Aantal Corona virus besmettingen Mauritius

Op dit moment (23-07-2021) zijn er in Mauritius, 3,181 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +61 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 19 overleden in Mauritius aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,854 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 24 juli

Laatste Statistieken corona besmettingen in Mauritius 23 juli:

Land Mauritius
Positief getest 3,181
Aantal Doden 19
Hersteld 1,854
Actieve gevallen 1,308
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Mauritius vandaag

U bent opzoek een kaart van Mauritius? Wij tonen op deze pagina actuele plattegronden aan van Mauritius, met daarop mooie vakantie plekken, Mauritius nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Mauritius oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Mauritius:

Landkaart regio’s Mauritius

Landkaart Mauritius aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Mauritius en vandaag

Vakantie naar Mauritius mogelijk?

Op vakantie naar Mauritius coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Mauritius lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Mauritius versoepeld. En is vakantie vieren tijdens corona in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Mauritius. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Mauritius of een ander land.

Reisadvies Mauritius | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

De kleurcode van Mauritius is oranje, want Mauritius is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Mauritius als het noodzakelijk is. Als u vanuit Mauritius naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Mauritius en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Mauritius

Reischecklist Mauritius

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Mauritius favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Mauritius reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Mauritius in Brussel. Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Mauritius een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Mauritius een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.   
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mauritius. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Mauritius. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het Nederlandse reisadvies voor Mauritius is oranje. Dit betekent dat alle niet noodzakelijke reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden. 

Er zijn in Mauritius veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Kust van Mauritius

Er zijn veiligheidsrisico’s in de wateren bij Mauritius. Rond de kust kunnen piraten een bedreiging vormen voor zowel de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Dit is een groeiend probleem. Wees alert op de risico’s in dit gebied. Meer informatie kunt u vinden in het Live Piracy Reportvan het International Maritime Bureau.

Criminaliteit

In de populaire toeristensteden, zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac, komt regelmatig diefstal voor. Het gaat dan meestal om zakkenrollen. Heel soms komt een gewapende overval of verkrachting voor.

Wandel ‘s nachts niet op verlaten openbare stranden en plekken met weinig verlichting. Mijd de achterafstraatjes in het zakengebied van hoofdstad Port Louis.

Berovingen en inbraken komen regelmatig voor. Dit gebeurt in woonwijken en ook in toeristische accommodaties. Let op dat u accommodatie huurt bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority.

Bent u slachtoffer van een misdrijf op Mauritius? Bel dan met de toeristenpolitie: 213 1740 of 210 3894.

Natuurgeweld

In Mauritius kunnen van november tot en met mei tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Mauritius

Door een flinke toename van het aantal coronabesmettingen zijn sinds maart 2021 alle inkomende vluchten naar Mauritius voorlopig opgeschort.

Uitgaande vluchten vertrekken nog wel. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij over de voorwaarden en kijk voor actuele informatie over inreismaatregelen op de website van de overheid van Mauritius (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen (COVID-19) Mauritius

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Mauritius te beperken. Sinds maart 2021 is er een nationale lockdown ingesteld. Alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de Mauritiaanse overheid. Ook kunt u bellen met de hotline van de overheid via nummer: 8924.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mauritius

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mauritius de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Mauritius te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Door een flinke toename van het aantal coronabesmettingen zijn sinds maart 2021 alle inkomende vluchten naar Mauritius voorlopig opgeschort. Uitgaande vluchten vertrekken nog wel.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid op openbare wegen in Mauritius is wisselend. De wegen hebben veel grote kuilen, zijn smal en er is geen vangrail. Ook ontbreekt vaak straat- en wegverlichting, en rijden de andere voertuigen op de weg regelmatig zonder verlichting. Wees na zonsondergang extra alert in het verkeer.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mauritius.

Drugs

In Mauritius is het gebruik en het in bezit hebben van drugs strafbaar. Hierop staan lange gevangenisstraffen.

Homoseksualiteit/LHBTIQ’s

Homoseksualiteit/LHBTIQ’s worden niet algemeen geaccepteerd in Mauritius. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Steenvissen

Wees tijdens het zwemmen in zee alert op steenvissen. De steek van de steenvis is zeldzaam, maar kan dodelijk zijn. Zorg ervoor dat u direct medische hulp krijgt als u gestoken bent. Veel hotels hebben anti-gif serum.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Mauritius en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten Algemeen alarmnummer:

 • Politie: 999
 • Toeristenpolitie: 213 1740 of 210 3894
 • Ambulance:114
 • Brandweer: 115
Geen Nederlandse ambassade op Mauritius

Er is geen Nederlandse ambassade op Mauritius. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam, Tanzania.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Mauritius op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Mauritius

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Mauritius?

Door corona was op vakantie naar Mauritius in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mauritius mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Mauritius en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Mauritius

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona Mauritius:

Klik hier voor Mauritius

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Mauritius?

Als je wilt reizen naar Mauritius heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Mauritius + reisdocument. Dit overzicht bevat 60+ pcr en snelteststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Mauritius

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het coronavirus zijn:

 • Hoesten en niezen enkel in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten