Covid-19 Kaart Turks- en Caicoseilanden aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Turks- en Caicoseilanden en vandaag

Op het moment van publiceren (12-04-2021) zijn er in Turks- en Caicoseilanden, 2,357 mensen positief getest op corona. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 2 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 17 overleden in Turks- en Caicoseilanden aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,280 mensen hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden geupdate op 13 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken coronavirus aantal besmettingen in Turks- en Caicoseilanden 12 april:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Turks- en Caicoseilanden 2,357 17 2,280 60 2
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020

Kaart coronavirus Turks- en Caicoseilanden vandaag

U bent opzoek een landkaart van Turks- en Caicoseilanden? Wij tonen op onze website relevante plattegronden aan van Turks- en Caicoseilanden, met daarop toeristische bezienswaardigheden, lokaal nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Turks- en Caicoseilanden zones

Je vind hieronder een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Turks- en Caicoseilanden:

Corona-teller.nl

Turks- en Caicoseilanden Landkaart regio’s

Covid-19 Kaart Turks- en Caicoseilanden aantal inwoners besmet, Corona Overledenen, Reisadvies Turks- en Caicoseilanden en vandaag

Vakantie naar Turks- en Caicoseilanden mogelijk?

Op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Turks- en Caicoseilanden geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de corona maatregelen in Turks- en Caicoseilanden versoepeld. En is vakantie ondanks het virusin de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Turks- en Caicoseilanden. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Turks- en Caicoseilanden of een andere vakantiebestemming.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Turks- en Caicoseilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 12-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl

Reischecklist Turks- en Caicoseilanden

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Turks- en Caicoseilanden favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Turks- en Caicoseilanden.
 • Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Turks- en Caicoseilanden. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Er zijn veiligheidsrisico’s op het eiland Providenciales. Dit heeft te maken met criminaliteit.

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s op het eiland Providenciales. Op dit eiland komen (soms) gewapende overvallen voor. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt;
 • bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek;
 • bewaar een fotokopie van uw paspoort apart van uw paspoort;
 • bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld

Op de Turks- en Caicoseilanden kunnen van ongeveer juni tot en met november tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan het reisadvies en informeer u ter plaatse over de situatie.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden op de Turks- en Caicoseilanden, zie de volgende website(s):

Op de Turks- en Caicoseilanden komen, vaak lichte, aardbevingen voor. Na aardbevingen kunnen tsunami’s (vloedgolven) voorkomen. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program.

Voor de andere eilanden van de Turks- en Caicoseilanden zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Op de Turks– en Caicoseilanden zijn wegen in slechte staat. Houd hier rekening mee.

Openbaar vervoer

Op de Turks- en Caicoseilanden is geen openbaar vervoer. Er rijden minibussen rond die toeristische plaatsen met elkaar verbinden. Deze minibussen staan erom bekend dat ze soms gevaarlijk en te hard rijden. Maak vooraf een afspraak over de prijs van de rit.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf op de Turks- en Caicoseilanden  gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst met veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties op de Turks- en Caicoseilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Turks- en Caicoseilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Inreisbeperkingen Turks- en Caicoseilanden

Reizigers moeten maximaal 5 dagen voor hun vertrek een medisch certificaat laten opmaken met een negatief PCR-test resultaat. Dit is niet nodig voor kinderen die jonger zijn dan 10 jaar.Meer informatie over inreisbeperkingen en procedures kunt u vinden op de website van de overheid van de Turks- en Caicoseilanden (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de Turks- en Caicoseilanden te verkleinen hebben de autoriteiten van op de Turks- en Caicoseilanden maatregelen genomen. Voor meer informatie kijk op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Neem voldoende medicijnen mee op reis. Lokale apotheken hebben niet altijd alles op voorraad. Ziekenhuizen kunnen de meeste noodgevallen aan. Voor meer specialistische zorg worden patiënten vaak overgebracht naar de hoofdstad van de Bahama’s, Nassau of de Amerikaanse stad Miami.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Turks- en Caicoseilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Turks en Caicoseilanden.

Drugs

Op de Turks- en Caicoseilanden wordt streng opgetreden tegen elke vorm van drugs. Ook op het bezit van kleine hoeveelheden drugs voor eigen gebruik staan zware straffen.

LHBTI

Buiten de omgeving van de toeristische trekpleisters op het eiland Providenciales op de Turks- en Caicoseilanden wordt LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) niet altijd algemeen geaccepteerd. Houd daar rekening mee.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Turks- en Caicoseilanden en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten: algemene alarmnummer: 911.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Turks- en Caicoseilanden. Neem bij vragen contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Miami, Verenigde Staten.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over Turks- en Caicoseilanden op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Turks- en Caicoseilanden

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden?

Door corona was op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Turks- en Caicoseilanden mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Vakantieadvies Turks- en Caicoseilanden en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeten in Turks- en Caicoseilanden

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Turks- en Caicoseilanden:

Bekijk COVID-19 kaart Turks- en Caicoseilanden

😪 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Turks- en Caicoseilanden?

Nee, enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online coronavirus test.

🧼 Hoe bescherm ik me tegen corona in Turks- en Caicoseilanden

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere handeling die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf binnen; werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten