Covid-19 Kaart Kaapverdië aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Kaapverdië en live updates

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Kaapverdië, 19,231 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 23 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 187 overleden in Kaapverdië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 17,487 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste Statistieken corona virus aantal besmettingen in Kaapverdië 14 april:

Land Kaapverdië
Positief getest 19,231
Aantal Doden 187
Hersteld 17,487
Actieve gevallen 1,557
Kritische toestand 23
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Kaapverdië vandaag

U zoekt een landkaart van Kaapverdië? Wij bieden u hieronder actuele plattegronden aan van Kaapverdië, met daarop mooie vakantie bestemmingen, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Kaapverdië zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Kaapverdië:

Corona-teller.nl

Kaapverdië departementen landkaart

Covid-19 Kaart Kaapverdië aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Kaapverdië en live updates

Vakantie naar Kaapverdië mogelijk?

Op vakantie naar Kaapverdië coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Kaapverdië geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Kaapverdië versoepeld. En is vakantie tijdens het coronavirus in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Kaapverdië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Kaapverdië of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Kaapverdië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Het vliegverbod voor passagiersvluchten uit Kaapverdië is opgeheven. Dit betekent dat u weer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Kaapverdie

Reischecklist Kaapverdië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Kaapverdië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 •  U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Kaapverdië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Kaapverdië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het voorkomen dat de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Criminaliteit

In de steden en toeristische gebieden (Mindelo, Praia en de eilanden Boavista en Sal) komt criminaliteit voor. Zoals bijvoorbeeld berovingen en overvallen. Hierbij wordt soms geweld gebruikt. De criminaliteit komt door de sociaal-economische situatie in het land.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam, bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld

Natuurrampen zijn mogelijk door vulkanische activiteiten in de regio. De vulkaan Pico do Fogo op het eiland Fogo is op 23 november 2014 uitgebarsten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het wegennet is zeer beperkt. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en in goede staat. Zandwegen worden tijdens het regenseizoen afgeraden. Het verkeersgedrag van sommige weggebruikers kan gevaarlijk zijn, hou hier rekening mee als u van plan bent deel te nemen aan het verkeer.

Trein- en busverkeer

De taxi’s zijn in goede staat en relatief betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor de autobussen.

Scheepvaart

Watersporters krijgen het advies bij de havenmeester hun komst en vertrek door te geven. Informeer familie of andere bekenden over uw reisroute en de geplande aanmeerplaatsen. Zorg dat uw boot voorzien is van goede en efficiënte communicatiemiddelen.

Coronavirus

Vliegverbod vanuit Kaapverdië opgeheven

Het vliegverbod voor passagiersvluchten uit Kaapverdië is opgeheven. Dit betekent dat u weer rechtstreeks naar Nederland kunt vliegen.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Kaapverdië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via www.coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Kaapverdië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kaapverdië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreismaatregelen Kaapverdië
 • Bij aankomst in Kaapverdië moeten reizigers een negatief COVID-19-testresultaat laten zien. De test mag niet langer dan 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. De test mag een PCR-test zijn, een rapid test (RT) of een antigen-test. Kinderen jonger dan 7 jaar hoeven geen negatief testresultaat te laten zien. Reizigers die geen negatief resultaat kunnen laten zien, worden bij vertrek geweigerd.
 • Reizigers moeten vooraf een gezondheidsformulier invullen via het Health Surveillance Form.
 • Bij aankomst in Kaapverdië zijn alle reizigers verplicht om een temperatuurmeting te ondergaan. Als u koorts heeft krijgt u verder medisch onderzoek. Dit onderzoek is op eigen kosten.
Coronavirusmaatregelen

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Kaapverdië te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Informatie van de overheid van Kaapverdie met de basisregels om verspreiding te voorkomen is te vinden op de website van de overheid van Kaapverdië.

Medische zorg

Op Kaapverdië zijn er niet overal goede medische voorzieningen. In Praia en Mindelo zijn grote ziekenhuizen. In de rest van het land zijn er vooral kleinere gezondheidscentra. Op sommige plekken zijn er geen medische hulpdiensten. (Goede) medicatie is niet altijd beschikbaar. Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar een ander land. De kosten van deze zogenoemde repatriëring zijn heel hoog. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Gezondheidsituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Kaapverdië.

Drugs

In Kaapverdië  kunt u zware straffen krijgen als u drugs gebruikt of bij u heeft. Gebruik daarom geen drugs en draag deze ook niet bij u.  

Luchthavenbelasting

Voor vertrek naar Kaapverdië moet u luchthavenbelasting betalen. Dit kan vooraf online via www.ease.gov.cv, of op de luchthaven zelf. Zorg dat u gepast kunt betalen. Informeer u vooraf over de hoogte van dit bedrag.

Fotografie

Maak geen foto’s of opnames van overheidsgebouwen, militaire installaties of demonstraties en demonstranten. Dit is niet toegestaan. Wilt u personen fotograferen? Vraag vooraf toestemming.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Kaapverdië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 132
 • Ambulance: 131
 • Ambulance privé : 800
 • Brandweer: 131
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Kaapverdië

Er is geen Nederlandse ambassade op Kaapverdië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar, Senegal.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse honorair consulaat in Praia. U kunt ook terecht bij de Portugese ambassade in Praia.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Kaapverdië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Kaapverdië

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Kaapverdië?

Door coronavirus was op vakantie naar Kaapverdië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Kaapverdië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Kaapverdië en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Kaapverdië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Kaapverdië:

Klik hier voor corona kaart van Kaapverdië

😷 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Kaapverdië?

Wanneer je opreis gaat naar Kaapverdië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Kaapverdië incl. reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ coronateststraten door het hele land!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Kaapverdië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten