Aantal Corona virus besmettingen Roemenië

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Roemenië, 1,080,389 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +66 meer dan gisteren. 141 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 32,626 overleden in Roemenië aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,045,303 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken corona virus besmettingen in Roemenië 24 juni:

Land Roemenië
Positief getest 1,080,389
Aantal Doden 32,626
Hersteld 1,045,303
Actieve gevallen 2,460
Kritische toestand 141
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus in Roemenië vandaag

Opzoek naar een kaart van Roemenië? Corona Teller bied u relevante plattegronden aan van Roemenië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Roemenië, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Roemenië oranje zones

U vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Roemenië:

Corona-teller.nl

Roemenië gebieden landkaart

Kaart Roemenië aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Roemenië en Regionaal nieuws

Vakantie naar Roemenië mogelijk?

Op vakantie naar Roemenië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Roemenië niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Roemenië versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 tijdens het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Roemenië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Roemenië of een ander land.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Roemenië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Roemenië is groen. U hoeft voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en na thuiskomst ook niet in (thuis)quarantaine te gaan. Reizen naar Roemenië is mogelijk. Vanaf 18 juni 2021 zijn er geen inreisbeperkingen. Meer informatie over de in Roemenië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Roemenie

Coronavirus

Inreisbeperkingen Roemenië opgeheven

Vanaf 17 juni 2021 zijn de inreisbeperkingen voor het reizen naar Roemenië opgeheven.

EK-tickethouders

Bent u houder van een EK-ticket? Lees op de website van UEFA EURO 2020 de informatie over reizen naar Roemenië en de maatregelen die gelden voor supporters.

Coronavirusmaatregelen

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Roemenië stabiel te houden  hebben de autoriteiten maatregelen genomen.

Het dragen van een masker in de openbare publieke ruimten (zoals kantoren, winkels, openbaar vervoer) is verplicht in Roemenië.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Instructies kunt u lezen op de website van de Roemeense GGD (informatie in het Roemeens).

Medische zorg

De gezondheidszorg in Roemenië is minder goed dan in Nederland. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkt.

De autoriteiten hebben sinds 2010 hun inentingsprogramma voor onder andere de mazelen verbeterd. Veel mensen zijn nog niet of niet helemaal gevaccineerd. Vooral jonge personen en personen met een lage weerstand kunnen besmet worden.

Testen en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Roemenië hoeft u na een verblijf in Roemenië in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is ook geen testverplichting voordat u naar Nederland reist.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Roemenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Roemenië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Roemenië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Roemenië heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Roemenië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Roemenië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Roemenië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Wees op uw hoede zoals u dat ook op andere plekken zou zijn. In de grotere steden bestaat het risico van kleine criminaliteit. Kijk uit voor zakkenrollers op drukke plaatsen zoals markten en in het openbaar vervoer. Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Parkeer uw auto in een drukke omgeving of op een bewaakte parkeerplaats. Neem niet te veel contant geld mee.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees ook overdag op uw hoede en vermijd sloppenwijken.
 • Bewaar waardevolle spullen en documenten op een veilige plek, bijvoorbeeld in een hotelkluis of heuptasje.

 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen. Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Natuurgeweld

In de Roemeense wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan vertraagd worden. Houd hier rekening mee. Meer informatie over lawinegevaar kunt u vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Roemenië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het verkeer in Roemenië is chaotisch en gevaarlijk. Pas op voor reizen over de weg na zonsondergang. De wegen zijn vaak slecht en niet alle automobilisten gebruiken hun verlichting. Ook rijden er karren zonder licht en loopt er vee op de weg.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Roemenië op de website van de ANWB.

Verkeersovertreding

Bij een verkeersovertreding kan de Roemeense politie uw rijbewijs invorderen. U kunt uw rijbewijs terugvragen als u het land verlaat. Dit moet u zelf schriftelijk aanvragen. Dit verzoek moet door een notaris worden ondertekend en moet u daarna zelf indienen bij de overheid.

Vignet

Een vignet (Rovinieta) is in Roemenië verplicht op de nationale wegen. U kunt deze aanschaffen bij grensovergangen en de meeste tankstations.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Roemenië.

Drugs

In Roemenië is het in bezit hebben van drugs strafbaar. Er kunnen hoge boetes en gevangenisstraffen worden opgelegd.

Prostitutie

Prostitutie is verboden in Roemenië.

Verkeersovertreding

Bij een verkeersovertreding kan de Roemeense politie uw rijbewijs invorderen. U kunt het rijbewijs terugvragen als u het land verlaat. Dit moet u zelf schriftelijk aanvragen. Dit verzoek moet door een notaris worden ondertekend en moet u daarna zelf indienen bij de autoriteiten.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Roemenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten: Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Contactgegevens ambassade

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Boekarest.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Roemenië op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Roemenië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Roemenië?

Door coronavirus was op vakantie naar Roemenië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Roemenië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Roemenië en vind daar ook de organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Roemenië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Roemenië:

Klik hier voor coronabesmettingen kaart van Roemenië

😪 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Roemenië?

Als je wilt reizen naar Roemenië heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Roemenië + reisverklaring. Dit overzicht heeft meer dan 2500+ coronavirustest locaties door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Roemenië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen COVID-19 zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen huis en werk uit huis
 • Kom je toch buiten? Houd dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten