Kaart Saint Kitts en Nevis aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Saint Kitts en Nevis en regio nieuws

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Saint Kitts en Nevis, 377 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3 overleden in Saint Kitts en Nevis aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 85 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona virus in Saint Kitts en Nevis 23 juni:

Land Saint Kitts en Nevis
Positief getest 377
Aantal Doden 3
Hersteld 85
Actieve gevallen 289
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Saint Kitts en Nevis vandaag

U zoekt een landkaart van Saint Kitts en Nevis? Corona Teller bied op onze website relevante plattegronden aan van Saint Kitts en Nevis, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Saint Kitts en Nevis, lokaal nieuws en meer!

Realtime Coronavirus Kaart Saint Kitts en Nevis rode zones

Je vind hieronder een overzicht van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Saint Kitts en Nevis:

Corona-teller.nl

regio’s landkaart Saint Kitts en Nevis

Kaart Saint Kitts en Nevis aantal besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Saint Kitts en Nevis en regio nieuws

Vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk?

Op vakantie naar Saint Kitts en Nevis coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Saint Kitts en Nevis niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Saint Kitts en Nevis versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Saint Kitts en Nevis. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Saint Kitts en Nevis of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Saint Kitts en Nevis | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

De kleurcode voor Saint Kitts en Nevis is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Saint Kitts en Nevis als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Saint Kitts en Nevis naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Saint Kitts en Nevis en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Saint Kitts en Nevis

Reischecklist Saint Kitts en Nevis

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Saint Kitts en Nevis favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Saint Kitts en Nevis reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ga dit na bij de ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.
 • Voor sommige landen heeft u een visum nodig. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Saint Kitts en Nevis in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen?  Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op Saint Kitts en Nevis een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u op Saint Kitts en Nevis een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Kitts en Nevis. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Kitts en Nevis. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Saint Kitts en Nevis zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Er is een toename van (kleine) criminaliteit. De lokale autoriteiten hebben daarop gereageerd door meer politie in te zetten op straat. Blijf alert en volg altijd aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld

In Saint Kitts en Nevis kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Saint Kitts en Nevis en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de volgende websites voor Saint Kitts (informatie in het Engels) en die voor Nevis (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Saint Kitts en Nevis gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Kitts en Nevis

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Kitts en Nevis de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Kitts en Nevis te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

In Saint Kitts en Nevis wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten.

Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Pas op voetgangers op de weg. Stop niet als voetgangers dat vragen. Houd deuren van de auto gesloten tijdens het rijden.

Als u een ongeluk krijgt, verplaats uw auto dan niet maar bel meteen de politie.

Taxi’s

Er zitten geen meters op de taxi’s. Voor de meeste bestemmingen zijn er standaard. Zorg dat u voor vertrek van de taxi een prijs heeft afgesproken met de bestuurder. Vaak kunt u naast te betalen met de Eastern Caribbean Dollar (EC$) ook betalen met de Amerikaanse dollar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is aanwezig en goedkoop. Bestuurders van minibussen rijden soms te hard.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Saint Kitts en Nevis.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Pak zelf uw bagage in en neem niet iets voor iemand mee.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact in het openbaar is niet gebruikelijk, niet tussen man en vrouw en ook niet tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Camouflage kleding

Het dragen van camouflage kleding, ook voor kinderen, wordt niet gewaardeerd door de lokale bevolking. Houd daar rekening mee.

Zwemmen

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stroming.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 87 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Saint Kitts en Nevis. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het honorair consulaat in Basseterre.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Saint Kitts en Nevis op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Saint Kitts en Nevis

Er zijn in Saint Kitts en Nevis enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Saint Kitts en Nevis?

Door corona was op vakantie naar Saint Kitts en Nevis in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Saint Kitts en Nevis en vind daar ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Saint Kitts en Nevis

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Saint Kitts en Nevis:

Bekijk coronavirus kaart Saint Kitts en Nevis

😷 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Saint Kitts en Nevis?

Wanneer je opreis gaat naar Saint Kitts en Nevis heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Saint Kitts en Nevis inclusief reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 80+ COVID-19 testlocaties door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Saint Kitts en Nevis

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoesten en niezen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Houd dan meer dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten