Aantal Coronavirus besmettingen Indonesië
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (08-06-2021) zijn er in Indonesië, 1,863,031 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 51,803 overleden in Indonesië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,711,565 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken corona virus aantal besmettingen in Indonesië 08 juni:

Land Indonesië
Positief getest 1,863,031
Aantal Doden 51,803
Hersteld 1,711,565
Actieve gevallen 99,663
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart Corona in Indonesië vandaag

Aan het zoeken naar een kaart van Indonesië? Corona Teller bied hieronder realtime plattegronden aan van Indonesië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Indonesië, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Coronavirus Kaart Indonesië zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Indonesië:

Corona-teller.nl

steden landkaart Indonesië

Landkaart Indonesië besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Indonesië en informatie

Vakantie naar Indonesië mogelijk?

Op vakantie naar Indonesië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Indonesië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Indonesië versoepeld. En is vakantie tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Indonesië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Indonesië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Indonesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Indonesië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Indonesië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Indonesië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Indonesië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Indonesie

Reischecklist Indonesië

Reist u naar Indonesië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Indonesië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.
Reisdocumenten & visa (onderstaande informatie is op dit moment NIET van toepassing door COVID)
 • Als u naar Indonesië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Indonesië geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u aankomt in het land.
 • Bent u in Indonesië en vervalt bijna uw visum, neem dan contact op met het  Immigratiebureau (Bureau of Immigration) voor verlenging. Het visum kan verlengd worden tegen betaling. Een visum is maximaal 30 dagen geldig. Let op: zonder geldig visum kunt u een boete of een gevangenisstraf krijgen. Vraag daarom op tijd een verlenging aan, als u langer wilt blijven.
 • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade van Indonesië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Indonesië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u internationaal rijbewijs nodig heeft.
Verlengen van verblijfsvergunning of visum
 • Voor de buitenlanders in Indonesië die hun verblijfsvergunning of visum willen verlengen, kunnen actuele informatie vinden op de website van het Indonesische departement van Immigratie (informatie in Indonesisch en Engels).
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Indonesië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Indonesië. Hier staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • Het gebied rondom de vulkaan Mount Merapi op het eiland Java. Deze vulkaan is nog actief. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 10 kilometer rondom de vulkaan komen;
 • Het gebied rondom de vulkaan Mount Agung op het eiland Bali. Deze vulkaan is  nog actief. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan komen.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. 

Papua

In de centrale hooglanden waaronder Puncak Jaya en Intan Jaya op Papua vinden incidenteel geweld en gewapende aanvallen plaats tussen de onafhankelijkheidsbeweging (OPM) en de lokale autoriteiten. Rond het gebied bij de ‘Freeport-mijn’ zijn regelmatig veiligheidsincidenten. Daarbij zijn slachtoffers gevallen.

Vulkaan Soputan

Deze vulkaan Soputan is in oktober 2018 uitgebarsten. U mag van de lokale autoriteiten niet binnen een straal van 4 tot 6.5 km rondom de vulkaan Soputan komen;

Centraal Sulawesi

De plaatsen Palu, Donggala en Sigi in Centraal Sulawesi zijn in oktober 2018 zwaar getroffen door een aardbeving, gevolgd door een vloedgolf (tsunami). Het gebied is in wederopbouw.

Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten. Internet en andere communicatiemogelijkheden zijn beperkt. Houd hier rekening mee.

Papua en West Papua

Spanningen in de provincie Papua hebben in 2019 geleid tot demonstraties in diverse steden, waaronder Jayapura, Wamena, Sorong en Manokwari. Bij deze demonstraties vonden er confrontaties met de politie plaats. Er is nog steeds een verhoogd risico op nieuwe demonstraties in Papua en West Papua. Vermijd demonstraties en contacten met groepen die behoren tot de onafhankelijkheidsbeweging (OPM) in Papua en West Papua.

Bezoeken aan Raja Ampat via Sorong verlopen in het algemeen zonder veel problemen. Wees alert.

Centraal Sulawesi

In het gebied tussen het meer van Tentena en de stad Poso is het onrustig door veiligheidsincidenten. Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en probeer grote menigten zoveel mogelijk te vermijden.

Aceh provincie

In de Aceh provincie wordt de Sharia-wet toegepast. Voorkom belediging van het geloof door niet te gokken, geen alcohol te drinken, gepaste kleding te dragen en onderlinge publiekelijke aanraking te vermijden. Aceh is de enige provincie in Indonesië waar homoseksualiteit/LHBTI strafbaar is. Reis in dit gebied alleen overdag en via de hoofdwegen. Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten en demonstraties.

Terrorisme

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Indonesië is dit risico aanwezig.

De afgelopen jaren vonden verschillende  aanslagen plaats in Indonesië:

 • Op 13 november 2019 vond een bomaanslag op een politiestation in Medan plaats. Hierbij zijn 6 gewonden gevallen;
 • Op 14 mei 2018 vond een bomaanslag plaats op een politiebureau in de stad Surabaya;
 • Op 13 mei 2018 vonden bomaanslagen plaats op drie kerken in de stad Surabaya. Hierbij zijn 13 personen omgekomen en 41 gewond geraakt.

Wees alert in heel Indonesië op drukbezochte plekken. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Blijf via de media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen en vermijd grote menigten.

Criminaliteit

In Indonesië is veel (kleine) criminaliteit. Denk aan overvallen en berovingen op straat. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In heel Indonesië vinden regelmatig politieke demonstraties plaats. Deze kunnen gewelddadig worden. Zorg ervoor dat u niet in een demonstratie terechtkomt. Blijf op de hoogte via de media en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Natuurgeweld
Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s

Indonesië maakt deel uit van de “Ring van Vuur” (Ring of Fire). Dit is een ringvormig gebied rondom de Grote Oceaan, dat bestaat uit veel vulkanen. Door het bewegen van de aardkorst komen in dit gebied regelmatig vulkanische uitbarstingen, aardbevingen en tsunami’s voor.

Vulkaanuitbarstingen

De afgelopen jaren vonden diverse vulkaanuitbarstingen plaats in Indonesie:

 • De Sinabung-vulkaan op noord Sumatra is op 7 mei 2019 uitgebarsten.
 • In december 2018 heeft er een vulkaanuitbarsting (de Anak Krakatau) en een tsunami in de Straat van Soenda (zee tussen Indonesische eilanden Java en Sumatra) plaatsgevonden. Het gaat onder meer om de regio tussen Pandeglang op west Java en Lampung op Sumatra.
 • De vulkaan Mount Agung op het eiland Bali is op 28 juni 2018 en op 26 november 2017 uitgebarsten. Reis niet naar het gebied van de vulkaan Mount Agung. Binnen een straal van 4 kilometer rondom de vulkaan mag u van de autoriteiten niet komen.
 • De vulkaan Mount Merapi op het eiland Java is in mei 2018 uitgebarsten. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 10 kilometer rondom de vulkaan komen. Reis niet naar het gebied van de vulkaan Mount Merapi.

Vulkaanuitbarstingen veroorzaken vaak asregens. Die kunnen voor ernstige verstoringen van het vliegverkeer zorgen. Vooral het vliegverkeer in de provincies Noord-Sumatra, Oost-Java en Bali kan hier last van krijgen. Ook worden vliegvelden regelmatig voor kortere of langere tijd gesloten. Verder stellen de autoriteiten vaak lokale veiligheidszones in na vulkaanuitbarstingen. Houd hier rekening mee.

Aardbevingen

De afgelopen jaren hebben meerdere aardbevingen plaatsgevonden in Indonesië.

Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Tropische cyclonen

Van november tot en met april kunnen tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bosbranden

In het algemeen is in de periode van juli tot en met oktober een groot deel van het noordwestelijke deel van Indonesië een rooknevel aanwezig. Kalimantan en Sumatra zijn vaak de zwaarst getroffen gebieden. De rooknevel kan schadelijk zijn voor de gezondheid en gevolgen hebben voor uw reisplannen. Houd hier rekening mee.

Overstromingen

Het regenseizoen duurt van december tot en met april. Tijdens, maar ook buiten deze periode, komen er door zware regenval regelmatig overstromingen en aardverschuivingen voor. Sommige gebieden zijn dan niet of nauwelijks bereikbaar. Houd hier rekening mee.

Meer weten over de weersomstandigheden in Indonesië? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Indonesië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Op een paar uitzonderingen na geldt voorlopig een algemeen inreisverbod voor Indonesië voor alle niet-inwoners van Indonesië vanuit alle landen.

De maatregel is ingesteld als reactie op mutaties van het coronavirus.

Reizigers die zijn vrijgesteld van dit besluit en wel toegang  hebben tot Indonesië zijn:
 • Houders van visa (diplomatiek, officieel/service, bezoekers)
 • Houders van een tijdelijke verblijfsvergunningen (Vitas, officieel, diplomatiek)
 • Houders van verblijfskaarten (KITAS, KITAP)
 • Geregistreerde bemanningen (zee, lucht)
 • Houders van een APEC business reiskaart (ABTC)
 • Personen met de Indonesische nationaliteit;
 • Reizigers uit Verenigde Emiraten, China, Zuid-Korea en Singapore.

Personen die via een transit uit Engeland reizen worden NIET toegelaten.

Iedereen die naar Indonesië reist moet de volgende PCR-testen doen:
 • 72 uur voor vertrek
 • Binnen 24 uur na aankomst in Indonesië
 • 5 dagen na aankomst en quarantaine in het hotel in Indonesië.

Personen met de Indonesische nationaliteit worden in quarantaine geplaatst in een door de overheid aangewezen hotel. Buitenlanders hebben de keuze uit een aantal hotels (op eigen kosten).

Als u meer informatie wilt over inreizen in Indonesië, neem dan contact op met de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Coronamaatregelen algemeen

De basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand, handen wassen en het verplicht dragen van een mondkapje zijn nog steeds van kracht. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk thuis te blijven en van daaruit te werken.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Indonesië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Indonesië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Indonesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Luchtvervuiling

In grote Indonesische steden kan ernstige luchtvervuiling voorkomen. De luchtkwaliteit kan erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Indonesië reist.

Dengue

Tijdens het regenseizoen (meestal tussen oktober en april) is er in geheel Indonesië een verhoogd risico op dengue.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Indonesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Maatregelen binnenlandse vluchten

Voor binnenlandse vluchten in Indonesië zijn extra maatregelen ingevoerd. Afhankelijk van de bestemming moet  een specifieke negatieve Corona-test worden overlegd. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke test voor welke bestemming geldt en hoeveel uur deze uiterlijk voor vertrek moet zijn afgenomen. Ook moet u een gezondheidsformulier online invullen. Hiervoor dient u gebruik te maken van de eHAC Indonesia app die u via de App store of Playstore kunt downloaden.

Wegverkeer

Vergeleken met Nederland is het wegverkeer in Indonesië chaotisch. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Ook kunnen de wegen de grote hoeveelheid auto’s, bromfietsen, scooters en motorfietsen niet aan. Hierdoor ontstaan regelmatig files. Als u niet gewend bent om in deze omstandigheden te rijden, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees dan alert in het verkeer. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Indonesië op de website van de ANWB.

Scheepvaart

Het bootvervoer naar en tussen de eilanden kan gevaarlijk zijn. Vooral tijdens de regentijd, maar ook daarbuiten. Oorzaken zijn plotseling opkomende slechte weersomstandigheden, de kwaliteit van de boten en de beperkte navigatiemiddelen die worden gebruikt. Ook komt het voor dat teveel passagiers op de boot worden toegelaten.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Indonesië.

Strenge islamitische wetgeving

Indonesië heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. In sommige delen van het land gelden strenge islamitische wetten. Houd rekening mee in de manier waarop u zich opstelt, kleed en gedraagt.

Drugs

In Indonesië is het in bezit hebben van of handel in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Indonesië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt bijvoorbeeld de doodstraf krijgen.

Illegaal gestookte alcohol (oplosan)

Pas op met het drinken van lokaal illegaal gestookte alcohol in Indonesië. In de afgelopen jaren is het voorgekomen dat in de illegaal gestookte alcohol (ook wel oplosan genoemd) methanol, hoestdrank, insectenverdelger en spiritus wordt gedaan. Hierdoor zijn al tientallen doden gevallen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s van militaire objecten. Dit is verboden.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit  (LHBTI) wordt niet algemeen geaccepteerd in Indonesië. In gebieden waar islamitische wetgeving geldt, bijvoorbeeld in de provincie Aceh, is homoseksualiteit (LHBTI) strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houdt hier rekening mee.

Controles immigratiedienst

Regelmatig vinden controles plaats door de immigratiedienst om illegaal verblijf in Indonesië op te sporen. Zorg dat u altijd een geldig paspoort met een geldig visum, verblijfsstempel en/of verblijfsvergunning bij u draagt. Heeft u dit niet bij u, dan kunt u gearresteerd worden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Indonesië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer:

 • Politie: 110
 • Ambulance: 118
 • Brandweer: 113
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Jakarta

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Indonesië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Indonesië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Indonesië?

Door coronavirus was op vakantie naar Indonesië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Indonesië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Indonesië en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Indonesië

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Indonesië:

Bekijk COVID-19 kaart Indonesië

😪 Waar kan ik me laten testen in Indonesië?

Voor reizen naar Indonesië heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Indonesië incl. reisdocument. Dit overzicht toont meet dan 150+ corona teststraten door héél Nederland!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Indonesië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten