Coronavirus Polen aantal besmettingen covid-19

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Polen, 2,879,192 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +165 meer dan gisteren. 208 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 74,893 overleden in Polen aan corona. Gelukkig zijn er ook al 2,650,839 mensen hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken COVID-19 in Polen 24 juni:

Land Polen
Positief getest 2,879,192
Aantal Doden 74,893
Hersteld 2,650,839
Actieve gevallen 153,460
Kritische toestand 208
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Polen vandaag

U zoekt een landkaart van Polen? Corona Teller bied op onze website duidelijke plattegronden aan van Polen, met daarop mooie vakantie plekken, actueel nieuws en meer!

LIVE Corona Kaart Polen rode zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Polen:

Corona-teller.nl

steden kaart Polen

Covid-19 Kaart Polen aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Polen en informatie

Vakantie naar Polen mogelijk?

Op vakantie naar Polen coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Polen niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Polen versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Polen. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Polen of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Polen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Polen is groen. Reizen naar Polen is mogelijk, maar let op: er gelden quarantaineverplichtingen in Polen. Die verplichting geldt niet als u gevaccineerd bent met 1 van de door de EU goedgekeurde vaccins of uit een Schengenland komt en een negatieve testuitslag kunt laten zien die niet ouder is dan 48 uur voor aankomst. Bij geen vaccinatie, wordt u in Polen getest en gaat u in (thuis)quarantaine. Na een verblijf in Polen hoeft u voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT (PCR)test te laten zien en hoeft u bij thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Polen en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Polen

Coronavirus

Inreisbeperkingen Polen
 • Alle reizigers die Polen inreizen, moeten 10 dagen in thuisquarantaine.
 • Bent u gevaccineerd met een door de EU goedgekeurd vaccin tegen het coronavirus en kunt u hier een bewijs van laten zien, dan mag u Polen inreizen en hoeft u niet in quarantaine te gaan.
 • Bent u niet gevaccineerd tegen het coronavirus, dan mag u Polen vanuit het Schengengebied inreizen als u een negatieve testuitslag kunt laten zien die niet ouder is dan 48 uur. U hoeft dan ook niet in quarantaine te gaan.
 • Reizigers van buiten het Schengengebied kunnen worden vrijgesteld van de quarantaineplicht op basis van een in Polen uitgevoerde test. Deze testuitslag moet dan negatief zijn.
 • Bent u niet gevaccineerd en kunt u geen negatieve testuitslag laten zien, dan mag u Polen inreizen maar moet u verplicht 10 dagen in (thuis)quarantaine. Reizigers die uit Brazilië, India en Zuid-Afrika komen, moeten verplicht in quarantaine zonder de mogelijkheid tot vrijstelling.

Lees meer over de geldende coronamaatregelen en inreisbeperkingen in Polen op de website van de Poolse overheid (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen Polen

Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in Polen te beperken. In heel Polen is het dragen van mondkapjes sinds 10 oktober 2020 verplicht in openbare ruimtes (zoals bijvoorbeeld overheidsgebouwen, winkels en restaurants).

Sinds 15 mei 2021 zijn mondkapjes buiten niet meer verplicht.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Polen (informatie in het Engels).

Bereid uw reis goed voor en bekijk welke maatregelen er gelden in Polen. Er kunnen in Polen andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), afstand houden in Polen (in Polen 1,5 meter) of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties etcetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Luchtvervuiling in de wintermaanden

Vooral in de wintermaanden kan de luchtkwaliteit in Polen slecht zijn. Er is kans op smog in veel Poolse steden. Heeft u astma of een andere aandoening aan de luchtwegen? Houd hier dan rekening mee. De autoriteiten kunnen in de wintermaanden het advies geven om niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is.

Kijk voor meer informatie over de actuele luchtkwaliteit in Polen op de  website van de Hoofdinspectiedienst Milieubescherming.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

U hoeft voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT (PCR)test te laten zien en hoeft u na thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Polen

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Polen de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Polen vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Polen bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Polen

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Polen favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Polen reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Polen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Polen heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Polen een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Polen een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Polen. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Polen. Er kunnen in Polen andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Polen. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
Criminaliteit

Neem geen drankjes aan van vreemden of mensen die u nog maar kort kent. Daarin kunnen verdovende middelen zijn gestopt om u te beroven. U kunt daarna bijvoorbeeld gedwongen worden hogere bedragen met uw creditcard te betalen of achteraf merken dat een groot bedrag van uw creditcard is afgeschreven. Controleer uw bon zorgvuldig en overweeg contant te betalen vooral in bars en nachtclubs.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Polen en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor informatie over verkeersveiligheid in Polen op de website van de ANWB.

Luchtverkeer

Het Poolse luchtruim is geopend voor internationaal vliegverkeer. Er zijn controles bij grensovergangen. Reizigers die het land binnenkomen en in de afgelopen periode in landen zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld kunnen het advies krijgen hun medische toestand te laten onderzoeken. Door sluiting van de grenzen door Tsjechië en Slowakije is het treinverkeer tussen Polen en de beide landen stilgelegd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA).

Tips van de ambassade

Elk land heeft zijn eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Polen.

Let op bij het gebruik van een taxi:

 • Neem op het vliegveld of op stations alleen een officiële taxi. Die herkent u aan de sticker rechtsachter op de portierruit. Op de sticker staat de kilometerprijs.
 • Ga dus niet zomaar mee met personen die u een taxirit aanbieden.
 • Neem geen taxi zonder taximeter.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Polen en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Warschau

Kijk voor informatie over de Nederlandse ambassade in Warschau op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Polen op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Polen

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Polen?

Door corona was op vakantie naar Polen in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Polen mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Polen en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Polen

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Polen:

Bekijk COVID-19 kaart Polen

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Polen?

Als je wilt reizen naar Polen heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Polen + reisdocument. Deze kaart toont meet dan 2500+ pcrtest locaties door het hele land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Polen

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten