KAART Oman Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (23-01-2022) zijn er in Oman, 322,438 mensen positief getest op corona. Dit zijn +4,166 meer dan gisteren. 12 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 4,128 overleden in Oman aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 305,675 corona patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 24 januari

Laatste cijfers corona virus besmettingen in Oman 23 januari:

Land Oman
Positief getest 322,438
Aantal Doden 4,128
Hersteld 305,675
Actieve gevallen 12,635
Kritische toestand 12
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 januari 2022

Kaart Corona in Oman vandaag

U bent opzoek een landkaart van Oman? Corona Teller bied op onze website actuele plattegronden aan van Oman, met daarop mooie vakantie plekken, laatste nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Oman oranje zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Oman:

Oman Landkaart regio’s

Landkaart Oman aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Oman en lokaal

Vakantie naar Oman mogelijk?

Op vakantie naar Oman coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Oman niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Oman versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Oman. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Oman of een ander land.

Reisadvies Oman | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-01-2022 | Nog steeds geldig op: 23-01-2022

De kleurcode voor Oman is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Oman als dat noodzakelijk is. Meer informatie over de in Oman en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Oman

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oman favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Oman geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Voor Oman heeft u voor een verblijf van langer dan 14 dagen een visum nodig. Dit visum kunt u het beste online aanvragen (E-visum).  Voor een verblijf korter dan 14 dagen zijn Nederlanders niet visumplichtig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname waaronder de behandeling van COVID-19. Een ziektekostenverzekering die de kosten voor behandeling van COVID-19 dekt, is een van de voorwaarden om Oman binnen te kunnen reizen. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oman. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Oman. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerciële vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier dus alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Meer informatie over risico’s op kaping vindt u op de website Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld
Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg in dat geval de adviezen van de Omaanse autoriteiten op. Meer informatie over cyclonen vindt u op de Engelstalige website Tropical Storm Risk.

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi’s. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren alles en iedereen mee en zijn vaak dodelijk.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oman en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Let op: herstelbewijzen worden niet erkend in Oman.

Reizen naar Oman
Bent u volledig gevaccineerd?
 • U moet een bewijs (QR code) hebben van volledige vaccinatie (dus 2 prikken, of 1 prik wanneer u het Janssen-vaccin kreeg). De laatste prik moet minimaal 14 dagen voor aankomst gegeven zijn. De lijst van door Oman goedgekeurde vaccins wordt regelmatig bijgewerkt.
 • U moet een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Oman en die in het Engels of Arabisch is opgesteld.
 • U moet zich voor vertrek registreren in E-Mushrif van het Omaanse Ministerie van Gezondheid (formulier in het Engels) en hier uw vaccinatiebewijs en negatieve testuitslag met QR code uploaden.
Bent u niet (volledig) gevaccineerd?

Dan is het niet mogelijk om Oman in te reizen.

Bent u hersteld van corona maar blijft u positief testen?
 • Herstelbewijzen worden niet erkend.
 • Met een positieve PCR-test kunt u Oman niet inreizen. Ook bij het terugreizen naar Nederland kunnen luchtvaartmaatschappijen u weigeren.
Uitzonderingen
 • Ook iedereen die uitgezonderd is van een vaccinatie- en/of testverplichting moet zich voor vertrek registreren in E-Mushrif van het Omaanse Ministerie van Gezondheid (formulier in het Engels).
 • Reizigers jonger dan 18 jaar zijn uitgezonderd van de verplichting om een vaccinatie- en testbewijs te laten zien.
 • Reizigers die om medische redenen geen vaccin kunnen ontvangen zijn uitgezonderd van de verplichting om een vaccinatiebewijs te laten zien. Wel moeten zij hiervan een bewijs en een negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien.
Algemene coronamaatregelen

Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare ruimtes en iedereen moet 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar houden. Een bewijs van volledige vaccinatie is verplicht als u naar binnen wilt bij openbare en niet-openbare ruimtes zoals hotels, restaurants, supermarkten en particuliere bedrijven.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het ministerie van Gezondheid van Oman (informatie in het Engels).

Testlocaties in Oman

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oman website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Oman te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Binnenlands vliegverkeer en vliegverkeer tussen Oman en verschillende internationale bestemmingen is mogelijk.

Wegverkeer

Pas op in het verkeer. Reis bij voorkeur overdag. Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kamelen en ook verkeersdrempels zijn niet te zien.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Oman op de website van de ANWB.

In de bergen rijden

Wilt u de bergen intrekken? Dan is vaak een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk.

In de woestijn rijden

Wilt u de woestijn intrekken? Gebruik dan een geschikt voertuig om mee in de woestijn te rijden. Ga niet alleen, maar doe dit met meerdere auto’s. Zorg voor meer dan voldoende drinkwater!

Streng toezicht op verkeersregels

De autoriteiten zijn streng in de handhaving van verkeersregels. Voor overtreding van de verkeersregels kunt u hoge boetes krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Oman.

Gedrag en kledingvoorschriften

Gedrag en kledingvoorschriften zijn in Oman anders dan in Nederland. Voor vrouwen en mannen is het bijvoorbeeld aan te raden bedekkende kleding te dragen (schouders en knieën bedekt). Er wordt een wet voorbereid om dit af te dwingen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd. Houd hier rekening mee.

Reizen in Oman als u ongehuwd en zwanger bent

Als ouders bij geboorte van een kind in Oman niet gehuwd zijn, kan dit tot vervelende en langdurige problemen leiden. Dit zijn vooral administratieve problemen (bijvoorbeeld het krijgen van een geboorteakte). Uw verblijf kan daardoor veel langer duren dan u gepland had. Houd hier rekening mee.

Geen foto’s van militaire en civiele vliegvelden

Maak geen foto’s van militaire en civiele vliegvelden in Oman. Fotografeer ook geen militaire objecten, militaire gebouwen, overheidsgebouwen en ambassades.

Homoseksualiteit en LHBTI

Homoseksualiteit is strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er is weinig sociale acceptatie voor LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse personen). Houd met beide rekening in de manier waarop u zich opstelt en uit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Oman en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 9999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Oman

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Muscat.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Oman op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Oman

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Oman?

Door COVID-19 was op vakantie naar Oman in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Oman mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Oman en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Oman

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Oman:

Bekijk corona kaart Oman

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Oman?

Voor reizen naar Oman heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Oman inclusief reisdocument. Deze kaart bevat 60+ COVID-19test locaties door héél Nederland!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Oman

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie