Aantal Corona besmettingen Zwitserland

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Zwitserland, 669,067 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +1,687 meer dan gisteren. 214 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 10,694 overleden in Zwitserland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 599,677 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers coronavirus besmettingen in Zwitserland 06 mei:

Land Zwitserland
Positief getest 669,067
Aantal Doden 10,694
Hersteld 599,677
Actieve gevallen 58,696
Kritische toestand 214
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart coronavirus Zwitserland vandaag

U bent opzoek een landkaart van Zwitserland? Corona Teller bied hieronder up to date plattegronden aan van Zwitserland, met daarop mooie vakantie plekken, Zwitserland nieuws en meer!

Realtime Covid-19 Kaart Zwitserland zones

U vind hieronder een kaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Zwitserland:

Corona-teller.nl

Zwitserland departementen landkaart

Covid-19 Kaart Zwitserland besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Zwitserland en Regionaal nieuws

Vakantie naar Zwitserland mogelijk?

Op vakantie naar Zwitserland coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zwitserland lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Zwitserland versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Zwitserland. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Zwitserland of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Zwitserland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Personen die een noodzakelijke reis maken uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) moeten bij aankomst in Zwitserland een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Sommige reizigers die via de weg het land inkomen, hoeven geen test te overleggen. Lees het hele reisadvies. Zie voor uitzonderingen, in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Zwitserland

Reischecklist Zwitserland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zwitserland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor het land verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis  registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zwitserland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Zwitserland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Zwitserland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Zwitserland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zwitserland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

In heel Zwitserland is het aantal besmettingen met het coronavirus hoog. Reis alleen naar Zwitserland als het noodzakelijk is. Een toeristische reis of wintersportreis is geen noodzakelijke reis.   

Algemeen

In Zwitserland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Zwitserse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Informatie over lawinegevaar vindt u op de website van het Zwitserse Institut für Schnee und Lawinenforschung (SLF) (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zwitserland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Assocation (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Zwitserland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Zwitserland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Zwitserland 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zwitserland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus in Zwitserland

Het Koninkrijk der Nederlanden staat op de Zwitserse quarantainelijst  Bekijk de Zwitserse quarantainelijst (informatie in het Engels).

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Zwitserland te beperken. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op deze website van het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid. De situatie is veranderlijk en er kunnen elk moment op regionaal, kantonnaal of landelijk niveau strengere maatregelen ingesteld worden. Dit kan ook voor de skigebieden gelden.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkende maatregelen

Personen die uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) komen, moeten bij aankomst in Zwitserland een negatieve PCR-test te overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Als u per vliegtuig inreist, moet u het negatieve testresultaat bij boarding kunnen overleggen. Ook bij een negatieve testuitslag gaat u nog 10 dagen in quarantaine. Let op: het niet nakomen van deze verplichting kan een hoge boete opleveren. Lees wat de actuele regels zijn voor quarantaine (in het Engels, Duits, Frans en Italiaans).

Verder moet iedere reiziger vóór binnenkomst in Zwitserland een elektronisch aanmeldingsformulier invullen. Voor sommige reizigers die via de weg het land inkomen gelden minder strenge regels. Lees de uitzonderingen voor de test- en/of quarantaineplicht.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Europa vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Zwitserland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helikopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zwitserland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Bern

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Bern.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zwitserland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Zwitserland

Er zijn in Zwitserland enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Zwitserland?

Door corona was op vakantie naar Zwitserland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zwitserland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Zwitserland en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Zwitserland

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Zwitserland:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Zwitserland

😷 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Zwitserland?

Voor reizen naar Zwitserland heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Zwitserland met reisverklaring. Deze kaart toont meet dan 2500+ coronatest straten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Zwitserland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen huis en werk vanuit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 150 cm afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten