Aantal Corona besmettingen in Suriname

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Suriname, 10,696 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 26 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 212 overleden in Suriname aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 9,602 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Suriname 06 mei:

Land Suriname
Positief getest 10,696
Aantal Doden 212
Hersteld 9,602
Actieve gevallen 882
Kritische toestand 26
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart corona virus Suriname vandaag

Opzoek naar een kaart van Suriname? Wij bieden u hieronder actuele plattegronden aan van Suriname, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nieuws van vandaag en meer!

Realtime Corona Kaart Suriname rode zones

Hieronder vind je een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Suriname:

Corona-teller.nl

Suriname Landkaart streken

Kaart Suriname aantal besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Suriname en live update

Vakantie naar Suriname mogelijk?

Op vakantie naar Suriname coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Suriname geen optie. Sinds kort zijn de maatregelen in Suriname versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens corona in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Suriname. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Suriname of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Suriname | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-04-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit Suriname. Dit is een van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van nieuwe varianten van het coronavirus uit het buitenland te voorkomen. Suriname gaat de laatste 2 weekenden van april 2021 in totale lockdown. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine en de over de totale lockdown de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Suriname

Reischecklist Suriname

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Suriname favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Suriname reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Het paspoort moet tot 6 maanden na vertrek geldig zijn.
 • Nederlanders moeten een visum hebben. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ambassade van Suriname in Den Haag.
 • U kunt voor Suriname online een E-visum aanvragen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Suriname een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Suriname een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Suriname. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Suriname. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

Er zijn in Suriname veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let op.

Criminaliteit

In Suriname komt (gewelddadige) criminaliteit voor. Criminelen gebruiken vaak vuurwapens of kapmessen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga na zonsondergang niet alleen de straat op. Ook niet om te reizen. Dit geldt vooral buiten het uitgaanscentrum van de hoofdstad Paramaribo. Het uitgaanscentrum bevindt zich in de buurt van het Torarica hotel.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat.
 • Vermijd afgelegen gebieden, zoals stille straten en stille parken.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Suriname en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Het Surinaamse luchtruim is voorlopig gesloten voor personenverkeer. U kunt onder de rubriek ‘Coronavirus’, onder ‘Vliegverbod vanuit Suriname’ en ‘Inreisbeperkingen Suriname’ hier meer over lezen.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

In Suriname rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Kijk voor meer informatie over het verkeer en vervoer in Suriname bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven verhuren alleen auto’s als u een internationaal rijbewijs heeft. In Nederland is een internationaal rijbewijs te krijgen bij de ANWB.

Coronavirus

Vliegverbod vanuit Suriname

Er geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten vanuit Suriname naar Nederland. Het vliegverbod is er om te voorkomen dat nieuwe varianten zich verder verspreiden in Nederland. Dit vliegverbod geldt niet voor vluchten voor repatriëring van reizigers met een Nederlands paspoort en buitenlanders met een verblijfsvergunning voor Nederland (Let op: dit geldt niet voor houders van een MVV, voor hen geldt het vliegverbod wel).  

Verder zijn er uitzonderingen op het vliegverbod voor de volgende categorieën:

 • Niet-Nederlandse EU-ingezetenen die een aantoonbare doorreis hebben.
 • Medisch personeel en patiënten.
 • Zeevarenden in het bezit van een zeemansboekje zijn uitgezonderd als zij in uitoefening van hun functie reizen of als zij van of naar hun werkzaamheden reizen. De uitzondering geldt niet voor zeevarenden op commerciële jachten en pleziervaart.
 • Personeel dat werkzaam is in de luchtvaartsector en dat daarvoor reist in uitoefening van hun beroep.
Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Suriname gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. De Quarantaine Reischeck is een online checklist om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Suriname

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Suriname de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Suriname

Het Surinaamse luchtruim is momenteel gesloten voor personenverkeer, u kunt alleen met toestemming van de Surinaamse autoriteiten naar Suriname reizen. Alle niet-essentiële reizen worden ontraden. De SLM (op woensdagen) en KLM (op vrijdagen) voeren passagiersvluchten uit van Amsterdam naar Paramaribo. De toestemming moet u vooraf hebben gekregen en kunt u vragen door een e-mail te sturen. Daarnaast moet u beschikken over de volgende documenten:

 • Een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 tot 120 uur voor vertrek.
 • Als u met het coronavirus besmet bent geweest moet u een positief ELISA-testresultaat laten zien die niet ouder is dan 6 maanden.
 • Een betaalde reservering van tenminste 7 dagen in een door de overheid aangewezen hotel.
 • Een reisverzekering met COVID-19 dekking.

Vervoer vanaf de luchthaven zal worden verzorgd door het door de overheid aangewezen hotel.

Thuisquarantaine is momenteel onder bepaalde omstandigheden toegestaan. Zie voor meer informatie de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van Suriname (kies voor Regels en Procedures).

Op Schiphol wordt uw temperatuur opgenomen en wordt u gevraagd of u in de laatste 48 uur nog gezondheidsklachten heeft gehad die verband kunnen houden met een corona besmetting.

De grenzen met Brazilië, Frans Guyana en Guyana zijn gesloten.

Algemene maatregelen

Er zijn door de Surinaamse autoriteiten strenge maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het land gaat 2 weekenden; vrijdagavond 16 april 2021 18.00 uur tot en met maandag 19 april 2021 05.00 uur en vrijdag 23 april 2021 18.00 uur tot en met maandag 26 april 2021 05.00 uur, in totale lockdown. Alle winkels, horecagelegenheden en gebedshuizen zijn dan gesloten en u mag het huis niet uit. Tijdens de lockdown zijn er geen inkomende en uitgaande passagiersvluchten, met uitzonderingen voor zeer dringende medische redenen.

Er geldt verder een avondklok. Van maandag tot en met donderdag is dat van 20.00 ’s avonds tot 5.00 uur ’s ochtends. Op vrijdag, zaterdag en zondag is dat van 18.00 uur ’s avonds tot en met 5.00 ’s ochtends.
Dit geldt niet voor de weekenden van vrijdag 16 april 2021, 18.00 uur tot en met maandag 19 april 2021, 5.00 uur en vrijdag 23 april 2021, 18.00 uur tot en met maandag 26 april 2021, 5.00 uur. Dan geldt een totale lockdown. U mag tijdens de avondklok alleen naar buiten als u daar van de autoriteiten toestemming voor heeft. Alle winkels sluiten ten minste een uur voor het begin van de avondklok. Er geldt een mondkapjesplicht op straat, in winkels en in alle publieke ruimtes. Er wordt streng gehandhaafd, hiervoor heeft de overheid extra personeel ingezet. Overtreders worden beboet.

Binnenlandse vluchten zijn alleen toegestaan voor cargo, repatriatie en medische spoedgevallen. Openbaar vervoer, via de weg of het water, rijdt volgens aangepaste protocol.

Bijeenkomsten met meer dan 5 personen zijn niet toegestaan. Voor religieuze bijeenkomsten, zoals kerkdiensten, en voor uitvaarten geldt een maximum van 10 personen als er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Horeca- en uitgaansgelegenheden zijn beperkt open. Restaurants mogen uitsluitend op het terras gasten ontvangen als zij de algemene COVID-19 maatregelen uitvoeren. Sluitingstijd is maximaal een uur voor ingangstijd van de avondklok. Daarnaast mogen zij afhaal en bezorgdiensten aanbieden. Feesten, ook thuis, zijn verboden. Hierop zijn geen uitzonderingen. Alcoholgebruik in het openbaar is verboden.

Alle winkels, casino’s, clubs en sportscholen etcetera sluiten verplicht de deuren met uitzondering van een paar essentiële winkels zoals supermarkten, drogisterijen en apotheken, slagers en bakkers. De toeristenresorts zijn open voor groepen van maximaal 5 personen uit hetzelfde huishouden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Suriname te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen specifieke tips van onze ambassade voor Suriname.

Geldzaken

Betalen met credit cards is vaak niet mogelijk. Met een Nederlandse pinpas kunt u wel geld opnemen uit geldautomaten, als u de kaart instelt op wereldwijd, maar u kunt er niet mee betalen. Op de meeste plekken, vooral in het binnenland, kunt u alleen maar contant betalen. Zorg dus voor verschillende betaalmethoden voordat u naar Suriname reist.

Homoseksualiteit en LHBTI’s

In Suriname is het homohuwelijk bij wet toegestaan maar er wordt nog geen uitvoering aan gegeven. Oktober is in Suriname de maand van de LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen), dan wappert de regenboogvlag op vele gebouwen. Toch is openlijke uiting van homoseksualiteit nog steeds een taboe.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Suriname en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie en ambulance: 115
 • Particuliere ambulance:  117
 • Brandweer: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Paramaribo

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Paramaribo.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Suriname op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Suriname

Er zijn in Suriname enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Suriname?

Door coronavirus was op vakantie naar Suriname in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Suriname mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Suriname en bekijk ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Suriname

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Suriname:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Suriname

🤒 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Suriname?

Wanneer je opreis gaat naar Suriname heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Suriname met reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 80+ pcr en snelteststraten door het hele land!

👏 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Suriname

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf binnen huis; werk uit huis als dit mogelijk is
 • Ga je naar buiten? Houd dan 1,5m afstand van anderen
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten