KAART Marokko Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (26-01-2022) zijn er in Marokko, 1,107,525 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 293 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 15,201 overleden in Marokko aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 1,033,693 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 27 januari

Statistieken corona besmettingen in Marokko 26 januari:

Land Marokko
Positief getest 1,107,525
Aantal Doden 15,201
Hersteld 1,033,693
Actieve gevallen 58,631
Kritische toestand 293
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart corona (covid-19) in Marokko vandaag

Opzoek naar een landkaart van Marokko? Corona Teller bied op deze pagina up to date plattegronden aan van Marokko, met daarop mooie vakantie plekken, nationaal nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Marokko zones

Hieronder vind je een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Marokko:

Marokko Landkaart regio’s

Covid-19 Kaart Marokko aantal besmettingen, Coronavirus Doden aantallen, Reisadvies Marokko en vandaag

Vakantie naar Marokko mogelijk?

Op vakantie naar Marokko coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Marokko lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Marokko versoepeld. En is vakantie ondanks het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Marokko. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Marokko of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Marokko | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 24-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

Sinds 29 november 2021, 23.59 uur Marokkaanse tijd gaan er geen passagiersvluchten meer van en naar Marokko. Deze maatregel is op 24 december 2021 verlengd tot en met 31 januari 2022. Ook de veerdiensten (boot) tussen Marokko en het buitenland (Frankrijk en Italië) varen niet meer. Heeft u een vlucht of een overtocht met de boot geboekt van of naar Marokko? Neem dan contact op met uw vliegtuigmaatschappij of ferrymaatschappij. Het reisadvies voor Marokko is oranje en een klein deel rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Reischecklist Marokko en Westelijke Sahara

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Marokko favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Marokko reist, moet u altijd een geldig paspoort  meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Marokko in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen paspoort nodig.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
 • Ga na bij uw reisverzekeraar wat de invloed is van een bepaalde kleurcode op de dekking van uw verzekering.  
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Marokko. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Buiten de grotere steden kunt u niet altijd mobiel bellen. Houd er rekening mee dat het bereik in de stad ook niet altijd goed is.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Marokko. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: In ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Onveilige gebieden
Rood: niet reizen
Grens met Mauritanië

In sommige delen van de Westelijke Sahara bestaan (hoge) veiligheidsrisico’s, zie de kaart. Regelmatig zijn er berichten over geweldsincidenten. Er liggen ook niet ontplofte landmijnen in de Westelijke Sahara.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Marokko als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis. De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Rijden door de Westelijke Sahara

Als u ervoor kiest door de Westelijke Sahara te rijden, blijf dan op de geasfalteerde hoofdweg langs de kust die de grotere plaatsen zoals Laayoune en Dakhla verbindt. Wijk niet van deze route af, blijf op de hoofdweg.

Grensgebieden met Algerije en Mauritanië

Het is verboden de grens over te steken naar Algerije. Het is ook niet toegestaan de grens over te steken naar Mauritanië, behalve bij de grensovergang langs de kustroute.

Reist u met een auto of motor in deze gebieden? Lees dan ook de reisadviezen voor Algerije en Mauritanië.

Landsgrenzen

Alle landsgrenzen zijn door de pandemie gesloten (Melilla, Ceuta, Guerguerat). Alleen transporteurs met een vergunning van de Marokkaanse autoriteiten worden doorgelaten. Voor het krijgen van deze vergunning neem vóór vertrek vanuit Nederland contact op met de Marokkaanse ambassade in Den Haag.

Terrorisme

In de buurt van de berg Toubkal dichtbij Marrakech, zijn in december 2018 2 buitenlandse toeristen op gewelddadige wijze om het leven gebracht.

Al enige tijd geldt in het hele land het hoogste dreigingsniveau voor terroristische aanslagen. De Marokkaanse overheid heeft maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op en zorg dat u zich steeds kunt legitimeren. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Drugs- en mensensmokkel

Reizigers kunnen worden gevraagd mee te werken aan de smokkel van drugs of het smokkelen van mensen over de grens. Werk hier nooit aan mee. Op beide vormen van smokkel staan hoge straffen en boetes.

Criminaliteit

In toeristische gebieden, zoals in de stad Marrakech, zijn gevallen bekend van toeristen die slachtoffer zijn geworden van overvallen en diefstal onder bedreiging van messen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd afgelegen wijken en gebieden, vooral als het donker is.
 • Neem geen grote sommen geld mee.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Marokko en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Sinds 29 november 2021, 23.59 uur Marokkaanse tijd gaan er geen passagiersvluchten meer van en naar Marokko. Deze maatregel is op 24 december 2021 verlengd tot en met 31 januari 2022. Ook de veerdiensten (boot) tussen Marokko en het buitenland (Frankrijk en Italië) varen niet meer. Heeft u een vlucht of een overtocht met de boot geboekt van of naar Marokko? Neem dan contact op met uw vliegtuigmaatschappij of ferrymaatschappij.

Lees meer informatie op de website van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vertrekhavens veerboten naar Marokko

Het is sinds 29 november 2021, 23.59 uur niet mogelijk een veerboot van of naar Marokko te nemen.

Algemene maatregelen in Marokko

De Marokkaanse overheid heeft diverse coronamaatregelen ingesteld.

 • Het gebruik van de coronapas (‘pass vaccinal’) is verplicht voor toegang tot openbare ruimten, openbaar vervoer, overheidsdiensten, hotels, restaurants, cafés, sportscholen, hammams en winkels.
 • Binnenlandse reizen zijn alleen mogelijk als u in het bezit bent van een vaccinatiebewijs of als u een goedkeuring heeft van de verantwoordelijke lokale autoriteiten.
 • De hammams, zwembaden en sportfaciliteiten zijn open maar er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten.
 • Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle openbare ruimten.

Voor vragen over het coronavirus in Marokko heeft het Marokkaanse ministerie van Gezondheid een speciaal telefoonnummer geactiveerd: 080 100 47 47 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar). Dit nummer kan niet vanuit het buitenland worden gebeld. Men spreekt Engels, Frans en Arabisch.

Testlocaties in Marokko

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Marokko de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

U kunt contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator voor advies over uw terugkeer.

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Marokko te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De wegen in Marokko zijn vaak niet verlicht. Bereid daarom reizen met de auto buiten de grote stadscentra goed voor. Reis in landelijke gebieden na zonsondergang niet met de auto.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Marokko op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Marokko.

LHBTI is strafbaar

LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) is strafbaar in Marokko. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Nederlanders die ook de Marokkaanse nationaliteit bezitten

Volgens de Marokkaanse wet worden Nederlanders die ook de Marokkaanse nationaliteit hebben, op Marokkaans grondgebied als Marokkaans burger behandeld. Daardoor kan het gebeuren dat de Nederlandse ambassade in geval van problemen (bijvoorbeeld bij een arrestatie) niet door de Marokkaanse autoriteiten wordt geïnformeerd. Vraag bij problemen altijd naar consulaire bijstand van de Nederlandse ambassade.

Invoer van drones (onbemande vliegende toestellen)

Het invoeren van drones is verboden zonder geldige invoervergunning. Neem voor meer informatie hierover contact op met de ambassade van Marokko in Den Haag.

Als u geen geldige invoervergunning voor uw drone kunt laten zien dan kan de douane bij aankomst in Marokko de drone in beslag nemen. U kunt de drone bij uw vertrek terugkrijgen tegen betaling van opslagkosten en soms een boete.

Bij illegaal binnenbrengen van uw drone kunnen de Marokkaanse autoriteiten deze bij een controle in beslag nemen. U kunt een hoge boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Medicijnen

Als u in Marokko verblijft en uw Nederlandse medicijnen raken op, neem dan contact op met uw Nederlandse huisarts en vraag om een medische verklaring met daarin duidelijk de samenstelling van uw medicijnen. Met deze verklaring kunt u bij een apotheek of ziekenhuis in Marokko medicijnen krijgen. Als het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Marokko, neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het hier beschikbare medicijn in uw geval voldoet. De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken bieden geen medicijnen aan; u moet dit zelf regelen. Als u de mogelijkheid heeft medicijnen vanuit Nederland te laten versturen, dan kunt u gebruik maken van reguliere koeriersdiensten. Houd in dat geval rekening met verzendtijd en -kosten; beiden kunnen oplopen, vooral als u buiten de stad verblijft. Houd er ook rekening mee dat de Marokkaanse douane postzendingen controleert en sommige medicijnen niet doorlaat zonder verklaring.

Neem geen pakjes voor iemand anders mee

Neem geen pakjes, brieven of iets anders voor iemand mee. Doet u dit toch? Kijk vooraf wat er in zit.

Kopie identiteitsbewijs

Draag altijd een (kopie van een) identiteitsbewijs bij u, zodat u zich kunt identificeren.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Marokko en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemeen alarmnummer (politie): 190

Ambulance en brandweer: 150

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Rabat

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rabat op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Marokko op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Marokko

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Marokko?

Door COVID-19 was op vakantie naar Marokko in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Marokko mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Reisadvies Marokko en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Marokko

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Marokko:

Klik hier voor Marokko

😷 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Marokko?

Als je wilt reizen naar Marokko heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Marokko + reisdocument. Ons overzicht benoemd meer dan 60+ coronateststraten door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Marokko

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies in de elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie