Aantal Corona virus besmettingen in Cuba

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Cuba, 172,909 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +2,055 meer dan gisteren. 151 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,193 overleden in Cuba aan corona. Gelukkig zijn er ook al 162,531 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken corona in Cuba 24 juni:

Land Cuba
Positief getest 172,909
Aantal Doden 1,193
Hersteld 162,531
Actieve gevallen 9,185
Kritische toestand 151
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus in Cuba vandaag

U bent opzoek een landkaart van Cuba? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Cuba, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en meer!

Realtime Corona Kaart Cuba rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Cuba:

Corona-teller.nl

Cuba steden landkaart

Kaart Cuba aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Cuba en live update

Vakantie naar Cuba mogelijk?

Op vakantie naar Cuba coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Cuba niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Cuba versoepeld. En is vakantie in 2021 tijdens het virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Cuba. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Cuba of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Cuba | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

Reis alleen naar Cuba als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Cuba naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Cuba en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Cuba

Reischecklist Cuba

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Cuba favorriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Cuba reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade en consulaat van Cuba in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Cuba een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Cuba een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring naar Nederland of een plaats in de regio en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent, vooral voor de Verenigde Staten. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg contant geld (EUR of USD) heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • De officiële munt van Cuba is de Cubaanse peso (CUP). De zogenaamde convertibele peso (CUC) wordt in de eerste helft van 2021 uitgefaseerd en wordt nauwelijks meer gebruikt. De USD wordt op steeds meer plaatsen geaccepteerd als betaalmiddel in Cuba.
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Cuba. Dat kan cash in EUR, die u in Cuba kunt omwisselen. U kunt op het vliegveld, in staatshotels en bij officiële wisselkantoren (CADECA) geld wisselen. Pinnen met een bankpas of creditkaart van Mastercard of Visa is ook mogelijk, maar deze geldsytemen hebben soms storing. Gebruik geen American Express of Diners Club creditcard. Wissel niet op de zwarte markt.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee van en naar Cuba. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit, smokkel en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

  Veiligheidsrisico’s

  Onveilige gebieden

  Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  Criminaliteit

  In Cuba komt diefstal en beroving voor. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. De meeste reizen naar Cuba verlopen zonder problemen. Cuba is relatief veilig vergeleken met andere landen in Latijns-Amerika. De politie controleert veel en Cubanen letten goed op elkaar. Toch zijn ook in Cuba zakkenrollers en dieven actief. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld op het strand, op terrassen en in het theater.
  • Pas op in donkere straten en steegjes.
  • Houd dure camera’s, sieraden en andere kostbare spullen uit het zicht.

  Let op bij het reizen met de auto of in het openbaar vervoer:

  • Zogenaamde ‘zelfstandige chauffeurs’ kunnen u hun diensten aanbieden. Via deze chauffeurs kunt u een auto huren en deze door hen laten besturen. Ga niet in op de voorstellen. Wel kunt u gerust in een oude auto in Havana stappen voor toeristen, al hebben deze vaak geen autogordels.
  • Neem geen lifters mee.
  • Reis niet ’s-nachts, ook niet met de bus.
  • Vliegtuigen: de kwaliteit van de lokale vliegmaatschappij is anders dan die in Europa.
  • Berg uw waardevolle eigendommen goed op (zoals contant geld, mobiele telefoon, fotocamera, sieraden, etcetera) als u aan het reizen bent.

  In Cuba is regelmatig brandstoftekort, er is dan een paar dagen geen benzine of diesel bij tankstations te koop. Dit brandstoftekort kan ook gevolgen hebben voor de verkrijgbaarheid van levensmiddelen in het land.

  Natuurgeweld

  In Cuba kunnen van juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u in deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie. Dat kan ook bij een hotel.

  Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd contact met uw reisorganisatie.

  Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

  Wat te doen in een noodsituatie

  Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, Whatsapp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

  Coronavirus

  Inreisbeperkingen

  Vanaf 6 februari 2021 heeft Cuba weer inreisbeperkingen. De luchthaven van Havana is voor een deel open voor internationaal vliegverkeer.  Er zijn minder vluchten uit de Verenigde Staten, Mexico, Panama, de Bahama’s, de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Colombia. Er zijn nog wel vluchten uit Europa, maar houd rekening met vluchtwijzigingen.

  Er gelden regels en restricties voor verschillende type reizigers naar Cuba (toeristen, zakelijk, etc.), informeer bij de Cubaanse ambassade in Den Haag (zie onder Reischecklist Cuba).

  Vanaf 10 januari 2021 geldt dat alleen reizigers die een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, Cuba mogen inreizen.

   U kunt verplicht worden opgenomen in een Cubaanse staatsinstelling. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

  De Cubaanse overheid neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

  In Cuba is het dragen van een mondkapje verplicht (neem zelf voldoende mee).

  Maatregelen coronavirus

  De Cubaanse overheid neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

  In Cuba is het dragen van een mondkapje verplicht (neem zelf voldoende mee).

  Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

  Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

  Na een verblijf in Cuba gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

  Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

  Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

  Testlocaties in Cuba

  Zie voor meer informatie over de testlocaties in Cuba de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

  Medicijnen

  Medicijnen zijn moeilijk te krijgen in Cuba. Neem daarom uw eigen medicijnen mee. In ziekenhuizen of klinieken met een afdeling voor buitenlanders kunt u deze soms wel krijgen. Neemt u veel medicijnen mee? Geef deze dan aan bij de douane als u Cuba binnenkomt.

  Gezondheidssituatie

  Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Cuba te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

  Verkeer

  Luchtverkeer

  Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

  Wegverkeer
  • De wegen in Cuba zijn slecht verlicht en op sommige plekken slecht onderhouden. Let ook op paarden met koetsen op de weg. Reis niet ’s nachts
  • In Cuba is er regelmatig een brandstoftekort, er is dan een paar dagen geen benzine of diesel bij tankstations te koop. Ook kunnen er dan lange rijen staan bij het tankstation. Houd hier rekening mee als u een auto of camper wilt huren.
  • Als u betrokken bent bij een ongeluk en u zelf de auto bestuurt, dan moet u in Cuba blijven totdat de zaak is opgelost. Houd hier rekening mee als u een auto huurt. Het is mogelijk dat u hierdoor langer dan gepland in het land moet blijven. Er zijn gevallen dat de kwaliteit van huurauto’s slecht is. Check de huurauto goed voordat u vertrekt en maak foto’s als dit nodig is.  

  Tips van de Nederlandse ambassade

  Reizen via of vanuit de Verenigde Staten

  Reizen naar Cuba vanuit of via de Verenigde Staten kan problemen opleveren voor burgers uit de EU, dus ook voor Nederland. Het maakt niet uit of u een tussenlanding maakt (transit) of (tijdelijk) in de Verenigde Staten verblijft. U moet kunnen aantonen dat u voldoet aan de door de Verenigde Staten opgestelde voorwaarden voor reizen naar Cuba. Informeer u vooraf bij de US Department of the Treasury.

  Paspoort

  Maak een scan van uw paspoort en visum en sla deze digitaal op.

  Internet

  Sinds december 2018 is er internet beschikbaar in Cuba via 3G / 4G, maar nog geen landelijke dekking. De grote hotels hebben Wifi, vaak met een systeem waarbij een kaart gekocht moet worden van beperkte duur. Het is lastig om in Cuba een lokaal mobiel nummer te kopen voor de tijd van een bezoek. Sommige ETECSA-telefoonwinkels van de staat bieden internet en verkopen lokale telefoonkaarten.

  Casa Particular

  Overnacht u in een Casa Particular (soort B&B), ga dan na of deze legaal is. Ze zijn te herkennen aan een bord met een blauw anker op het huis en registratie van de gasten.

  Schaarste

  In Cuba is momenteel enorme schaarste aan bepaalde levensmiddelen en artikelen. Toiletartikelen (tandpasta, scheermesjes, etc) zijn vaak niet te krijgen. Hetzelfde geldt voor medicijnen en basis medisch materiaal (naalden, gaasjes, pleisters, etc). Groente en fruit zoals u die in andere Latijns Amerikaanse landen kunt krijgen, zijn in Cuba slecht verkrijgbaar.

  Foto’s maken

  Kom niet in de buurt en maak geen foto’s van politieagenten en/of militaire objecten. In de oude stad van Havana, verwachten mensen geld te ontvangen als u een foto maakt.

  LHBTI

  LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseks personen)  is niet strafbaar en wordt in het algemeen geaccepteerd op Cuba. Wel is de sociale acceptatie in Havana groter dan daarbuiten. Houd daar rekening mee.

  Prostitutie

  Op Cuba staan hoge straffen op prostitutie. Ga niet in op verzoeken. Veroordelingen van 20 tot 25 jaar komen voor.

  Drugs

  Neem geen drugs mee naar Cuba. Er worden  hoge straffen gegeven voor het bezit, smokkel en het gebruik ervan. Dit geldt ook voor softdrugs. De omstandigheden in de gevangenissen zijn slecht.

  Geld pinnen

  Op Cuba levert pinnen met bankpas en creditcard vaak problemen op. ING bankpassen en bankpassen van Amerikaanse banken worden niet geaccepteerd. Met creditcards (Mastercard of Visa) kunt u in principe in de grote staatshotels en bij pinautomaten geld opnemen, maar het online banksysteem valt regelmatig uit. Daarom is het verstandig voldoende contant (dat kunnen euro’s zijn) geld mee te nemen voor uw verblijf op Cuba. U kunt bij aankomst op het vliegveld en bij wisselkantoren (CADECA) geld wisselen naar Cubaanse Pesos (CUP). Amerikaanse dollars kunt u ook lokaal wisselen, er geldt geen 10% extra wisselkosten meer. American Express of Diners Club creditcards worden niet geaccepteerd.

  In geval van nood

  Lokale hulpdiensten

  Bent u op Cuba en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

  • Algemeen alarmnummer: 106
  • Ambulance: 104
  • Brandweer: 105
  Contactgegevens ambassade

  Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

  Nederlandse ambassade in Havana

  Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Havana.

  Wat de ambassade voor u kan doen

  Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

  Wat u zelf kunt doen

  Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

  Registreren

  U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

  Lees meer over Cuba op nederlandwereldwijd.nl

  Veel gestelde vragen over coronavirus in Cuba

  Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

  ⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Cuba?

  Door COVID-19 was op vakantie naar Cuba in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Cuba mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

  Klik door naar Vakantieadvies Cuba en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

  🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Cuba

  Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Cuba:

  Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Cuba

  🤧 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Cuba?

  Voor reizen naar Cuba heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Cuba incl. reisdocument. Deze kaart heeft meer dan 2500+ coronavirus testlocaties door het hele land!

  🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Cuba

  Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

  Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen doe je enkel in de elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dat kan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

  👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

  Online Testen via Corona-teller.nl
  ☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

  Laat hieronder uw mening weten