Aantal Corona besmettingen in Engeland
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (08-12-2021) zijn er in Engeland, 10,560,341 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 901 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 145,826 overleden in Engeland aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 9,300,698 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 09 december

Laatste Statistieken corona virus besmettingen in Engeland 08 december:

Land Engeland
Positief getest 10,560,341
Aantal Doden 145,826
Hersteld 9,300,698
Actieve gevallen 1,113,817
Kritische toestand 901
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 december 2021

Kaart corona (covid-19) in Engeland vandaag

U zoekt een landkaart van Engeland? Wij tonen op deze pagina realtime plattegronden aan van Engeland, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Engeland rode zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Engeland:

Kaart gebieden Engeland

Covid-19 Kaart Engeland besmettingen, Corona Overledenen, Reisadvies Engeland en Nieuws

Vakantie naar Engeland mogelijk?

Op vakantie naar Engeland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Engeland lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Engeland versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Engeland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Engeland of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Engeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 07-12-2021 | Nog steeds geldig op: 08-12-2021

Iedereen die naar Engeland reist, moet een negatieve PCR- of een negatieve antigeentest kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar of ouder en ook voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn. Deze test moet in de 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen. De kleurcode van Engeland is oranje, want het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Reis alleen naar Engeland als het noodzakelijk is. De inreisvoorwaarden om naar Engeland te kunnen reizen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Neem ook de Reischecklist door. U kunt niet meer met een Nederlandse identiteitskaart naar Engeland reizen. U kunt alleen met een paspoort naar Engeland reizen.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

In Engeland van Groot-Brittannië en Noord Ierland geldt een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, op de luchthavens en in winkels.

Meer informatie op de website van de Britse overheid (in het Engels); kies locatie voor informatie met betrekking tot de verschillende landsdelen in het VK. 

U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) of NHS-app naar Engeland reizen als:
 • U binnen 48 uur voor aankomst een Passenger Locator Form invult. Hier moet u uw reis- en contactinformatie doorgeven. Dit geldt voor iedereen. Ook als u alleen doorreist of overstapt.
Voor volledig gevaccineerden geldt:
 • Voor reizen naar Engeland geldt dat iedereen vanaf 12 jaar en ouder een PCR- of antigeentest moet doen, voordat zij vanuit het buitenland naar Engeland reizen. Deze test moet in de 2 dagen voor vertrek zijn afgenomen en de uitslag moet negatief zijn.
 • U moet verplicht in quarantaine na aankomst in Engeland.
 • U moet voor uw reis ook een boeking maken voor een PCR-test, die u kunt doen vanaf het moment van aankomst in Engeland tot uiterlijk dag 2 na aankomst in Engeland. Deze test moet in Engeland worden afgenomen. De dag dat u arriveert in Engeland is dag 0. Deze test moet u altijd boeken, ook als u op dag 2 niet meer in Engeland bent. De test hoeft alleen te worden afgenomen als u op dag 2 nog in Engeland aanwezig bent.
 • U moet het bewijs van de geboekte test bij aankomst in Engeland laten zien.
 • U kunt quarantaine (zelf isolatie) verlaten wanneer u een negatief PCR-testresultaat ontvangt.
 • Lees de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) voor meer informatie.
 • U bent volledig gevaccineerd, minimaal 14 dagen na uw laatste vaccinatie met een door het EMA goedgekeurd vaccin.
 • U moet 2 vaccinaties hebben gehad om als volledig gevaccineerd te worden gezien van een vaccinatie waar 2 doses zijn vereist. Alleen van het Janssen-vaccin, waarvan 1 dosis is vereist, wordt 1 vaccinatie geaccepteerd.
 • Let op: 1 vaccinatie van Pfizer, Moderna of Astra Zeneca is dus niet genoeg, ook niet als u kort geleden hesteld bent van COVID-19. Volg dan de optie voor niet volledig gevaccineerden. Meer informatie over de vereisten leest u op de website ‘geaccepteerde COVID-19 vaccinaties’ van de Britse overheid (informatie in het Engels).
Voor niet volledig gevaccineerden geldt:
 • U moet verplicht 10 dagen in quarantaine na aankomst in Engeland.
 • U moet wel verplicht testen voor vertrek naar Engeland. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen.
 • Voor het reizen naar Engeland geldt dat u de test moet doen in de 2 dagen voor u naar Engeland vertrekt. Dit mag een negatieve PCR- of antigeentest zijn (informatie in het Engels). De uitslag van de test moet negatief zijn.
 • Is de test die voor vertrek is afgenomen geen PCR-test? Dan moet u er op letten dat de precieze specificaties en gevoeligheid van de test (zoals geformuleerd op de website van de Britse overheid) op het certificaat vermeld staan.
 • Meer informatie over testen voor vertrek kunt u vinden op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels).
 • U moet ook voor aankomst in Engeland boekingen voor een PCR-test op dag 2 en op dag 8 na aankomst gemaakt hebben. De dag dat u arriveert in Engeland is dag 0. Deze testen zullen in Engeland moeten worden afgenomen. U moet het bewijs van de geboekte test bij aankomst laten zien.
 • De verplichte quarantaine kan ingekort worden via de ‘Test to Release’ tot 5 dagen. Als u zich niet aan de thuisquarantaine houdt, kan de Britse overheid u een boete geven tot GBP 1.000,-.
 • Uitzonderingen op de quarantaine: Lees de uitzonderingen op deze regeling (informatie in het Engels).
Let op: U moet verplicht in quarantaine na contact met een besmet persoon, ook wanneer u volledig gevaccineerd bent.
 • Door het Passenger Locator Form kunt u de oproep krijgen om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
 • Alleen als u volledig gevaccineerd bent in Engeland hoeft u niet in quarantaine, behalve wanneer u in contact bent geweest met een persoon besmet met de omicron variant.
 • U kunt de quarantaine niet onderbreken door binnen deze 10 dagen terug te reizen naar Nederland. Volg de stappen van de lokale autoriteiten. Meer informatie leest u op de website van de Britse overheid: NHS Test and Trace.
Reizen naar Engeland en Britse overzeese gebieden

U kunt op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) richtlijnen vanuit de Britse overheid vinden, over de criteria voor testprocedures ten behoeve van internationaal reisverkeer.

Meer informatie over inreismaatregelen in Engeland leest u op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels).

Let op: voor Schotland, Wales, Noord-Ierland en de Kanaaleilanden gelden andere inreis- en overheidsmaatregelen.

Schotland, Wales en Noord-Ierland

Voor Schotland, Wales en Noord-Ierland gelden andere inreis- en overheidsmaatregelen.

Schotland

Voor actuele gegevens en informatie over de verschillende levels per regio in Schotland, raadpleeg de website over Schotland (informatie in het Engels). Voor reizen naar Schotland, zie: Coronavirus (COVID-19): international travel and quarantine (informatie in het Engels).

Wales

Lees meer over het Coronavirus en de inreismaatregelen voor Wales op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Meer informatie over de versoepelde maatregelen vind u eveneens op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Noord-Ierland

Zie voor actuele informatie de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Lees meer over de inreismaatregelen voor Noord-Ierland op de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Kanaaleilanden
Guernsey

Als u op Guernsey aankomt bent u, afhankelijk vanuit welk land u aankomt, verplicht in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels). Meer informatie over de huidige reisvereisten is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels).

Als u vanuit Nederland met uw eigen boot aankomt in de Bailiwick of Guernsey moet u op de dag van aankomst en op dag 6 een test laten afnemen. U moet verplicht minimaal 7 dagen in quarantaine.

Jersey

Alle reizigers vanaf 11 jaar moeten een registratieformulier invullen 48 uur voor aankomst op Jersey. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur te overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan. Bij het afwachten van de testuitslag wordt van u verwacht dat u uw sociale contacten beperkt en zoveel mogelijk op uw verblijfplaats verblijft. Covid19-testen zijn beschikbaar op Jersey International Airport en St Helier Harbour Elizabeth Terminal. Meer informatie kunt u lezen op de website van de overheid van Jersey (informatie in het Engels).

Isle of Man

Op Isle of Man zijn geen coronamaatregelen van kracht. Alleen inwoners van Isle of Man kunnen inreizen. Er geldt voor deze reizigers een quarantaineplicht bij aankomst. Lees meer op de website van de overheid van Isle of Man, ook over de meest recent geldende reisbeperkingen (informatie in het Engels).

Gibraltar

Meer informatie kunt u lezen op de website Gibraltar Covid-19 Travel Information.

Bermuda

Meer informatie kunt u lezen op de website van de overheid van Bermuda.

Terugkeer naar Nederland

Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Laat je ingevulde gezondheidsverklaring zien bij het instappen (boarden).

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

De Britse overheid geeft aan dat het niet mogelijk is een gratis test van de NHS (National Health Service) te ondergaan als u het land verlaat. Meer informatie over een NHS-test kunt u op deze website van de Britse overheid vinden (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Engeland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Engeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Engeland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa

Sinds 1 januari 2021 is de overgangsperiode met betrekking tot de Brexit voorbij en gelden er andere regels voor het reizen van en naar Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Lees wat u moet weten wanneer u naar Engeland reist. 

Lees meer over de veranderingen voor Nederlanders in 2021 na de Brexit.

 • Als u naar Engeland reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Woonde u uiterlijk op 31 december 2020 (de overgangsperiode) in het VK? Of heeft u een document dat aantoont dat u een grensarbeider bent? Dan heeft u tot en met 31 december 2025 alleen een ID-kaart nodig om tussen beide landen te reizen.
 • Uw paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Engeland heeft u geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Engeland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Engeland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Engeland als het noodzakelijk is, dus niet voor toeristische reizen.

Terrorisme

Voor Engeland geldt een hoge terrorismedreiging (op een na hoogste niveau). De autoriteiten van Engeland nemen verscherpte maatregelen. Er worden zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen ingezet. Blijf alert en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

 • Op 29 november 2019 zijn bij een terroristische aanslag in Londen 2 mensen gedood.
 • Op 11 oktober 2019 vond een aanslag plaats in een winkelcentrum in de stad Manchester. Bij een steekpartij vielen enkele gewonden.
 • Op 18 april 2019 werd in de stad Londonderry, bij rellen, een persoon gedood. 
 • Op 19 januari 2019 werd er in de stad Londonderry een aanslag gepleegd met een autobom. Hierbij vielen geen gewonden.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Brexit

Brexit

Het Engeland is sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie.

Sinds 1 januari 2021 is de overgangsfase naar Brexit voorbij en gelden er andere regels voor het reizen van en naar Engeland. Denkt u bijvoorbeeld aan nieuwe regelgeving voor het meenemen van goederen en producten van en naar het VK of aan het reizen met huisdieren. Door de Brexit mag u voor eigen gebruik geen vlees, zuivel, groente en fruit meer meenemen van en naar Engeland.

Lees meer informatie op de Nederlandse overheidspagina over reizen van en naar Engeland.

Veranderingen voor Nederlanders vanaf 2021

Actuele informatie leest u op deze overheidspagina.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Engeland op de website van de ANWB.

Door de gevolgen van Brexit kunnen er (ernstige) vertragingen bij grensovergangen zijn.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Engeland.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Engeland. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Brexit

Het Engeland is sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie.

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels, bijvoorbeeld voor het meenemen van goederen en producten van en naar Engeland of voor het reizen met huisdieren. U kunt bijvoorbeeld geen vlees, vleeswaren, zuivelproducten, groente en fruit meenemen vanuit Engeland of vanuit Nederland naar Engeland. Ook niet als het gaat om producten die u zou willen meenemen voor eigen gebruik.

Uw reis naar het VK kan langer duren, omdat de douane u bij aankomst in het VK zal controleren. Als u vanuit het VK terugreist naar Nederland, kan de douane uw bagage in Nederland controleren. Lees wat u moet weten wanneer u naar Engeland reist.

Als u in het bezit bent van de EU (pre) settlement status of als u grenswerker bent, kunt u nog t/m 31 december 2025 met uw Nederlandse identiteitskaart naar het VK reizen.

Lees hier meer over de veranderingen voor Nederlanders na de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Engeland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Londen

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Londen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Engeland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Engeland

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Engeland?

Door corona was op vakantie naar Engeland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Engeland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Engeland en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Engeland

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Engeland:

Klik hier voor Engeland

😪 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Engeland?

Voor reizen naar Engeland heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Engeland met reisdocument. Deze kaart toont meet dan 150+ pcrtest locaties door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Engeland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie