Aantal Corona virus besmettingen Rwanda

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Rwanda, 30,813 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 13 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 382 overleden in Rwanda aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 26,704 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken COVID-19 in Rwanda 21 juni:

Land Rwanda
Positief getest 30,813
Aantal Doden 382
Hersteld 26,704
Actieve gevallen 3,727
Kritische toestand 13
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart corona virus Rwanda vandaag

Opzoek naar een landkaart van Rwanda? Corona Teller bied u actuele plattegronden aan van Rwanda, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nieuws van vandaag en meer!

Live Corona Kaart Rwanda rode zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Rwanda:

Corona-teller.nl

regio’s kaart Rwanda

Kaart Rwanda besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Rwanda en live updates

Vakantie naar Rwanda mogelijk?

Op vakantie naar Rwanda coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Rwanda geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Rwanda versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Rwanda. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Rwanda of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Rwanda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Rwanda is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: er zijn risico’s. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Rwanda

Reischecklist Rwanda

Reist u naar Rwanda ? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Rwanda favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Rwanda. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Rwanda. Er kunnen in Rwanda andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Rwanda. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Geel: let op, veiligheidsrisico’s 

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in heel Rwanda. In de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo (Noord-Kivu en Zuid-Kivu) en Burundi kan de veiligheidssituatie plotseling veranderen. In het noordwesten van het land kunnen gewelddadige incidenten plaatsvinden. Wees daarom voorzichtig in deze gebieden. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Informeer naar de laatste veiligheidssituatie voordat u naar deze gebieden reist.

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Rwanda. Maar kleine criminaliteit als diefstal, inbraak en straatroof komt wel voor. Wees in heel het land alert. Vooral op plekken waar veel mensen komen.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Wees alert in het donker, loop bij voorkeur niet alleen door straten waar weinig mensen zijn.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam, bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Neem geen grote geldbedragen mee.
 • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Kom niet in militaire zones. Deze zijn vaak niet duidelijk aangegeven en slecht verlicht.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Vergrendel uw deuren en doe alle ramen dicht als u met uw auto in een file staat.
Natuurrampen

Het noordwesten van Rwanda ligt in een vulkanisch gebied. Uitbarstingen van de vulkaanketen in het Virungapark op de grens van Rwanda met de Democratische Republiek Congo blijven mogelijk. De Nyiragongo is een actieve vulkaan aan de Congolese grens (aan de kant van Congo).

Gorilla trekking

In het Volcanoes National Park is Gorilla Trekking weer mogelijk. Wees u bewust van de risico’s als u van plan bent dichtbij de grens met de Democratische Republiek Congo (DRC) te reizen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreismaatregelen Rwanda

Als u naar Rwanda gaat, bent u verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen. Het is aan te raden dit UITERLIJK 48 uur voor uw vertrek te doen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt zijn. U ontvangt een QR-code die nodig is om Rwanda in te reizen. Ook moet u bij inreizen een certificaat laten zien met een negatief COVID-19-testresultaat. Dit certificaat mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek. Dit is niet verplicht voor kinderen onder de 5 jaar.

Alle reizigers worden bij aankomst in Rwanda nogmaals getest. De reiziger moet de uitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten voor de extra tests en het hotel zijn voor eigen rekening. Lees er meer over en ook over eventuele uitzonderingen

U kunt deze informatie verder lezen op de website van de overheid van Rwanda. Rwanda publiceert ook alle maatregelen via Twitter @PrimatureRwanda en @RBCRwanda.

Coronavirus (COVID-19) maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de autoriteiten in Rwanda maatregelen genomen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Office of the Prime Minister (informatie in het Engels).

Er gelden in Rwanda beperkende maatregelen. Restaurants en bars zijn weer open.

Reizen tussen districten mag. Het Rubavu district is afgesloten, waardoor reizen van en naar dit district vanaf 17 juni 2021 niet meer mogelijk is. 

Het openbaar vervoer is beperkt beschikbaar.

Verplicht dragen van mondkapje

In heel Rwanda geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes, winkels en openbaar vervoer.

Avondklok

In Rwanda geldt een avondklok tussen 21.00 en 4.00 uur. In de districten Rutsiro, Burera, Gicumbi en Nyagatore geldt de avondklok vanaf 19.00 uur.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Rwanda? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Rwanda hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Rwanda voor Nederland. Rwanda staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Vertrek uit Rwanda

Bij vertrek uit Rwanda moet u een negatief COVID-19 PCR-test resultaat kunnen laten zien. Lees meer over testen en vertrek uit Rwanda.

Gezondheidssituatie algemeen

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Rwanda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Het internationale luchtruim is weer open en daarmee ook het vliegveld van Kigali. De in- en uitreisbeperkingen zijn hiermee gedeeltelijk opgeheven. De landsgrenzen zijn voorlopig gesloten. 

Wegverkeer

Het is niet verstandig om na zonsondergang buiten de stad te reizen. Het verkeer is dan niet veilig door onverlichte wegen, onverlichte voertuigen en vele voetgangers.

Langs de verbindingsweg (de N10) die door het Nyungwe-Forest nationaal park loopt, zijn militairen van het Rwandeze leger duidelijk zichtbaar aanwezig. Maak na zonsondergang geen gebruik van deze weg.

Trein- en busverkeer

Er rijden geen treinen in Rwanda. Het is daarom niet mogelijk naar Rwanda te reizen per trein.
Er zijn goede verbindingen van (mini) bussen tussen de belangrijkste stedelijke centra. Het gebruik van bussen is af te raden. De rijstijl van de chauffeurs is vaak onverantwoordelijk waardoor zij regelmatig betrokken zijn bij ernstige verkeersongelukken.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Rwanda.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in drugs is verboden.

LHBTIQ

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse en queer personen (LHBTIQ’s) worden niet algemeen geaccepteerd in Rwanda. Houd daar rekening mee.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, personen in uniform, militaire objecten en luchthavens. Vraag eerst toestemming aan mensen die u wilt fotograferen.

Overig

Het invoeren en het gebruiken van plastic zakken is in Rwanda verboden. Plastic zakken worden op de luchthaven in beslag genomen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Rwanda en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 912
 • Brandweer: 111
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kigali

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kigali.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Rwanda op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Rwanda

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Rwanda?

Door COVID-19 was op vakantie naar Rwanda in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Rwanda mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Rwanda en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Rwanda

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Rwanda:

Bekijk coronavirus kaart Rwanda

😷 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Rwanda?

Wanneer je opreis gaat naar Rwanda heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Rwanda inclusief reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 150+ coronavirustestlocaties door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Rwanda

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Houd dan anderhalve meter afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten