 7,070
Aantal Doden 1,377
Hersteld 4,200
Actieve gevallen 1,493
Kritische toestand 23
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 02 augustus 2021

Kaart coronavirus Jemen vandaag

Opzoek naar een kaart van Jemen? Corona Teller bied u hieronder relevante plattegronden aan van Jemen, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Jemen oranje zones

U vind hieronder een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Jemen:

gebieden kaart Jemen

Kaart Jemen besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Jemen en laatste nieuws

Vakantie naar Jemen mogelijk?

Op vakantie naar Jemen coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Jemen niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Jemen versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Jemen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Jemen of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Jemen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 02-08-2021

De kleurcode voor Jemen is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico’s. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Jemen als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Jemen naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Jemen en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Jemen

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De veiligheidssituatie is zeer slecht. Reis niet naar Jemen. Verblijft u in Jemen? Verlaat het land als dat op een veilige manier kan. De Nederlandse overheid kan Nederlanders die nog in Jemen verblijven geen consulaire bijstand geven en niet evacueren.

In heel het land is een burgeroorlog. Er zijn zware vuurgevechten tussen partijen. De veiligheidssituatie is zeer slecht. Op dit moment is er geen werkende overheid. De openbare orde en veiligheid kunnen niet worden gegarandeerd. Onvrede en protesten nemen toe. Er is een hoog risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.

Aanvallen en gewapende incidenten in heel het land

In het land komen (lucht)aanvallen, gewapende incidenten en bomaanslagen voor. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen zijn gericht tegen alle strijdende partijen en de burgerbevolking.

In een aantal gebieden liggen mijnen

Sinds de burgeroorlog van 1994 liggen in sommige gebieden mijnen. Deze mijnen zijn niet allemaal opgeruimd en niet in kaart gebracht. Ook worden er op grote schaal nieuwe mijnen gelegd.

Piraten in de zee rond Jemen

In de zeegebieden rond Jemen zijn piraten actief. Bijvoorbeeld in de Golf van Aden en delen van de Rode zee. Vaar dus niet met een plezierboot, zeilschip of vrachtschip in deze gebieden. Een website met informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Terrorisme

Nederlanders in Jemen lopen een hoog risico slachtoffer te worden van ontvoeringen, geweld en terroristische aanslagen. Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen en gewapende incidenten. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen worden uitgevoerd door verschillende strijdende partijen, waaronder Al Qaeda.

Vervolging

Autoriteiten in Jemen kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Jemen heeft of heeft gehad.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reizen naar Jemen

Alleen de luchthavens van Aden en Sayeon zijn op dit moment open voor reizigers. Een negatieve PCR-test lijkt niet meer verplicht te zijn om het land in te reizen (wel bij uitreizen). Toch is het verstandig om een negatieve PCR test van maximaal 72 uur voor vertrek mee te nemen. Er is geen quarantaineverplichting.

Algemene maatregelen

Er worden nauwelijks voorzorgsmaatregelen genomen tegen COVID-19. De testcapaciteit is heel erg beperkt.

Testlocaties in Jemen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jemen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

De medische voorzieningen zijn zeer slecht in Jemen Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Jemen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 199

Brandweer: 191

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796, of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Jemen

De Nederlandse ambassade is tijdelijk gesloten. Dat is vanwege de slechte veiligheidssituatie. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Riyadh of de Nederlandse ambassade in Caïro.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Jemen op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Jemen

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Jemen?

Door coronavirus was op vakantie naar Jemen in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Jemen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Jemen en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Jemen

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Jemen:

Klik hier voor Jemen

🤒 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Jemen?

Wanneer je opreis gaat naar Jemen heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Jemen met reisverklaring. Ons overzicht bevat 60+ pcr en snel teststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Jemen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk thuis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Behoud dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten