Landkaart Saint Kitts en Nevis besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Saint Kitts en Nevis en lokaal

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Saint Kitts en Nevis, 41 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook onbekend aantal overleden in Saint Kitts en Nevis aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 40 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 28 februari

Statistieken corona virus aantal besmettingen in Saint Kitts en Nevis 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Saint Kitts en Nevis 41 onbekend aantal 40 1 onbekend aantal

Kaart coronavirus (covid-19) in Saint Kitts en Nevis vandaag

Opzoek naar een landkaart van Saint Kitts en Nevis? Wij bieden hieronder realtime plattegronden aan van Saint Kitts en Nevis, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Saint Kitts en Nevis nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Saint Kitts en Nevis rode zones

Hieronder vind je een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Saint Kitts en Nevis:

streken landkaart Saint Kitts en Nevis

Landkaart Saint Kitts en Nevis besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Saint Kitts en Nevis en lokaal

Vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk?

Op vakantie naar Saint Kitts en Nevis coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Saint Kitts en Nevis lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Saint Kitts en Nevis versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2020 tijdens het covid-19 virusin een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Saint Kitts en Nevis. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Saint Kitts en Nevis of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Saint Kitts en Nevis | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-02-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Saint Kitts en Nevis

Reischecklist Saint Kitts en Nevis

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Saint Kitts en Nevis favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Saint Kitts en Nevis reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ga dit na bij de ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.
 • Voor sommige landen heeft u een visum nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen?  Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Saint Kitts en Nevis een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Saint Kitts en Nevis een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Kitts en Nevis. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Kitts en Nevis. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Saint Kitts en Nevis zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Er is een toename van (kleine) criminaliteit. De lokale autoriteiten hebben daarop gereageerd door meer politie in te zetten op straat. Blijf alert en volg altijd aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld

In Saint Kitts en Nevis kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

In Saint Kitts en Nevis wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten.

Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Pas op voetgangers op de weg. Stop niet als voetgangers dat vragen. Houd deuren van de auto gesloten tijdens het rijden.

Als u een ongeluk krijgt, verplaats uw auto dan niet maar bel meteen de politie.

Taxi’s

Er zitten geen meters op de taxi’s. Voor de meeste bestemmingen zijn er standaard. Zorg dat u voor vertrek van de taxi een prijs heeft afgesproken met de bestuurder. Vaak kunt u naast te betalen met de Eastern Caribbean Dollar (EC$) ook betalen met de Amerikaanse dollar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is aanwezig en goedkoop. Bestuurders van minibussen rijden soms te hard.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Saint Kitts en Nevis? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Saint Kitts en Nevis gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor  thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Kitts en Nevis

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Kitts en Nevis de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen Saint Kitts en Nevis en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de volgende websites voor Saint Kitts (informatie in het Engels) en die voor Nevis (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Kitts en Nevis te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Saint Kitts en Nevis.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Pak zelf uw bagage in en neem niet iets voor iemand mee.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact in het openbaar is niet gebruikelijk, niet tussen man en vrouw en ook niet tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Camouflage kleding

Het dragen van camouflage kleding, ook voor kinderen, wordt niet gewaardeerd door de lokale bevolking. Houd daar rekening mee.

Zwemmen

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stroming.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 87 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Saint Kitts en Nevis. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het honorair consulaat in Basseterre.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Saint Kitts en Nevis op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Saint Kitts en Nevis

Er zijn in Saint Kitts en Nevis enorm veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Saint Kitts en Nevis?

Door corona was op vakantie naar Saint Kitts en Nevis in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Saint Kitts en Nevis en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Saint Kitts en Nevis

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Saint Kitts en Nevis:

Bekijk COVID-19 kaart Saint Kitts en Nevis

🤒 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Saint Kitts en Nevis?

Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze link om jezelf online te testen op COVID-19.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Saint Kitts en Nevis

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoest en nies alleen in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis
 • Kom je toch buiten? Behoud dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten