Aantal Corona besmettingen in Estland

Op het moment van publiceren (23-07-2021) zijn er in Estland, 132,179 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +121 meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,271 overleden in Estland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 128,271 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 24 juli

Laatste cijfers corona virus besmettingen in Estland 23 juli:

Land Estland
Positief getest 132,179
Aantal Doden 1,271
Hersteld 128,271
Actieve gevallen 2,637
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juli 2021

Kaart Corona Estland vandaag

U zoekt een kaart van Estland? Wij bieden op onze website actuele plattegronden aan van Estland, met daarop mooie vakantie plekken, Estland nieuws en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Estland rode zones

U vind hieronder een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Estland:

Estland Kaart departementen

Landkaart Estland besmettingen, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Estland en regio nieuws

Vakantie naar Estland mogelijk?

Op vakantie naar Estland coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Estland niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Estland versoepeld. En is vakantie vieren ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Estland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Estland of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Estland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-07-2021 | Nog steeds geldig op: 23-07-2021

De kleurcode van Estland is groen. Lees wat dit voor u betekent.

Kaart reisadvies Estland

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreizen

U mag Estland inreizen als:

 • U volledig gevaccineerd bent vanaf de dag van de 2e vaccinatie en een vaccinatiecertificaat bij zich heeft. 
 • U kunt aantonen dat u COVID-19 heeft gehad en een certificaat van herstel heeft dat maximaal 6 maanden oud mag zijn.

Als u naar Estland reist moet u voor vertrek een elektronische gezondheidsverklaring invullen  als u niet volledig gevaccineerd bent, niet kunt aantonen dat u COVID-19 heeft gehad of onder een andere uitzondering valt. U kunt de gezondheidsverklaring al 72 uur voor aankomst invullen.

Grenzen

U kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bv. door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Estland.

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus in Estland te verkleinen nemen de autoriteiten in Estland maatregelen. Meer informatie kunt u lezen op de website van het Estse Ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit Estland naar Nederland wilt reizen, hoeft u geen negatieve NAAT(PCR)-testuitslag te hebben en hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Estland voor Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Estland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Estland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Estland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Estland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Estland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Estland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor Estland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Estland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Estland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Estland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er kunnen in Estland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties, et cetera. Het gebruik van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

De besmettingsgraad in Nederland heeft gevolgen voor het rechtstreekse luchtverkeer tussen Amsterdam en Tallinn. Check voor uw vertrek of de door u geboekte vlucht nog steeds wordt uitgevoerd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Reist u met de auto naar Estland? Dan moet u in het bezit zijn van de originele kentekenbewijzen deel I en II. Dit geldt ook voor vrachtwagens met oplegger en caravans.

Het is verplicht altijd met de koplampen aan te rijden. Het is verboden te rijden na het drinken van alcohol. De politie hanteert een ‘zero tolerance’ beleid.

Voetgangers zijn in Estland verplicht om in het donker en bij slechte weersomstandigheden een reflector op de kleding te dragen.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Estland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Estland. Neem geen drugs mee naar Estland. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs.Dit geldt ook voor softdrugs.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Estland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
 • Politie: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tallinn

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tallinn.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Estland op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over coronavirus in Estland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Estland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Estland in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Estland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Vakantieadvies Estland en bekijk ook direct organisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Estland

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Estland:

Klik hier voor coronavirus besmettingen kaart van Estland

🤧 Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Estland?

Voor reizen naar Estland heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve coronavirus testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Estland inclusief reisdocument. Deze kaart bevat 80+ pcr testlocaties door het hele land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Estland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Niezen en hoesten alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk uit huis
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 1,5m afstand van andere personen
 • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten