Aantal Corona besmettingen in Engeland

Op dit moment (21-06-2021) zijn er in Engeland, 4,630,040 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 210 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 127,976 overleden in Engeland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 4,301,985 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 aantal besmettingen in Engeland 21 juni:

Land Engeland
Positief getest 4,630,040
Aantal Doden 127,976
Hersteld 4,301,985
Actieve gevallen 200,079
Kritische toestand 210
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart Corona Engeland vandaag

U bent opzoek een kaart van Engeland? Wij tonen u hieronder realtime plattegronden aan van Engeland, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Engeland, Engeland nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Engeland rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Engeland:

Corona-teller.nl

gebieden kaart Engeland

Landkaart Engeland besmettingen, Coronavirus Aantal overledenen, Reisadvies Engeland en laatste nieuws

Vakantie naar Engeland mogelijk?

Op vakantie naar Engeland coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Engeland geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Engeland versoepeld. En is reizen tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Engeland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Engeland of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Engeland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 14-06-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur geldt een quarantaineplicht in Nederland als u vanuit Engeland naar Nederland reist. Dit komt omdat het land een zeer hoog-risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus is. De kleurcode voor Engeland is oranje. Reis alleen naar Engeland als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Engeland naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst verplicht in quarantaine. Meer informatie over de in Engeland en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Coronavirus

Inreisbeperkingen Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Bij aankomst in Engeland blijft het laten zien van een negatieve COVID-19 (snel)test vereist. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Daarna bent u verplicht om in quarantaine te gaan. Voor vertrek naar Engeland moet u een afspraak maken voor een PCR-test op dag 2 en dag 8 van de quarantaine in het VK. U moet het bewijs van de geboekte test laten zien bij binnenkomst. Lees de uitzonderingen op deze regeling (informatie in het Engels).

Sinds 17 mei geldt er in Engeland een verkeerslichtensysteem voor internationaal reizen en moet u de regels volgen wanneer u terugkeert naar Engeland, afhankelijk van het feit of u uit een land met een rode, oranje, of groene lijst komt. Lees meer informatie op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels). Lees ook de uitzonderingen op deze regeling (informatie in het Engels).

Meer informatie over de testvereisten kunt u vinden op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels). Is de test die voor vertrek is afgenomen geen PCR-test? Dan moet u er op letten dat de precieze specificaties en gevoeligheid van de test (zoals geformuleerd op de website van de Britse overheid) op het certificaat vermeld staan.

U kunt op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) richtlijnen vanuit de Britse overheid vinden, over de criteria voor testprocedures ten behoeve van internationaal reisverkeer.

Voor aankomst in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland moet u uw reis- en contactinformatie doorgeven via het Contact Locator Form (informatie in het Engels).

Quarantainemaatregelen in Engeland van Groot-Brittannië bij aankomst

Voor informatie over verplichte quarantaine in Engeland kunt u meer informatie lezen op de website van de Britse overheid (informatie in het Engels).

De verplichte quarantaine kan ingekort worden via de ‘Test to Release’  tot 5 dagen

De verplichte quarantaine kan ook onderbroken worden door direct terug te reizen naar de (lucht)haven van aankomst om Engeland te verlaten.

Alle actuele informatie kunt u lezen op de website: Quarantaine in Engeland van Groot-Brittanië en Noord-Ierland (informatie in het Engels). Als u zich niet aan de thuisquarantaine houdt, geeft de Britse overheid aan dat u een boete tot GBP 1.000,- kan worden opgelegd.

Vanaf 17 mei 2021 zijn toeristische overnachtingen met een groep van maximaal 6 personen of 2 huishoudens in Engeland weer toegestaan.

Schotland, Wales, Noord-Ierland

Voor Schotland, Wales en Noord-Ierland kunnen andere overheidsmaatregelen gelden.

Schotland

Voor actuele gegevens en informatie over de verschillende levels per regio in Schotland, raadpleeg de website over Schotland (informatie in het Engels).

Wales

In Wales is er geen volledige lockdown en worden de coronamaatregelen versoepeld. Lees meer informatie over de versoepelde maatregelen op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Lees meer over het Coronavirus en de inreismaatregelen voor Wales op de website van de lokale overheid van Wales (informatie in het Engels).

Noord-Ierland

In Noord-Ierland gelden er nieuwe beperkingen. Zie voor actuele informatie de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Lees meer over de inreismaatregelen voor Noord-Ierland op de website van de lokale overheid van Noord-Ierland (informatie in het Engels).

Kanaaleilanden
Guernsey

Als u op Guernsey aankomt bent u, afhankelijk vanuit welk land u aankomt, verplicht in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels). Meer informatie over de huidige reisvereisten is te vinden op de website van de overheid van Guernsey (informatie in het Engels).

Jersey

Alle reizigers vanaf 11 jaar moeten een registratieformulier invullen 48 uur voor aankomst op Jersey. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur te overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan. Bij het afwachten van de testuitslag wordt van u verwacht dat u uw sociale contacten beperkt en zoveel mogelijk op uw verblijfplaats verblijft. Covid19-testen zijn beschikbaar op Jersey International Airport en St Helier Harbour Elizabeth Terminal. Meer informatie kunt u lezen op de website van de overheid van Jersey (informatie in het Engels).

Isle of Man

Op Isle of Man zijn geen coronamaatregelen van kracht. Alleen inwoners van Isle of Man kunnen inreizen. Er geldt voor deze reizigers een quarantaineplicht bij aankomst. Lees meer op de website van de overheid van Isle of Man, ook over de meest recent geldende reisbeperkingen (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Engeland naar Nederland reist, bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. Omdat in Engeland een zorgwekkende virusvariant is moet u vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur naast een NAAT(PCR) test ook een sneltest overleggen voor u naar Nederland vertrekt. Of u een sneltest moet overleggen hangt af van wanneer de NAAT(PCR) test is afgenomen. Lees meer hierover op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen. 

Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur moet u na een verblijf in Engeland bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Dit komt omdat er een quarantaineplicht is. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Actuele informatie over de thuisquarantaine kunt u vinden op de websites van de Nederlandse overheid:

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. 

Testlocaties in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

De Britse overheid geeft aan dat het niet mogelijk is een gratis test van de NHS (National Health Service) te ondergaan als u het land verlaat. Meer informatie over een NHS-test kunt u op deze website van de Britse overheid vinden (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Engeland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Engeland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Engeland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Engeland van Groot-Brittanië en Noord-Ierland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa

Per 1 januari 2021 is de overgangsperiode met betrekking tot de Brexit voorbij en gelden er andere regels voor het reizen van en naar Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland.

Lees wat u moet weten wanneer u naar Engeland reist. 

Lees meer over de veranderingen voor Nederlanders in 2021 na de Brexit.

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Engeland is tot aan oktober 2021 een identiteitskaart voldoende om u te identificeren. Voor alle andere niet EU landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen. Vanaf oktober 2021 kunt u alleen met een paspoort naar het VK reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Engeland heeft u geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Engeland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Engeland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Engeland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Engeland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Engeland als het noodzakelijk is, dus niet voor toeristische reizen.

Terrorisme

Voor Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland geldt een verhoogde terrorismedreiging. De autoriteiten van Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland nemen verscherpte maatregelen. Er worden zwaarbewapende politieagenten op openbare plaatsen ingezet. Blijf alert en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

 • Op 29 november 2019 zijn bij een terroristische aanslag in Londen 2 mensen gedood.
 • Op 11 oktober 2019 vond een aanslag plaats in een winkelcentrum in de stad Manchester. Bij een steekpartij vielen enkele gewonden.
 • Op 18 april 2019 werd in de stad Londonderry, bij rellen, een persoon gedood.  
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Engeland van Groot-Brittannië en Noord-Ierland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Brexit

Brexit

Het Engeland is sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie.

Sinds 1 januari 2021 is de overgangsfase naar Brexit voorbij en gelden er andere regels voor het reizen van en naar Engeland. Denkt u bijvoorbeeld aan nieuwe regelgeving voor het meenemen van goederen en producten van en naar het VK of aan het reizen met huisdieren. Door de Brexit mag u voor eigen gebruik geen vlees, zuivel, groente en fruit meer meenemen van en naar Engeland.

Lees meer informatie op de Nederlandse overheidspagina over reizen van en naar Engeland.

 Veranderingen voor Nederlanders vanaf 2021

Actuele informatie leest u op deze overheidspagina.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Engeland op de website van de ANWB.

Door de gevolgen van Brexit kunnen er (ernstige) vertragingen bij grensovergangen zijn.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Engeland.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Engeland. De straffen hiervoor zijn vaak veel hoger dan in Nederland.

Brexit

Het Engeland is sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie.

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels, bijvoorbeeld voor het meenemen van goederen en producten van en naar Engeland of voor het reizen met huisdieren. U kunt bijvoorbeeld geen vlees, vleeswaren, zuivelproducten, groente en fruit meenemen vanuit Engeland of vanuit Nederland naar Engeland. Ook niet als het gaat om producten die u zou willen meenemen voor eigen gebruik.

Uw reis naar het VK kan langer duren, omdat de douane u bij aankomst in het VK zal controleren. Als u vanuit het VK terugreist naar Nederland, kan de douane uw bagage in Nederland controleren. Lees wat u moet weten wanneer u naar Engeland reist.

Lees hier meer over de veranderingen voor Nederlanders na de Brexit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Engeland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796  of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Londen

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Londen.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Engeland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Engeland

Er zijn in Engeland enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Engeland?

Door coronavirus was op vakantie naar Engeland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Engeland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Engeland en bekijk ook direct reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Engeland

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Engeland:

Klik hier voor Engeland

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Engeland?

Als je wilt reizen naar Engeland heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Engeland incl. reisdocument. Ons overzicht bevat 150+ pcrteststraten door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Engeland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Hoest en nies in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk thuis als dat kan
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan minimaal anderhalve meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten