Aantal Corona virus besmettingen in Nicaragua

Op dit moment (24-06-2021) zijn er in Nicaragua, 7,920 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 189 overleden in Nicaragua aan het coronavirus. Gelukkig zijn er ook al 4,225 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste cijfers corona besmettingen in Nicaragua 24 juni:

Land Nicaragua
Positief getest 7,920
Aantal Doden 189
Hersteld 4,225
Actieve gevallen 3,506
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart coronavirus (covid-19) Nicaragua vandaag

Opzoek naar een landkaart van Nicaragua? Wij bieden hieronder up to date plattegronden aan van Nicaragua, met daarop mooie vakantie plekken, laatste nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Nicaragua rode zones

Hieronder vind u een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Nicaragua:

Corona-teller.nl

Kaart departementen Nicaragua

Covid-19 Kaart Nicaragua aantal inwoners besmet, Coronavirus Doden, Reisadvies Nicaragua en live update

Vakantie naar Nicaragua mogelijk?

Op vakantie naar Nicaragua coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Nicaragua niet mogelijk. Sinds kort zijn de maatregelen in Nicaragua versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Nicaragua. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Nicaragua of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Nicaragua | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 16-06-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Nicaragua is oranje, want het land is door het coronavirus een hoog-risicogebied. Reis alleen naar Nicaragua als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Nicaragua naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Nicaragua en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Nicaragua

Reischecklist Nicaragua

Reist u naar Nicaragua? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Nicaragua favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registeren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Nicaragua reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Nicaragua in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Costa Rica een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Nicaragua een internationaal rijbewijs nodig heeft.
 • Als u voor niet toeristische doeleinden naar het land reist, bijv. voor vrijwilligerswerk, kan dit soms problemen opleveren bij Migratie.  

Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Nicaragua. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Nicaragua. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten)

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in oranje gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Criminaliteit

Door de crisis en de armoede kan het overal in Nicaragua onveilig zijn. Gewelddadige criminaliteit komt regelmatig voor. Ook kleine criminaliteit, zoals berovingen en inbraken, komt steeds meer voor. Wees alert.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga bij voorkeur niet alleen over straat.
 • Reis niet na zonsondergang en ga dan ook niet op straat.
  • Reis bij voorkeur als deel van een reisgroep.
  • Vermijd afgelegen plekken.
 • Neem voor ritten binnen de steden hoteltaxi’s. Geen taxi’s op straat aanhouden.
 • Reist u met de auto, wees dan alert op kruispunten, houd de deuren en ramen gesloten tijdens het autorijden en ga niet in op (valse) waarschuwingen van andere weggebruikers tijdens het autorijden.
 • Houd uw bagage goed in de gaten.
 • Pin uitsluitend binnen. Neem niet in één keer een grote hoeveelheid geld op bij de bank.
 • Draag niet te veel geld op zak.
 • Draag geen sieraden of juwelen.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Politieke activiteit door buitenlanders is wettelijk verboden. Meedoen aan protesten of het op andere manier steunen van de oppositie kan leiden tot arrestatie. Ook bieden van hulp aan demonstranten is wettelijk verboden. Tijdens demonstraties kunnen wegen worden geblokkeerd. Dit geldt ook voor de wegen van en naar de luchthaven van de hoofdstad Managua.

Reis nooit alleen en reis alleen overdag. Maak gebruik van een reisorganisatie en verblijf alleen in goed aangeschreven hotels. Vermijd samenscholingen, demonstraties en andere plekken waar er kans op confrontatie is. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de (sociale) media en vraag bij uw hotel of reisorganisatie om meer informatie. Neem voorzorgsmaatregelen als u in Nicaragua reist.

Natuurgeweld
Tropische stormen

In Nicaragua kunnen van juni tot en met oktober tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het nieuws en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de websites van:

Aardbevingen

Nicaragua ligt in een gebied waar aardbevingen voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Ook heeft het land een aantal actieve vulkanen. Voor meer informatie, ga naar de website van SINAPRED (informatie in het Spaans).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Nicaragua en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Nicaragua

Er is op dit moment geen in- en uitreisverbod in Nicaragua. Ook is het mogelijk om over land naar de buurlanden  Costa Rica en Honduras te reizen. Er zijn wel beperkingen om het land binnen te komen. Bij binnenkomst moet u een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag overleggen. De test moet minder dan 72 uur geleden voor uw aankomst in Nicaragua zijn afgenomen.

Maatregelen coronavirus

De Nicaraguaanse overheid heeft nauwelijks maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook lijkt de overheid slecht voorbereid op een dergelijke crisis.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Nicaragua naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet dan een NAAT(PCR)test overleggen voor u in Nederland aankomt. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier vindt u meer informatie en de uitzonderingen.

Na een verblijf in Nicaragua krijgt u het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Nicaragua

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Nicaragua de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nicaragua te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Er zijn op dit moment weinig internationale commerciële vluchten van en naar Nicaragua.

Wegverkeer

Veel wegen en auto’s in Nicaragua zijn slecht verlicht. Ook andere weggebruikers zijn moeilijk te zien. Raakt u betrokken bij een verkeersongeval? Verplaats dan nooit uw (huur)auto. U wordt dan automatisch schuldig bevonden
 

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Nicaragua.

Drugs

Het bezit en gebruik van drugs (ook soft drugs) is strafbaar in Nicaragua en gevangenisstraffen zijn hoog. De omstandigheden in de gevangenissen zijn vaak slecht.

Geen foto’s van militaire objecten en overheidsgebouwen

Maak geen foto’s van overheidsgebouwen, militaire objecten in Nicaragua.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Nicaragua. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Nicaragua en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 118
 • Ambulance: 128
 • Brandweer: 115
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Nicaragua

Er is geen Nederlandse ambassade in Nicaragua. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in San José, Costa Rica. In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Nederlandse consulaat in Managua.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van  Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Nicaragua op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Nicaragua

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

🌴 Kan ik op vakantie naar Nicaragua?

Door COVID-19 was op vakantie naar Nicaragua in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Nicaragua mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Nicaragua en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Nicaragua

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Nicaragua:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Nicaragua

🤒 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Nicaragua?

Als je wilt reizen naar Nicaragua heb je een negatief coronavirus testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Nicaragua met reisdocument. Deze kaart benoemd meer dan 2500+ pcr en snel testlocaties door héél Nederland!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen corona in Nicaragua

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 150 cm afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten