Aantal Corona besmettingen in Estland

Op het moment van publiceren (11-04-2021) zijn er in Estland, 114,174 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +438 meer dan gisteren. 72 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 1,028 overleden in Estland aan corona. Gelukkig zijn er ook al 94,807 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 12 april

Corona-teller.nl

Laatste Statistieken covid-19 virus besmettingen in Estland 11 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Estland 114,174 1,028 94,807 18,339 72
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart coronavirus Estland vandaag

U zoekt een kaart van Estland? Wij tonen op onze website up to date plattegronden aan van Estland, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Estland, nationaal nieuws en meer!

Corona-teller.nl

Realtime Covid-19 Kaart Estland zones

U vind hieronder een landkaart van de corona besmettingen, doden en departementen in Estland:

Corona-teller.nl

Landkaart gebieden Estland

Kaart Estland besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Estland en live updates

Vakantie naar Estland mogelijk?

Op vakantie naar Estland coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Estland lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Estland versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2020 tijdens het virusin een hoop landen weer mogelijk. Houd rekening met de corona maatregelen in Estland. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Estland of een ander land.

Reisadvies Estland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 11-04-2021

Corona-teller.nl

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Estland heeft de regels om het land in te reizen veranderd. Als u na 1 februari Estland inreist zijn de 10 dagen zelfquarantaine in Estland bij aankomst in het land en de Covid-19 test niet verplicht voor personen die Covid-19 hebben gehad en niet langer dan 6 maanden geleden genezen zijn verklaard door een beëdigd arts. Ook personen die een Covid-19 vaccinatie hebben ontvangen en er niet meer dan 6 maanden zijn verstreken sinds de tweede vaccinatie, hoeven niet in zelfquarantaine of een Covid-19 test te laten zien bij inreizen in Estland. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Estland

Reischecklist Estland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Estland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor Estland heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Estland een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Estland een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Estland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
Corona maatregelen
 • Er kunnen in Estland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties, et cetera. Het gebruik van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes.

Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: Alleen noodzakelijke reizen

Door een toename van het aantal besmettingen is er een verhoogd risico in heel Estland. Reis alleen naar Estland als het noodzakelijjk is. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Zolang het coronavirus er is, blijven er risico’s in Estland. De landelijke overheid kan opnieuw maatregelen nemen die gevolgen hebben voor het dagelijkse leven of voor de mogelijkheid het land per vliegtuig te verlaten.  Houd hier rekening mee. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg het plaatselijke nieuws via de media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale overheid op.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

De besmettingsgraad in Nederland heeft gevolgen voor het rechtstreekse luchtverkeer tussen Amsterdam en Tallinn. Check voor uw vertrek of de door u geboekte vlucht nog steeds wordt uitgevoerd.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA).

Wegverkeer

Reist u met de auto naar Estland? Dan moet u in het bezit zijn van de originele kentekenbewijzen deel I en II. Dit geldt ook voor vrachtwagens met oplegger en caravans.

Het is verplicht altijd met de koplampen aan te rijden. Het is verboden te rijden na het drinken van alcohol. De politie hanteert een ‘zero tolerance’ beleid.

Voetgangers zijn in Estland verplicht om in het donker en bij slechte weersomstandigheden een reflector op de kleding te dragen.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Estland bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Estland gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Estland

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Estland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus in Estland te verkleinen nemen de autoriteiten in Estland maatregelen. Meer informatie kunt u lezen op de website van het Estse Ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Reist u toch? Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Estland. Er kunnen in Estland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of over de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreisbeperkingen

Estland heeft op 1 september de eisen voor inreizen veranderd voor reizigers uit Nederland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland ligt boven de door de overheid van Estland vastgestelde maximaal toelaatbare besmettingsgraad. Voor reizigers uit Nederland geldt daarom bij aankomst in Estland een verplichte thuisquarantaine van 10 dagen óf afname van een dubbele Covid-19 test in Estland. De optie van dubbele Covid-19 test geldt alleen voor volwassenen. Bij het afwachten van de testuitslag moet u de eerste 7 dagen na aankomst in beperkte zelfisolatie en onnodige contacten vermijden. Op zijn vroegst mag 6 dagen na de (negatieve) test een tweede test gedaan worden.

Vanaf 1 februari zijn de 10 dagen zelfquarantaine en de Covid-19 test niet verplicht voor personen die:

 • Covid-19 hebben gehad en niet langer dan 6 maanden geleden genezen zijn verklaard door een beëdigd arts en hiervan bewijs kunnen tonen;
 • Een Covid-19 vaccinatie hebben ontvangen en er niet meer dan 6 maanden zijn verstreken sinds de tweede vaccinatie.

Men moet een vaccinatiecertificaat tonen dat voldoet aan de volgende voorwaarden: het moet de persoonlijke gegevens van de reiziger in het Ests, Russisch of Engels weergeven, de ziekte waartegen de persoon is gevaccineerd, informatie over wanneer het vaccin werd geproduceerd, welk vaccin werd gebruikt evenals gegevens over de verstrekker van het vaccin en het batchnummer van het vaccin.

Grenzen

U kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bv. door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’. Er zijn grenscontroles bij alle grenzen van Estland.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Estland vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Estland bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Drugs

Drugssmokkel en drugshandel zijn verboden in Estland. Neem geen drugs mee naar Estland. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs.Dit geldt ook voor softdrugs.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Estland en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 112
 • Politie: 110
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tallinn

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tallinn.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Estland op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Estland

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Estland?

Door COVID-19 was op vakantie naar Estland in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Estland mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Reisadvies Estland en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Estland

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Estland:

Bekijk COVID-19 kaart Estland

😷 Waar kan ik me laten testen op het corona virus in Estland?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op corona.

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Klik hier om jezelf online te testen op corona.

🧴 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Estland

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO):

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoest doe je enkel in de elleboog
 • Blijf binnen huis; werk vanuit huis als dat kan
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Ga je naar buiten? Behoud dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten