Aantal Corona virus besmettingen Maleisië

Op dit moment (24-02-2021) zijn er in Maleisië, 291,774 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +3,545 meer dan gisteren. 189 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,088 overleden in Maleisië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 260,009 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 25 februari

Statistieken corona besmettingen in Maleisië 24 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Maleisië 291,774 1,088 260,009 30,677 189

Kaart coronavirus (covid-19) Maleisië vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Maleisië? Wij tonen u hieronder duidelijke plattegronden aan van Maleisië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Maleisië, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Maleisië rode zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Maleisië:

Kaart streken Maleisië

Kaart Maleisië besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Maleisië en Nieuws

Vakantie naar Maleisië mogelijk?

Op vakantie naar Maleisië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Maleisië geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Maleisië versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het covid-19 virusin de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Maleisië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Maleisië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Maleisië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-02-2021 | Nog steeds geldig op: 24-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. De regering van Maleisië heeft, door de stijging van het aantal coronabesmettingen, de noodtoestand afgekondigd tot en met 1 augustus 2021. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Reischecklist Maleisië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Maleisië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Maleisië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit Maleisië. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.
 • Het kan zijn dat u een visum nodig heeft om Maleisië in te reizen. Neem voor u uw reis plant eerst contact op met de ambassade van Maleisië in Den Haag.
 • Op dit moment is het door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen alleen mogelijk om Maleisië in te reizen met een permanente verblijfsvergunning, een dependent pass door huwelijk met een Maleisiër, een Malaysia My Second Home pass (MM2H) of als u in Maleisië werkt of gaat werken. Let op, dit gaat volgens procedures vastgesteld door de Maleisische overheid. Zie meer informatie in rubriek ‘Coronavirus’. 
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Door de coronamaatregelen van de Maleisische overheid zijn er aangepaste regels voor verlopen visa. Als u een Long Term Pass hebt die voor of tijdens de Recovery Movement Control Order is verlopen, kunt u deze binnen 30 werkdagen na het einde van de Recovery Movement Control Order bij elk immigratiekantoor laten verlengen. Houd er rekening mee dat de Maleisische immigratiedienst tijd nodig heeft om uw aanvraag te verwerken. Als u een Social Visit Pass (toerist) hebt en uw pas is per 1 januari 2020 verlopen, mag u in het land blijven, maar moet u het land binnen 14 dagen na het einde van de ‘Conditonal Movement Control Order’ (31 maart 2021) verlaten zonder dat u een aanvraag in hoeft te dienen of voorafgaande goedkeuring nodig heeft.

 • Zorg voor een geldig internationaal rijbewijs als u in Maleisië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Maleisië een internationaal rijbewijs nodig heeft. Een internationaal rijbewijs kan in Nederland, in persoon bij een ANWB kantoor worden aangevraagd.

Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Maleisië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Maleisië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Ontvoeringen en Piraterij

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna. Het gaat onder meer om de volgende eilanden: Lankayan, Mabul, Pom Pom, Kapalai, Ligitan, Sipadan en Mataking.

Op de Suluzee en Celebeszee kunnen ontvoeringen plaatsvinden. Toeristen die zich zonder beveiliging verplaatsen, kunnen hiervan slachtoffer worden. Er is ook een risico op piraterij op de Suluzee. De Maleisische autoriteiten houden verscherpt toezicht in deze gebieden.

Als u een noodzakelijke reis naar de eilanden maakt, verdiep u dan in de lokale veiligheidssituatie en probeer de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door alleen te verblijven in goed beveiligde hotels. Doe zaken met officiële touroperators die samenwerken met de Maleisische autoriteiten. Zij zorgen voor beveiliging als u zich verplaatst van en naar de eilanden.

Terrorisme

In Maleisië is er een risico op terroristische aanslagen. De Maleisische politie heeft in het verleden regelmatig mensen gearresteerd die aanslagen voorbereidden.

Criminaliteit

In Maleisië bestaat het risico op tassenroof en (gewelddadige) straatovervallen. Vooral in de grote steden komt tassenroof voor. Hierbij probeert meestal iemand die achterop een brommer zit uw tas af te pakken. Ook komen (gewelddadige) straatovervallen voor.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen en draag niet te veel geld op zak.
 • Ga ’s-avonds niet alleen op straat buiten de goed verlichte hoofdstraten.
 • Wandel ’s-avonds niet alleen over het strand.
 • Voorkom een overval vanaf een brommer door afstand te houden van de weg. Draag uw tas over de schouder die niet aan de weg is.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Maleisië kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Het is in Maleisië verboden om als buitenlander deel te nemen aan demonstraties. Neemt u in Maleisië deel aan een demonstratie, dan bent u strafbaar. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media.

Natuurgeweld
Tropische cyclonen

Aan de oostkust van Maleisië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. In deze periode is ook het regenseizoen. Dan kan er veel regen vallen in de oostelijke provincies. De autoriteiten kunnen dan bepaalde gebieden afsluiten. Ook kunnen bewoners geëvacueerd worden. Actuele informatie over de weersomstandigheden in Maleisië vindt u op de volgende websites:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Maleisië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het wegverkeer in Maleisië is anders dan wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. Als u zelf een auto bestuurt, houd er rekening mee dat andere verkeersdeelnemers zich niet aan de verkeersregels houden. Vermijd zelf rijden in het donker buiten de grote steden en/of bij extreme regenval.

Kijk voor meer informatie over het verkeer ook op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Maleisië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Maleisië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor  thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Maleisië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Maleisië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Informatie over inreizen Maleisië

Er geldt een inreisverbod voor Maleisië voor bijna alle buitenlandse bezoekers. Reis alleen naar Maleisië als het noodzakelijk is.

Op dit moment is het door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen alleen mogelijk om Maleisië in te reizen met een permanente verblijfsvergunning, een Dependent Pass door huwelijk met een Maleisiër, een Malaysia My Second Home pass (MM2H) of als u in Maleisië werkt of gaat werken. In uitzonderlijke gevallen kunnen zakenreizigers toestemming krijgen om voor een kort bezoek Maleisië in te reizen. Let op: dit gaat volgens procedures vastgesteld door de Maleisische overheid. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Maleisische Immigratiedienst (informatie in Engels). Expats kunnen online een afspraak maken via de website van de Expatriate Services Division (informatie in Engels). Zakenreizigers vinden meer informatie op de website van de Maleisische investeringsautoriteit onder ‘One Stop Centre for Business Travellers’ (informatie in Engels). Dit portaal biedt in de toekomst ook de mogelijkheid om een uitzondering aan te vragen voor de quarantaineverplichting bij aankomst.

Voordat u naar Maleisië vertrekt, moet u naar de website My Travel Pass (informatie in Engels) gaan om goedkeuring te krijgen om naar Maleisië te mogen reizen. Wanneer toestemming verleend wordt dient u het volgende te doen:

 • U wordt aangemoedigd om de COVID-19-testscreening in Nederland te ondergaan binnen DRIE (3) dagen voorafgaand uw aankomst in Maleisië. Hierbij moet medisch bevestigd zijn dat u negatief getest bent op COVID-19.
 • U bent VERPLICHT om de MySejahtera app (informatie in Engels) te downloaden op uw smartphone en vul hierbij alle benodigde informatie in.
 • U dient in Nederland een visum aan te vragen bij de ambassade van Maleisië in Den Haag voordat u vertrekt naar Maleisië.
 • Alle kosten (d.w.z .: COVID-19-test, uitgaven tijdens quarantaine, enz.) dienen door u online betaald te worden via de link Mysafetravel van de Maleisische overheid (informatie in Engels).

U moet bij aankomst in Maleisië de volgende procedure volgen:

 • Het COVID-19-testresultaat uit Nederland moet worden getoond aan de Medical Officer van het ministerie van Volksgezondheid op het vliegveld (indien u de test voor uw vertrek heeft gedaan).
 • U moet bij aankomst nogmaals een COVID-19-test doen via het ministerie van Volksgezondheid (MOH).
 • Aan de immigratieambtenaar op het vliegveld moet u de volgende documenten aantonen:
  • goedkeuringsbrief van uw aanvraag om naar Maleisië te mogen reizen
  • visum / Goedkeuringsbrief / Visa with reference (VDR)
  • uw testresultaat van uw PCR COVID-19-test uit Nederland (indien aanwezig)
 • U bent verplicht om 7 dagen in quarantaine te gaan met een PCR-COVID-19 test die u in Nederland heeft gedaan en 10 dagen wanneer u geen PCR COVID-19 test voor uw vertrek heeft gedaan. U gaat in quarantaine in een door de overheid aangewezen quarantainecentrum.
 • Houd u aan de procedures van Maleisië en de bestaande immigratieregels.

De website van de ambassade van Maleisië in Nederland voorziet u tevens van de laatste updates.

Quarantainemaatregelen in Maleisië

Alle reizigers, ongeacht of u een verblijfsvergunning heeft voor Maleisië, worden verplicht om 7 of 10 dagen in Maleisië in quarantaine te gaan in een door de lokale overheid aangewezen locatie. Waar u gaat verblijven, wordt bij aankomst op het vliegveld, meegedeeld en de kosten van uw onderkomen dient u zelf te betalen. Thuisquarantaine is niet toegestaan. Lees meer en blijf op de hoogte via de berichtgeving van de Maleisische immigratie (informatie in het Engels).

Informatie over uitreizen

Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig is als u Maleisië verlaat. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.

 • Als u een Long Term Pass heeft, die voor of tijdens de Recovery Movement Control Order verlopen is, kunt u deze laten verlengen bij elk immigratiekantoor binnen 30 werkdagen na het einde van de Recovery Movement Control Order periode. Houd rekening dat de Maleisische Immigratiedienst tijd nodig heeft om uw aanvraag af te handelen.
 • Als u een Social Visit Pass (bezoekers) heeft en uw pas verlopen is, moet u voor  beëindiging van de Recovery Movement Control Order het land te verlaten. De ambassade van Maleisië adviseert u om Maleisië eerder te verlaten wanneer de einddatum van uw Social Visit Pas verlopen is. De ambassade van Maleisië adviseert dit om boetes en een aantekening voor ‘overstay’ te voorkomen.
 • Als u een ander visum heeft dat verlopen is gedurende uw verblijf tussen 1 januari en de beeindiging van de Recovery Movement Control Order kunt u Maleisië zonder problemen verlaten tot de beëindiging van de Recovery Movement Control Order (zonder risico een boete te krijgen of op de zwarte lijst te komen).

Meer informatie kunt u vinden op de websites van de Maleisische Immigratiedienst, Expatriate Services Division en de One Stop Centre for Business Travellers van de Maleisische investeringsautoriteit (informatie in Engels).

Coronamaatregelen
Movement Control Order

De lokale overheid heeft door het aantal coronabesmettingen de ‘Movement Control Order’ afgekondigd voor de deelstaten: Selangor, Kuala Lumpur, Johor en Penang. Dit betekent o.a. dat geen verkeer mogelijk is tussen deze deelstaten, maximaal 2 personen in een personenauto mogen zitten.

De iets minder strikte ‘Conditional Movement Control Order’ is van toepassing voor de deelstaten: Kedah, Perak, Malakka, Pahang, Negeri Sembilan, Terengganu, Kelantan, Putrajaya, Labuan en Sabah. Dit betekent o.a. dat winkels en restaurants geopend zijn vanaf 18:00 uur, handhaving van onderlinge afstand van 1m, meer personen in een personenauto mogen zitten.

De ‘Recovery Movement Control Order’ is geldig voor de deelstaat Perlis.

Deze maatregelen zijn geldig tot 4 maart 2021.

Houd u aan de (Conditional) Movement Control Order en volg altijd de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen waar u zich aan moet houden:   

 • Vermijd drukke plaatsen en besloten ruimten.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje in publieke ruimten en het openbaar vervoer (dit is verplicht).
 • Reis niet tussen deelstaten (niet toegestaan).
Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Maleisië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Luchtvervuiling

Soms kan de luchtkwaliteit in Maleisië slecht zijn. Dit komt door de bosbranden in Indonesië. De rooknevel uit Indonesië kan schadelijk zijn voor de gezondheid en gevolgen hebben voor de reisplannen. Houd hier rekening mee door op dat moment zoveel mogelijk binnen te blijven.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Maleisië.

Drugs

In Maleisië is het in bezit hebben van drugs en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Maleisië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt hiervoor zelfs de doodstraf krijgen. U bent in Maleisië ook strafbaar als u drugs heeft gebruikt voordat u Maleisië inreist. Dit kan worden aangetoond door bijvoorbeeld een urineonderzoek.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit (LHBTI) is strafbaar in Maleisië. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Lees de juridische uitleg in het Wetboek van Strafrecht van Maleisië met de strafmaatregelen (bladzijde 22: 377A en 377B en bladzijde 194 en 195) (informatie in Engels).

Geld pinnen

In Maleisië wordt uw bankpas niet door elke bank geaccepteerd. Hierdoor kunt u bij bepaalde banken geen geld uit de geldautomaat halen. De geldautomaten van de volgende banken accepteren in ieder geval uw bankpas: HSBC, Maybank en de Standard Chartered Bank. De meeste credit cards worden over het algemeen wel geaccepteerd.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Maleisië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten

 • Politie en ambulance: 999 (112 vanaf mobiele telefoon)
 • Toeristenpolitie: 03-92 35 49 99 en 03-2163 4422 
 • Brandweer: 994 (112 vanaf mobiele telefoon)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade +60 321686200. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Lees meer over Maleisië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Maleisië

Er zijn in Maleisië enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Maleisië?

Door corona was op vakantie naar Maleisië in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Maleisië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Maleisië en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Maleisië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Maleisië:

Klik hier voor Maleisië

😪 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Maleisië?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online zelftest op coronavirus.

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Maleisië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk thuis als dat kan
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter afstand van elkaar
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten