KAART Saint Kitts en Nevis Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (24-01-2022) zijn er in Saint Kitts en Nevis, 5,270 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +16 meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 31 overleden in Saint Kitts en Nevis aan corona. Gelukkig zijn er ook al 4,620 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 25 januari

Statistieken corona virus in Saint Kitts en Nevis 24 januari:

Land Saint Kitts en Nevis
Positief getest 5,270
Aantal Doden 31
Hersteld 4,620
Actieve gevallen 619
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona virus Saint Kitts en Nevis vandaag

Opzoek naar een landkaart van Saint Kitts en Nevis? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Saint Kitts en Nevis, met daarop mooie vakantie plekken in Saint Kitts en Nevis, lokaal nieuws en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Saint Kitts en Nevis oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Saint Kitts en Nevis:

Saint Kitts en Nevis gebieden kaart

Landkaart Saint Kitts en Nevis besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Saint Kitts en Nevis en live updates

Vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk?

Op vakantie naar Saint Kitts en Nevis coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Saint Kitts en Nevis geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Saint Kitts en Nevis versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Saint Kitts en Nevis. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Saint Kitts en Nevis of een ander land.

Reisadvies Saint Kitts en Nevis | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode voor Saint Kitts en Nevis is oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Saint Kitts en Nevis als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Saint Kitts en Nevis en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Saint Kitts en Nevis

Reischecklist Saint Kitts en Nevis

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Saint Kitts en Nevis favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Saint Kitts en Nevis. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Saint Kitts en Nevis. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Saint Kitts en Nevis zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Er is een toename van (kleine) criminaliteit. De lokale autoriteiten hebben daarop gereageerd door meer politie in te zetten op straat. Blijf alert en volg altijd aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld

In Saint Kitts en Nevis kunnen van juni tot en met november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Saint Kitts en Nevis inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies aangepast. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreisbeperkingen Saint Kitts en Nevis en algemene maatregelen

Voor de meest actuele informatie met betrekking tot COVID-19 inreisbeperkingen en andere maatregelen, raadpleeg de volgende websites voor Saint Kitts (informatie in het Engels) en die voor Nevis (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Saint Kitts en Nevis

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Saint Kitts en Nevis de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saint Kitts en Nevis te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

In Saint Kitts en Nevis wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Houd hier rekening mee.

Het wegennet is niet overal van goede kwaliteit, het wegdek kan onregelmatig zijn. Pas op voor diepere gaten.

Na zonsondergang zijn niet alle wegen goed verlicht. Op sommige plekken is de weg helemaal niet verlicht.

Pas op voetgangers op de weg. Stop niet als voetgangers dat vragen. Houd deuren van de auto gesloten tijdens het rijden.

Als u een ongeluk krijgt, verplaats uw auto dan niet maar bel meteen de politie.

Taxi’s

Er zitten geen meters op de taxi’s. Voor de meeste bestemmingen zijn er standaard. Zorg dat u voor vertrek van de taxi een prijs heeft afgesproken met de bestuurder. Vaak kunt u naast te betalen met de Eastern Caribbean Dollar (EC$) ook betalen met de Amerikaanse dollar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is aanwezig en goedkoop. Bestuurders van minibussen rijden soms te hard.

Tijdelijk rijbewijs

Voor gemotoriseerde weggebruikers is het noodzakelijk om over een lokaal tijdelijk rijbewijs te beschikken. Verhuurbedrijven zijn meestal behulpzaam met de procedure. Om een tijdelijk rijbewijs te kunnen krijgen moet u wel in het bezit zijn van een normaal geldig rijbewijs.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Saint Kitts en Nevis.

Drugs

Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Pak zelf uw bagage in en neem niet iets voor iemand mee.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

Homoseksualiteit is niet strafbaar, maar wordt niet algemeen geaccepteerd. In het algemeen is de bevolking conservatief. Die houding kan ook van toepassing zijn voor alle LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen). Houd daar rekening mee.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact in het openbaar is niet gebruikelijk, niet tussen man en vrouw en ook niet tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Camouflage kleding

Het dragen van camouflage kleding, ook voor kinderen, wordt niet gewaardeerd door de lokale bevolking. Houd daar rekening mee.

Zwemmen

Houd rond het hele eiland rekening met sterke stroming.

In geval van nood

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 87 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Er is geen Nederlandse ambassade in Saint Kitts en Nevis. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het honorair consulaat in Basseterre.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Saint Kitts en Nevis op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Saint Kitts en Nevis

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Saint Kitts en Nevis?

Door coronavirus was op vakantie naar Saint Kitts en Nevis in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Saint Kitts en Nevis mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Saint Kitts en Nevis en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Saint Kitts en Nevis

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Saint Kitts en Nevis:

Klik hier voor Saint Kitts en Nevis

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Saint Kitts en Nevis?

Als je wilt reizen naar Saint Kitts en Nevis heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Saint Kitts en Nevis incl. reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 60+ COVID-19 testlocaties door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Saint Kitts en Nevis

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis zoveel dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5m afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie