Landkaart Afghanistan aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Afghanistan en lokaal

Op dit moment (14-04-2021) zijn er in Afghanistan, 57,534 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +42 meer dan gisteren. 1,124 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 2,533 overleden in Afghanistan aan corona. Gelukkig zijn er ook al 52,022 corona patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Afghanistan 14 april:

Land Afghanistan
Positief getest 57,534
Aantal Doden 2,533
Hersteld 52,022
Actieve gevallen 2,979
Kritische toestand 1,124
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart corona (covid-19) in Afghanistan vandaag

U bent opzoek een kaart van Afghanistan? Wij tonen op deze pagina actuele plattegronden aan van Afghanistan, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en nog veel meer!

Realtime Covid-19 Kaart Afghanistan oranje zones

Hieronder vind je een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Afghanistan:

Corona-teller.nl

Kaart regio’s Afghanistan

Landkaart Afghanistan aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Afghanistan en lokaal

Vakantie naar Afghanistan mogelijk?

Op vakantie naar Afghanistan coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Afghanistan niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Afghanistan versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren ondanks corona in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Afghanistan. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Afghanistan of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Afghanistan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Afghanistan

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reizen en verblijven in Afghanistan wordt ten zeerste afgeraden. In de laatste maanden is de veiligheidssituatie in heel Afghanistan erg verslechterd door gewapende conflicten en aanslagen. In de hoofdstad Kaboel zijn onlangs ernstige aanslagen geweest. Er is op dit moment geen zicht op een verbetering van de veiligheidssituatie.

Voor westerlingen is de dreiging om ontvoerd te worden groot in heel Afghanistan.

Het Afghaanse leger strijdt tegen verschillende terreurgroepen zoals de Taliban en de ISKP (Islamitische Staat Khorasan Provincie). Daarbij vallen gewonden en doden.

De Nederlandse ambassade in Kaboel kan Nederlanders niet ondersteunen of evacueren in extreme noodsituaties. Denk goed na of uw verblijf in Afghanistan op dit moment verantwoord is. Controleer of uw registratie bij de ambassade via de informatieservice nog actueel is.

Bent u toch in Afghanistan? Wees alert en houd u aan de volgende adviezen:

 • Verplaats u niet onnodig en/of blijf niet onnodig op straat.
 • Voorkom zoveel mogelijk vaste patronen in uw dagindeling.
 • Maak afspraken over een betrouwbare toegangscontrole van woonlocatie en werklocatie.
 • Laat collega’s of vrienden weten waar u bent tijdens afspraken buiten de deur.
 • Zorg dat u goede kennis heeft van de omgeving waar u verblijft.
 • Houd een telefoon met daarin opgeslagen noodnummers bij de hand.
 • Zorg dat u geregistreerd bent bij de ambassade via de informatieservice .

Terrorisme

Er zijn regelmatig terroristische aanslagen en aanvallen in Afghanistan. Deze vinden verspreid door het land plaats. De terreuraanvallen zijn gericht op onder meer:

 • voertuigen en gebouwen van de overheid
 • politie en leger
 • troepen en konvooien van internationale organisaties
 • hulporganisaties
 • buitenlanders en burgers

Bomaanslagen op burgers vinden bijvoorbeeld plaats in hotels, pensions, restaurants en bij lokale overheidsgebouwen zoals ministeries of andere plaatsen waar veel mensen bijeen komen. Verder is er een risico op raketaanvallen op steden of vliegvelden. Landmijnen en ander explosief materiaal vormen in het hele land een gevaar. Bermbommen komen vaak voor. Het risico van op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn is aanwezig.

Terrorisme en zware criminaliteit zijn lastig uit elkaar te houden in Afghanistan. Dat komt omdat niet alleen terreurbewegingen als Al Qaida en de Taliban geweld gebruiken, maar ook andere groepen.

Criminaliteit

In alle delen van het land komen agressiviteit, overvallen, ontvoeringen en seksuele misdrijven voor. Deze vinden vaak plaats langs de verlaten wegen tussen de grote steden en in de provincies. Ook overdag zijn er in de steden berovingen en overvallen.

Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Coronavirus (COVID-19)

De besmetting en verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zorgt voor toenemende gezondheidsrisico’s.

Drugs

Drugs zijn een groot probleem in Afghanistan.

In het voorjaar wordt papaver geoogst. Daarmee kunnen verdovende middelen worden gemaakt. De strijd van de overheid tegen de papaverteelt en drugshandel neemt dan weer toe. Dit veroorzaakt onrust in het land.  

Demonstraties

In Afghanistan kunnen demonstraties tot geweld leiden. Vermijd demonstraties.

Natuurgeweld

Afghanistan ligt in een gebied waar aardbevingen voorkomen, ook zware. Daarnaast zijn er lawines, overstromingen en modderstromen. Volg het nieuws en informeer u over de situatie. Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Afghanistan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees ook de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels). De vliegschema’s van de maatschappijen die op Kabul vliegen kunnen onaangekondigd worden onderbroken, houdt dit goed in de gaten.

Wegverkeer

Reizen over de weg is erg gevaarlijk. Er zijn valse voertuigcontroleposten opgezet die gewelddadige aanvallen uitvoeren of die ‘belastingen’ innen. Er liggen nog steeds dodelijke bermbommen langs de weg. Er zijn aanvallen op militaire en burgervoertuigen. Terrorisme, ontvoeringen, carjacking en andere criminele activiteiten zijn een voortdurende dreiging. Rijd nooit ’s-nachts tussen de steden. Als u over de weg moet reizen, dient u te reizen in een beveiligd transport zoals een gepantserde voertuig met persoonsbescherming van goed bekendstaande lokale chauffeurs of gidsen. Deuren en ramen moeten altijd op slot zijn.

Het openbaar vervoer is gevaarlijk. 

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Afghanistan gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Afghanistan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Afghanistan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen

Er zijn geen inreisbeperkingen voor toegang tot Afghanistan. Door de veiligheidssituatie wordt reizen naar dit land ten zeerste afgeraden. De lokale overheid voert temperatuurtesten uit op de luchthaven. Als uw temperatuur te hoog is, adviseert de lokale overheid u om in quarantaine te gaan in het ziekenhuis in de hoofdstad Kaboel.

Uitreisbeperkingen

U moet een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag laten zien als u vertrekt via de vliegmaatschappij Emirates of Fly Dubai vliegt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen in Afghanistan.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medicijnen zijn vaak niet verkrijgbaar. Neem noodzakelijke medicijnen met een doktersverklaring in het Engels mee. Reis niet zonder een ziektekostenverzekering zonder dekking voor repatriatie geldig voor Afghanistan. Door luchtverontreiniging, droogte en stof zijn er veel aandoeningen aan de luchtwegen.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Afghanistan.

Islamitisch rechtssysteem

Het rechtssysteem in Afghanistan is gebaseerd op islamitische wetgeving, en is naar westerse maatstaven erg streng. In het land komt de doodstraf voor.

Homoseksualiteit (LHBTIQ)

Lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen en queer (LHBTIQ) worden niet algemeen geaccepteerd in Afghanistan. Volgens de Afghaanse wetgeving (wetboek van strafrecht artikelen 645-650) zijn alle seksuele handelingen die niet tot doel hebben om zich voort te planten strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Kleding

Kledingvoorschriften zijn bijvoorbeeld conservatiever dan in ons land. Bepaald gedrag kan zelfs verboden zijn en tot een boete of gevangenisstraf leiden, zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar.
 • Openbare dronkenschap.
 • Seks buiten het huwelijk.
 • Prostitutie.
 • Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken.
 • Pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten.
 • Het dragen van een hoofddoek is verplicht.
 • Draag bij voorkeur kleding die lichaamsvormen bedekt en draag een jas of mantel die tot over de heupen valt.
Invoerverbod

Het invoeren van alcohol houdende dranken en erotische lectuur is verboden.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Afghanistan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer: 119
 • Ambulance: 102
 • Alleen voor Kabul: Ambulance, bel 112 (of met een mobiele telefoon 020 112) .
 • Brandweer: 210 13 33 (of met een mobiele telefoon 02 02 10 13 33  )
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

U kunt de ambassade alleen bezoeken als u een afspraak maakt.

Nederlandse ambassade in Kabul

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kabul. Vanwege de veiligheidssituatie zijn de mogelijkheden om u te helpen beperkt. Bel bij noodgevallen het noodnummer: 00 93 79 70 00 201.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt. Ook kunnen verzekeringen beslissen geen dekking te geven bij een verblijf in een ‘rood’ gebied’ .

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook  gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Afghanistan op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Afghanistan

Er zijn in Afghanistan enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Afghanistan?

Door coronavirus was op vakantie naar Afghanistan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Afghanistan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Afghanistan en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Afghanistan

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Afghanistan:

Klik hier voor Afghanistan

😷 Waar kan ik me laten testen in Afghanistan?

Als je wilt reizen naar Afghanistan heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Afghanistan inclusief reisverklaring. Deze kaart bevat 80+ pcr en sneltest straten door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Afghanistan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk thuis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten