Kaart Andorra besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Andorra en laatste nieuws

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Andorra, 12,614 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 29 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 121 overleden in Andorra aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 11,932 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers coronavirus besmettingen in Andorra 14 april:

Land Andorra
Positief getest 12,614
Aantal Doden 121
Hersteld 11,932
Actieve gevallen 561
Kritische toestand 29
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart Corona Andorra vandaag

Opzoek naar een landkaart van Andorra? Wij tonen op onze website duidelijke plattegronden aan van Andorra, met daarop mooie vakantie plekken in Andorra, nationaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Andorra rode zones

Je vind hieronder een landkaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Andorra:

Corona-teller.nl

Andorra Kaart departementen

Kaart Andorra besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Andorra en laatste nieuws

Vakantie naar Andorra mogelijk?

Op vakantie naar Andorra coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Andorra lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Andorra versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Andorra. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Andorra of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Andorra | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Andorra

Reischecklist Andorra

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: Maak Andorra favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade in Parijs.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Andorra is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Andorra heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Andorra een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Andorra een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig. Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Andorra. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Andorra. Er kunnen in Andorra andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Andorra. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

In Andorra is de besmettingsgraad van het coronavirus hoog. Reis alleen naar Andorra als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Natuurgeweld

In de wintersportgebieden van Andorra komen lawines voor. Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Andorra bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Andorra gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Andorra

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Andorra de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronavirus COVID-19 Andorra

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Andorra stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en op de website van de lokale overheid.

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Andorra. Er kunnen in Andorra andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkingen

Alle Andorra inreizende personen van 6 jaar of ouder moeten een negatieve PCR- of antigene test laten zien. De test mag maximaal 72 uur vóór aankomst zijn afgenomen. Reizigers met de Franse, Spaanse of Portugese nationaliteit zijn vrijgesteld van deze verplichting door de bestaande gezondheidsconventies tussen Andorra en deze landen. Kijk voor meer informatie op de website van de Franse overheid.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Andorra vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Andorra bijzonderheden zijn, kijk dan op de  website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Andorra en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Andorra

Er is geen Nederlandse ambassade in Andorra. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Parijs, Frankrijk.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade in Parijs.

Lees meer over Andorra op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Andorra

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Andorra?

Door coronavirus was op vakantie naar Andorra in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Andorra mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Andorra en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Andorra

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Andorra:

Klik hier voor Andorra

😷 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Andorra?

Wanneer je wilt reizen naar Andorra heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Andorra met reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr en snelteststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Andorra

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten enkel in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 centimeter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten