KAART Jemen Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (26-01-2022) zijn er in Jemen, 10,721 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 23 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,000 overleden in Jemen aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 7,060 mensen hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 27 januari

Statistieken COVID-19 besmettingen in Jemen 26 januari:

Land Jemen
Positief getest 10,721
Aantal Doden 2,000
Hersteld 7,060
Actieve gevallen 1,661
Kritische toestand 23
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) Jemen vandaag

U bent opzoek een landkaart van Jemen? Wij tonen op deze pagina relevante plattegronden aan van Jemen, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Jemen, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Jemen oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Jemen:

streken kaart Jemen

Covid-19 Kaart Jemen besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Jemen en vandaag

Vakantie naar Jemen mogelijk?

Op vakantie naar Jemen coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Jemen niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Jemen versoepeld. En is vakantie in 2022 ondanks corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Jemen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Jemen of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Jemen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 30-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Het reisadvies voor Jemen is rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Jemen

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De veiligheidssituatie is zeer slecht. Reis niet naar Jemen. Verblijft u in Jemen? Verlaat het land als dat op een veilige manier kan. De Nederlandse overheid kan Nederlanders die nog in Jemen verblijven geen consulaire bijstand geven en niet evacueren.

In heel het land is een burgeroorlog. Er zijn zware vuurgevechten tussen partijen. De veiligheidssituatie is zeer slecht. Op dit moment is er geen werkende overheid. De openbare orde en veiligheid kunnen niet worden gegarandeerd. Onvrede en protesten nemen toe. Er is een hoog risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen.

Aanvallen en gewapende incidenten in heel het land

In het land komen (lucht)aanvallen, gewapende incidenten en bomaanslagen voor. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen zijn gericht tegen alle strijdende partijen en de burgerbevolking.

In een aantal gebieden liggen mijnen

Sinds de burgeroorlog van 1994 liggen in sommige gebieden mijnen. Deze mijnen zijn niet allemaal opgeruimd en niet in kaart gebracht. Ook worden er op grote schaal nieuwe mijnen gelegd.

Piraten in de zee rond Jemen

In de zeegebieden rond Jemen zijn piraten actief. Bijvoorbeeld in de Golf van Aden en delen van de Rode zee. Vaar dus niet met een plezierboot, zeilschip of vrachtschip in deze gebieden. Een website met informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Terrorisme

Nederlanders in Jemen lopen een hoog risico slachtoffer te worden van ontvoeringen, geweld en terroristische aanslagen. Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen en gewapende incidenten. Daarbij vallen doden en gewonden. De aanvallen worden uitgevoerd door verschillende strijdende partijen, waaronder Al Qaeda.

Vervolging

Autoriteiten in Jemen kunnen buitenlanders oppakken en vervolgen om onduidelijke of politieke redenen. De mogelijkheden voor Nederland om hulp te bieden zijn dan vaak beperkt, zeker als u ook de nationaliteit van Jemen heeft of heeft gehad.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Jemen inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Jemen

Alleen de luchthavens van Aden en Sayeon zijn op dit moment open voor reizigers. Een negatieve PCR-test lijkt niet meer verplicht te zijn om het land in te reizen (wel bij uitreizen). Toch is het verstandig om een negatieve PCR test van maximaal 72 uur voor vertrek mee te nemen. Er is geen quarantaineverplichting.

Algemene maatregelen

Er worden nauwelijks voorzorgsmaatregelen genomen tegen COVID-19. De testcapaciteit is heel erg beperkt.

Testlocaties in Jemen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jemen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

De medische voorzieningen zijn zeer slecht in Jemen Dit komt door de burgeroorlog.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Jemen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 199

Brandweer: 191

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796, of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Jemen

De Nederlandse ambassade is tijdelijk gesloten. Dat is vanwege de slechte veiligheidssituatie. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Riyadh of de Nederlandse ambassade in Caïro.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

Bent u in Jemen? Registreer u dan gratis bij de ambassade. Het is belangrijk dat wij weten dat u er bent.

Lees meer over Jemen op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Jemen

Er zijn in Jemen enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Jemen?

Door COVID-19 was op vakantie naar Jemen in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Jemen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Jemen en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Jemen

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Jemen:

Bekijk coronavirus kaart Jemen

😪 Waar kan ik me laten testen op corona in Jemen?

Voor reizen naar Jemen heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Jemen incl. reisdocument. Dit overzicht bevat 2500+ pcr testlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Jemen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

  • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis; werk thuis als dat kan
  • Ga je naar buiten? Houd dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie