Aantal Corona virus besmettingen Moldavië

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Moldavië, 256,324 mensen positief getest op corona. Dit zijn +92 meer dan gisteren. 49 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 6,178 overleden in Moldavië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 249,312 patiënten hersteld van corona. Corona cijfers worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken covid-19 virus aantal besmettingen in Moldavië 24 juni:

Land Moldavië
Positief getest 256,324
Aantal Doden 6,178
Hersteld 249,312
Actieve gevallen 834
Kritische toestand 49
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart corona virus in Moldavië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Moldavië? Wij tonen op onze website up to date plattegronden aan van Moldavië, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Moldavië, nieuws van vandaag en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Moldavië oranje zones

U vind hieronder een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Moldavië:

Corona-teller.nl

regio’s kaart Moldavië

Landkaart Moldavië aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Moldavië en informatie

Vakantie naar Moldavië mogelijk?

Op vakantie naar Moldavië coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Moldavië niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Moldavië versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens de corona epidemie in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Moldavië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Moldavië of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Moldavië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Moldavië is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Moldavië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Moldavië naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Moldavië en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl

Reischecklist Moldavië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Moldavië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het Moldavië reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificereb (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Moldavië in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Moldavië een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Moldavië een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Moldavië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Moldavië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies.  U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Moldavië als het noodzakelijk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Transnistrië

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Transnistrië. Dit heeft te maken met de bijzondere politieke situatie. De Moldavische autoriteiten hebben geen invloed in dit gebied dat zichzelf onafhankelijk heeft verklaard. De politieke en veiligheidssituatie in Transnistrië is daarom onvoorspelbaar. De ambassade kan in deze regio geen hulp bieden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de berichten in de media.

In de overige gebieden van Moldavië zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Vooral in grotere steden in Moldavië, zoals de hoofdstad Chisinau, komt straatcriminaliteit voor. Op drukke plaatsen zijn vaak zakkenrollers actief. Let daarom op uw eigendommen, en neem geen waardevolle spullen mee die u niet nodig heeft. Toeristen kunnen het doelwit zijn van geld- en wisseltrucs en creditcardfraude. Verlies uw creditcard niet uit het oog als u ermee betaalt.

Demonstraties

In hoofdstad Chisinau en andere grotere steden kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Natuurgeweld

In heel Moldavië kunnen aardbevingen voorkomen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u Moldavië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter @24/7BZ.

Coronavirus

COVID-19 in Moldavië

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Het levert beperkingen op voor het in- en uitreizen en het dagelijkse leven. Informeer u goed over deze maatregelen.

Moldavië laat geen reizigers toe die in de 14 dagen voor hun aankomst verbleven hebben in landen waar veel Corona voorkomt. Nederland staat ook op deze lijst. U kunt dus niet naar Moldavië reizen, behalve als u onder een uitzonderingscategorie valt. Meer informatie hierover kunt u vinden op de officiële website van de regering van Moldavië. (alleen in het Roemeens beschikbaar)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moldavische Ambassade in Den Haag via +31 (0)70-737 1200.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Moldavië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Moldavië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Moldavië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Moldavië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen in Moldavië zijn vaak slecht. Buiten de steden zijn veel wegen niet verlicht. Ook zijn er voertuigen zonder verlichting op de weg, bijvoorbeeld een paard-en-wagen. Reis daarom niet na zonsondergang.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Moldavië op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Moldavië.

Geen foto’s van militaire objecten

Maak geen foto’s van gebouwen die door militairen of politie worden bewaakt. Dit geldt ook voor wegen, bruggen en grensovergangen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Moldavië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Moldavië

Er is geen Nederlandse ambassade in Moldavië. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse ambassade in Boekarest, Roemenië.

In geval van nood kunt u ook terecht bij het ambassadekantoor in Chisinau. Het Nederlandse ambassadekantoor kan geen hulp bieden in de regio Transnistrië.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Moldavië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Moldavië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Moldavië?

Door corona was op vakantie naar Moldavië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Moldavië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Moldavië en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeld in Moldavië

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Moldavië:

Klik hier voor Moldavië

😪 Hoe kan ik me laten testen in Moldavië?

Voor reizen naar Moldavië heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Moldavië met reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 2500+ pcrtest straten door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Moldavië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het coronavirus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan meer dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten