KAART Seychellen Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Seychellen, 34,367 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 143 overleden in Seychellen aan corona. Gelukkig zijn er ook al 28,964 inwoners hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Seychellen 24 januari:

Land Seychellen
Positief getest 34,367
Aantal Doden 143
Hersteld 28,964
Actieve gevallen 5,260
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart coronavirus in Seychellen vandaag

U zoekt een landkaart van Seychellen? Wij bieden u hieronder duidelijke plattegronden aan van Seychellen, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Seychellen, Seychellen nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Seychellen oranje zones

U vind hieronder een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Seychellen:

regio’s kaart Seychellen

Landkaart Seychellen aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Seychellen en actueel

Vakantie naar Seychellen mogelijk?

Op vakantie naar Seychellen coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Seychellen geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Seychellen versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Seychellen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Seychellen of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Seychellen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-01-2022 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode voor de Seychellen is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er gelden inreismaatregelen. Iedereen mag met een negatieve PCR-test de Seychellen binnenreizen en reizigers hoeven niet in quarantaine. In plaats van een negatieve PCR-test mag u nu ook met een antigeentest van maximaal 72 uur voor vertrek in combinatie met een herstelbewijs (van een COVID-19 besmetting 2 tot 12 weken voor vertrek) inreizen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Seychellen

Reischecklist Seychellen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Seychellen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Seychellen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Seychellen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen. 

Onveilige gebieden

Er zijn op de Seychellen veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is kleine criminaliteit op de Seychellen. Er komen berovingen voor en er zijn zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat;
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
Piraten

In grote delen van de Indische Oceaan zijn piraten actief. Het komt voor dat boten worden gekaapt. Het risico op kaping geldt zowel voor de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Informeer u goed voordat u het water op gaat. Zorg dat u in het zicht van de kust blijft als u vaart. Een website met meer informatie over risico’s op kaping is: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld

Van november tot maart kan er in het in het noordwesten van het land tijdens het regenseizoen veel regen vallen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Seychellen en en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) de Seychellen inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de Seychellen. Toeristisch verblijf is niet noodzakelijk.

Inreizen Seychellen

Reizigers met een Nederlands paspoort hebben voor binnenkomst op de Seychellen geen visum nodig. U krijgt bij aankomst een visitors permit. Op de landingskaarten die in het vliegtuig voor aankomst worden uitgedeeld, moeten wel een aantal gegevens worden ingevuld onder andere de accommodatie. Mocht u langer willen blijven dan aangegeven op de ‘visitors permit’ die u bij aankomst krijgt, dan kan de verblijfsduur verlengd worden bij het Ministry of Employment, Immigration and Civil Status in Victoria. Afhankelijk van de duur moet er soms voor betaald worden. Door COVID-19 heeft de overheid inreisbeperkingen ingesteld:

 • Iedereen mag met een negatieve PCR-test de Seychellen binnenreizen en reizigers hoeven niet in quarantaine. In plaats van een negatieve PCR-test voldoet een antigeentest van maximaal 72 uur voor vertrek in combinatie met een certificaat dat u bent hersteld van een COVID-19 besmetting 2 tot 12 weken voor vertrek.
 • Alle passagiers (met of zonder vaccinatiebewijs) moeten voor vertrek een aanvraag indienen om de Seychellen binnen te mogen reizen. Dit gaat via Seychelles Travel Authorization app waarin reizigers onder andere een bewijs van een negatieve PCR-test moeten uploaden. Deze PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor vertrek van het vliegtuig naar de Seychellen. U krijgt van de autoriteiten antwoord op uw aanvraag. Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Als u de negatieve PCR-test niet bij het inchecken kunt laten zien, wordt u niet aan boord van het vliegtuig toegelaten. De PCR-test geldt niet voor kinderen onder de 2 jaar zonder symptomen.
 • Alle aanvragen voor binnenkomst gaan via de de Seychelles Travel Authorization app, behalve voor privévliegtuigen en jachten. Daarvoor moet u een e-mail sturen.
 • De Seychelles Visitor Travel Advisory geeft up-to-date informatie. Lees meer op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Toerisme.
Aankomst in de Seychellen
 • Bij aankomst op de Seychellen wordt er een entry screening gedaan die start met het invullen van een gezondheidsverklaring, een check van symptomen en het meten van de lichaamstemperatuur. Passagiers kunnen worden gevraagd om extra tests te doen. 
 • Alle passagiers moeten een bewijs van geboekte accommodatie in een goedgekeurd etablissement kunnen overleggen voor de gehele periode van verblijf en bij aankomst aan Immigratie de vouchers laten zien. De lijst van goedgekeurde etablissementen en ander advies is te vinden op de website van Seychelles Tourism.
  Zie List of Certified Tourism Accomodation Establishments.
 • Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers in de toeristenaccommodaties te garanderen, worden dagelijks ziekteverschijnselen gemonitord door een Health and Safety Officer of een aangewezen persoon. Iedere ziekte moet meteen aan het management van de accommodatie worden gemeld.
 • Alle inkomende reizigers en crew moeten een volledige exit screening hebben doorlopen.
Vertrek uit de Seychellen

Bij vertrek uit de Seychellen kan er gevraagd worden om een COVID-19 PCR-test te ondergaan. Check voor vertrek altijd wat de vereisten zijn om uit te reizen. Kijk voor meer informatie over testen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Seychellen

Om verspreiding van het coronavirus te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De actuele situatie in de Seychellen kunt u vinden op de website van het ministerie van Gezondheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Seychellen.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Seychellen 

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Seychellen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Seychellen te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt. Er is op de Seychellen geen malaria.

Verkeer

Luchtverkeer

Het luchtruim van de Seychellen is weer open voor internationale vluchten.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Wegverkeer

Op de Seychellen wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Het wegennet is goed onderhouden. De wegen zijn smal en bochtig waardoor de meeste ongelukken gebeuren. Controleer de verzekeringspolis van een gehuurde auto.

Taxi’s zijn over het algemeen betrouwbaar. Het is beter vooraf een prijs af te spreken.

Lopend of per fiets verplaatsen kan gevaarlijk zijn, zeker ‘s nachts.

Treinverkeer en busverkeer

Er is een goedkoop maar niet regelmatig busnetwerk. Er zijn geen treinen.

Scheepvaart

Er komt piraterij voor in grote delen van de Indische Oceaan, ook in de zone rond de Seychellen. Pleziervaart buiten de beschermde zones rond de voornaamste eilanden is riskant. Neem extra veiligheidsmaatregelen. 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden. De straffen hiervoor kunnen oplopen tot 30 jaar gevangenisstraf.

Zwemmen in zee

Er zijn risico’s bij het zwemmen in zee. Er zijn sterke, wisselvallige stromingen, riffen en soms komen er haaien voor.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Seychellen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Honorair consulaat op de Seychellen

Bekijk de contactgegevens van het honorair consulaat in Mahé

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Seychellen op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Seychellen

Er zijn in Seychellen enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Seychellen?

Door corona was op vakantie naar Seychellen in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Seychellen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Seychellen en vind daar ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Seychellen

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Seychellen:

Bekijk COVID-19 kaart Seychellen

😷 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Seychellen?

Als je wilt reizen naar Seychellen heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Seychellen incl. reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr en snelteststraten door heel het land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Seychellen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Hoesten en niezen doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie