In Dubai Oud en Nieuw vieren zonder maatregelen

Dubai, het blijft tot de verbeelding spreken van vele mensen, vooral de rijkere jetset heeft zijn oog laten vallen of deze stadsstaat in de Verenigde Arabische Emiraten.

Oud & Nieuw vieren in Dubai

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om het nieuwe jaar in te luiden op een andere plaats in de wereld dan waar je woont, sommigen kiezen voor een luxe cruise, anderen een skivakantie, maar nog anderen kiezen Dubai als bestemming om eindejaar te vieren!

Dubai heeft een enorme luchthaven met als nationale maatschappij “Emirates”, de luchtvaartmaatschappij heeft een vloot van maar liefst 270 vliegtuigen in alle maten die naar 157 bestemmingen wereldwijd vliegen, je kan simpelweg online je ticket boeken, voor de iets minder ervaren reiziger raad ik aan je hele vakantie in Dubai te boeken via een reisagent, deze mensen kunnen je een perfect pakket samenstellen zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Fantastische vuurwerk shows

Wat kan je verwachten bij oud & nieuw in Dubai? Wel deze stad gaat natuurlijk geen nieuwjaar voorbij laten gaan zonder dit extreem uitbundig te vieren! Het centrum van Dubai met de Burj Khalifa en de Burj Al Arab als centerpieces wordt omgetoverd tot feeststad, de Burj Khalifa alleen al zorgt voor een fantastisch vuurwerkspektakel waarbij het hele gebouw een vuurwerkshow afsteekt en daardoor in alle kleuren wordt opgelicht, gevolgd door een groot feest op de omringende straten met foodtrucks, speciale parken die voorbehouden worden voor mensen met kleine kinderen, strandgala’s en diverse optredens door internationale sterren. Op één ding moet je echter niet rekenen, namelijk je traditionele dikke winterjas! Deze heb je absoluut niet nodig in Dubai aangezien het zelfs rond middernacht nog een aangename 15 tot 20°C blijft.

Houd er wel rekening mee dat je best alles vooraf boekt, als je romantisch op restaurant wil kan je best nu al boeken, je vliegticket en hotel kies je natuurlijk naargelang je persoonlijke wensen en je reisagent kan je helpen met kiezen welke evenementen je graag zou willen meemaken, wat je ook doet, je zal niet teleurgesteld zijn als op 1 januari in de vroege uurtjes eindelijk je bed in ploeft!

Corona maatregelen

Doordat in Dubai vaccinatie verplicht is zijn er veel minder coronamaatregelen. Voordat je zonder maatregelen Oud en Nieuw kunt gaan vieren in Dubai moet je goed het reisadvies van Dubai doorlezen. Voor buitenlanders gelden er namelijk wel een aantal maatregelen om buitenlandse besmettingen te voorkomen.

Op vakantie naar Dubai voor Oud & Nieuw

Maar wat is er nu zo bijzonder aan Dubai? Om op deze vraag te antwoorden moeten we even gaan kijken naar de geschiedenis.

Geschiedenis

Dubai is altijd bewoond geweest sinds de vroege geschiedenis, de vroegste archeologische voorwerpen dateren al van 1100 voor Christus, de huidige stad werd begin 19e eeuw gesticht als een vissersdorpje aan de baai van Dubai en tegen 1822 woonden er een 700 tot 800 mensen. Na enkele conflicten en verdragen samen met onder andere Abu Dhabi was Dubai één van de zogenaamde ‘Emiraten’ in de regio geworden die onder controle stonden van de Britse marine die dan ook instond voor de veiligheid in het gebied.

Vanaf 1901 werd Dubai een ‘vrijhaven’, een haven waar men geen belasting moest betalen, deze vrije handel maakte de regio tot één van de rijkste in de wereld. Er was al sinds 1787 een militair fort aanwezig, dit bestaat nog steeds en is nu een museum. In de jaren tot 1966 werd Dubai steeds belangrijker als handelshaven en doorreishaven. In 1966 werd er in de territoriale wateren van Dubai olie gevonden en dit leidde tot een overvloed aan rijkdommen in de regio.

De Britten bleven aan de macht als een soort van bewakers over de verschillende emiraten tot 1968, zij waren tot die tijd verantwoordelijk voor de veiligheid en buitenlandse politiek in de emiraten, echter vanaf 1968 trokken de Britten zich terug uit deze regio waardoor er een politiek vacuüm ontstond, dit werd uiteindelijk opgevuld door de vereniging van 7 emiraten die in 1972 leidde tot de vorming van de huidige “Verenigde Arabische Emiraten” waarvan Dubai en Abu Dhabi de bekendste zijn.

Intussen is Dubai vooral gekend door zijn rijkdommen, impressionante gebouwen en uitbundige projecten, het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn in Dubai, het emiraat werd al verscheidene keren bekritiseerd voor zijn extravagante levensstijl terwijl vele mensen in de omringende gebieden in armoede leven, de uitbuiting van buitenlandse werkers en de schending van mensenrechten. Ook de vernieling van het milieu en de onverschilligheid naar vervuiling en klimaatmaatregelen werd al meerdere malen door de internationale pers veroordeeld. Dit alles neemt niet weg dat Dubai een geliefde vakantiebestemming is bij vele mensen over de hele wereld, van de gewone man die één keer per jaar op vakantie gaat tot de rijke filantroop die met zijn privé yacht een tijdje in Dubai gaat verblijven.

Hoogtepunten van Dubai: (www.visitdubai.com)

Bezienswaardigheden in Dubai

Als je als toerist (rijk of niet) naar Dubai gaat kan je genieten van enkele zeer populaire trekpleisters, we beginnen bij het oude Dubai.

Al Fahidi Fort

Al Fahidi Fort in Dubai

Het Al Fahidi Fort bestaat reeds sinds 1787 en is geruime tijd de verdedigingslinie van de stad geweest, vandaag huisvest dit fort een museum over de geschiedenis en cultuur van Dubai. Het is tevens een onderdeel van het oude Dubai, de zogenaamde wijk van Al Fahidi, hier kan je de oude Arabische sfeer opsnuiven, weg van de moderne wolkenkrabbers.

Burj Al Arab

Burj Al Arab hotel in Verenigde Emiraten

De grootste attracties daarentegen zijn de moderne megastructuren die Dubai zijn huidige identiteit geven. De bekendste zijn de Burj Al Arab, een hypermodern hotel in de vorm van een zeil dat aan de kust ligt en zijn eigen aquarium bezit, het hotel heeft een eigen helicopterplatform en is door de jaren een icoon voor de stad geworden. Bij belangrijke feestdagen organiseert het hotel zijn eigen show met vuurwerk en groot feest.

Burj Khalifa

Burj Khalifa oud en nieuw

De Burj Khalifa is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad, het is het hoogste gebouw in de wereld met een indrukwekkende 828 meter hoogte, dit is bijna 3 keer de Eifeltoren van Parijs. Je zou voor minder hoogtevrees krijgen natuurlijk!

Palmeilanden

Palmeilanden Dubai

Verder zijn er de Palmeilanden, kunstmatig aangelegde eilanden in de zee voor de kust van Dubai, er zijn 3 zulke projecten, het eerste is Palm Jumeirah en is net zoals het tweede een groot (schier)eiland in de vorm van een palmblad, er liggen vele luxueuze woningen, shoppingmalls en hotels op dit eiland, het derde is een groep eilanden gevormd naar de verscheidene landen en continenten in de wereld en deze zijn privé eilanden. Op het Palm Jumeirah eiland ligt nog een zeer bekend hotel en megaproject, het Atlantis hotel, bekend voor zijn enorme omvang, luxe en iconische locatie, in het midden van de buitenste boog van het eiland.

The Dubai Mall & Aquarium

Verder vind je in Dubai nog de grootste fontein ter wereld, compleet met lichtshow iedere dag, The Dubai Mall & Aquarium, je kan er woestijnsafari’s doen, er is de Miracle garden, een prachtige botanische tuin, aangelegd met de modernste irrigatietechnieken in deze hete droge woestijnstad, de Dubai Marina, Het oude gedeelte van de stad met de Soeks, The Frame, een enorm fotokader als monument, de Jumeirah Moskee, de indoor skipiste van Ski Dubai, Bluewaters Island met bijhorend reuzenrad in dezelfde setup als bekende reuzenraden zoals The London Eye, Singapore Flyer etc.

QE2

Als je nog iets apart wil kan je natuurlijk ook de QE2 bezoeken, de bekende oceaanstomer van de jaren 60 heeft zijn hele leven op zee gevaren voor de Cunard Line maar werd vanwege zijn ouderdom in 2008 verkocht om een drijvend hotel te worden in Dubai, het is nu geopend als hotel, museum, restaurant en nightclub. Als laatste zijn er natuurlijk ook de vele stranden van Dubai, zeker de moeite waard voor de fervente zonnekloppers, let wel op met het klimaat hier, het kan overdag in Dubai tot wel 45°C worden in de zomermaanden, de wintermaanden zijn dan weer matig met een gemiddelde van 25°C en 30 tot 35°C in de tussenseizoenen.

December coronamaatregelen

Ga wijs op reis naar Dubai

Vooraleer je vertrekt raden we wel aan om even de Coronamaatregelen van Dubai na te kijken op de volgende website: https://www.emirates.com/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/

Prettige vakantie!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie