KAART Nicaragua Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op het moment van publiceren (24-01-2022) zijn er in Nicaragua, 17,604 inwoners positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 215 overleden in Nicaragua aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 4,225 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden geupdate op 25 januari

Laatste cijfers corona in Nicaragua 24 januari:

Land Nicaragua
Positief getest 17,604
Aantal Doden 215
Hersteld 4,225
Actieve gevallen 13,164
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 januari 2022

Kaart corona (covid-19) Nicaragua vandaag

Opzoek naar een kaart van Nicaragua? Wij tonen op onze website realtime plattegronden aan van Nicaragua, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Live Covid-19 Kaart Nicaragua rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Nicaragua:

regio’s landkaart Nicaragua

Kaart Nicaragua aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Nicaragua en vandaag

Vakantie naar Nicaragua mogelijk?

Op vakantie naar Nicaragua coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Nicaragua lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Nicaragua versoepeld. En is vakantie in 2022 ondanks het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Nicaragua. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Nicaragua of een ander land.

Reisadvies Nicaragua | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 24-01-2022

De kleurcode van Nicaragua is oranje, want Nicaragua is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Nicaragua als het noodzakelijk is. Op 7 november 2021 zijn er landelijke verkiezingen, ook verkiezing voor een nieuwe president. Voor, op en na deze datum kan het onrustig zijn in het land. Blijf alert en vermijd demonstraties en samenscholingen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg de aanwijzingen van de lokale overheid op. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Nicaragua en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Nicaragua

Reischecklist Nicaragua

Reist u naar Nicaragua? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nicaragua favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nicaragua reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Nicaragua in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Als u voor niet toeristische doeleinden naar het land reist, bijv. voor vrijwilligerswerk, kan dit soms problemen opleveren bij Migratie.

Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nicaragua. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nicaragua. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In oranje gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Criminaliteit

Door de crisis en de armoede kan het overal in Nicaragua onveilig zijn. Gewelddadige criminaliteit komt regelmatig voor. Ook kleine criminaliteit, zoals berovingen en inbraken, komt steeds meer voor. Wees alert.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Reis alleen overdag en niet na zonsondergang.
 • Reis nooit alleen en ga ook niet alleen over straat.
  • Reis bij voorkeur als deel van een reisgroep en verblijf in hotels die goede reviews hebben van gasten.
  • Vermijd afgelegen plekken.
 • Neem voor ritten binnen de steden hoteltaxi’s. Geen taxi’s op straat aanhouden.
 • Reist u met de auto, wees dan alert op kruispunten, houd de deuren en ramen gesloten tijdens het autorijden en ga niet in op (valse) waarschuwingen van andere weggebruikers tijdens het autorijden.
 • Houd uw bagage goed in de gaten.
 • Pin uitsluitend binnen. Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Draag niet veel geld op zak.
 • Draag geen sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Politieke activiteit door buitenlanders is wettelijk verboden. Meedoen aan protesten of het op andere manier steunen van de oppositie kan leiden tot arrestatie. Ook bieden van hulp aan demonstranten is wettelijk verboden. Tijdens demonstraties kunnen wegen worden geblokkeerd. Dit geldt ook voor de wegen van en naar de luchthaven van de hoofdstad Managua.

Op 7 november 2021 zijn er landelijke verkiezingen, ook verkiezing voor een president. Voor, op en na deze datum kan het onrustig zijn in het land. Mogelijk zijn er manifestaties en confrontaties tussen de voor- en tegenstanders van de huidige president. Vermijd samenscholingen, demonstraties en andere plekken waar kans op confrontatie is. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de (sociale) media en vraag bij uw hotel of reisorganisatie om meer informatie. Neem voorzorgsmaatregelen als u in Nicaragua reist.

Natuurgeweld
Tropische stormen

In Nicaragua kunnen van juni tot en met oktober tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de websites (informatie in het Engels) van:

Aardbevingen

Nicaragua ligt in een gebied waar aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Vulkanen

In Nicaragua zijn veel vulkanen waarvan 6 in de laatste 50 jaar actief zijn geweest, dat zijn San Cristóbal, Telica, Cerro Negro, Momotombo, Masaya en Concepción. De vulkanen zijn toegankelijk voor het publiek, sommigen zijn gelegen in nationale parken. Voor het bezoeken van deze vulkanen moet u vooraf betalen voor het krijgen van een toegangsbewijs. Aan het bezoek van vulkanen zijn risico’s verbonden. Meer informatie over vulkaanbezoek kunt u vinden op de website van toeristenbond INTUR (informatie in het Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nicaragua en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Nicaragua

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Nicaragua inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet dus naar Nicaragua uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Er is op dit moment geen in- en uitreisverbod in Nicaragua. Ook is het mogelijk om over land naar de buurlanden Costa Rica en Honduras te reizen. Er zijn wel beperkingen om het land binnen te komen. Bij binnenkomst moet u een negatief COVID-19 PCR-testresultaat laten zien. De test moet minder dan 72 uur geleden voor uw aankomst in Nicaragua zijn afgenomen.

Maatregelen coronavirus

De Nicaraguaanse overheid heeft bijna nergens maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook lijkt de overheid slecht voorbereid op een dergelijke crisis.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Nicaragua

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nicaragua de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nicaragua te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Assocation (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Veel wegen en auto’s in Nicaragua zijn slecht verlicht. Ook andere weggebruikers zijn moeilijk te zien. Raakt u betrokken bij een verkeersongeval? Verplaats dan nooit uw (huur)auto. U wordt dan automatisch schuldig bevonden.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nicaragua.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? Bereid je goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar dat heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen. Uit onderzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 blijkt dat deze reizen veel negatieve effecten hebben. Sommige weeshuizen worden in verband gebracht met uitbuiting en mensenhandel. Het is belangrijk dat Nederlanders zich bewust zijn van alle mogelijke negatieve gevolgen en aspecten. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen.

Drugs

Het bezit en gebruik van drugs (ook soft drugs) is strafbaar in Nicaragua en gevangenisstraffen zijn hoog. De omstandigheden in de gevangenissen zijn vaak slecht.

Geen foto’s van militaire objecten en overheidsgebouwen

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten in Nicaragua.

Homoseksualiteit/LHBTIQ

Homoseksualiteit/LHBTIQ wordt niet algemeen geaccepteerd in Nicaragua. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nicaragua en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 118
 • Ambulance: 128
 • Brandweer: 115
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Nicaragua

Er is geen Nederlandse ambassade in Nicaragua. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in San José, Costa Rica.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat in Managua.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Nicaragua op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Nicaragua

Er zijn in Nicaragua enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Nicaragua?

Door COVID-19 was op vakantie naar Nicaragua in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nicaragua mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Nicaragua en bekijk ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Nicaragua

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Nicaragua:

Klik hier voor Nicaragua

🤧 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Nicaragua?

Wanneer je opreis gaat naar Nicaragua heb je een negatieve COVID-19test nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Nicaragua met reisdocument. Dit overzicht bevat 2500+ coronavirustest straten door het hele land!

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Nicaragua

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Houd dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie