Aantal Corona virus besmettingen in Maldiven

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Maldiven, 71,896 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 90 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 206 overleden in Maldiven aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 66,379 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken COVID-19 in Maldiven 21 juni:

Land Maldiven
Positief getest 71,896
Aantal Doden 206
Hersteld 66,379
Actieve gevallen 5,311
Kritische toestand 90
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart corona (covid-19) in Maldiven vandaag

U bent opzoek een kaart van Maldiven? Wij tonen op deze pagina up to date plattegronden aan van Maldiven, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Maldiven, nieuws van vandaag en nog veel meer!

LIVE Corona Kaart Maldiven zones

U vind hieronder een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Maldiven:

Corona-teller.nl

gebieden kaart Maldiven

Kaart Maldiven aantal besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Maldiven en actueel

Vakantie naar Maldiven mogelijk?

Op vakantie naar Maldiven coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Maldiven geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Maldiven versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Maldiven. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Maldiven of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Maldiven | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor de Maldiven is oranje, want het land is door het coronavirus een zeer hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Maldiven als dat noodzakelijk is. Als u vanuit de Maldiven naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en moet u bij thuiskomst vanaf 1 juni 2021 verplicht 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in de Maldiven en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Maldiven

Reischecklist Maldiven

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Maldiven reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van de Maldiven in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in de Maldiven een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Maldiven. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Maldiven. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
 • Neem geen religieus, christelijk materiaal, zoals bijvoorbeeld een bijbel, mee naar de Maldiven. Openbare uiting van elk ander geloof dan de Islam is verboden.

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Het Nederlandse reisadvies voor de Maldiven blijft voorlopig oranje, wat inhoudt dat alle niet noodzakelijke reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden.

Terrorisme

Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen op het eiland Malé. Toeristische plekken kunnen een doelwit zijn. Wees alert.

Criminaliteit

De criminaliteit neemt toe in de hoofdstad Malé. Vermijd samenscholingen. Ga na zonsondergang niet de straat op. Dit geldt vooral voor alleenreizende vrouwen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Maldiven en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Maldiven

Het inreisverbod is opgeheven en de Maldiven laten weer (toeristische) reizigers toe.  Het Nederlandse reisadvies voor de Maldiven blijft voorlopig oranje, wat inhoudt dat alle niet noodzakelijke reizen (waaronder vakanties) worden afgeraden.

Alle reizigers moeten bij aankomst Maldiven een negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien. Deze moet in de Engelse taal zijn en mag niet ouder zijn dan 96 uur bij vertrek naar de Maldiven. Actuele informatie kunt u lezen op de website van de overheid van de Maldiven (informatie in het Engels).

De negatieve PCR-COVID-19 testuitslag moet samen met het ingevulde gezondheidsformulier online ingediend worden binnen 24 uur voor aankomst op de Maldiven via het portal IMUGA (kan alleen via Firefox geopend worden) (informatie in het Engels). Actuele informatie hierover kunt u lezen op de website van de lokale immigratiedienst (informatie in het Engels). De laboratoriumtestresultaten moeten bij het inchecken van de vlucht overlegd worden.

Op de Maldiven gelden geen quarantaineverplichtingen. Mocht u bij aankomst klachten vertonen kan er door de autoriteiten besloten worden dat u een PCR-COVID-19-test moet doen en in quarantaine moet gaan.

Coronavirusmaatregelen

Lees de actuele informatie over het coronavirus op de Maldiven op de website van het ministerie van Gezondheid van de Maldiven (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in de Maldiven moet u bij terugkeer in Nederland vanaf 1 juni 2021 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine moet, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie hier de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties Maldiven

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Maldiven de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Maldiven te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Maldiven.

Homoseksualiteit / LHBTIQ is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar op de Maldiven. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Geen foto’s van militaire objecten

Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten. Bijvoorbeeld van kazernes, grensposten, strategische bruggen en luchthavens.

Godsdienst

De Maldiven is een islamitisch land. Pogingen om moslims te bekeren worden bestraft. Openbare uiting van elk ander geloof is verboden. Neem geen religieus, christelijk materiaal, zoals bijvoorbeeld een bijbel, mee naar de Maldiven.

Alcohol

U mag geen alcohol drinken op het eiland Malé. Invoer van alcoholhoudende drank is streng verboden.

Contactgegevens in geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Maldiven en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 119

Politie: 102

Brandweer: 118

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp op nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Maldiven

Er is geen Nederlandse ambassade op de Maldiven. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Colombo, Sri Lanka.

In geval van nood kunt u ook terecht bij honorair consulaat in Malé.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Maldiven op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Maldiven

Er zijn in Maldiven enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Maldiven?

Door COVID-19 was op vakantie naar Maldiven in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Maldiven mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Maldiven en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Maldiven

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Maldiven:

Klik hier voor coronavirus kaart van Maldiven

🤒 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Maldiven?

Als je wilt reizen naar Maldiven heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Maldiven + reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 60+ COVID-19 teststraten door het hele land!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Maldiven

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis als dat kan
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten