Laatste nieuws over Coronavirus
Op het moment van publiceren (10-01-2021) zijn er in Mauritius, 539 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiƫnten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 10 overleden in Mauritius aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 514 patiƫnten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 11 januari
Statistieken corona virus in Mauritius 10 januari:
Land
Positief getest
Aantal Doden
Hersteld
Actieve gevallen
Kritische toestand
Mauritius
539
10
514
15
onbekend aantal
Kaart corona (covid-19) in Mauritius vandaag
Opzoek naar een kaart van Mauritius? Corona Teller bied hieronder relevante plattegronden aan van Mauritius, met daarop mooie vakantie plekken in Mauritius, laatste nieuws en nog veel meer!
LIVE Coronavirus Kaart Mauritius oranje zones
Hieronder vind je een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Mauritius:
steden kaart Mauritius

Vakantie naar Mauritius mogelijk?

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Mauritius lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Mauritius versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Mauritius. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Mauritius of een andere vakantiebestemming.
Reisadvies Mauritius | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reischecklist Mauritius
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Mauritius favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
- Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
- U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
- Als u naar Mauritius reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
- Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Mauritius in Brussel. Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
- Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Mauritius een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
- Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriƫring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
- Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon. Ā Ā
Geld en mobiele telefoon
- Zorg dat u genoeg financiƫle middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
- Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mauritius. Bijvoorbeeld contant geld Ʃn een pinpas of creditcard.
- Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
- Zorg voor de juiste vaccinaties: check voor u vertrekt welke inentingen u nodig heeft voor Mauritius. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
- Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Mauritius.
- Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.
Thuisblijvers
- Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
- Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
- Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieƫn zelf ook op een veilige plek online.
- Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
- Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
- Neem geen drugs mee naar Mauritius. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
- Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
- Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Veiligheidsrisicoās
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Het inreisverbod is opgeheven en Mauritius laat weer reizigers toe. Het Nederlandse reisadvies voor Mauritius blijft oranje, wat betekent dat alle niet noodzakelijke reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden.Ā
Er zijn in Mauritius veiligheidsrisicoās die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risicoās en let extra op.
Kust van Mauritius
Er zijn veiligheidsrisicoās in de wateren bij Mauritius. Rond de kust kunnen piraten een bedreiging vormen voor zowel de commerciĆ«le vaart als voor particuliere zeiljachten. Dit is een groeiend probleem. Wees alert op de risicoās in dit gebied. Meer informatie kunt u vinden in het Live Piracy Reportvan het International Maritime Bureau.
Criminaliteit
In de populaire toeristensteden, zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac, komt regelmatig diefstal voor. Het gaat dan meestal om zakkenrollen. Heel soms komt een gewapende overval of verkrachting voor.
Wandel ās nachts niet op verlaten openbare stranden en plekken met weinig verlichting. Mijd de achterafstraatjes in het zakengebied van hoofdstad Port Louis.
Berovingen en inbraken komen regelmatig voor. Dit gebeurt in woonwijken en ook in toeristische accommodaties. Let op dat u accommodatie huurt bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority.
Bent u slachtoffer van een misdrijf op Mauritius? Bel dan met de toeristenpolitie: 213 1740 of 210 3894.
Natuurgeweld
In Mauritius kunnen van november tot en met mei tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.
Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:
Wat te doen in een noodsituatie
Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.
Verkeersveiligheid
Luchtverkeer
Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).
Wegverkeer
De verkeersveiligheid op openbare wegen in Mauritius is wisselend. De wegen hebben veel grote kuilen, zijn smal en er is geen vangrail. Ook ontbreekt vaak straat- en wegverlichting, en rijden de andere voertuigen op de weg regelmatig zonder verlichting. Wees na zonsondergang extra alert in het verkeer.
Coronavirus
Negatieve PCR-COVID-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland
Wilt u Nederland inreizen vanuit Mauritius? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.
Na een verblijf in MauritiusĀ gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland.Ā Lees hier wat de regels zijn voor thuisquarantaine.
Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hierĀ de lijst met veilige landenĀ waarvoor het inreisverbod is opgeheven.
Inreisbeperkingen Mauritius
Er zijn inreisbeperkingen voor buitenlandse reizigers. Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-Covid-19 testuitslag, die niet ouder is dan 5-7 dagen voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Bij aankomst in Mauritius moet de reiziger 14 dagen in quarantaine gaan in een door de lokale overheid aangewezen locatie. De kosten zijn voor eigen rekening.
De reiziger moet op de dag van aankomst in Mauritius en op dag 7 en 14 na aankomst, verplicht een nieuwe PCR-Covid-19 test laten doen. Als de reiziger positief getest is met het coronavirus dan wordt reiziger voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De kosten zijn voor eigen rekening.
Vergunningen met als doel āStudieā kunnen weer worden aangevraagd. Personen met een geldige verblijfsvergunning met de status āstudentā worden weer toegelaten tot Mauritius.
Lees meer informatie over inreismaatregelen en formulieren die overlegd moeten worden op de website van de overheid van Mauritius (informatie in het Engels).
Algemeen
Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.
Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.
Gezondheidssituatie
Op de website van het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieƫn, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Mauritius te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
Tips van de ambassade
Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mauritius.
Drugs
In Mauritius is het gebruik en het in bezit hebben van drugs strafbaar. Hierop staan lange gevangenisstraffen.
Homoseksualiteit/LHBTIās
Homoseksualiteit/LHBTIās is niet algemeen geaccepteerd in Mauritius. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.
Steenvissen
Wees tijdens het zwemmen in zee alert op steenvissen. De steek van de steenvis is zeldzaam, maar kan dodelijk zijn. Zorg ervoor dat u direct medische hulp krijgt als u gestoken bent. Veel hotels hebben anti-gif serum.
In geval van nood
Lokale hulpdiensten
Bent u op Mauritius en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten Algemeen alarmnummer:
- Politie: 999
- Toeristenpolitie: 213 1740 of 210 3894
- Ambulance:114
- Brandweer: 115
Geen Nederlandse ambassade op Mauritius
Er is geen Nederlandse ambassade op Mauritius. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam, Tanzania.
Heeft u hulp nodig?
Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247,Ā WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.
U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.
Wat de ambassade voor u kan doen
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Wat u zelf kunt doen
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
Registreren
U kunt zich ook registreren bij de ambassade.
Lees meer over Mauritius op nederlandwereldwijd.nl
Veel gestelde vragen over COVID-19 in Mauritius
Er zijn in Mauritius enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:
š“ Kan ik op vakantie naar Mauritius?
Door coronavirus was op vakantie naar Mauritius in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mauritius mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies
Lees rustig het Vakantieadvies Mauritius en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.
šŗļø Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Mauritius
Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Mauritius:
Bekijk COVID-19 kaart Mauritiusš¤ Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Mauritius?
Nee, enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.
Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om zelf te testen op COVID-19.
š Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Mauritius
Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:
Andere dingen die je kunt doen zijn:
- Schud geen handen
- Niezen en hoesten in de elleboog
- Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk vanuit huis als dat kan
- Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
- Ga je naar buiten? Houd dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
- Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid
šZoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of landš