Aantal Corona virus besmettingen in Qatar

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Qatar, 208,877 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 296 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 489 overleden in Qatar aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 196,906 corona patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken COVID-19 besmettingen in Qatar 06 mei:

Land Qatar
Positief getest 208,877
Aantal Doden 489
Hersteld 196,906
Actieve gevallen 11,482
Kritische toestand 296
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart Corona Qatar vandaag

U zoekt een kaart van Qatar? Wij tonen u hieronder duidelijke plattegronden aan van Qatar, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Qatar, actueel nieuws en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Qatar rode zones

U vind hieronder een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Qatar:

Corona-teller.nl

Kaart regio’s Qatar

Covid-19 Kaart Qatar aantal besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Qatar en actueel nieuws

Vakantie naar Qatar mogelijk?

Op vakantie naar Qatar coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Qatar geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Qatar versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Qatar. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Qatar of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Qatar | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl

Reischecklist Qatar

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Qatar favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Qatar reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Qatar in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Qatar een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.Check of u in Qatar een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Qatar. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Qatar. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn in Qatar veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Blokkade van Qatar

Qatar ligt in een regio waar politieke spanningen zijn. In januari 2021 bereikten de leiders van de Golfstaten een akkoord dat een einde maakte aan het geschil tussen Qatar en Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Egypte. De landsgrens met Saoedi-Arabië is weer open en er zijn weer directe vluchten vanuit Qatar van en naar Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein.  

Woestijn

Reis nooit alleen in de woestijn, maar samen met mensen die er de weg kennen. Het is verstandig om een lokale gids mee te nemen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Qatar en is er een noodsituatie?  Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtvaart

Vluchten vanuit Qatar zijn mogelijk. Qatar Airways vliegt dagelijks van Qatar naar Nederland. Neemt u voor de zekerheid altijd contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Qatar gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Qatar

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Qatar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen
 • Qatarese burgers en mensen met een geldige verblijfsvergunning kunnen naar Qatar reizen.
 • Voor reizigers uit Nederland geldt na binnenkomst in Qatar, een verplichte hotelquarantaine voor de duur van 7 dagen. Vanwege de vaststelling van het Britse variant van het coronavirus in Nederland, zijn de uitzonderingsgronden voor bepaalde categorieën reizigers (ouderen, ouders die reizen met jonge kinderen, etcetera.) komen te vervallen. Dit betekent dat alle reizigers uit Nederland verplicht worden tot hotelquarantaine op eigen kosten.
 • Qatar heeft aangekondigd dat de quarantainemaatregelen tot 1 juni 2021 zullen blijven gelden.
 • Ook worden alle personen die naar Qatar reizen verplicht een corona (Ehteraz) app te downloaden in de bestrijding van het coronavirus.
Algemene maatregelen

Het openbare leven in Qatar is redelijk normaal. Supermarkten, restaurants, parken en shoppingcentra zijn onder voorwaarden open. Iedereen die in Qatar woont of (tijdelijk) verblijft moet de corona (Ehteraz) app downloaden.  

Bij de ingangen van supermarkten, restaurants en shoppingcenters wordt iedereen getest op de status van de corona (Ehteraz) app en zijn/haar temperatuur wordt gemeten.

Mondkapjes zijn verplicht in openbare binnenruimtes. Deze regel wordt actief gehandhaafd.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Qatar te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Qatar.

Ramadan

Tijdens de Ramadan is roken, eten en drinken in publieke gelegenheden niet toegestaan. Houd hier rekening mee.

Gedrag en kledingvoorschriften

Gedrag en kledingvoorschriften zijn in Qatar anders dan in Nederland. Voor zowel mannen als vrouwen is het bijvoorbeeld aan te raden bedekkende kleding te dragen (schouders en knieën bedekt). Lichamelijk contact tussen geliefden in het openbaar worden meestal niet op prijs gesteld.

LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse personen)

In Qatar is sharia wetgeving van kracht. Homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse uitingen zijn strafbaar. Er is sprake van discriminatie tegen de LHBTI gemeenschap. 

Buitenechtelijke relaties zijn strafbaar

Het hebben van een buitenechtelijke relatie, een relatie met iemand anders dan uw wettelijke echtgeno(o)t(e), is strafbaar. Als ouders bij de geboorte van een kind in Qatar niet gehuwd zijn, kan dit tot vervelende en langdurige problemen leiden.

Geen foto’s van militaire en civiele objecten

Maak geen foto’s van militaire gebouwen/objecten, overheidsgebouwen en ambassades. Er bestaat dan een kans op aanhouding. Foto’s maken van mensen zonder hun toestemming wordt meestal niet gewaardeerd.

Alcohol/ drugs/ prostitutie

Alcohol wordt alleen geschonken in hotels die daarvoor een vergunning hebben. Alcohol en varkensvlees(producten) mogen niet worden ingevoerd. Openbare dronkenschap is verboden. Drugs invoeren, verkopen, bezitten en gebruiken is strafbaar. Prostitutie is verboden. Het invoeren, verkopen of bezitten van pornografisch materiaal is niet toegestaan.

Internet en sociale media

Wees in Qatar voorzichtig met het uiten van kritiek op Qatarese autoriteiten en personen, ook op internet en sociale media. Een aantal gratis VoIPs zoals Skype, FaceTime en (video)bellen met WhatsApp zijn geblokkeerd in Qatar. 

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Qatar en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 999 (vanaf mobiele telefoon: 112).

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Doha

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Doha.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Qatar op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Qatar

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Qatar?

Door COVID-19 was op vakantie naar Qatar in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Qatar mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Qatar en bekijk ook de organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Qatar

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Qatar:

Klik hier voor Qatar

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Qatar?

Wanneer je wilt reizen naar Qatar heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Qatar + reisverklaring. Deze kaart bevat 2500+ pcrteststraten door heel het land!

🤲 Hoe bescherm ik me tegen corona in Qatar

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis; werk uit huis als dat kan
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten