Aantal Corona besmettingen Zwitserland

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Zwitserland, 712,668 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 27 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 10,903 overleden in Zwitserland aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 691,377 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Laatste Statistieken corona virus aantal besmettingen in Zwitserland 25 juli:

Land Zwitserland
Positief getest 712,668
Aantal Doden 10,903
Hersteld 691,377
Actieve gevallen 10,388
Kritische toestand 27
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus in Zwitserland vandaag

Opzoek naar een kaart van Zwitserland? Wij bieden u realtime plattegronden aan van Zwitserland, met daarop mooie vakantie plekken in Zwitserland, nationaal nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Zwitserland zones

Hieronder vind u een kaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Zwitserland:

Zwitserland Kaart departementen

Kaart Zwitserland besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Zwitserland en live update

Vakantie naar Zwitserland mogelijk?

Op vakantie naar Zwitserland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Zwitserland geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Zwitserland versoepeld. En is reizen tijdens de corona epidemie in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Zwitserland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Zwitserland of een ander land.

Reisadvies Zwitserland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Zwitserland is geel. Lees wat dit voor u betekent.

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Zwitserland

Reist u met het vliegtuig? Dan moet u een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of sneltest (niet ouder dan 48 uur) kunnen laten zien voordat u aan boord gaat van het toestel. Voor binnenkomst in Zwitserland moet u een elektronisch aanmeldingsformulier invullen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 16 jaar. Voor reizigers die 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd zijn of die immuun zijn omdat ze niet lang geleden zijn hersteld van corona, gelden deze regels niet. Lees de uitzonderingen voor de test- en registratieplicht.

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven bij binnenkomst in Zwitserland nooit een bewijs van een negatieve coronatest te overleggen. Zij zijn vrijgesteld van de testvoorwaarde bij het instappen en van het testvereiste aan de Zwitserse grens. Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar geldt hetzelfde als voor kinderen, zolang zij niet reizen uit een land dat op de FOPH-lijst van risicolanden staat vanwege een zorgwekkende variant.

Gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’

Het gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’ wordt door de Zwitserse autoriteiten geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

Maatregelen coronavirus in Zwitserland

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Zwitserland te beperken. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op deze website van het Zwitserse ministerie van Volksgezondheid. De situatie is veranderlijk en er kunnen elk moment op regionaal, kantonnaal of landelijk niveau strengere maatregelen ingesteld worden.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Na een verblijf in Zwitserland hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te overleggen en hoeft u bij thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Zwitserland 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Zwitserland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Zwitserland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Zwitserland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Zwitserland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Zwitserland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies voor het land verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis  registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Zwitserland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Zwitserland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Zwitserland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Zwitserland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Zwitserland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Zwitserland zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Zwitserse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Informatie over lawinegevaar vindt u op de website van het Zwitserse Institut für Schnee und Lawinenforschung (SLF) (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Zwitserland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Zwitserland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helikopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Zwitserland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Bern

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Bern.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Zwitserland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Zwitserland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Zwitserland?

Door corona was op vakantie naar Zwitserland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Zwitserland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Zwitserland en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Zwitserland

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Zwitserland:

Klik hier voor corona kaart van Zwitserland

🤒 Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in Zwitserland?

Voor reizen naar Zwitserland heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Zwitserland met reisdocument. Ons overzicht bevat 2500+ COVID-19 testlocaties door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Zwitserland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten