Vier tips voor een veilige roadtrip tijdens corona

Heb je net een nieuwe auto gekocht? Als het goed is, heb je dan natuurlijk ook direct je autoverzekering afgesloten of aangepast. Vervolgens kun je met je gloednieuwe vierwieler de wijde wereld intrekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op roadtrip te gaan, wat je ook tijdens de pandemie kunt doen. Natuurlijk wil je dan wel veilig blijven want je wilt onderweg niet het coronavirus oplopen. Gelukkig kun je een veilige roadtrip plannen waardoor je hopelijk niet besmet raakt met COVID-19. Gebruik hiervoor de onderstaande tips! 

Draag een mondkapje 

Alleen omdat reizen veilig is, betekent niet dat mensen pandemische voorzorgsmaatregelen uit het raam moeten gooien. Het is immers nog steeds mogelijk om de ziekte op te lopen en te verspreiden. Experts bevelen aan dat gevaccineerde reizigers mondkapjes dragen in afgesloten ruimtes zoals transportknooppunten, winkels en overdekte evenementenlocaties. Als de overdracht in de gemeenschap die je bezoekt hoog is, overweeg dan om een ​​mondkapje te dragen in drukke buitenruimtes of bij interactie met mensen die mogelijk niet zijn gevaccineerd. Mensen moeten zich natuurlijk overal aan de richtlijnen voor maskers houden, of ze het er nu mee eens zijn of niet.

Laat je vaccineren

vaccinatiegraad

Het belangrijkste dat reizigers moeten doen, is zich laten vaccineren, voor hun eigen bestwil, maar ook voor het welzijn van de mensen op de plaatsen die ze bezoeken. Vaccinatie is namelijk de beste manier om het risico op ernstige ziekte, en zeker overlijden, veroorzaakt door COVID te verminderen. Vaccinatie is ook de sleutel tot meer vrijheid op reis. Op veel plaatsen zullen mensen beperkt zijn in wat ze kunnen doen vanwege vaccinmandaten. In ons land komt bijvoorbeeld mogelijk 2G, wat ook al in delen van Duitsland gebruikt wordt. In andere landen gelden ook vaccinatiemandaten, dus om optimaal te profiteren van een veilige roadtrip moet je je laten vaccineren tegen het coronavirus.

Plan je route van te voren

Hoe verleidelijk de spontaniteit van de openbare weg ook is, als je niets plant, kun je in de problemen komen, vooral tijdens de pandemie. Het is juist een goed idee om je route van tevoren in kaart te brengen en alle hotelreserveringen voor overnachtingen van tevoren te maken, zodat je je er geen zorgen over hoeft te maken terwijl je onderweg bent. Is logistiek niet je ding? Je kunt dan een deskundige reisadviseur of -agent raadplegen. Deze expert kan dan je roadtrip voor je plannen zodat je alleen nog maar je bagage hoeft in te pakken voordat je de weg opgaat in je nieuwe auto.

Pak een coronaviruskit in

beste corona-zelftesten kopen

Het is noodzakelijk om met een EHBO-doos te reizen, maar de moderne roadtrip vereist een paar updates uit het pandemische tijdperk. Vergeet niet de basisbenodigdheden zoals verband, pijnstillers, antibiotische zalf, voorgeschreven medicijnen en handdesinfecterend middel, zoals extra mondkapjes, een thermometer en zelftests. Deze tests zijn ideaal als je COVID-gerelateerde symptomen ervaart of als je hebt deelgenomen aan een activiteit met een hoog risico en er zeker van wilt zijn dat je het virus niet bij je hebt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie