Covid-19 Kaart Algerije aantal inwoners besmet, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Algerije en live updates

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Algerije, 173,922 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 29 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 4,329 overleden in Algerije aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 116,770 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 04 augustus

Laatste Statistieken COVID-19 in Algerije 03 augustus:

Land Algerije
Positief getest 173,922
Aantal Doden 4,329
Hersteld 116,770
Actieve gevallen 52,823
Kritische toestand 29
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart corona (covid-19) Algerije vandaag

U bent opzoek een landkaart van Algerije? Wij tonen op onze website duidelijke plattegronden aan van Algerije, met daarop mooie vakantie plekken in Algerije, lokaal nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Algerije zones

U vind hieronder een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Algerije:

Algerije streken landkaart

Covid-19 Kaart Algerije aantal inwoners besmet, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Algerije en live updates

Vakantie naar Algerije mogelijk?

Op vakantie naar Algerije coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Algerije niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Algerije versoepeld. En is reizen ondanks het virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Algerije. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Algerije of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Algerije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode van Algerije is oranje en rood. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis alleen naar Algerije als het noodzakelijk is en reis niet naar de rode gebieden. Als u vanuit Algerije naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Algerije en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Algerije

Reischecklist Algerije

Reist u naar Algerije? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Algerije favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Algerije reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Voor Algerije heeft u een visum nodig. Wat u moet doen om een visum te krijgen kunt u nagaan bij de ambassade van Algerije in Den Haag (informatie in het Frans).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Algerije een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Algerije een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Algerije. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. De mogelijkheden om te pinnen met uw Nederlandse bankpas zijn zeer beperkt.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Algerije. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In “rode” en “oranje” gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen
Grensgebieden

Reis niet naar delen van de grensgebieden binnen een afstand van 50 km met Tunesië en Libië, zoals in de provincies Illizi en Ouargla en in het Chaamgebergte(op een gedeelte na in het noordoosten van Algerije), Marokko (in het zuidwestelijke deel van Algerije), Mauritanië, Mali en Niger. In deze gebieden kunnen terroristische en criminele groepen actief zijn. Er is een risico op ontvoeringen en zware criminaliteit.

Afgelegen gebieden

Reis niet naar het gebied in het noordwesten van de stad Skikda (zie kaart). Reis ook niet naar de afgelegen, bergachtige gebieden in het noordoosten van Algerije rond de steden Tizi-Ouzou, Bouira, Boumerdès, Béjaïa). In deze gebieden zijn terroristische en criminele groepen actief.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Algerije.

Reist u over de weg tussen en naar gebieden waarvoor alleen noodzakelijke reizen worden aangeraden? Zorg dan dat de lokale autoriteiten op de hoogte zijn van uw reisplannen. Zij kunnen u informeren over de veiligheid. Ook kunnen zij als het nodig is voor een politiebegeleiding zorgen of andere maatregelen nemen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg als het mogelijk is het plaatselijke nieuws via de (sociale) media. Of vraag uw hotel om informatie.

Terrorisme

Er is een risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen. 

Terroristische aanslagen zijn vooral gericht op gebouwen van de overheid en veiligheidsdiensten. Maar ze kunnen ook gericht zijn tegen buitenlanders en buitenlandse doelen. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn voor een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan grote winkelcentra, markten, kerken, restaurants en hotels. In het hele land is er een dreiging voor ontvoering van westerlingen. Dit risico is groter op plaatsen waar de overheid minder veiligheidsmaatregelen kan nemen. Bijvoorbeeld in afgelegen gebieden.

Criminaliteit

In de hoofdstad Algiers en andere grote steden komt geweld tussen jeugdbendes voor rond voetbalwedstrijden. Let op voor zakkenrollers in het centrum van Algiers en bij drukke evenementen. Wees alert in de buurt van toeristische locaties in Algerije.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Overnacht in goed beveiligde hotels.
 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees op uw hoede.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Er kunnen demonstraties plaatsvinden in de hoofdstad Algiers en in andere grote steden. Hierbij kan geweld worden gebruikt. Demonstraties zijn gericht tegen de regering. Vermijd demonstraties en samenscholingen.

Natuurgeweld

In het zuiden van Algerije kunnen als het veel regent overstromingen en “flash-floods” voorkomen. Bij “flash-floods” zijn al eerder mensen verdronken door het plotseling opkomende regenwater en het instorten van woningen. In de winter en het voorjaar kunnen zandstormen het luchtverkeer ernstig hinderen.

In het noorden van Algerije kunnen aardbevingen plaatsvinden.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Algerije en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Algerije

Vanaf 1 juni 2021 begon een geleidelijke heropening van het luchtruim. Er blijven grote inreisbeperkingen op de routes van en naar Algrije. Er vinden weinig commerciële vluchten plaats. Als u een Nederlands paspoort heeft moet u een visum aanvragen en bij binnenkomst een negatieve PCR-test overleggen die maximaal 36 uur voor vertrek naar Algerije is afgenomen. Reizigers die met het vliegtuig aankomen moeten 10 dagen in quarantaine in een door de staat aangewezen hotel, of 5 dagen als op dag 5 een PCR-test wordt gedaan waarvan de uitslag negatief is. Alle kosten voor verblijf moeten worden betaald bij aankoop van de vliegtickets.

Medische controles

Sinds de uitbraak van het coronavirus voeren de lokale autoriteiten extra medische controles uit bij de grensovergangen en vliegvelden.

Algemene maatregelen in Algerije

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de Algerijnse autoriteiten diverse maatregelen genomen zoals het invoeren van een avondklok (van 00:00 uur tot 04:00 uur), een lockdown en (in)reisbeperkingen die per regio kunnen verschillen. Volg het lokale nieuws en houdt u aan de instructies van de (lokale) autoriteiten.

Medische zorg

Algerijnse publieke ziekenhuizen zijn gratis voor iedereen. Medicijnen moet u zelf afrekenen.

Testlocaties in Algerije

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Algerije de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 48 uur oud voor vertrek) in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst (let op, vanaf 8 augustus 2021: 24 uur oud voor vertrek) in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Algerije te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Landsgrenzen

De landsgrenzen met Marokko, Niger, Mali en Libië zijn gesloten.

Wegverkeer

In Algerije komen veel verkeersongelukken voor. Dit komt door onvoorspelbaar rijgedrag en de hoge snelheid waarmee gereden wordt. Er vallen hierdoor veel doden in het verkeer. Ga bij voorkeur niet na zonsondergang de weg op om te reizen.

Heeft u een contactpersoon die de situatie ter plekke goed kent? Vraag dan of deze veilig vervoer kan regelen. Is dit niet mogelijk, maak dan gebruik van de taxi’s van de internationale hotels.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Algerije.

Gedrag en kledingvoorschriften

De gedrag- en kledingvoorschriften zijn in Algerije anders dan in Nederland. Het is bijvoorbeeld verstandig bedekte en niet opvallende kleding te dragen. Tijdens de Ramadan mag u niet roken, eten en drinken in publieke gelegenheden. Houd hier rekening mee. Als vrouw kunt u op straat nageroepen of benaderd worden door mannen.

Drinkwater en eten

Het kraanwater is niet overal geschikt om te drinken. Drink bij voorkeur water uit flessen of gekookt water. Controleer of het eten dat u koopt vers en schoon is.

Geen foto’s

Maak geen foto’s of opnamen van militaire objecten, overheidsgebouwen en demonstraties in Algerije.

Verrekijker of gps

Neem geen verrekijker of gps mee in uw bagage. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd en is strafbaar in Algerije. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. 

Zorg dat u kopieën van uw identiteitsbewijzen bij u heeft

Zorg dat u kopieën van uw reisdocumenten en identiteitsbewijzen (een geprinte en digitale versie) bij u heeft. Bij diefstal of verlies van uw reisdocument kan deze kopie van pas komen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Algerije en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 1055 (gendarmerie)
Politie: 1548
Ambulance en brandweer: 14

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Algiers

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Algiers.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Algerije op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Algerije

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Algerije?

Door COVID-19 was op vakantie naar Algerije in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Algerije mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Algerije en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Algerije

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Algerije:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Algerije

😪 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Algerije?

Wanneer je opreis gaat naar Algerije heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Algerije inclusief reisdocument. Dit overzicht toont meet dan 80+ COVID-19test straten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Algerije

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen; werk vanuit huis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten