Aantal Corona virus besmettingen Rwanda

Op dit moment (05-03-2021) zijn er in Rwanda, 19,334 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 11 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 266 overleden in Rwanda aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 17,682 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 06 maart

Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona besmettingen in Rwanda 05 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Rwanda 19,334 266 17,682 1,386 11

Kaart coronavirus (covid-19) Rwanda vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Rwanda? Corona Teller bied u relevante plattegronden aan van Rwanda, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Rwanda nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Coronavirus Kaart Rwanda oranje zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus besmettingen, doden en departementen in Rwanda:

Corona-teller.nl

departementen landkaart Rwanda

Covid-19 Kaart Rwanda aantal inwoners besmet, Corona Doden aantallen, Reisadvies Rwanda en live update

Vakantie naar Rwanda mogelijk?

Op vakantie naar Rwanda coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Rwanda geen optie. Gelukkig zijn de maatregelen in Rwanda versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens het coronavirusin veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Rwanda. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Rwanda of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Rwanda | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 05-03-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Reischecklist Rwanda

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Rwanda favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Rwanda. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid

Corona maatregelen

 • Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Rwanda. Er kunnen in Rwanda andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes, afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Rwanda. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het voorkomen dat de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: Alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg het plaatselijke nieuws via twitter, de media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale overheid op.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in heel Rwanda. In de grensgebieden met de Democratische Republiek Congo (Noord-Kivu en Zuid-Kivu) en Burundi kan de veiligheidssituatie plotseling veranderen.  In het noordwesten van het land kunnen gewelddadige incidenten plaatsvinden. Wees daarom voorzichtig in deze gebieden. Volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Informeer naar de laatste veiligheidssituatie voordat u naar deze gebieden reist.

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Rwanda. Maar kleine criminaliteit als diefstal, inbraak en straatroof komt wel voor. Wees in heel het land alert. Vooral op plekken waar veel mensen komen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees alert in het donker, loop bij voorkeur niet alleen door straten waar weinig mensen zijn.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam, bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Neem geen grote geldbedragen mee.
 • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Kom niet in militaire zones. Deze zijn vaak niet duidelijk aangegeven en slecht verlicht.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Vergrendel uw deuren en doe alle ramen dicht als u met uw auto in een file staat.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Rwanda en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Assocation (IATA).

Sinds 1 augustus 2020 is het internationale luchtruim weer open en daarmee ook het vliegveld van Kigali. De in- en uitreisbeperkingen zijn hiermee gedeeltelijk opgeheven. De landsgrenzen zijn voorlopig gesloten. 

Wegverkeer

Het is niet verstandig om na zonsondergang buiten de stad te reizen. Het verkeer is dan niet veilig door onverlichte wegen, onverlichte voertuigen en vele voetgangers.

Langs de verbindingsweg (de N10) die door het Nyungwe-Forest nationaal park loopt, zijn militairen van het Rwandeze leger duidelijk zichtbaar aanwezig. Maak na zonsondergang geen gebruik van deze weg.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Rwanda? Dan hoeft u geen negatieve COVID-19-testuitslag én geen negatieve sneltest uitslag te hebben om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Na een verblijf in Rwanda hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Rwanda voor Nederland. Rwanda staat op de lijst van landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Coronavirus (COVID-19) Rwanda

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de Engelstalige website van de Office of the Prime Minister.

Er gelden in Rwanda beperkte maatregelen. Restaurants en bars zijn gesloten en reizen tussen districten mag alleen na het aanvragen van toestemming en u een negatieve snel-test heeft ondergaan.

Verplicht dragen van mondkapje

In heel Rwanda geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes, winkels et cetera.

Avondklok

Er geldt een avondklok voor heel Rwanda.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Inreismaatregelen – Passenger Locator Form

Als u voor een noodzakelijke reis naar Rwanda gaat, bent u verplicht voor vertrek een Passenger Locator Form in te vullen. Het is aan te raden dit UITERLIJK 48 uur voor uw vertrek te doen om er zeker van te zijn dat de gegevens op tijd verwerkt zijn. U ontvangt een QR-code die nodig is om Rwanda in te reizen. Ook moet u een certificaat overleggen waaruit blijkt dat u negatief getest bent op COVID-19. Dit formulier mag niet ouder zijn dan 72 uur voor uw vertrek.

Alle reizigers, die aankomen in Rwanda, worden bij aankomst nogmaals getest. De reiziger moet de testuitslag van deze test afwachten in een door de lokale overheid aangewezen hotel. De kosten voor de extra tests en het hotel zijn voor eigen rekening. Na het verlaten van het transit hotel moeten alle reizigers 7 dagen in zelf-quarantaine. Lees er meer over en ook over eventuele uitzonderingen

U kunt deze informatie verder lezen op de website van de overheid van Rwanda. Rwanda publiceert ook alle maatregelen via Twitter @PrimatureRwanda en @RBCRwanda.

Vertrek uit Rwanda

Bij vertrek uit Rwanda moet u een negatief COVID-19 PCR-test resultaat kunnen overleggen. Lees meer over testen en vertrek uit Rwanda.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Rwanda te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Rwanda.

LHBTI

Lesbiennes, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen worden niet algemeen geaccepteerd in Rwanda. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Rwanda en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 912
 • Brandweer: 111
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kigali

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kigali.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Rwanda op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Rwanda

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Rwanda?

Door corona was op vakantie naar Rwanda in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Rwanda mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Rwanda en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Rwanda

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Rwanda:

Klik hier voor Rwanda

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Rwanda?

Alleen wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online test op corona.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Rwanda

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten