Aantal Corona besmettingen Marokko
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (06-05-2021) zijn er in Marokko, 512,656 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 160 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 9,043 overleden in Marokko aan corona. Gelukkig zijn er ook al 499,491 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 07 mei

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers corona virus aantal besmettingen in Marokko 06 mei:

Land Marokko
Positief getest 512,656
Aantal Doden 9,043
Hersteld 499,491
Actieve gevallen 4,122
Kritische toestand 160
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 06 mei 2021

Kaart Corona in Marokko vandaag

U bent opzoek een kaart van Marokko? Corona Teller bied u actuele plattegronden aan van Marokko, met daarop mooie vakantie plekken in Marokko, nationaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Marokko zones

Je vind hieronder een landkaart van het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Marokko:

Corona-teller.nl

Marokko departementen kaart

Landkaart Marokko aantal besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Marokko en live updates

Vakantie naar Marokko mogelijk?

Op vakantie naar Marokko coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Marokko geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Marokko versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Marokko. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Marokko of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 06-05-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Omdat de besmettingen in Nederland hoog blijven heeft de Marokkaanse regering tot nader order alle rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Nederland opgeschort. Er geldt een inreisverbod voor reizigers die met het vliegtuig uit Nederland komen. Reizigers die vanuit Nederland via een ander land met het vliegtuig in Marokko aankomen, worden niet toegelaten in Marokko. Ook inreizen met de passagiersferry is op dit moment niet mogelijk. Voor de mogelijkheden die er op dit moment zijn om terug te reizen naar Nederland adviseren wij u contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt of met de reisorganisatie waarbij u geboekt heeft. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Marokko en Westelijke Sahara

Reischecklist Marokko en Westelijke Sahara

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Marokko favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Marokko reist, moet u altijd een geldig paspoort  meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Marokko in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen paspoort nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Marokko een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Marokko een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Marokko. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Buiten de grotere steden kunt u niet altijd mobiel bellen. Houd er rekening mee dat het bereik in de stad ook niet altijd goed is.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Marokko. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Onveilige gebieden
Rood: niet reizen

In sommige delen van de Westelijke Sahara bestaan (hoge) veiligheidsririso’s, zie de kaart.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Marokko als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Terrorisme

In de buurt van de berg Toubkal dichtbij Marrakech, zijn in december 2018 2 buitenlandse toeristen op gewelddadige wijze om het leven gebracht.

Sinds juli 2014 geldt in het hele land het hoogste dreigingsniveau voor terroristische aanslagen. De Marokkaanse overheid heeft maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op en zorg dat u zich steeds kunt legitimeren. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Drugs- en mensensmokkel

Reizigers kunnen worden gevraagd mee te werken aan de smokkel van drugs of het smokkelen van mensen over de grens. Werk hier nooit aan mee. Op beide vormen van smokkel staan hoge straffen en boetes.

Criminaliteit

In toeristische gebieden, vooral in de stad Marrakech, stijgt de soms gewelddadige criminaliteit. Er zijn meerdere gevallen bekend van toeristen die slachtoffer zijn geworden van overvallen en diefstal onder bedreiging van messen in belangrijke toeristische steden en langs stranden.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd afgelegen wijken en gebieden, vooral als het donker is.
 • Neem geen grote sommen geld mee.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

In Marokko kunnen demonstraties voorkomen. Die komen in de grote steden voor en ook in de minder ontwikkelde gebieden van Marokko, met name in het noorden rond de stad Al Hoceima. Ook als autoriteiten hier geen toestemming voor geven. Houd hier rekening mee en wees alert op demonstraties. 

Westelijke Sahara

Er liggen niet ontplofte landmijnen in de Westelijke Sahara.

Kustroute door de Westelijke Sahara

Wilt u van Marokko naar Mauritanië reizen, of andersom? Volg dan de geasfalteerde kustroute door de Westelijke Sahara. Deze route loopt langs de kust, van de stad Laayoune, via de stad Ad Dakhla, naar de stad Nouadhibou (Mauritanië). Wijk niet van deze route af, blijf op de hoofdweg.

Reist u met een auto of motor in deze gebieden? Lees dan ook de reisadviezen voor Algerije en Mauritanië.

Grensgebieden met Algerije en Mauritanië

Het is verboden de grens over te steken naar Algerije. Het is ook verboden de grens over te steken naar Mauritanië, behalve bij de grensovergang langs de kustroute. Deze route loopt langs de kust, van de stad Laayoune via de stad Ad Dakhla, naar de stad Nouadhibou (Mauritanië). Houd op andere plaatsen altijd voldoende afstand van de grenzen. Het risico op gewelddadige overvallen en ontvoeringen is groter als u in het grensgebied bent.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Marokko en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

De wegen in Marokko zijn vaak niet verlicht. Bereid daarom reizen met de auto buiten de grote stadscentra goed voor. Reis in landelijke gebieden na zonsondergang niet met de auto.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Marokko op de website van de ANWB.

Grenzen

De grenzen zijn gesloten voor regulier verkeer.

Reis alleen over de grens van Westelijke Sahara naar Mauritanië langs de kustroute.

Het is verboden de grens van Marokko naar Algerije over te steken.

Coronavirus

Negatieve COVID-PCR-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Marokko gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Marokko

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Marokko de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Inreisbeperkingen Marokko

Omdat de besmettingen in Nederland hoog blijven heeft de Marokkaanse regering tot nader order alle rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Nederland opgeschort. Er geldt een inreisverbod voor reizigers die met het vliegtuig uit Nederland komen. Reizigers die vanuit Nederland via een ander land met het vliegtuig in Marokko aankomen, worden ook niet toegelaten in Marokko. Het inreisverbod geldt ook voor reizigers uit Duitsland, Zwitserland en Turkije.

Ook inreizen met de passagiersferry is op dit moment niet mogelijk.

Voor de mogelijkheden die er op dit moment zijn om terug te reizen naar Nederland adviseren wij u contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt of met de reisorganisatie waarbij u geboekt heeft. 

Algemene maatregelen in Marokko

De Marokkaanse overheid neemt maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. In verband hiermee heeft de Marokkaanse overheid de noodtoestand afgekondigd. Deze wordt steeds verlengd.

Er geldt er een avondklok voor heel Marokko. Tussen 20:00 en 06:00 uur sluiten horeca en winkels. Vanaf 21:00 uur is iedere verplaatsing verboden, met uitzondering van buitengewone omstandigheden. Ook zijn feesten en publieke samenkomsten niet langer toegestaan.

Het dragen van mondkapjes is verplicht. Als er brandhaarden door het coronavirus ontdekt worden, worden wijken of steden afgesloten.

Voor vragen over het coronavirus (COVID-19) in Marokko heeft het Marokkaanse ministerie van Gezondheid een speciaal telefoonnummer geactiveerd: 080 100 47 47 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar). Dit nummer kan niet vanuit het buitenland worden gebeld. Men spreekt Engels, Frans en Arabisch.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Marokko te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Tips

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Marokko.

LHBTI is strafbaar

LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, bisesksuelen, transgender- en intersekse personen) is strafbaar in Marokko. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Nederlanders die ook de Marokkaanse nationaliteit bezitten

Volgens de Marokkaanse wet worden Nederlanders die ook de Marokkaanse nationaliteit hebben, op Marokkaans grondgebied als Marokkaans burger behandeld. Daardoor kan het gebeuren dat de Nederlandse ambassade in geval van problemen (bijvoorbeeld bij een arrestatie) niet door de Marokkaanse autoriteiten wordt geïnformeerd. Vraag bij problemen altijd naar consulaire bijstand van de Nederlandse ambassade.

Invoer van drones (onbemande vliegende toestellen)

Het invoeren van drones is verboden zonder geldige invoervergunning. Neem voor meer informatie hierover contact op met de ambassade van Marokko in Den Haag.

Als u geen geldige invoervergunning voor uw drone kunt laten zien dan kan de douane bij aankomst in Marokko de drone in beslag nemen. U kunt de drone bij uw vertrek terugkrijgen tegen betaling van opslagkosten en soms een boete. Bij illegaal binnenbrengen van uw drone kunnen de Marokkaanse autoriteiten deze bij een controle in beslag nemen. U kunt een hoge boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Medicijnen

Als u in Marokko verblijft en uw Nederlandse medicijnen raken op, neem dan contact op met uw Nederlandse huisarts en vraag om een medische verklaring met daarin duidelijk de samenstelling van uw medicijnen. Met deze verklaring kunt u bij een apotheek of ziekenhuis in Marokko medicijnen krijgen. Als het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Marokko, neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het hier beschikbare medicijn in uw geval voldoet. De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken bieden geen medicijnen aan; u moet dit zelf regelen. Als u de mogelijkheid heeft medicijnen vanuit Nederland te laten versturen, dan kunt u gebruik maken van reguliere koeriersdiensten. Houd in dat geval rekening met verzendtijd en -kosten; beiden kunnen oplopen, vooral als u buiten de stad verblijft. Houd er ook rekening mee dat de Marokkaanse douane postzendingen controleert en sommige medicijnen niet doorlaat zonder verklaring.

Neem geen pakjes voor iemand anders mee

Neem geen pakjes, brieven of iets anders voor iemand mee. Doet u dit toch? Kijk vooraf wat er in zit.

Kopie identiteitsbewijs

Draag altijd een (kopie van een) identiteitsbewijs bij u, zodat u zich kunt identificeren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Marokko en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer (politie): 190

Ambulance en brandweer: 150

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Rabat

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rabat op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Marokko op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Marokko

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Marokko?

Door coronavirus was op vakantie naar Marokko in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Marokko mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Marokko en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Marokko

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Marokko:

Bekijk corona kaart Marokko

🤧 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Marokko?

Als je wilt reizen naar Marokko heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Marokko met reisverklaring. Deze kaart bevat 60+ pcr en snelteststraten door héél Nederland!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Marokko

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoest alleen in de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten