Aantal Corona virus besmettingen Maleisië

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Maleisië, 427,927 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +3,551 meer dan gisteren. 354 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,610 overleden in Maleisië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 392,555 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona besmettingen in Maleisië 06 mei:

Land Maleisië
Positief getest 427,927
Aantal Doden 1,610
Hersteld 392,555
Actieve gevallen 33,762
Kritische toestand 354
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart corona virus Maleisië vandaag

U bent opzoek een kaart van Maleisië? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Maleisië, met daarop mooie vakantie plekken, laatste nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Maleisië oranje zones

Hieronder vind je een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Maleisië:

Corona-teller.nl

Maleisië Landkaart gebieden

Kaart Maleisië aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Maleisië en informatie

Vakantie naar Maleisië mogelijk?

Op vakantie naar Maleisië coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Maleisië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Maleisië versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Maleisië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Maleisië of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Maleisië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-04-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. De regering van Maleisië heeft, door de stijging van het aantal coronabesmettingen, de noodtoestand afgekondigd tot en met 1 augustus 2021. Let op, heeft u een Social Visit Pass die op of na 1 januari 2020 is verlopen? Dan moet u Maleisie vóór 21 april 2021 verlaten. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl

Reischecklist Maleisië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Maleisië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Maleisië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit Maleisië. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.
 • Het kan zijn dat u een visum nodig heeft om Maleisië in te reizen. Neem eerst contact op met de ambassade van Maleisië in Den Haag.
 • Op dit moment is het, door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen, alleen mogelijk om Maleisië in te reizen met: een permanente verblijfsvergunning, een dependent pass door huwelijk met een Maleisiër, een Malaysia My Second Home pass (MM2H) of als u in Maleisië werkt of gaat werken. Let op, dit gaat volgens procedures vastgesteld door de Maleisische overheid. Zie voor meer informatie rubriek ‘Coronavirus’.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Door de coronamaatregelen van de Maleisische overheid zijn er aangepaste regels voor verlopen visa. Als u een Long Term Pass hebt die voor of tijdens de Recovery Movement Control Order is verlopen, kunt u deze binnen 30 werkdagen na het einde van de Recovery Movement Control Order bij elk immigratiekantoor laten verlengen. Houd er rekening mee dat de Maleisische immigratiedienst tijd nodig heeft om uw aanvraag te verwerken. Als u een Social Visit Pass (toerist) hebt en uw pas is op of na 1 januari 2020 verlopen, dan moet u vóór 21 april 2021 Maleisië verlaten hebben. Er is in dit geval geen Special Pass nodig om het land te verlaten. Wel moet u bij uw aankomst op het vliegveld bij de Immigratie een formulier invullen. Als u Maleisië om (zwaarwegende redenen) niet kunt verlaten, dan moet u de ambassade van Maleisië in Den Haag vragen een ‘supporting letter’ op te stellen. U moet met deze ‘supporting letter’ bij de Immigratie laten zien dat u onderdak heeft en dat u de financiële middelen heeft om uw verlengde verblijf te betalen.
 • Zorg voor een geldig internationaal rijbewijs als u in Maleisië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Maleisië een internationaal rijbewijs nodig heeft. Een internationaal rijbewijs kan in Nederland, in persoon bij een ANWB kantoor worden aangevraagd.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Maleisië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Maleisië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Ontvoeringen en Piraterij

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna. Het gaat onder meer om de volgende eilanden: Lankayan, Mabul, Pom Pom, Kapalai, Ligitan, Sipadan en Mataking.

Op de Suluzee en Celebeszee kunnen ontvoeringen plaatsvinden. Toeristen die zich zonder beveiliging verplaatsen, kunnen hiervan slachtoffer worden. Er is ook een risico op piraterij op de Suluzee. De Maleisische autoriteiten houden verscherpt toezicht in deze gebieden.

Als u een noodzakelijke reis naar de eilanden maakt, verdiep u dan in de lokale veiligheidssituatie en probeer de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door alleen te verblijven in goed beveiligde hotels. Doe zaken met officiële touroperators die samenwerken met de Maleisische autoriteiten. Zij zorgen voor beveiliging als u zich verplaatst van en naar de eilanden.

Terrorisme

In Maleisië is er een risico op terroristische aanslagen. De Maleisische politie heeft in het verleden regelmatig mensen gearresteerd die aanslagen voorbereidden.

Criminaliteit

In Maleisië bestaat het risico op tassenroof en (gewelddadige) straatovervallen. Vooral in de grote steden komt tassenroof voor. Hierbij probeert meestal iemand die achterop een brommer zit uw tas af te pakken. Ook komen (gewelddadige) straatovervallen voor.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen en draag niet te veel geld op zak.
 • Ga ’s-avonds niet alleen op straat buiten de goed verlichte hoofdstraten.
 • Wandel ’s-avonds niet alleen over het strand.
 • Voorkom een overval vanaf een brommer door afstand te houden van de weg. Draag uw tas over de schouder die niet aan de kant van de weg is.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Maleisië kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Het is in Maleisië verboden om als buitenlander deel te nemen aan demonstraties. Neemt u in Maleisië deel aan een demonstratie, dan bent u strafbaar. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media.

Natuurgeweld
Tropische cyclonen

Aan de oostkust van Maleisië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. In deze periode is ook het regenseizoen. Dan kan er veel regen vallen in de oostelijke provincies. De autoriteiten kunnen dan bepaalde gebieden afsluiten. Ook kunnen bewoners geëvacueerd worden.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in Maleisië vindt u op de volgende websites:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Maleisië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het wegverkeer in Maleisië is anders dan wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. Als u zelf een auto bestuurt, houd er rekening mee dat andere verkeersdeelnemers zich niet aan de verkeersregels houden. Vermijd zelf rijden in het donker buiten de grote steden en/of bij extreme regenval.

Kijk voor meer informatie over het verkeer ook op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Maleisië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Maleisië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Maleisië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Informatie over inreizen Maleisië

Er geldt een inreisverbod voor Maleisië voor bijna alle buitenlandse bezoekers.

Op dit moment is het door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen alleen mogelijk om Maleisië in te reizen met: een permanente verblijfsvergunning, een Dependent Pass door huwelijk met een Maleisiër, een Malaysia My Second Home pass (MM2H) of als u in Maleisië werkt of gaat werken. In uitzonderlijke gevallen kunnen zakenreizigers toestemming krijgen om voor een kort bezoek Maleisië in te reizen. Let op: dit gaat volgens procedures vastgesteld door de Maleisische overheid. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Maleisische Immigratiedienst (informatie in Engels). Expats kunnen online een afspraak maken via de website van de Expatriate Services Division (informatie in Engels). Zakenreizigers vinden meer informatie op de website van de Maleisische investeringsautoriteit onder ‘One Stop Centre for Business Travellers’ (informatie in Engels). Dit portaal biedt in de toekomst ook de mogelijkheid om een uitzondering aan te vragen voor de quarantaineverplichting bij aankomst.

Voordat u naar Maleisië vertrekt, moet u naar de website My Travel Pass (informatie in Engels) gaan om goedkeuring te krijgen om naar Maleisië te mogen reizen. Wanneer toestemming verleend wordt dient u het volgende te doen:

 • U wordt aangemoedigd om de COVID-19-testscreening in Nederland te ondergaan binnen DRIE (3) dagen voorafgaand uw aankomst in Maleisië. Hierbij moet medisch bevestigd zijn dat u negatief getest bent op COVID-19. 
 • U bent VERPLICHT om de MySejahtera app (informatie in Engels) te downloaden op uw smartphone en vul hierbij alle benodigde informatie in.
 • U dient in Nederland een visum aan te vragen bij de ambassade van Maleisië in Den Haag voordat u vertrekt naar Maleisië.
 • Alle kosten (dat wil zeggen: COVID-19-test, uitgaven tijdens quarantaine, enz.) dienen door u online betaald te worden via de link Mysafetravel van de Maleisische overheid (informatie in Engels).

U moet bij aankomst in Maleisië de volgende procedure volgen:

 • Het COVID-19-testresultaat uit Nederland moet worden getoond aan de Medical Officer van het ministerie van Volksgezondheid op het vliegveld (indien u de test voor uw vertrek heeft gedaan).
 • U moet bij aankomst nogmaals een COVID-19-test doen via het ministerie van Volksgezondheid (MOH). Zie hierover de lokale overheidsinformatie (informatie in het Engels).
 • Aan de immigratieambtenaar op het vliegveld moet u de volgende documenten aantonen:
  • goedkeuringsbrief van uw aanvraag om naar Maleisië te mogen reizen
  • visum / Goedkeuringsbrief / Visa with reference (VDR)
  • uw testresultaat van uw PCR COVID-19-test uit Nederland (indien aanwezig)
 • U bent verplicht om 7 dagen in quarantaine te gaan met een PCR-COVID-19 test die u in Nederland heeft gedaan en 10 dagen wanneer u geen PCR COVID-19 test voor uw vertrek heeft gedaan. U gaat in quarantaine in een door de overheid aangewezen quarantainecentrum.
 • Houd u aan de procedures van Maleisië en de bestaande immigratieregels. Zie voor informatie de berichtgeving van de Maleisische immigratie (informatie in het Engels).

De website van de ambassade van Maleisië in Den Haag voorziet u ook van de laatste updates.

Quarantainemaatregelen in Maleisië

Alle reizigers, ongeacht of u een verblijfsvergunning heeft voor Maleisië, worden verplicht om 7 of 10 dagen in Maleisië in quarantaine te gaan in een door de lokale overheid aangewezen locatie. Waar u gaat verblijven wordt bij aankomst op het vliegveld meegedeeld, en de kosten van uw onderkomen dient u zelf te betalen. Thuisquarantaine is niet toegestaan. Lees meer en blijf op de hoogte via de berichtgeving van de Maleisische immigratie (informatie in het Engels).

Informatie over uitreizen

Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig is als u Maleisië verlaat. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.

 • Als u een Long Term Pass heeft, die voor of tijdens de Recovery Movement Control Order verlopen is, kunt u deze laten verlengen bij elk immigratiekantoor binnen 30 werkdagen na het einde van de Recovery Movement Control Order periode. Houd er rekening mee dat de Maleisische Immigratiedienst tijd nodig heeft om uw aanvraag af te handelen.

 • Als u in het bezit bent van een Social Visit Pass en deze is op of na 1 januari 2020 verlopen, dan moet u vóór 21 april 2021 Maleisië verlaten hebben. Er is in dit geval geen special pass nodig om het land te verlaten. Wel moet u, bij aankomst op het vliegveld, bij de Immigratie een formulier invullen. Wanneer u Maleisië door (zwaarwegende) redenen niet kunt verlaten, moet u de ambassade van Maleisië verzoeken een supporting letter op te stellen. U moet bij de Immigratie kunnen aantonen dat u onderdak en de financiële middelen heeft om uw verlengde verblijf te betalen.

Meer informatie kunt u vinden op de websites van de Maleisische Immigratiedienst, Expatriate Services Division en de One Stop Centre for Business Travellers van de Maleisische investeringsautoriteit (informatie in Engels).

Coronamaatregelen
Conditional Movement Control Order

Door het aantal coronabesmettingen heeft de overheid de ‘Conditional Movement Control Order’ (CMCO) afgekondigd tot en met 28 april 2021 voor de deelstaten Kuala Lumpur, Selangor, Johor, Penang en Kelantan. 

In zeven districten in de deelstaat Kelantan is de ‘Movement Control Order’ (MCO) afgekondigd, omdat er een piek in nieuwe infecties is. De districten: Kota Baru, Pasir Mas, Pasir Puteh, Bachok, Machang, Tumpat en Tanah Merah zijn geclassificeerd als rode zones. De MCO is hier geldig tot 29 april 2021.

In de deelstaat Sarawak geldt de CMCO tot 26 april 2021. In vijf districten in de deelstaat Sarawak is de ‘Movement Control Order’ afgekondigd tot 30 april 2021, gezien een piek in nieuwe infecties. De MCO geldt voor de districten: Kuching, Bintulu, Miri, Sibu en Meradon.

De minder strikte ‘Recovery Movement Control Order’ is van toepassing voor de deelstaten: Melaka, Pahang, Terengganu, Sabah, Putrajaya, Labuan, Perlis, Kedah, Perak en Negeri Sembilan en is geldig tot en met 28 april 2021.

Houd u aan de (Conditional) en de (Recovery) Movement Control Order en volg altijd de aanwijzingen van de lokale overheid op. 

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen waar u zich aan moet houden:  

 • Vermijd drukke plaatsen en besloten ruimten.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje in publieke ruimten en het openbaar vervoer (dit is verplicht).
 • Het is niet toegestaan tussen de deelstaten te reizen (behalve tussen de deelstaat Kuala Lumpur en de deelstaat Selangor).
 • Houd u aan de (Conditional) en de (Recovery) Movement Control Order en volg altijd de aanwijzingen van de lokale overheid op.
 • Restaurants zijn geopend van 6 uur ‘s ochtends tot 12 uur ’s nachts.

Recreatieve activiteiten zijn toegestaan, mits de algemene coronarichtlijnen, zoals het dragen van een mondkapje, in acht worden genomen. Scholen en andere instellingen zijn weer open. Het is toegestaan om onder andere naar warenhuizen, restaurants of de kapper te gaan.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Maleisië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Luchtvervuiling

Soms kan de luchtkwaliteit in Maleisië slecht zijn. Dit komt door de bosbranden in Indonesië. De rooknevel uit Indonesië kan schadelijk zijn voor de gezondheid en gevolgen hebben voor de reisplannen. Houd hier rekening mee door op dat moment zoveel mogelijk binnen te blijven.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Maleisië.

Drugs

In Maleisië is het in bezit hebben van drugs en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Maleisië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt hiervoor zelfs de doodstraf krijgen. U bent in Maleisië ook strafbaar als u drugs heeft gebruikt voordat u Maleisië inreist. Dit kan worden aangetoond door bijvoorbeeld een urineonderzoek.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit (LHBTI) is strafbaar in Maleisië. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Lees de juridische uitleg in het Wetboek van Strafrecht van Maleisië met de strafmaatregelen (bladzijde 22: 377A en 377B en bladzijde 194 en 195) (informatie in Engels).

Geld pinnen

In Maleisië wordt uw bankpas niet door elke bank geaccepteerd. Hierdoor kunt u bij bepaalde banken geen geld uit de geldautomaat halen. De geldautomaten van de volgende banken accepteren in ieder geval uw bankpas: HSBC, Maybank en de Standard Chartered Bank. De meeste credit cards worden over het algemeen wel geaccepteerd.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Maleisië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten

 • Politie en ambulance: 999 (112 vanaf mobiele telefoon)
 • Toeristenpolitie: 03-92 35 49 99 en 03-2163 4422 
 • Brandweer: 994 (112 vanaf mobiele telefoon)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade +60 321 686 200. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Lees meer over Maleisië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Maleisië

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Maleisië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Maleisië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Maleisië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Maleisië en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Maleisië

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Maleisië:

Bekijk corona kaart Maleisië

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Maleisië?

Wanneer je opreis gaat naar Maleisië heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Maleisië inclusief reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ coronavirustestlocaties door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Maleisië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis; werk vanuit huis
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten