KAART Polen Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Polen, 4,547,315 mensen positief getest op corona. Dit zijn +29,100 meer dan gisteren. 1,234 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 103,846 overleden in Polen aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 3,861,908 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 januari

Statistieken corona besmettingen in Polen 24 januari:

Land Polen
Positief getest 4,547,315
Aantal Doden 103,846
Hersteld 3,861,908
Actieve gevallen 581,561
Kritische toestand 1,234
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart Corona Polen vandaag

U bent opzoek een kaart van Polen? Wij tonen u duidelijke plattegronden aan van Polen, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Polen oranje zones

Hieronder vind je een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Polen:

Polen Kaart regio’s

Covid-19 Kaart Polen besmettingen, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Polen en actueel nieuws

Vakantie naar Polen mogelijk?

Op vakantie naar Polen coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Polen lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Polen versoepeld. Hierdoor is in 2022 op vakantie tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Polen. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Polen of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Polen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 13-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De Poolse autoriteiten hebben de grensovergang met Belarus in Kuźnica voor onbepaalde tijd gesloten. In Polen geldt de noodtoestand voor plaatsen die langs de grens met Belarus (Wit-Rusland) liggen. Dit betekent dat niet-inwoners van dit gebied geen toegang hebben tot de grens van Polen met Belarus. Daarom wordt een 5 kilometer brede strook langs de hele grens met Belarus rood (niet reizen). Lees de rubriek Veiligheidsrisico’s om te zien wat dit voor u betekent. De kleurcode voor Polen is verder geel door het coronavirus. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Polen

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Polen gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. Neem ook een print mee van uw QR-code voor het geval u geen toegang heeft tot uw telefoon.

Let op: Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Hier vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Polen

U kunt naar Polen reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als:

 • u 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 
 • u kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19 in de laatste 6 maanden, of;
 • u een negatieve PCR- of antigeentest heeft die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Reist u per vliegtuig? Vul dan het online Passenger Locator Form in voordat u incheckt. Als dit niet mogelijk is, vul dan een papieren Passenger Locator Form in. Dit wordt aangeboden door het cabinepersoneel op uw vlucht.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar die met een gevaccineerde of geteste ouder reizen hoeven niet getest te worden. 

U kunt zich ook bij aankomst laten testen op de luchthaven. Bij een negatieve testuitslag hoeft u dan niet in quarantaine.

Reist u zonder Digitaal Corona Certificaat (DCC)? Dan gelden de volgende regels:

 • Bent u gevaccineerd met een door de EU goedgekeurd vaccin tegen het coronavirus en kunt u hier een bewijs van laten zien, dan mag u Polen inreizen en hoeft u niet in quarantaine te gaan.
 • Bent u niet gevaccineerd tegen het coronavirus, dan mag u Polen vanuit het Schengengebied inreizen als u een negatieve testuitslag kunt laten zien die niet ouder is dan 48 uur. U hoeft dan ook niet in quarantaine te gaan.
 • Reizigers van buiten het Schengengebied kunnen worden vrijgesteld van de quarantaineplicht op basis van een in Polen uitgevoerde test. Deze testuitslag moet dan negatief zijn.
 • Bent u niet gevaccineerd en kunt u geen negatieve testuitslag laten zien, dan mag u Polen inreizen, maar moet u verplicht 10 dagen in (thuis)quarantaine. Reizigers die uit Brazilië, India, Engeland en van buiten het Schengengebied en de Europese Economische Ruimte komen, moeten verplicht in quarantaine zonder de mogelijkheid tot vrijstelling. Vrijstelling van quarantaine is pas na 7 dagen mogelijk. Aan de quarantaineverplichting wordt geacht te zijn voldaan wanneer een negatief testresultaat door een medisch-diagnostisch laboratorium in het IT-systeem wordt ingevoerd.

Lees meer over de geldende coronamaatregelen en inreisbeperkingen in Polen op de website van de Poolse overheid (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen Polen

In heel Polen is het dragen van mondkapjes verplicht in openbare ruimtes (zoals bijvoorbeeld overheidsgebouwen, winkels en restaurants).

Sportscholen, fitnessclubs, casino’s, commerciële voorzieningen, postkantoren, bibliotheken, beurzen, conferenties en tentoonstellingen zijn open. Voor toegang tot locaties wordt niet om een bewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) gevraagd, hooguit soms om een ondertekening van een verklaring.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Polen (informatie in het Engels).

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Polen. Er kunnen in Polen andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), afstand houden (in Polen 1,5 meter) of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties, enzovoort. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Polen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Polen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Polen vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Polen bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Luchtvervuiling in de wintermaanden

Vooral in de wintermaanden kan de luchtkwaliteit in Polen slecht zijn. Er is kans op smog in veel Poolse steden. Heeft u astma of een andere aandoening aan de luchtwegen? Houd hier dan rekening mee. De autoriteiten kunnen in de wintermaanden het advies geven om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Kijk voor meer informatie over de actuele luchtkwaliteit in Polen op de website van de Hoofdinspectiedienst Milieubescherming.

Reischecklist Polen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Polen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Polen reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Polen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Polen heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Polen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Polen. Er kunnen in Polen andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Polen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De Poolse autoriteiten hebben de grensovergang met Belarus in Kuźnica voor onbepaalde tijd gesloten. Door de migratiecrisis met Belarus blijft het grensgebied niet toegankelijk voor niet-inwoners van dat gebied. De grenspolitie controleert streng en gaat bij overtreding over tot aanhouding. Daarom wordt een 5 kilometer brede strook langs de hele grens met Belarus rood: niet reizen. Moet u toch in deze periode naar Oost-Polen reizen? Informeer u dan over de geldende regels bij de Poolse autoriteiten, zoals bijvoorbeeld de Poolse ambassade in Den Haag.

Criminaliteit

Neem geen drankjes aan van vreemden of mensen die u nog maar kort kent. Daarin kunnen verdovende middelen zijn gestopt om u te beroven. U kunt daarna bijvoorbeeld gedwongen worden hogere bedragen met uw creditcard te betalen of achteraf merken dat een groot bedrag van uw creditcard is afgeschreven. Controleer uw bon zorgvuldig en overweeg contant te betalen vooral in bars en nachtclubs.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Polen en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor informatie over verkeersveiligheid in Polen op de website van de ANWB.

Luchtverkeer

Het Poolse luchtruim is geopend voor internationaal vliegverkeer. Er zijn controles bij grensovergangen. Reizigers die het land binnenkomen en in de afgelopen periode in landen zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld kunnen het advies krijgen hun medische toestand te laten onderzoeken. Door sluiting van de grenzen door Tsjechië en Slowakije is het treinverkeer tussen Polen en de beide landen stilgelegd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Tips van de ambassade

Elk land heeft zijn eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Polen.

Let op bij het gebruik van een taxi:

 • Neem op het vliegveld of op stations alleen een officiële taxi. Die herkent u aan de sticker rechtsachter op de portierruit. Op de sticker staat de kilometerprijs.
 • Ga dus niet zomaar mee met personen die u een taxirit aanbieden.
 • Neem geen taxi zonder taximeter.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Polen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Warschau

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Warschau op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Polen op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Polen

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Polen?

Door COVID-19 was op vakantie naar Polen in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Polen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Polen en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Polen

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Polen:

Klik hier voor corona kaart van Polen

😷 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Polen?

Voor reizen naar Polen heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Polen incl. reisverklaring. Ons overzicht benoemd meer dan 60+ pcrtest locaties door heel het land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Polen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen; werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie