Aantal Corona besmettingen in Jamaica

Op dit moment (02-03-2021) zijn er in Jamaica, 23,599 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 22 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 425 overleden in Jamaica aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 13,502 inwoners hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 03 maart

Corona-teller.nl

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Jamaica 02 maart:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Jamaica 23,599 425 13,502 9,672 22

Kaart corona virus in Jamaica vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Jamaica? Wij tonen op onze website relevante plattegronden aan van Jamaica, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Jamaica, nationaal nieuws en nog veel meer!

Corona-teller.nl

Realtime Coronavirus Kaart Jamaica zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Jamaica:

Corona-teller.nl

Jamaica gebieden kaart

Covid-19 Kaart Jamaica besmettingen, Corona Doden aantallen, Reisadvies Jamaica en Regionaal nieuws

Vakantie naar Jamaica mogelijk?

Op vakantie naar Jamaica coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Jamaica geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Jamaica versoepeld. Hierdoor is vakantie tijdens het coronavirusin de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Jamaica. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Jamaica of een ander land.

Reisadvies Jamaica | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 02-03-2021

Corona-teller.nl

Wilt u Nederland inreizen vanuit Jamaica? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Jamaica gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Jamaica

Reischecklist Jamaica

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Jamaica favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Jamaica. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van skimming, verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar  Jamaica. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden
Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn in Jamaica veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent, vooral door de criminaliteit. De overheid heeft als veiligheidsmaatregel tegen criminaliteit de noodtoestand in een aantal gebieden ingevoerd: de parishes Clarendon, St. Catherine, St. James (incl. Montego Bay), Hanover, Westmoreland (incl. Negril), St. Andrew (incl. delen van Kingston), en Oost-Kingston. In deze gebieden kunnen ook wegblokkades zijn. Ook zijn er in een aantal gebieden speciale veiligheidszones ingesteld (in Denham Town (Kingston), Mount Salem (incl. Montego Bay) en August Town. Deze zones worden Zones of Special Operations (ZOSO) genoemd. Hier hebben het leger en de politie de mogelijkheid gekregen om samen op te treden tegen geweld en schietincidenten.

Criminaliteit

Er is veel zware criminaliteit en geweld op Jamaica. Vooral in de hoofdstad Kingston en in de directe omgeving van de hoofdstad, zoals Spanish Town en Clarendon, maar ook in de stad Montego Bay. Op Jamaica komen ook relatief veel moorden voor. Wees alert. Zeker in volkswijken, geïsoleerde gebieden en op verlaten stranden. Vermijd deze dus.

Diefstal bij toeristen

Het motief voor de meeste aanvallen op toeristen is diefstal. De meeste hotels en resorts zijn goed bewaakt. Komt u buiten het resort of hotel? Neem dan voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Bezoek niet te vaak dezelfde plaatsen, zoals restaurants buiten de hotelresorts. Dit kan u doelwit maken van berovingen;
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft in uw hotelkluisje;
 • Reis alleen bij daglicht als u met de auto reist. Neem geen onbekenden mee en houd autodeuren en ramen gesloten. Ook bij een stop;
 • Reis na zonsondergang en voor zonsopgang niet met de bus;
 • Maak geen gebruik van het openbaar vervoer in Kingston. Wees voorzichtig in de rest van het land;
 • Ga niet alleen naar afgelegen gebieden of verlaten stranden. Ook niet overdag; 
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op Jamaica kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden op Jamaica? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Jamaica en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ.

Verkeersveiligheid

Luchtverkeer

Het luchtruim is vanaf 15 juni weer open voor alle vluchten maar vanuit Europa zijn er geen directe vluchten. Lees ook de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

In Jamaica komen relatief veel dodelijke ongelukken op de weg voor. Wees dus voorzichtig in het verkeer en reis alleen overdag. Het grote aantal ongelukken heeft meerdere oorzaken, zoals:

 • de wegen zijn niet goed onderhouden;
 • de bewegwijzering is slecht;
 • onveilig rijgedrag (o.a. te hard rijden, rijden onder invloed);
 • de wegen op het platteland zijn smal, kronkelig en slecht verlicht.
Openbaar vervoer

Gebruik alleen taxi’s die door de Jamaica Tourist Board zijn goedgekeurd. U herkent deze taxi’s aan de roze JTB sticker op de voorruit. Deze taxichauffeurs beschikken ook over een JTB pas.
Reist u naar of van de luchthaven? Maak dan alleen gebruik van een JTB-taxi of een taxi dat uw hotel of luchthaven aanbeveelt. Regelt uw hotel een taxi voor u? Zorg dan dat deze taxi alleen voor uzelf is bestemd en niet hoeft worden gedeeld met andere passagiers.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Jamaica? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Jamaica gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Jamaica

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jamaica de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen

Vanaf 15 juni heeft Jamaica zijn grenzen weer geopend voor internationale reizigers, op voorwaarde dat de reizigers de coronamaatregelen volgen.

Alle reizigers moeten voor vertrek een PCR-test laten doen en moeten een negatief testresultaat kunnen overleggen. Die test mag niet ouder zijn dan tien dagen.

Toeristen mogen alleen verblijven in de speciaal aangewezen toerismezone ‘covid resilient corridor’. Er gelden speciale maatregelen in de toeristenzone die social distancing garanderen maar quarantaine is niet verplicht.

Alle andere reizigers zijn (naast overlegging van een negatieve PCR-test) verplicht tot 14 dagen thuisquarantaine.

Kijk voor actuele informatie en een tool om de geldigheid van uw PCR-test te berekenen, op de website van het Ministerie van Gezondheid.

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Er geldt een avondklok en andere maatregelen om social distancing te bevorderen.

Meer informatie over de actuele situatie in Jamaica is te vinden op de website van het Ministerie van Gezondheid van Jamaica. Volg ook het twitteraccount van de Jamaicaanse premier Holness.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Jamaica te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Jamaica.

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, interseksen personen)

LHBTI-relaties zijn niet algemeen geaccepteerd, arrestaties en intimidatie komen helaas voor. Houd daar rekening mee.

Drugs

Het bezit of gebruik van en handel in drugs (inclusief cannabisproducten) is illegaal en strafbaar in Jamaica.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op Jamaica en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 119
 • Ambulance en brandweer: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Jamaica

Er is geen Nederlandse ambassade op Jamaica. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Havana (Cuba).

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Jamaica op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Jamaica

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Jamaica?

Door COVID-19 was op vakantie naar Jamaica in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Jamaica mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Bekijk Vakantieadvies Jamaica en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Jamaica

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Jamaica:

Klik hier voor coronavirus kaart van Jamaica

😪 Waar kan ik me laten testen in Jamaica?

Enkel wanneer een (huis)arts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Bekijk deze pagina om jezelf te test op corona.

🤲 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Jamaica

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere handeling die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis en werk thuis
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten