Aantal Coronavirus besmettingen in Mauritanië
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Mauritanië, 20,473 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +58 meer dan gisteren. 16 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 483 overleden in Mauritanië aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 19,514 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona aantal besmettingen in Mauritanië 24 juni:

Land Mauritanië
Positief getest 20,473
Aantal Doden 483
Hersteld 19,514
Actieve gevallen 476
Kritische toestand 16
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Mauritanië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Mauritanië? Wij tonen hieronder realtime plattegronden aan van Mauritanië, met daarop mooie vakantie plekken in Mauritanië, laatste nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Mauritanië oranje zones

Hieronder vind u een overzicht van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Mauritanië:

Corona-teller.nl

gebieden landkaart Mauritanië

Landkaart Mauritanië besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Mauritanië en live update

Vakantie naar Mauritanië mogelijk?

Op vakantie naar Mauritanië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Mauritanië geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Mauritanië versoepeld. En is vakantie vieren tijdens corona in een hoop landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Mauritanië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Mauritanië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Mauritanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 21-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Mauritanië is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Als u vanuit Mauritanië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Mauritanië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Mauritanië

Reischecklist Mauritanië

Reist u naar Mauritanië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Neem contact op met de Nederlandse ambassade
 • Gaat u voor zaken of studie naar Mauritanië? Neem dan voor uw reis contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal). Vraag bij de ambassade naar de veiligheidsrisico’s en adviezen. Laat u bij uw bezoek naar Mauritanië begeleiden door iemand die het land goed kent, u wegwijs kan maken en u advies kan geven.
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Mauritanië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Mauritanië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Mauritanië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Mauritanië als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

De onderstaande veiligheidsrisico’s zijn ongewijzigd.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

 • Het gebied ten oosten van de lijn Fdérik – Chinguetti – Tidjikdja – Ayoun el-Atrouss – Boû Steïlé. Het noordoorsten van Mauritanië (richting grens Algerije) is militair gebied. Dit gebied is verboden voor iedereen.
 • De grensgebieden met Marokko, Mali, de Westelijke Sahara en Algerije. Er liggen mijnen langs de noordgrens met de Westelijke Sahara. Zie voor de grens met Mali de rubriek Terrorisme.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het gebied ten oosten van de lijn tussen de steden Rosso – Akjoujt (zie kaart). Vlieg alleen als het noodzakelijk is naar de steden Fderik en Zouirat. Reis buiten de grotere steden alleen op doorgaande wegen en in een konvooi van minimaal 2 tot 3 voertuigen.

In de rest van Mauritanië zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Het gebied ten westen van de lijn tussen de steden Rosso – Akjoujt (zie kaart) is veiliger geworden, maar er zijn nog wel veiligheidsrisico’s. Dit geldt ook voor de gebieden die onder volledige controle staan van politie en militairen. Bij calamiteiten zijn de autoriteiten niet snel beschikbaar. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Blijf op de grote, doorgaande verharde wegen.
 • Neem voldoende water, voedsel en brandstof mee.
 • Houd bij checkpoints uw reispapieren klaar (paspoort, kentekenbewijs, verzekering).
 • Breng anderen op de hoogte van uw geplande reis en aankomsttijd als u over land door Mauritanië reist. Deel geen reisschema’s op sociale media.

Terrorisme

In heel Mauritanië geldt een verhoogde terrorismedreiging tegen westerlingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en  de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media of vraag in uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Wees alert op plekken waar veel buitenlanders komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn van een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan:  winkelcentra, markten en hotels.

Criminaliteit

Berovingen komen regelmatig voor. Vooral in buitenwijken en op stranden.Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Neem niet te veel (contant) geld mee op zak.
 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Houd altijd een kopie van uw paspoort en visum bij u.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Natuurgeweld
Overstromingen

In het regenseizoen (augustus tot november) is er een grote kans op overstromingen, vooral in het zuiden van Mauritanië. Informeer over de risico’s als u in deze periode in deze regio reist.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreismaatregelen Mauritanië

De zeegrenzen en landsgrenzen naar Mauritanië zijn gesloten. Internationaal luchtverkeer is wel mogelijk.

Bij aankomst moeten reizigers een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag kunnen laten zien die 5 dagen voor vertrek is afgenomen. De datum waarop de test is afgenomen moet duidelijk zichtbaar zijn. Reizigers die geen negatieve testuitslag kunnen tonen kan de toegang tot het land worden geweigerd.

Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten verplichte medische controles uitvoeren bij de grensposten en luchthavens en u kunnen verplichten om 14 dagen in quarantaine te blijven.

Iedere reiziger moet bij aankomst een gezondheidsformulier invullen.

Coronavirus (COVID-19) maatregelen

Door het coronavirus hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen om het risico op verspreiding ervan te verkleinen.

Er geldt een avondklok tussen 00.00 en 6.00 uur.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het ministerie van Gezondheid in Mauritanië (informatie in het Frans).

Voor vragen kunt u terecht op het gratis telefoonnummer 1155 (alleen vanuit Mauritanië).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Mauritanië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Mauritanië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mauritanië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Mauritanië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De hoofdwegen zijn over het algemeen geasfalteerd en in redelijk goede staat. Er kunnen onveilige situaties ontstaan door stof en zand op de weg, overstekende dieren en slecht onderhouden voertuigen. Veel voertuigen rijden zonder licht. Let daarom extra goed op in het verkeer. Vermijd reizen na zonsondergang. Blijf buiten de steden op de verharde wegen.

Reizen van Marokko naar Mauritanië is alleen mogelijk via de kustroute tot aan de stad Nouadhibou. Tussen Mauritanië en de Westelijke Sahara ligt een strook niemandsland van vier kilometer. Aan de randen van deze strook liggen mijnen. Verkeer over deze strook is toegestaan tussen 08:00 en 18:00 uur. Blijf op de verharde wegen en stap niet uit uw voertuig.

Trein- en busverkeer

Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar. Het busverkeer is vaak druk en biedt weinig comfort.

Tips van de ambassade

Foto’s maken

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten en overheidsdienaren zoals de politie en het leger in Mauritanië. Dit is verboden. Maak niet ongevraagd foto’s van mensen.

LHBTI

De rechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, en intersekse personen (LHBTI) worden in Mauritanië niet erkend en er is geen wet die hen beschermd. Sexuele handelingen met een persoon van hetzelfde geslacht zijn strafbaar in Mauritanië. Voor mannen staat hier onder bepaalde omstandigheden de doodstraf op. Dit geldt ook voor buitenlanders.

Bedekkende kleding

Mauritanië is een streng islamitisch land. Vrouwelijke reizigers wordt geadviseerd zich bedekt te kleden: broek of rok tot ruim onder de knie en geen blote armen.

Drugs

In Mauritanië is het in bezit hebben van drugs (inclusief cannabis en softdrugs) strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Mauritanië veel zwaarder is dan in Nederland. De rechter in Mauritanië kan hoge gevangenisstraffen opleggen.

Alcohol en varkensvlees

De import, verkoop en het bezit van alcohol en varkensvlees is verboden. Op het bezit van alcohol en varkensvlees wordt streng gecontroleerd. Ook bij grensovergangen. Zelfs het invoeren van een kleine hoeveelheid in (hand) bagage is niet toegestaan.

Betalen met pinpas of creditcard

U kunt in Nouakchott maar op een paar plekken pinnen. Creditcards worden alleen in sommige grote hotels geaccepteerd. In de rest van Mauritanië is betalen met een creditcard of bankpas niet mogelijk. Regulier bankverkeer is moeizaam. Neem voldoende contant geld mee.

Identificeren

U moet altijd kunnen laten zien wie u bent. Houd daarom altijd uw paspoort met geldig visum bij u.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Mauritanië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Medische hulp: 101
 • Politie: 117
 • Brandweer: 118
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Mauritanië

Er is geen Nederlandse ambassade in Mauritanië. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dakar (Senegal).

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlands honorair consulaat in Nouakchott.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Mauritanië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Mauritanië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Mauritanië?

Door corona was op vakantie naar Mauritanië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Mauritanië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Mauritanië en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Mauritanië

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Mauritanië:

Bekijk COVID-19 kaart Mauritanië

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Mauritanië?

Voor reizen naar Mauritanië heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Mauritanië incl. reisdocument. Ons overzicht bevat 80+ COVID-19 testlocaties door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Mauritanië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies enkel in de elleboog
 • Blijf binnen en werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 1,5 meter afstand van andere personen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten