Aantal Corona besmettingen in Jemen

Op het moment van publiceren (11-04-2021) zijn er in Jemen, 5,276 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 23 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,031 overleden in Jemen aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 2,027 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 12 april

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken covid-19 virus in Jemen 11 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Jemen 5,276 1,031 2,027 2,218 23
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart coronavirus in Jemen vandaag

Opzoek naar een landkaart van Jemen? Wij bieden u actuele plattegronden aan van Jemen, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Jemen, actueel nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Corona Kaart Jemen zones

Hieronder vind u een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Jemen:

Corona-teller.nl

Jemen departementen landkaart

Covid-19 Kaart Jemen aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Jemen en lokaal

Vakantie naar Jemen mogelijk?

Op vakantie naar Jemen coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Jemen lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Jemen versoepeld. Hierdoor is in 2020 op vakantie ondanks de corona epidemiein de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Jemen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Jemen of een ander land.

Reisadvies Jemen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 09-03-2021 | Nog steeds geldig op: 11-04-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Jemen

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De veiligheidssituatie is zeer slecht. Reis niet naar Jemen. Verblijft u in Jemen? Verlaat het land als dat op een veilige manier kan. De Nederlandse overheid kan Nederlanders die nog in Jemen verblijven geen consulaire bijstand geven en niet evacueren.

In heel het land is een burgeroorlog. Er zijn zware vuurgevechten tussen partijen. De veiligheidssituatie is zeer slecht. Op dit moment is er geen werkende overheid. De openbare orde en veiligheid kunnen niet worden gegarandeerd. Onvrede en protesten nemen toe. Er is een hoog risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.

Aanvallen en gewapende incidenten in heel het land

In het land komen (lucht)aanvallen, gewapende incidenten en bomaanslagen voor. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen zijn gericht tegen alle strijdende partijen en de burgerbevolking.

In een aantal gebieden liggen mijnen

Sinds de burgeroorlog van 1994 liggen in sommige gebieden mijnen. Deze mijnen zijn niet allemaal opgeruimd en niet in kaart gebracht. Ook worden er op grote schaal nieuwe mijnen gelegd.

Piraten in de zee rond Jemen

In de zeegebieden rond Jemen zijn piraten actief. Bijvoorbeeld in de Golf van Aden en delen van de Rode zee. Vaar dus niet met een plezierboot, zeilschip of vrachtschip in deze gebieden. Een website met informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Terrorisme

Nederlanders in Jemen lopen een hoog risico slachtoffer te worden van ontvoeringen, geweld en terroristische aanslagen. Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen en gewapende incidenten. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen worden uitgevoerd door verschillende strijdende partijen, waaronder Al Qaeda.

Vervolging

Autoriteiten in Jemen kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Jemen heeft of heeft gehad.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Jemen gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Jemen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jemen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen Jemen

Alleen de luchthavens van Aden en Sayeon zijn op dit moment open voor reizigers. Een negatieve PCR-test lijkt niet meer verplicht te zijn om het land in te reizen (wel bij uitreizen). Toch is het verstandig om een negatieve PCR test van maximaal 72 uur voor vertrek mee te nemen. Er is geen quarantaineverplichting.

Algemene maatregelen

Er worden nauwelijks voorzorgsmaatregelen genomen tegen COVID-19. De testcapaciteit is heel erg beperkt.

Gezondheidssituatie

De medische voorzieningen zijn zeer slecht in Jemen Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Jemen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 199

Brandweer: 191

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796, of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Jemen

De Nederlandse ambassade is tijdelijk gesloten. Dat is vanwege de slechte veiligheidssituatie. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Riyadh of de Nederlandse ambassade in Caïro.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Jemen op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Jemen

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Jemen?

Door corona was op vakantie naar Jemen in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Jemen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Jemen en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Jemen

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Jemen:

Klik hier voor corona kaart van Jemen

🤒 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Jemen?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze link om jezelf online te testen op corona.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Jemen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
  • Blijf thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Ben je buiten? Houd dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten