Aantal Corona besmettingen Japan

Op dit moment (09-09-2021) zijn er in Japan, 1,590,994 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +10,603 meer dan gisteren. 2,211 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 16,436 overleden in Japan aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,404,535 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 10 september

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Japan 09 september:

Land Japan
Positief getest 1,590,994
Aantal Doden 16,436
Hersteld 1,404,535
Actieve gevallen 170,023
Kritische toestand 2,211
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 09 september 2021

Kaart coronavirus (covid-19) in Japan vandaag

Opzoek naar een kaart van Japan? Wij bieden u hieronder relevante plattegronden aan van Japan, met daarop toeristische bezienswaardigheden, laatste nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Japan rode zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus besmettingen, doden en departementen in Japan:

steden kaart Japan

Kaart Japan aantal besmettingen, Corona virus Overledenen, Reisadvies Japan en lokaal

Vakantie naar Japan mogelijk?

Op vakantie naar Japan coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Japan geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Japan versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Japan. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Japan of een ander land.

Reisadvies Japan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 10-08-2021 | Nog steeds geldig op: 09-09-2021

De kleurcode voor Japan is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een inreisverbod voor reizigers uit Nederland. Alleen personen die een geldige Japanse verblijfsvergunning met een geldige Japanse inreisvergunning (re-entry permit) hebben, kunnen Japan verlaten en terugkeren. Er gelden hiervoor speciale voorwaarden. Overige reizigers alleen bij hoge uitzondering en met speciale toestemming. Toeristen worden niet toegelaten. Ook gelden er strenge eisen aan de COVID-19 test en het certificaat. U moet een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Japan. Meer informatie over de in Japan en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Japan

Reischecklist Japan

Reist u naar Japan? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Japan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Japan reist, moet u een geldig visum voor Japan hebben. De visumvrijstelling voor Japan is tijdelijk opgeschort. Neem contact op met de ambassade van Japan in Den Haag.
 • Personen die een geldige Japanse verblijfsvergunning met een geldige Japanse inreisvergunning (re-entry permit), (een formulier die u bij vertrek vanuit Japan moet invullen) hebben, kunnen Japan verlaten en terugkeren. Er gelden hiervoor speciale voorwaarden. Zie hiervoor de website van het Ministry of Foreign Affairs of Japan (informatie in het Engels). Mocht u van plan zijn om te gaan reizen, neem voor uw vertrek contact op met de Immigration Services Agency of Japan (informatie in het Engels) of de Japanse ambassade in het land waar u zich bevindt.
 • Alle passagiers die Japan binnenkomen, zijn verplicht een certificaat van hun negatieve COVID-19 testresultaat te overleggen. De test moet binnen de 72 uur voorafgaand het vertrek zijn afgenomen. Aan de COVID-19 test en het certificaat zijn voorwaarden gesteld. Zie de voorwaarden en format certificaat op de website van de Japanse overheid (informatie in het Engels). Als u niet aan de voorwaarden voldoet, is er een risico dat u de toegang tot Japan wordt geweigerd.
 • Alle passagiers die Japan binnenkomen, zijn verplicht een “Written Pledge” (ingevuld en ondertekend document) te laten zien. Zie hier de informatie en het document over de “Written Pledge” (informatie in het Engels).
 • Als u mag reizen, neem een geldig paspoort mee waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Neem contact op met de ambassade van Japan in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Japan een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check in welke landen u een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Japan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen of een lokale SIM kaart aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Japan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet  helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

U kunt niet reizen naar het nucleaire rampgebied ten zuidoosten van de stad Fukushima. In 2011 heeft de Japanse overheid dit gebied afgesloten na de kernramp. Op deze websites van het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie (informatie in het Engels) en Fukushima Prefectural Government (informatie in het Engels) kunt u zien welke gebieden dit precies zijn.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Japan. Heel soms worden buitenlanders gedrogeerd en daarna beroofd. Dit komt voor in de populaire uitgaanscentra Roppongi en Shinjuku in de hoofdstad Tokio, en in Namba in de stad Osaka. Houd hier rekening mee. Let tijdens het uitgaan bijvoorbeeld goed op uw drankje.

Natuurgeweld

Tyfoons

Van september tot en met november komen er tyfoons voor in Japan. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de nieuwsinformatie NHK World Japan (informatie in het Engels). Volg ook de Nederlandse ambassade via Facebook (informatie in het Engels) voor informatie.

Aardverschuivingen, modderstromen en overstromingen

Van mei tot november, vooral tijdens het regenseizoen, komen aardverschuivingen, modderstromen en overstromingen voor. De lokale overheid geeft dan waarschuwingen of opdracht tot evacuatie. Op de website van Tokyo Metropolitan Government (informatie in het Engels) staat precies wat u in dit soort situaties moet doen.

Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg bijvoorbeeld het nieuws via de sociale media.

 Meer weten over de weersomstandigheden in Japan? Ga naar:

Aardbevingen en zeebevingen

In heel Japan is een risico op aardbevingen en zeebevingen. Het is mogelijk dat daardoor vloedgolven (tsunami’s) ontstaan.

Op de website van Tokyo Metropolitan Government(informatie in het Engels) staat precies wat u moet doen bij een aardbeving (kies bovenaan de website voor Engels). In Japan zijn ook apps beschikbaar die waarschuwen voor aardbevingen en tsunami’s. Bijvoorbeeld Yurekuru Call, Japan Shelter Guide, Safetytips, NHK World-Japan en lokale gemeentelijke apps zoals Tokyo Minato City. Deze zijn beschikbaar voor iOS en vaak ook voor Android telefoons.

Actieve vulkanen

Er is een aantal actieve vulkanen in Japan. Blijf uit de buurt van deze vulkanen en volg de aanwijzingen van de Japanse autoriteiten op. Op de website van de Japan Meteorological Agency (informatie in het Engels) vindt u actuele informatie over de status van deze vulkanen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Japan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Er is een inreisverbod voor reizigers uit Nederland. Japan heeft zijn visumvrijstelling tijdelijk opgeschort. Iedereen die zonder geldig visum in Japan aankomt, wordt de toegang geweigerd.

Personen die een geldige Japanse verblijfsvergunning met een geldige Japanse inreisvergunning (re-entry permit) hebben, kunnen Japan verlaten en terugkeren. Er gelden hiervoor speciale voorwaarden.  Zie hiervoor de website van het Ministry of Foreign Affairs of Japan (informatie in het Engels). Indien u van plan bent om te gaan reizen, neem voor uw vertrek contact op met de Immigration Services Agency of Japan (informatie in het Engels) of met de Japanse ambassade in het land waarin u zich bevindt.

Alle reizigers die wel Japan mogen inreizen vanuit landen, regio’s die te maken hebben met de zorgwekkende coronavirusvarianten (waaronder ook Nederland), zijn verplicht het volgende te overleggen:

 • een certificaat van het negatieve COVID-19 testresultaat voor binnenkomst. De test moet binnen de 72 uur voorafgaand het vertrek zijn afgenomen. Aan de COVID-19 test en het certificaat zijn voorwaarden gesteld. Zie de voorwaarden en format certificaat op de website van de Japanse overheid (informatie in het Engels). Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kan u de toegang tot Japan wordt geweigerd.
 • Een “Written Pledge” (ingevuld en ondertekend document). Zie hier de informatie en het document over de “Written Pledge” (informatie in het Engels).

Bij aankomst krijgt de reiziger opnieuw een COVID-19 PCR-test en gaat de reiziger 14 dagen in quarantaine. in een door de lokale overheid aangewezen quarantainefaciliteit (op kosten van de Japanse overheid). Op de 3e dag van deze quarantaine volgt opnieuw een COVID-19 PCR-test. Bij negatieve testresultaten mag de reiziger de quarantainefaciliteit verlaten en moet de reiziger de resterende 11 dagen in zelfquarantaine blijven.

Japanse staatsburgers die bij terugkeer in Japan geen negatieve COVID-19 PCR-testresultaat kunnen overleggen, moeten deze test opnieuw afleggen op de 3e en de 6e dag.

Lees hier meer informatie over de inreisbeperkingen op deze websites:

Japan – Media en Industrie (informatie in het Engels)

Japan – ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels)

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen van de inreisbeperkingen en vraag na of uw luchtvaartmaatschappij aanvullende eisen stelt aan passagiers, zoals bijvoorbeeld een verplichte PCR test.

Coronavirusmaatregelen

De Japanse overheid heeft maatregelen genomen tegen het coronavirus.

Meer informatie hierover vind u op de website van het Japanse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels). Lokale overheden kondigen vaak nieuwe maatregelen af die de bewegingsvrijheid beperken. U wordt geadviseerd zich goed te informeren over deze maatregelen in het gebied waarin u zich bevindt.

Terugkeer naar Nederland

U moet een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Japan. Een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Reist u met een herstelbewijs? Dan moet deze afgegeven zijn door een EU-lidstaat. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Japan geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Japan te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Japan op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Japan.

Drugs

In Japan is het in bezit hebben, het gebruiken van en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Japan veel zwaarder is dan in Nederland.

Dierlijke producten

Het is volgens de Japanse wet verboden om vleesproducten naar Japan te brengen zonder toestemming van de Japanese Animal Quarantine Service. Vanaf 1 juli 2020 worden zware (gevangenis)straffen en boetes opgelegd aan personen die bepaalde dierlijke producten (zoals vlees en worst) illegaal naar Japan brengen. Neem deze dierlijke producten niet mee in uw bagage als u naar Japan gaat. Lees meer informatie over illegale producten op deze website van het Japanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Japan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 110
 • Ambulance en brandweer: 119
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tokio

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tokio.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Japan op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Japan

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Japan?

Door corona was op vakantie naar Japan in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Japan mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Japan en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeld in Japan

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Japan:

Bekijk corona kaart Japan

😪 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Japan?

Voor reizen naar Japan heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Japan + reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 2500+ pcrtest locaties door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Japan

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie