Aantal Corona besmettingen in Haïti

Op het moment van publiceren (21-06-2021) zijn er in Haïti, 17,239 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 373 overleden in Haïti aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 12,645 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 22 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona aantal besmettingen in Haïti 21 juni:

Land Haïti
Positief getest 17,239
Aantal Doden 373
Hersteld 12,645
Actieve gevallen 4,221
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 21 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Haïti vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Haïti? Wij tonen u relevante plattegronden aan van Haïti, met daarop toeristische bezienswaardigheden, actueel nieuws en meer!

Live Coronavirus Kaart Haïti oranje zones

Hieronder vind je een kaart van het aantal corona besmettingen, doden en departementen in Haïti:

Corona-teller.nl

Haïti Kaart departementen

Kaart Haïti aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Haïti en regio nieuws

Vakantie naar Haïti mogelijk?

Op vakantie naar Haïti coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Haïti geen optie. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Haïti versoepeld. Hierdoor is reizen ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Haïti. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Haïti of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Haïti | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 21-06-2021

De kleurcode voor Haïti is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Haïti als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Haïti naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Haïti en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Haiti

Reischecklist Haïti

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Haïti favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registeren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Haïti reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Haïti in Brussel (België).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Haïti een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Haïti een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Haïti. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Haïti. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebied kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Haïti. Dit heeft te maken met criminaliteit en onrustige gebieden. Er is politieke onrust in het hele land waarbij ook geweld gebruikt wordt.

Vermijd de sloppenwijken in Port-au-Prince

Vermijd de sloppenwijken van de hoofdstad Port-au-Prince. Deze gebieden zijn het onveiligst. Wees ook alert in andere delen van de stad. Zelfs de toegangswegen van en naar het vliegveld zijn vaak een doelwit voor overvallen. Ook in andere delen van Haïti moet u voorzichtig zijn.

Reizen naar het zuiden

De wegen naar het zuiden zijn in zeer slechte staat. Op deze wegen worden veel auto’s, vooral trucks, door criminelen en/of door bevolkingsgroepen aangehouden en/of beroofd. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Criminaliteit

Op Haïti komt zware criminaliteit voor. In Haïti komen gewelddadige en gewapende overvallen, berovingen en ontvoeringen regelmatig voor. Ook kent Haïti een intensieve drugshandel die samen gaat met geweld, moord en ontvoering. Er zijn meer meldingen van gewelddadige overvallen op buitenlanders op en rondom het internationale vliegveld Toussaint Louverture in Port-au-Prince. Wees alert. Zorg dat er iemand klaar staat om u naar uw hotel te brengen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam, bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden en horloges.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.
 • Laat geen bagage, computers of telefoons in uw auto.
 • Geef geen informatie over uzelf of uw hotel aan onbekenden op en rondom het vliegveld.
Demonstraties

Er is al geruime tijd sprake van politieke onrust in het hele land. Deze is toegenomen door het besluit van president Moïse om aan te blijven als president tot 7 februari 2022. Hierdoor is het mogelijk dat er demonstraties plaatsvinden. Nationale feestdagen en herdenkingen worden door demonstranten gebruikt om te demonstreren. Dit heeft tot gewapende conflicten geleid met de politie. In de hoofdstad Port-au-Prince en in andere grote steden komen demonstraties voor. Ook zijn er wegblokkades. Daarbij wordt geweld gebruikt. Vermijd demonstraties. Wees alert op plekken waar veel mensen samenkomen. Dit zijn bijvoorbeeld ook supermarkten en tankstations waar veel mensen proberen extra levensmiddelen en brandstof te kopen omdat er steeds meer tekorten zijn.

Natuurgeweld

In Haïti kunnen van juni tot en met november tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. In Haïti kunnen ook aardbevingen voorkomen.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de Engelstalige websites:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96  of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Bij aankomst in Haïti moet u verplicht 14 dagen in quarantaine. Elke persoon moet bij aankomst zelf zijn COVID-19-status opgeven en er kan steekproefsgewijs worden getest.

Maatregelen coronavirus

Het dragen van mondkapjes is verplicht in publieke ruimtes. Voor meer (lokale) informatie kunt u de website van het Haïtiaanse ministerie van Volksgezondheid raadplegen (informatie in het Frans).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. 

Na een verblijf in Haïti gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Haïti

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Haïti de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Haïti te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

Haïti is een bijzonder arm land. Het wegennet is oud en slecht onderhouden. Hierdoor is, vooral in de steden, steeds oponthoud en files. Dit slechte wegdek, met veel gaten en obstakels, levert gevaarlijke situaties op door bijvoorbeeld het plotseling uitwijken van de weggebruikers. Het verkeer is ook chaotisch door de vele verschillende weggebruikers, van taxi-busjes tot straatverkopers en dieren. Er zijn veel wegversperringen en controle-punten.

Criminelen maken vaak gebruik van het vele oponthoud door autorijders of inzittenden te overvallen.

Motorrijden is bijzonder gevaarlijk.

Het openbaar vervoer in Haïti is niet veilig.

Rijd daarom niet zelf in Haïti maar laat u vervoeren door een bekende of door uw hotel of door uw reisorganisatie aangeraden taxi-chauffeurs.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen, en kan in verband worden gebracht met uitbuiting en mensenhandel. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen, vooral kortdurend vrijwilligerswerk in weeshuizen door niet-gekwalificeerde vrijwilligers.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van mensen. De lokale bevolking vindt dit meestal niet prettig. Vraag of u een foto mag maken.

LHBTI

LHBTI wordt niet algemeen geaccepteerd in Haïti. Discriminatie en geweld tegen LHBTI komen regelmatig voor. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Haïti en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer: 38 38 11 11
 • Brandweer: 29 45 11 11
 • Politie: 114 / 122 (netwerk short codes)
 • Ambulance: 116
 • Rode Kruis: 118
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op Haïti

Er is geen Nederlandse ambassade op Haïti. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het consulaat-generaal in Port-au-Prince op het adres: 5A, Rue Métreaux, Bourdon, Pétion-Ville, telefoon (+) 509- 2940-9642  / buiten kantooruren  mobiel  (+) 509- 4444-0000.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Haïti op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Haïti

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Haïti?

Door COVID-19 was op vakantie naar Haïti in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Haïti mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Haïti en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Haïti

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Haïti:

Bekijk corona kaart Haïti

🤧 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Haïti?

Als je wilt reizen naar Haïti heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Haïti incl. reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 2500+ COVID-19testlocaties door héél Nederland!

🤲 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Haïti

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
 • Blijf binnen; werk uit huis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten