Covid-19 Kaart Burkina Faso aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Burkina Faso en overzicht

Op het moment van publiceren (27-02-2021) zijn er in Burkina Faso, 11,939 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 142 overleden in Burkina Faso aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 11,404 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 28 februari

Laatste cijfers COVID-19 besmettingen in Burkina Faso 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Burkina Faso 11,939 142 11,404 393 onbekend aantal

Kaart Corona in Burkina Faso vandaag

Opzoek naar een landkaart van Burkina Faso? Corona Teller bied hieronder duidelijke plattegronden aan van Burkina Faso, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Burkina Faso, lokaal nieuws en nog veel meer!

Live Corona Kaart Burkina Faso rode zones

Hieronder vind je een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Burkina Faso:

Landkaart streken Burkina Faso

Covid-19 Kaart Burkina Faso aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Burkina Faso en overzicht

Vakantie naar Burkina Faso mogelijk?

Op vakantie naar Burkina Faso coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Burkina Faso geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Burkina Faso versoepeld. Hierdoor is op vakantie gaan ondanks het virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Burkina Faso. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Burkina Faso of een ander land.

Reisadvies Burkina Faso | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Burkina Faso? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Burkina Faso gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Burkina Faso

Reischecklist Burkina Faso

Let op: het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alleen naar de oranje gebieden in Burkina Fase te reizen als dat noodzakelijk is. Reis niet naar de rode gebieden.

Reist u naar Burkina Faso? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Burkina Faso favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Burkina Faso. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Burkina Faso. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet in het gebied ten noorden van de lijn van de steden Tansila-Nouna-Tougan-Ouahigouya-Tikaré-Kaya-Bogande. Reis ook niet in het gebied ten oosten van de lijn van de de steden Bogande-Fada Ngourma en Sanga. In deze gebieden, vooral in de grensstreken met Mali, Niger, Benin en Togo vinden aanslagen, gijzelingen en ontvoeringen plaats. Het leger is hier actief tegen terroristische groepen en criminelen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de overige gebieden in Burkina Faso. Blijf alert en vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen.

In het centrum van het land en langs de zuidgrens met Ghana en Ivoorkust zijn meer veiligheidsincidenten. Buiten de grote steden neemt het risico op kidnapping en zware criminaliteit toe.

Terrorisme

Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en op ontvoeringen in het westelijk, noordelijk, centraal, oostelijk en zuidoostelijk deel van Burkina Faso. De kans op aanslagen is het grootst op plaatsen waar veel buitenlanders komen. Vooral als deze plaatsen direct te bereiken zijn vanaf de openbare weg.

Aanslagen in het verleden:

 • In maart 2018 vonden er terroristische aanslagen plaats op de Franse ambassade en het hoofdkwartier van het leger in de hoofdstad Ouagadougou. Hierbij is een groot aantal doden en gewonden gevallen.
 • Sinds september 2018 zijn er meer dan 5 buitenlanders ontvoerd in Burkina Faso.
 • In april 2019 zijn in het grensgebied van Benin met Burkina Faso 2 buitenlanders ontvoerd.
Criminaliteit

Berovingen en gewapende overvallen komen voor. In Ouagadougou moet men daarom het park  “Bangr Weogo” nabij de wijk “Zone du Bois” vermijden. Deze overvallen kunnen gewelddadig zijn. Reist u met de auto? Pas dan op voor overvallers op de hoofdwegen in het land.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In heel Burkina Faso kunnen demonstraties plaatsvinden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31682387796 of via Twitter @24/7BZ.

Verkeersveiligheid

Wegverkeer

Er vallen elk jaar veel doden in het verkeer. De wegen zijn slecht onderhouden en slecht verlicht. Reis daarom alleen overdag op de doorgaande wegen. Reis niet alleen of in klein gezelschap naar afgelegen gebieden.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Burkina Faso? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Burkina Faso gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Burkina Faso 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Burkina Faso de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Coronavirus (COVID-19) Burkina Faso

De coronavirus situatie in Burkina Faso is niet alarmerend maar het aantal besmettingen is flink toegenomen. De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld. Het is bijvoorbeeld verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimten.

De maatregelen voor ‘social distancing’ worden niet altijd gerespecteerd. Dit brengt risico met zich mee.

Meer informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en –regels kunt u vinden op de Franstalige website van het Burkinese Franstalige website van het Burkinese ministerie van Gezondheid.

Inreisbeperkingen

Bij aankomst op het vliegveld moet u een een negatief PCR-testresultaat kunnen tonen dat maximaal 5 dagen oud is. Kunt u geen negatief PCR-testresultaat laten zien? Dan gaat u op eigen kosten in een door de overheid van Burkina Faso aangewezen locatie in quarantaine. Ook moet u meerdere testen laten uitvoeren.

Voor uitreizen is een negatief testresultaat nodig dat bij vertrek niet ouder dan 72 uur mag zijn. Een test voor reizigers kan op speciaal aangewezen lokaties. Deze kunnen de vraag (naar testen) niet aan en kennen lange wachttijden. De kosten voor een test zijn 50.000 FCFA. Het is niet altijd makkelijk om de testresultaten op tijd te ontvangen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Burkina Faso en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer: 17
Ambulance: 78 87 75 49
Brandweer: 18

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Burkina Faso

Er is geen Nederlandse ambassade in Burkina Faso. In een noodgeval kunt u terecht bij het Nederlandse ambassadekantoor in Ouagadougou. Het ambassadekantoor heeft geen consulaire bevoegdheden. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bamako, Mali.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Ouagadougou. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in oranje gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Burkina Faso op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Burkina Faso

Er zijn in Burkina Faso enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Burkina Faso?

Door COVID-19 was op vakantie naar Burkina Faso in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Burkina Faso mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Reisadvies Burkina Faso en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Burkina Faso

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 Burkina Faso:

Klik hier voor Burkina Faso

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Burkina Faso?

Nee, alleen wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het covid-19 virus.

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online COVID-19 test.

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Burkina Faso

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Hoesten en niezen enkel in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk thuis als dat kan
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten