Aantal Corona virus besmettingen in Seychellen

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Seychellen, 2,592 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 11 overleden in Seychellen aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,263 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 28 februari

Laatste Statistieken COVID-19 besmettingen in Seychellen 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Seychellen 2,592 11 2,263 318 onbekend aantal

Kaart Corona in Seychellen vandaag

U bent opzoek een kaart van Seychellen? Corona Teller bied u duidelijke plattegronden aan van Seychellen, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Seychellen oranje zones

Hieronder vind u een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Seychellen:

Seychellen regio’s kaart

Landkaart Seychellen aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Seychellen en lokaal

Vakantie naar Seychellen mogelijk?

Op vakantie naar Seychellen coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Seychellen geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Seychellen versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het covid-19 virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Seychellen. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Seychellen of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Seychellen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-02-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen en informatie over verplichte testen de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Seychellen

Reischecklist Seychellen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Seychellen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Seychellen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Seychellen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. Reis alleen naar de Seychellen als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Onveilige gebieden

Er zijn op de Seychellen veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is kleine criminaliteit op de Seychellen. Er komen berovingen en zakkenrollerij voor.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat;
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
Piraten

Voor de kust van de Seychellen zijn er piraten actief in de Indische Oceaan. Het komt voor dat boten worden gekaapt. Het risico op kaping geldt zowel voor de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Informeer u goed voordat u het water op gaat. Zorg dat u in het zicht van de kust blijft als u vaart. Een website met meer informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld

Van november tot maart kan er in het in het noordwesten van het land tijdens het regenseizoen veel regen vallen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Seychellen en en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of via Twitter @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Het luchtruim van de Seychellen is weer open voor internationale vluchten.

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op de Seychellen wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Het wegennet is goed onderhouden. Toch zijn de wegen smal en bochtig waardoor de meeste ongelukken gebeuren. Controleer de verzekeringspolis van een gehuurde auto.

Taxi’s zijn over het algemeen betrouwbaar. Het is beter vooraf een prijs af te spreken.

Treinverkeer en busverkeer

Er is een goedkoop maar niet regelmatig busnetwerk. Er zijn geen treinen.

Scheepvaart

Er komt piraterij voor in grote delen van de Indische Oceaan, ook in de zone rond de Seychellen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant. Neem extra veiligheidsmaatregelen. 

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit de Seychellen? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf op de Seychellen gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Seychellen 

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Seychellende website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Seychellen

Reizigers met een Nederlands paspoort hebben voor binnenkomst op de Seychellen geen visum nodig. U krijgt bij aankomst een visitors permit. Op de landingskaarten die in het vliegtuig voor aankomst worden uitgedeeld, moeten wel een aantal gegevens worden ingevuld o.a. de accommodatie. Mocht u langer willen blijven dan aangegeven op de ‘visitors permit’ die u bij aankomst krijgt, dan kan de verblijfsduur verlengd worden bij het Ministry of Employment, Immigration and Civil Status in Victoria. Afhankelijk van de duur moet er soms voor betaald worden. Door Covid heeft de overheid inreisbeperkingen ingesteld:

 • De overheid heeft een lijst gepubliceerd van landen waarvan de reizigers welkom zijn (list of countries) en die als veilig worden beschouwd. Nederland staat vooralsnog niet op die lijst. Deze lijst wordt regelmatig aangepast.
 • Zolang Nederland niet op de lijst staat mogen alleen Nederlanders met een geldig vaccinatiebewijs naar de Seychellen reizen. 
 • Voordat u u als Nederlander met vaccinatiebewijs per vliegtuig inreist moet u toestemming vragen via de Health Travel Authorization (HTA). U krijgt hier toegang toe via een app die u kunt downloaden via de website van het ministerie van Toerisme
 • Alle passagiers (met of zonder vaccinatiebewijs) moeten een bewijs van een negatieve PCR-test kunnen overleggen aan de visitor@health.gov.sc (Public Health Authority) die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek van het vliegtuig naar de Seychellen. Als u dit formulier niet bij het inchecken kunt laten zien, wordt u niet aan boord van het vliegtuig toegelaten. Zodra u een negatieve PCR-test heeft kunt u dit via de eerdergenoemde app invoeren.
 • Als Nederlander zonder vaccinatiebewijs wordt u niet toegelaten tot de Seychellen, maar wel als u aankomt met een privevliegtuig en minimaal 6 nachten verblijft op een goedgekeurd resort. Op dag 5 moet u een PCR-test af laten nemen en wachten op een negatieve uitslag voordat u de Seychellen verder mag inreizen. Ook moet u als Nederlander zonder vaccinatiebewijs een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur en vooraf online toestemming vragen via de Health Travel Authorization (zie eerdere utileg).

Aankomst in de Seychellen
 • Bij aankomst op de Seychellen wordt er een entry screening gedaan die start met het invullen van een gezondheidsverklaring, een check van symptomen en het meten van de lichaamstemperatuur. Passagiers kunnen worden gevraagd om extra tests te doen. 
 • Alle passagiers met vaccinatiebewijs moeten een bewijs van geboekte accommodatie in een goedgekeurd etablissement kunnen overleggen voor de gehele periode van verblijf en bij aankomst aan Immigratie de vouchers laten zien. De lijst van goedgekeurde etablissementen en ander advies is te vinden op de website van Seychelles Tourism.
  Zie List of Certified Tourism Accomodation Establishments.
 • Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers in de toeristenaccomodaties te garanderen, worden dagelijks ziekteverschijnselen gemonitord door een Health and Safety Officer of een aangewezen persoon. Iedere ziekte moet meteen aan het management van de accomodatie worden gemeld.
 • Alle inkomende reizigers en crew moeten een volledige exit screening hebben doorlopen.
Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Seychellen

Om verspreiding van het coronavirus te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De actuele situatie in de Seychellen kunt u vinden op de website van het Ministerie van Gezondheid en ministerie van Buitenlandse Zaken van de Seychellen.

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Sechellen te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden. De straffen hiervoor kunnen oplopen tot 30 jaar gevangenisstraf.

Zwemmen in zee

Er zijn risico’s bij het zwemmen in zee. Er zijn sterke, wisselvallige stromingen, riffen en soms komen er haaien voor.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Sechellen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31682387796 of Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Honorair consulaat in de Seychellen

Bekijk de contactgegevens van het Honorair Consulaat in Mahé

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Seychellen op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Seychellen

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Seychellen?

Door COVID-19 was op vakantie naar Seychellen in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Seychellen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Seychellen en vind daar ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Seychellen

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Seychellen:

Bekijk coronavirus kaart Seychellen

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Seychellen?

Alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Klik hier om online te testen op corona.

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Seychellen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5m afstand van elkaar
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten