Aantal Coronavirus besmettingen in Togo

Op dit moment (08-06-2021) zijn er in Togo, 13,542 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 125 overleden in Togo aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 13,250 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden ververst op 09 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona virus in Togo 08 juni:

Land Togo
Positief getest 13,542
Aantal Doden 125
Hersteld 13,250
Actieve gevallen 167
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 08 juni 2021

Kaart corona (covid-19) Togo vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Togo? Corona Teller bied u hieronder relevante plattegronden aan van Togo, met daarop mooie vakantie bestemmingen, laatste nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Togo oranje zones

Hieronder vind je een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Togo:

Corona-teller.nl

steden landkaart Togo

Landkaart Togo aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Togo en live update

Vakantie naar Togo mogelijk?

Op vakantie naar Togo coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Togo geen optie. Inmiddels zijn de maatregelen in Togo versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks corona in een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Togo. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Togo of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Togo | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 01-06-2021 | Nog steeds geldig op: 08-06-2021

De kleurcode voor Togo is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Togo als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Togo naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Togo en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Togo

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Togo favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw reisdocument nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Togo in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Togo een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Togo een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Togo. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Togo. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn in Togo veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Terrorisme

In het noorden van Togo langs de grens met Burkina Faso kunnen (terroristische) aanslagen plaatsvinden. In het grensgebied met Togo in het oosten en zuidoosten van Burkina Faso, is het leger van Burkina Faso actief tegen terroristische groepen en grensoverschrijdende criminelen. Bekijk ook het reisadvies voor Burkina Faso.

Criminaliteit

Houd rekening met berovingen en soms ook gewelddadige overvallen in Togo. Vooral op de boulevard in de hoofdstad Lomé, bij stranden en markten kunt u een doelwit zijn. Heeft u een betrouwbare contactpersoon in Togo? Vraag deze dan u te begeleiden bij uw aankomst en vertrek.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje of money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
Demonstraties

In de hoofdstad Lomé en in andere grote steden in het land kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Internetfraude

Pas op voor internetfraude als u via internet zakelijke contacten in Togo heeft gelegd. Internetfraude gebeurt vaak bij specialistische opdrachten. Laat daarom de referenties van uw contacten natrekken.

Coronavirus

Coronavirus (COVID-19) Togo

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in (land)  te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Togo te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Togo gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Togo

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Togo de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Verkeer

Wegverkeer

De wegen in Togo zijn slecht en niet verlicht. Reis daarom niet na zonsondergang. Vooral tijdens het regenseizoen (mei tot en met november) zijn de wegen vaak moeilijk begaanbaar.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Togo.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Togo. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Togo en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 117 (wordt niet altijd beantwoord)
 • Brandweer: 118 (wordt niet altijd beantwoord)
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Togo

Er is geen Nederlandse ambassade in Togo. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra (Ghana).

U kunt in de hoofdstad Lomé ook terecht bij de ambassade van Frankrijk of Duitsland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Togo op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Togo

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Togo?

Door coronavirus was op vakantie naar Togo in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Togo mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Togo en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Togo

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Togo:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Togo

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Togo?

Voor reizen naar Togo heb je een negatieve coronatest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Togo + reisverklaring. Dit overzicht bevat 2500+ pcr en snel teststraten door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19 in Togo

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf thuis en werk uit huis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Heb je last van loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten