Aantal Corona virus besmettingen in Qatar

Op het moment van publiceren (25-07-2021) zijn er in Qatar, 225,198 mensen positief getest op corona. Dit zijn +126 meer dan gisteren. 28 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 600 overleden in Qatar aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 222,976 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Qatar 25 juli:

Land Qatar
Positief getest 225,198
Aantal Doden 600
Hersteld 222,976
Actieve gevallen 1,622
Kritische toestand 28
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus in Qatar vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Qatar? Wij tonen hieronder duidelijke plattegronden aan van Qatar, met daarop mooie vakantie plekken, laatste nieuws en meer!

Realtime Coronavirus Kaart Qatar rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Qatar:

steden kaart Qatar

Landkaart Qatar aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Qatar en Nieuws

Vakantie naar Qatar mogelijk?

Op vakantie naar Qatar coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Qatar geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Qatar versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Qatar. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Qatar of een ander land.

Reisadvies Qatar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode voor Qatar is geel. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Koeweit

Reischecklist Qatar

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Qatar favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Qatar reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.
 • Voor Qatar heeft u een visum nodig. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de ambassade van Qatar in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Qatar een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Qatar een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Qatar. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Qatar. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Reizen

Er zijn in Qatar veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Woestijn

Reis nooit alleen in de woestijn, maar samen met mensen die er de weg kennen. Het is verstandig om een lokale gids mee te nemen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Qatar en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen
 • Qatarese burgers en personen met een geldige verblijfsvergunning van Qatar (ingezetenen) kunnen naar Qatar reizen. Ingezetenen die volledig gevaccineerd zijn met een door Qatar erkend vaccin zijn vrijgesteld van een quarantaineverplichting. Ook ingezetenen die minder dan 9 maanden geleden zijn hersteld van COVID-19 in Qatar en ten minste 1 vaccinatie hebben ontvangen van een door Qatar erkend vaccin zijn vrijgesteld van een quarantaineverplichting. Ingezetenen die gedeeltelijk gevaccineerd zijn (voor vaccins die 2 vaccinaties vereisen), minder dan 14 dagen geleden hun 2e vaccinatie hebben ontvangen en die minder dan 9 maanden geleden zijn hersteld van COVID-19 buiten Qatar moeten 7 dagen in hotelquarantaine. Kinderen jonger dan 4 jaar zijn vrijgesteld van een quarantaineverplichting op voorwaarde dat hun ouders volledig gevaccineerd zijn. Niet gevaccineerde kinderen tussen 4 en 17 jaar, die reizen met volledig gevaccineerde ouders, moeten 7 dagen in hotelquarantaine.
 • Qatar heeft sinds 12 juli 2021 de grenzen geopend voor toeristen, familiebezoek en zakenreizigers op voorwaarde dat ze volledig gevaccineerd zijn met een door Qatar erkend vaccin. Voor kinderen jonger dan 4 jaar geldt geen quarantaineverplichting. Kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud moeten 7 dagen in hotelquarantaine met een ouder. Kinderen vanaf 12 jaar moeten volledig gevaccineerd zijn.  
 • Alle reizigers moeten een PCR-test, niet ouder dan maximaal 72 uur, voor aankomst in Qatar laten zien.
 • Alle reizigers naar Qatar moeten zich ten minste 12 uur voor hun geplande  aankomst in Qatar online registeren via de website van de lokale overheid (informatie in het Engels). 
 • Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app / digitale coronabewijs (DCC) Qatar inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.
 • De door Qatar erkende vaccins zijn: Pfizer/Biontech, Moderna, AstraZeneca en Janssen/Johnson & Johnson. Het Sinopharm vaccin is voorwaardelijk erkend. Reizigers die gevaccineerd zijn met Sinopharm vaccin krijgen bij aankomst in Qatar een antistoffentest. Indien antilichamen worden ontdekt in het bloed, vervalt de hotelquarantaine verplichting.

Algemene maatregelen

Het openbare leven in Qatar wordt de komende tijd hervat in 4 fases. 

Iedereen die in Qatar woont of (tijdelijk) verblijft moet de corona (Ehteraz) app downloaden. Deze is te vinden in de ‘App store’ en ‘Samsung/Android store’ als die er ook zijn voor deze app.   

Bij de ingangen van supermarkten, restaurants en shoppingcenters wordt iedereen getest op de status van de corona (Ehteraz) app en zijn/haar temperatuur wordt gemeten.

Mondkapjes zijn verplicht. Deze regel wordt actief gehandhaafd.

Meer informatie over de algemene maatregelen die gelden in Qatar kunt u nalezen op de website van de overheid van Qatar (informatie in het Engels).

Testlocaties in Qatar

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Qatar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Na een verblijf in Qatar hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is ook geen testverplichting voordat u terugkeert naar Nederland. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Qatar voor Nederland. Qatar staat op de lijst van landen en gebieden waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Qatar te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Vluchten vanuit Qatar zijn mogelijk. Qatar Airways vliegt dagelijks van Qatar naar Nederland. Neemt u voor de zekerheid altijd contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Qatar.

Ramadan

Tijdens de Ramadan is roken, eten en drinken in publieke gelegenheden niet toegestaan. Houd hier rekening mee.

Gedrag en kledingvoorschriften

Gedrag en kledingvoorschriften zijn in Qatar anders dan in Nederland. Voor zowel mannen als vrouwen is het bijvoorbeeld aan te raden bedekkende kleding te dragen (schouders en knieën bedekt). Lichamelijk contact tussen geliefden in het openbaar wordt meestal niet op prijs gesteld.

LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse personen)

In Qatar is sharia wetgeving van kracht. Homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse uitingen zijn strafbaar. Er is sprake van discriminatie tegen de LHBTI gemeenschap. 

Buitenechtelijke relaties zijn strafbaar

Het hebben van een buitenechtelijke relatie, een relatie met iemand anders dan uw wettelijke echtgeno(o)t(e), is strafbaar. Als ouders bij de geboorte van een kind in Qatar niet gehuwd zijn, kan dit tot vervelende en langdurige problemen leiden.

Geen foto’s van militaire en civiele objecten

Maak geen foto’s van militaire gebouwen/objecten, overheidsgebouwen en ambassades. Er bestaat dan een kans op aanhouding. Foto’s maken van mensen zonder hun toestemming wordt meestal niet gewaardeerd.

Alcohol/ drugs/ prostitutie

Alcohol wordt alleen geschonken in hotels die daarvoor een vergunning hebben. Alcohol en varkensvlees(producten) mogen niet worden ingevoerd. Openbare dronkenschap is verboden. Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken is strafbaar. Prostitutie is verboden. Het invoeren, verkopen of bezitten van pornografisch materiaal is niet toegestaan.

Internet en sociale media

Wees in Qatar voorzichtig met het uiten van kritiek op Qatarese autoriteiten en personen, ook op internet en sociale media. Een aantal gratis VoIPs zoals Skype, FaceTime en (video)bellen met WhatsApp zijn geblokkeerd in Qatar. 

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Qatar en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999 (vanaf mobiele telefoon: 112).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Doha

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Doha.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Qatar op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Qatar

Er zijn in Qatar enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Qatar?

Door COVID-19 was op vakantie naar Qatar in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Qatar mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Qatar en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Qatar

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Qatar:

Bekijk coronavirus kaart Qatar

🤧 Hoe kan ik me laten testen op corona in Qatar?

Wanneer je wilt reizen naar Qatar heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Qatar met reisdocument. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ pcr en snel teststraten door het hele land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Qatar

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis; werk thuis als dat kan
 • Ben je buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten