Landkaart Saint Vincent en de Grenadines besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines en live update
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (08-05-2021) zijn er in Saint Vincent en de Grenadines, 1,895 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 12 overleden in Saint Vincent en de Grenadines aan corona. Gelukkig zijn er ook al 1,741 inwoners hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 09 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Saint Vincent en de Grenadines 08 mei:

Land Saint Vincent en de Grenadines
Positief getest 1,895
Aantal Doden 12
Hersteld 1,741
Actieve gevallen 142
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 mei 2021

Kaart corona virus in Saint Vincent en de Grenadines vandaag

U bent opzoek een kaart van Saint Vincent en de Grenadines? Wij tonen op deze pagina up to date plattegronden aan van Saint Vincent en de Grenadines, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Saint Vincent en de Grenadines oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Saint Vincent en de Grenadines:

Corona-teller.nl

Landkaart streken Saint Vincent en de Grenadines

Landkaart Saint Vincent en de Grenadines besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines en live update

Vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines mogelijk?

Op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Saint Vincent en de Grenadines lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Saint Vincent en de Grenadines versoepeld. Hierdoor is vakantie ondanks het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Saint Vincent en de Grenadines. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Saint Vincent en de Grenadines of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 09-04-2021 | Nog steeds geldig op: 08-05-2021

De vulkaan La Soufrière op het eiland Saint Vincent en de Grenadines is uitgebarsten. Bent u op Saint Vincent? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ. Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Saint Vincent en de Grenadines

Reischecklist Saint Vincent en de Grenadines

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Saint Vincent en de Grenadines favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Vincent en de Grenadines. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Vincent en de Grenadines. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Natuurgeweld
Vulkanen

De vulkaan La Soufrière op het eiland Saint Vincent en de Grenadines is uitgebarsten. Bent u op Saint Vincent en de Grenadines? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. 

Tropische stormen en orkanen

In Saint Vincent en de Grenadines kunnen van juni tot en met november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie ter plaatse.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

In Saint Vincent en de Grenadines wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Het wegdek is vaak van slechte kwaliteit en er zitten vaak gaten (potholes) in.

Vooral in de wat meer afgelegen gebieden lopen mensen op de weg. Het is dan ook verstandig om uw snelheid aan te passen aan de lokale situatie.

Taxi’s

Gebruik taxi’s met officiële vergunningen.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Saint Vincent en de Grenadines gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Vincent en de Grenadines

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Vincent en de Grenadines de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen Saint Vincent en de Grenadines

Op de website van het ministerie van Gezondheid van Saint Vincent en de Grenadines vindt u de meest actuele informatie over de inreisbeperkingen.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de autoriteiten van Saint Vincent en de Grenadines een aantal standaard maatregelen genomen, zoals het dragen van mondhapjes, hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Overtreding kan leiden tot een boete en zelfs tot gevangenisstraf.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Vincent en de Grenadines te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is formeel nog steeds strafbaar en wordt over het algemeen niet geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Port of Spain

Er is geen Nederlandse ambassade op Saint Vincent en de Grenadines. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain (Trinidad en Tobago).

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het honorair consulaat in Kingstown.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Saint Vincent en de Grenadines op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Saint Vincent en de Grenadines

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines?

Door COVID-19 was op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Saint Vincent en de Grenadines en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Saint Vincent en de Grenadines

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Saint Vincent en de Grenadines:

Bekijk coronavirus kaart Saint Vincent en de Grenadines

🤒 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Saint Vincent en de Grenadines?

Voor reizen naar Saint Vincent en de Grenadines heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Saint Vincent en de Grenadines + reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 60+ pcr en sneltest straten door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Saint Vincent en de Grenadines

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf binnen huis; werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 1,5 meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten