Aantal Corona besmettingen in Tunesië

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Tunesië, 563,930 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 630 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 18,369 overleden in Tunesië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 457,597 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 26 juli

Statistieken covid-19 virus in Tunesië 25 juli:

Land Tunesië
Positief getest 563,930
Aantal Doden 18,369
Hersteld 457,597
Actieve gevallen 87,964
Kritische toestand 630
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona (covid-19) Tunesië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Tunesië? Wij bieden u relevante plattegronden aan van Tunesië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Tunesië, laatste nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Tunesië zones

Hieronder vind u een landkaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Tunesië:

Tunesië Landkaart regio’s

Landkaart Tunesië besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Tunesië en Regionaal nieuws

Vakantie naar Tunesië mogelijk?

Op vakantie naar Tunesië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Tunesië niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Tunesië versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Tunesië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tunesië of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Tunesie | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Tunesië is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een zeer hoog-risicogebied. Reis alleen naar Tunesië als het noodzakelijk is. Als u vanuit Tunesië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent). Vanaf vrijdag 16 juli 2021 moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u vanaf 18 juli 2021 een negatieve testuitslag kunnen overleggen en moet u bij terugkeer in Nederland verplicht 10 dagen in (thuis)quarantaine gaan. Meer informatie over de in Tunesië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Tunesië

Reischecklist Tunesië

Reist u naar Tunesië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Tunesië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Tunesië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Voor vragen hierover kunt contact opnemen met de ambassade van Tunesië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. 
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Tunesië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Tunesië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Tunesië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Wanneer u Tunesië bezoekt moet u bij binnenkomst aangifte doen van de valuta die u het land invoert. De valuta-aangifte moet worden gedaan op het formulier “Valuta-invoeraangifte voor bankbiljetten”. De valuta’s die u importeert, kunnen volledig worden ingewisseld voor Tunesische dinars, of worden bewaard en ingewisseld wanneer u ze nodig heeft. Dit kan bij banken of instellingen die bevoegd zijn om handmatig te wisselen.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Tunesië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

In Tunesië geldt een noodtoestand sinds 2015, die steeds verlengd wordt.

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • De grensgebieden met Libië.
 • De woestijngebieden ten zuiden van de lijn Al Borma – Remada – Ben Gardane.
 • De grens met Algerije ten zuiden van de stad Jendouba, met name het Chaambi-gebergte en bergen rond Kasserine (Mghila, Sammama en Salloum).

In het Chaambi-gebergte zijn regelmatig confrontaties tussen Tunesische veiligheidstroepen en gewapende groepen. Dit gebergte ligt in het noordwesten van Tunesië vlakbij de Algerijnse grens. Ook wordt u geadviseerd op minstens 2 kilometer afstand van de grens tussen Tunesië en Algerije te blijven, dit omdat er mogelijk militaire patrouilles zijn. Op en rond de gebergtes rond Kasserine (Mghila, Sammama, en Salloum) vinden militaire operaties plaats en worden explosieven gevonden. In het grensgebied met Libië is de situatie onveilig. Dit is vooral bij de grensplaats Ben Gardane (bij Libië). Dit is een verzamelplaats van antiregeringsgroepen. Ook de militaire zone in het zuiden van Tunesië is niet veilig.

De zuidelijke gebieden zijn onherbergzaam en dunbevolkt. In deze gebieden zijn criminelen en/of terroristische groepen actief. Bij problemen kunt u hier moeilijk hulp krijgen van bijvoorbeeld de politie.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in het gebied ten zuiden van de stad Tataouine en ten noorden van de lijn Al Borma – Remada. Hetzelfde geldt voor in en rond de stad Kasserine.

Door confrontaties tussen veiligheidsdiensten en gewelddadig extremistische groeperingen in gebieden kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan.

Terrorisme

Als u in Tunesië bent, moet u er rekening mee houden dat nieuwe terreuraanslagen kunnen worden gepleegd. Toeristen en toeristische plaatsen kunnen doelwit zijn. Dit geldt voor heel Tunesië.

 • Op 6 september 2020 werd in Sousse-Kantaoui een aanslag gepleegd op een checkpoint van de nationale garde, hierbij kwam één gardist om het leven.
 • Op 6 maart 2020 is er een aanslag gepleegd op een politiepost nabij de Amerikaanse ambassade. Hierbij kwam een politie-agent om het leven.
 • Op 27 juni 2019 zijn er 2 aanslagen gepleegd in het centrum van de hoofdstad Tunis. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vraag uw reisorganisatie wat voor veiligheidsmaatregelen uw hotel of resort heeft genomen.
 • Gaat u op excursie naar het binnenland? Controleer of er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen door de reisorganisatie. Bijvoorbeeld politie begeleiding.
 • Reis niet na zonsondergang.
 • Vermijd de omgeving van overheidsgebouwen, gebedshuizen (moskeeën, kerken, synagogen) en andere drukke plaatsen waar veel mensen komen.
 • Zorg dat u altijd (een kopie van) uw paspoort bij u draagt.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de politie, militairen of leden van de Nationale Garde. Die staan meestal niet open voor discussie.
 • Volg als dat mogelijk is het nieuws over Tunesië via internationale en/of lokale media. 
Criminaliteit

Criminaliteit en overvallen komen in heel Tunesië voor. Houd daar rekening mee, ook op openbare plaatsen, in woonwijken en op plaatsen waar veel toeristen komen, zoals de markt, medina, hotel of het strand. Bezoek geen afgelegen straten, wijken en parken.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In Tunesië kunnen demonstraties voorkomen. Er wordt bijvoorbeeld gedemonstreerd, omdat er veel werkloosheid is en mensen daardoor weinig geld hebben. Ontwikkelingen in het buitenland en internationale gebeurtenissen kunnen ook aanleiding zijn voor anti-westerse demonstraties. Bij deze demonstraties kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties. Komt u hier toch in terecht? Verlaat deze dan direct.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Tunesië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Tunesië

U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Tunesië inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe tot Tunesië.

 • Alle reizigers die naar Tunesië reizen moeten een negatieve PCR-test met QR-code (niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar Tunesië) laten zien. Neem deze uitgeprint mee op reis.
 • Er is geen quarantaine nodig voor mensen die aan kunnen tonen dat zij volledig gevaccineerd zijn, óf met het coronavirus besmet zijn geweest (niet korter dan 6 weken voor de reis). Neem hiervan een officieel bewijs mee op reis en houdt deze uitgeprint bij u.
 • Aan reizigers boven de 12 jaar die niet (of niet volledig) gevaccineerd zijn en niet in de laatste 6 weken besmet zijn geweest met het coronavirus wordt gevraagd bij aankomst een verklaring te tekenen dat zij 7 dagen in quarantaine gaat.

Als inkomende reiziger bent u verplicht om een formulier te ondertekenen en de app “E7mi” (informatie in het Frans) te installeren op uw telefoon waarmee de Tunesische overheid contact met u kan opnemen. Tijdens uw reis kunt u gevraagd worden om een bewijs van uw inschrijving in E7mi te laten zien, inclusief QR-code, bij voorkeur uitgeprint op papier.

Reizen van en naar Engeland, Zuid-Afrika en Brazilië zijn door de nieuwe varianten van het coronavirus niet toegestaan.

Bent u Nederlander maar woont u buiten het Koninkrijk? Controleer dan het reisadvies voor Tunesië opgesteld door de autoriteiten van het land waar u woont.

Algemene maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Tunesië stabiel te houden.

 • Er geldt een avondklok van 20.00 uur tot 05.00 uur. U mag dan niet buiten komen.
 • In Tunesië moet u 1 meter afstand houden van elkaar.
 • In publieke ruimten en horecagelegenheden kunnen voorzorgsmaatregelen worden genomen zoals het verplicht dragen van een mondkapje, het meten van de lichaamstemperatuur bij binnenkomst of het verplichte gebruik van desinfecterende handgel. Voor toeristen die in hotels verblijven gelden ook specifieke voorschriften, stelt u zich hiervan op de hoogte in uw hotel.

Let op: lokale autoriteiten kunnen plaatselijk besluiten om de coronamaatregelen (opnieuw) in te voeren. Dit is afhankelijk van het aantal besmette personen per 100.000 inwoners. Vraag hiernaar bij uw hotel of verblijfplaats.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland of een antigeentest van maximaal 48 uur oud. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Ook moet u tijdens uw reis een quarantaineverklaring bij u hebben.

Na een verblijf in Tunesië moet u vanaf vrijdag 16 juli 2021 bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine. Ook kinderen onder de 12 jaar krijgen het dringende advies om in (thuis)quarantaine te gaan. Kijk voor informatie op de website rijksoverheid.nl over gezinsquarantaine. Er zijn uitzonderingen op de verplichte (thuis)quarantaine. Kijk voor informatie op de website rijksoverheid.nl over uitzonderingen op de quarantaineplicht.

Als u een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs heeft moet u vanaf 18 juli 2021 ook een negatieve testuitslag kunnen overleggen. 

U moet altijd een quarantaineverklaring bij u hebben, ook als u onder de uitzondering van de verplichte (thuis)quarantaine valt. Op dag 5 van uw (thuis)quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de (thuis)quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is om te zien of u in (thuis)quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Tunesië 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tunesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Vertrek vanuit Tunesië

Reist u vanuit Tunesië naar Nederland? Er is een EU-inreisverbod voor reizigers uit landen buiten de EU. Het EU-inreisverbod geldt niet voor ingezetenen en paspoorthouders uit Nederland, de EU en Schengenlanden. Kijk voor meer informatie over het Europees inreisverbod voor reizigers uit landen buiten de EU op de website van Rijksoverheid.nl.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tunesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Grensovergangen, lucht- en zeehavens

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles kunnen uitvoeren bij de grensposten, lucht- en zeehavens.

Wegverkeer

Kijk voor meerinformatie over het verkeer in Tunesië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Tunesië.

Drugsgebruik is streng verboden

De Tunesische autoriteiten treden zeer streng op tegen het bezit en het gebruik van drugs. Dat geldt ook voor kleine hoeveelheden en softdrugs. De gevangenisstraffen zijn hoog.

Geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s of video-opnamen van overheidsgebouwen en demonstraties in Tunesië. Dit is verboden.

LHBTI’s

Homoseksualiteit is strafbaar in Tunesië. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Hoewel in de grote steden de acceptatie van LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen) toeneemt, kunnen LHBTI’ers in heel Tunesië te maken krijgen met onbegrip, discriminatie of zelfs met agressief gedrag.

Misbruik van liefdesrelaties

Sommige jonge Tunesiërs proberen Europese (vaak oudere) vrouwen en soms mannen te verleiden. Vooral in clubs en toeristische hotels , maar ook via relatie-apps. Deze mannen zijn vaak van eenvoudige afkomst. Door liefdesverklaringen proberen ze soms een financieel voordeel te krijgen. In andere gevallen proberen ze de vrouwen tot een huwelijk te overtuigen. Zij hopen op die manier een verblijfsvergunning voor Nederland te krijgen.

Het is volgens Tunesische traditie absoluut niet de gewoonte te huwen met een vrouw die ouder is dan de man. Wees daarom voorzichtig en denk goed na wanneer u een liefdesrelatie aanknoopt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Tunesië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer (politie): 197

Ambulance: 190

Brandweer: 198

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tunis

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tunis op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Tunesië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Tunesië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Tunesië?

Door corona was op vakantie naar Tunesië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Tunesië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Tunesië en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Tunesië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Tunesië:

Klik hier voor Tunesië

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Tunesië?

Als je wilt reizen naar Tunesië heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Tunesië incl. reisdocument. Deze kaart toont meet dan 60+ coronavirus teststraten door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Tunesië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten