Landkaart Saint Vincent en de Grenadines aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines en lokaal
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Saint Vincent en de Grenadines, 2,271 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 12 overleden in Saint Vincent en de Grenadines aan corona. Gelukkig zijn er ook al 2,199 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 26 juli

Statistieken corona virus in Saint Vincent en de Grenadines 25 juli:

Land Saint Vincent en de Grenadines
Positief getest 2,271
Aantal Doden 12
Hersteld 2,199
Actieve gevallen 60
Kritische toestand 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart coronavirus Saint Vincent en de Grenadines vandaag

Opzoek naar een landkaart van Saint Vincent en de Grenadines? Wij bieden hieronder realtime plattegronden aan van Saint Vincent en de Grenadines, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en meer!

Live Corona Kaart Saint Vincent en de Grenadines rode zones

Hieronder vind u een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Saint Vincent en de Grenadines:

Kaart streken Saint Vincent en de Grenadines

Landkaart Saint Vincent en de Grenadines aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines en lokaal

Vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines mogelijk?

Op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Saint Vincent en de Grenadines lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Saint Vincent en de Grenadines versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Saint Vincent en de Grenadines. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Saint Vincent en de Grenadines of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Saint Vincent en de Grenadines | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Saint Vincent en de Grenadines is oranje, want Saint Vincent en de Grenadines zijn door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Saint Vincent en de Grenadines als het noodzakelijk is. Als u vanuit Saint Vincent en de Grenadines naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Saint Vincent en de Grenadines en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies. De vulkaan La Soufrière op het eiland Saint Vincent en de Grenadines is uitgebarsten. Bent u op Saint Vincent? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Kaart bij reisadvies Saint Vincent en de Grenadines

Reischecklist Saint Vincent en de Grenadines

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Saint Vincent en de Grenadines favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Vincent en de Grenadines. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Vincent en de Grenadines. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Natuurgeweld
Vulkanen

De vulkaan La Soufrière op het eiland Saint Vincent en de Grenadines is uitgebarsten. Bent u op Saint Vincent en de Grenadines? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. 

Tropische stormen en orkanen

In Saint Vincent en de Grenadines kunnen van juni tot en met november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie ter plaatse.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Saint Vincent en de Grenadines

Op de website van het ministerie van Gezondheid van Saint Vincent en de Grenadines vindt u de meest actuele informatie over de inreisbeperkingen.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de autoriteiten van Saint Vincent en de Grenadines een aantal standaard maatregelen genomen, zoals het dragen van mondhapjes, hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Overtreding kan leiden tot een boete en zelfs tot gevangenisstraf.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Vincent en de Grenadines

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Vincent en de Grenadines de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Vincent en de Grenadines te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

In Saint Vincent en de Grenadines wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee. Het wegdek is vaak van slechte kwaliteit en er zitten vaak gaten (potholes) in.

Vooral in de wat meer afgelegen gebieden lopen mensen op de weg. Het is dan ook verstandig om uw snelheid aan te passen aan de lokale situatie.

Taxi’s

Gebruik taxi’s met officiële vergunningen.

Tips van de ambassade

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is formeel nog steeds strafbaar en wordt over het algemeen niet geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Port of Spain

Er is geen Nederlandse ambassade op Saint Vincent en de Grenadines. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain (Trinidad en Tobago).

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het honorair consulaat in Kingstown.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Saint Vincent en de Grenadines op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Saint Vincent en de Grenadines

Er zijn in Saint Vincent en de Grenadines enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines?

Door COVID-19 was op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Vincent en de Grenadines mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Saint Vincent en de Grenadines en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Saint Vincent en de Grenadines

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Saint Vincent en de Grenadines:

Klik hier voor Saint Vincent en de Grenadines

🤧 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Saint Vincent en de Grenadines?

Als je wilt reizen naar Saint Vincent en de Grenadines heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Saint Vincent en de Grenadines met reisdocument. Ons overzicht bevat 150+ pcr en snel testlocaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Saint Vincent en de Grenadines

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk vanuit huis
 • Kom je toch buiten? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten