KAART Turks- en Caicoseilanden Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws

Op dit moment (26-01-2022) zijn er in Turks- en Caicoseilanden, 5,633 mensen positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +63 meer dan gisteren. 4 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 34 overleden in Turks- en Caicoseilanden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 5,348 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 27 januari

Laatste Statistieken COVID-19 in Turks- en Caicoseilanden 26 januari:

Land Turks- en Caicoseilanden
Positief getest 5,633
Aantal Doden 34
Hersteld 5,348
Actieve gevallen 251
Kritische toestand 4
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart coronavirus in Turks- en Caicoseilanden vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Turks- en Caicoseilanden? Wij bieden op deze pagina realtime plattegronden aan van Turks- en Caicoseilanden, met daarop mooie vakantie plekken in Turks- en Caicoseilanden, Turks- en Caicoseilanden nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Turks- en Caicoseilanden rode zones

Hieronder vind u een landkaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Turks- en Caicoseilanden:

Turks- en Caicoseilanden Kaart departementen

Covid-19 Kaart Turks- en Caicoseilanden aantal inwoners besmet, Corona virus Aantal overledenen, Reisadvies Turks- en Caicoseilanden en overzicht

Vakantie naar Turks- en Caicoseilanden mogelijk?

Op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Turks- en Caicoseilanden geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Turks- en Caicoseilanden versoepeld. En is op vakantie gaan ondanks het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Turks- en Caicoseilanden. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Turks- en Caicoseilanden of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Turks- en Caicoseilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 19-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

De kleurcode van de Turks- en Caicoseilanden is oranje, want de Turks- en Caicoseilanden zijn door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Turks- en Caicoseilanden als het noodzakelijk is. Meer informatie over de (reis)maatregelen in de Turks- en Caicoseilanden en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Reischecklist Turks- en Caicoseilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Turks- en Caicoseilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Turks- en Caicoseilanden.
 • Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Turks- en Caicoseilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn veiligheidsrisico’s op het eiland Providenciales. Dit heeft te maken met criminaliteit.

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s op het eiland Providenciales. Op dit eiland komen (soms) gewapende overvallen voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek;
 • bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort;
 • bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op de Turks- en Caicoseilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het reisadvies en informeer u ter plaatse over de situatie.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden op de Turks- en Caicoseilanden, zie de volgende website(s):

Op de Turks- en Caicoseilanden komen, vaak lichte, aardbevingen voor. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Voor de andere eilanden van de Turks- en Caicoseilanden zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen Turks- en Caicoseilanden

Reizigers moeten maximaal 5 dagen voor hun vertrek een medisch certificaat laten opmaken met een negatief PCR-test resultaat. Dit is niet nodig voor kinderen die jonger zijn dan 10 jaar. Meer informatie over inreisbeperkingen en procedures kunt u vinden op de website van de overheid van de Turks- en Caicoseilanden (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de Turks- en Caicoseilanden te verkleinen hebben de autoriteiten van op de Turks- en Caicoseilanden maatregelen genomen. Voor meer informatie kijk op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Turks- en Caicoseilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Turks- en Caicoseilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Gezondheidssituatie

Neem voldoende medicijnen mee op reis. Lokale apotheken hebben niet altijd alles op voorraad. Ziekenhuizen kunnen de meeste noodgevallen aan. Voor meer specialistische zorg worden patiënten vaak overgebracht naar de hoofdstad van de Bahama’s, Nassau of de Amerikaanse stad Miami.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Turks- en Caicoseilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op de Turks– en Caicoseilanden zijn wegen in slechte staat. Houd hier rekening mee.

Openbaar vervoer

Op de Turks- en Caicoseilanden is geen openbaar vervoer. Er rijden minibussen rond die toeristische plaatsen met elkaar verbinden. Deze minibussen staan erom bekend dat ze soms gevaarlijk en te hard rijden. Maak vooraf een afspraak over de prijs van de rit.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Turks en Caicoseilanden.

Drugs

Op de Turks- en Caicoseilanden wordt streng opgetreden tegen elke vorm van drugs. Ook op het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik staan zware straffen.

LHBTI

Buiten de omgeving van de toeristische trekpleisters op het eiland Providenciales op de Turks- en Caicoseilanden wordt LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) niet altijd algemeen geaccepteerd. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Turks- en Caicoseilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten: algemene alarmnummer: 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Turks- en Caicoseilanden op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Turks- en Caicoseilanden

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Turks- en Caicoseilanden?

Door COVID-19 was op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Vakantieadvies Turks- en Caicoseilanden en vind daar ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er geteld in Turks- en Caicoseilanden

Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Turks- en Caicoseilanden:

Klik hier voor Turks- en Caicoseilanden

😷 Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Turks- en Caicoseilanden?

Voor reizen naar Turks- en Caicoseilanden heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Turks- en Caicoseilanden inclusief reisverklaring. Deze kaart bevat 80+ COVID-19teststraten door heel het land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Turks- en Caicoseilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Hoest en nies enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis en werk thuis
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Kom je toch buiten? Behoud dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie