Aantal Corona besmettingen Oman

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Oman, 225,095 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 297 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 2,424 overleden in Oman aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 205,305 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona statistieken worden ververst op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Oman 08 juni:

Land Oman
Positief getest 225,095
Aantal Doden 2,424
Hersteld 205,305
Actieve gevallen 17,366
Kritische toestand 297
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart Corona Oman vandaag

U bent opzoek een kaart van Oman? Wij bieden hieronder realtime plattegronden aan van Oman, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Oman, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Corona Kaart Oman oranje zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Oman:

Corona-teller.nl

Kaart streken Oman

Landkaart Oman aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Oman en Nieuws

Vakantie naar Oman mogelijk?

Op vakantie naar Oman coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Oman geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Oman versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Oman. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Oman of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Oman | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Oman is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Oman als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Oman naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Oman en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies. Sinds een paar dagen zijn er protesten in Oman. Het gaat vooral om de regio Sohar. Ook zijn er kleine protesten in een aantal andere steden. Het verloop van de protesten is tot over het algemeen vreedzaam. Het protest is niet gericht tegen buitenlanders. Volg goed het nieuws en blijf uit de buurt van demonstraties of samenscholingen. Volg ook de aanwijzingen van de Omaanse overheid op.

Corona-teller.nl

Reischecklist Oman

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oman favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Oman geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Voor Oman heeft u voor een verblijf van langer dan 14 dagen een visum nodig. Dit visum kunt u het beste online aanvragen (E-visum).  Voor een verblijf korter dan 14 dagen zijn Nederlanders niet visumplichtig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Oman een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Oman een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname waaronder de behandeling van COVID-19. Een ziektekostenverzekering die de kosten voor behandeling van COVID-19 dekt, is een van de voorwaarden om Oman binnen te kunnen reizen. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oman. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Oman. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerciële vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier dus alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Meer informatie over risico’s op kaping vindt u op de website Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld
Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg in dat geval de adviezen van de Omaanse autoriteiten op. Meer informatie over cyclonen vindt u op de Engelstalige website Tropical Storm Risk.

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi’s. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren alles en iedereen mee en zijn vaak dodelijk.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oman en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Oman

Alleen Omaanse staatsburgers en ingezetenen in Oman mogen het land inreizen. Alle toeristen en andere tijdelijke bezoekers mogen Oman niet in, ook niet als ze een geldig visum hebben. Oman uitreizen blijft wel mogelijk.

Iedereen die Oman inreist moet verplicht 7 dagen in hotelquarantaine en op de 8e dag nog een keer een PCR-test afnemen.

Voor aankomst in Oman moet u voldaan hebben aan de volgende voorwaarden:

 • U moet zich voor vertrek registreren voor de PCR-test die u verplicht moet afnemen bij aankomst in Oman en u moet de ‘Tarassud+’ app van het Omaanse Ministerie van Gezondheid downloaden op uw telefoon. 
 • U moet een negatieve PCR-testuitslag voor COVID-19 laten zien, die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Oman en die in het Engels of Arabisch is opgesteld.
 • U moet in het bezit zijn van een ziektekostenverkering, die de kosten voor behandeling van COVID-19 voor minstens een maand dekt.
 • U moet uw hotel via het Sahala-platform reserveren. Uw luchtvaartmaatschappij is verplicht u te weigeren als u geen bewijs heeft van een boeking via het Sahala-platform. De kosten voor het hotel betaalt u zelf.

Na aankomst in Oman bent u verplicht een (2e) PCR-test te laten afnemen door de Omaanse autoriteiten. Daarna geldt een quarantaineverplichting van 7 dagen. U bent verplicht om 7 dagen in een hotel in quarantaine te gaan. Deze quarantaine wordt via een track & tracing armband, die u bij aankomst ontvangt en de Tarassud+ app gemonitord. Een (3e) PCR-test op dag 8 bepaalt of uw armband zal worden verwijderd en u uit quarantaine kunt.

De enige uitzonderingen voor hotelquarantaine zijn reizigers jonger dan 16 jaar en personen ouder dan 60 jaar. Zij moeten thuis in quarantaine.

Grensovergangen

U kunt Oman niet over land in- of uitreizen. Alle grensovergangen over land zijn gesloten. De maatregel is genomen om de verspreiding van het COVID19-virus te beperken. De luchthavens zijn wel open. Alleen Omaanse staatsburgers en ingezetenen in Oman mogen het land inreizen.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus in Oman te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes en moet iedereen 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar houden.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de app Tarassud+ van het ministerie van Gezondheid van Oman.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Oman gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Oman

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oman de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Oman te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Binnenlands vliegverkeer en vliegverkeer tussen Oman en verschillende internationale bestemmingen is mogelijk.

Wegverkeer

Pas op in het verkeer. Reis bij voorkeur overdag. Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kamelen en ook verkeersdrempels zijn niet te zien.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Oman op de website van de ANWB.

In de bergen rijden

Wilt u de bergen intrekken? Dan is vaak een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk.

In de woestijn rijden

Wilt u de woestijn intrekken? Gebruik dan een geschikt voertuig om mee in de woestijn te rijden. Ga niet alleen, maar doe dit met meerdere auto’s. Zorg voor meer dan voldoende drinkwater!

Streng toezicht op verkeersregels

De autoriteiten zijn streng in de handhaving van verkeersregels. Voor overtreding van de verkeersregels kunt u hoge boetes krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Oman.

Gedrag en kledingvoorschriften

Gedrag en kledingvoorschriften zijn in Oman anders dan in Nederland. Voor vrouwen en mannen is het bijvoorbeeld aan te raden bedekkende kleding te dragen (schouders en knieën bedekt). Er wordt een wet voorbereid om dit af te dwingen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd. Houd hier rekening mee.

Reizen in Oman als u ongehuwd en zwanger bent

Als ouders bij geboorte van een kind in Oman niet gehuwd zijn, kan dit tot vervelende en langdurige problemen leiden. Dit zijn vooral administratieve problemen (bijvoorbeeld het krijgen van een geboorteakte). Uw verblijf kan daardoor veel langer duren dan u gepland had. Houd hier rekening mee.

Geen foto’s van militaire en civiele vliegvelden

Maak geen foto’s van militaire en civiele vliegvelden in Oman. Fotografeer ook geen militaire objecten, militaire gebouwen, overheidsgebouwen en ambassades.

Homoseksualiteit en LHBTI

Homoseksualiteit is strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er is weinig sociale acceptatie voor LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse personen). Houd met beide rekening in de manier waarop u zich opstelt en uit.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Oman en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 9999.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Oman

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Muscat.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Oman op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Oman

Er zijn in Oman enorm veel vragen over het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Oman?

Door coronavirus was op vakantie naar Oman in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Oman mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Oman en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Oman

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 in Oman:

Klik hier voor coronavirus kaart van Oman

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Oman?

Wanneer je opreis gaat naar Oman heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Oman incl. reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr en snelteststraten door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Oman

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten