Aantal Coronavirus besmettingen Comoren

Op dit moment (25-07-2021) zijn er in Comoren, 4,021 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +3 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 147 overleden in Comoren aan corona. Gelukkig zijn er ook al 3,862 patiënten hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 26 juli

Laatste Statistieken corona virus besmettingen in Comoren 25 juli:

Land Comoren
Positief getest 4,021
Aantal Doden 147
Hersteld 3,862
Actieve gevallen 12
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 25 juli 2021

Kaart corona virus Comoren vandaag

U zoekt een landkaart van Comoren? Wij bieden u hieronder duidelijke plattegronden aan van Comoren, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en nog veel meer!

Live Coronavirus Kaart Comoren rode zones

Hieronder vind je een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Comoren:

Comoren Landkaart departementen

Covid-19 Kaart Comoren aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Comoren en vandaag

Vakantie naar Comoren mogelijk?

Op vakantie naar Comoren coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Comoren geen optie. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Comoren versoepeld. En is in 2021 op vakantie ondanks het virus in veel landen weer mogelijk. Let wel op de corona maatregelen in Comoren. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Comoren of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Comoren | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 12-07-2021 | Nog steeds geldig op: 25-07-2021

De kleurcode van Comoren is oranje, want Comoren is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Comoren als het noodzakelijk is. Als u vanuit Comoren naar Nederland reist heeft u een coronabewijs nodig. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Comoren en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies de Comoren

Reischecklist Comoren

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Comoren favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar de Comoren reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van de Comoren in Brussel.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles. Let op: elk kind heeft ook een eigen identiteitsbewijs nodig.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u op de Comoren een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in de Comoren een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Comoren. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar de Comoren. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Onveilige gebieden

Er zijn op de Comoren veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Criminaliteit

Er is kleine criminaliteit op de Comoren. Zakkenrollerij en berovingen komen voor. Soms worden westerlingen daarvan het slachtoffer.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop als het niet nodig is niet alleen over straat.
 • Houd autodeuren altijd op slot en de ramen gesloten van uw auto.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Piraten

Er zijn piraten actief rond de kust van de Comoren. En ook in de Golf van Aden en de Indische Oceaan. Het komt hier voor dat boten worden gekaapt. Het risico op kaping geldt zowel voor de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Informeer u goed voordat u het water op gaat. Een website met informatie over risico’s op kaping is Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld

Op de Comoren kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Ook kunnen er aardschokken voorkomen in de omgeving van de vulkaan Karthala. Deze vulkaan ligt op het hoofdeiland, in de buurt van de hoofdstad Moroni.

Wilt u meer informatie over aardschokken of tropische cyclonen op de Comoren? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden op de Comoren? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op de Comoren en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19)  op de Comoren te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Bij aankomst op de Comoren moet u in het bezit zijn van een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur.

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Het vaccinatiebewijs is vanaf 14 dagen na de laatste vaccinatie geldig om te reizen. Is uw volledige vaccinatie korter dan 14 dagen geleden gegeven? Dan kunt u tot 17 juli 2021 met dit vaccinatiebewijs reizen. Let op, vanaf 17 juli 2021: reizigers met een volledige vaccinatie die korter dan 14 dagen geleden is gegeven, moeten voor terugkeer naar Nederland óók een negatief testresultaat of herstelbewijs (afgegeven door een EU-lidstaat) laten zien. Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 72 uur oud bij aankomst in Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Comoren

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Comoren de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Comoren te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Wegverkeer

De wegen op de eilanden zijn vaak onverhard en slecht onderhouden. De wegen hebben veel grote kuilen en zijn slecht verlicht. Reis alleen overdag en niet na zonsondergang. Omdat wegen onverlicht zijn, kunt u obstakels en andere weggebruikers moeilijk zien.

Scheepvaart

Het is mogelijk om per boot te reizen tussen de verschillende eilanden. Er zijn veel kleine privé-bootjes actief. Deze zijn niet altijd betrouwbaar en veilig. Controleer vooraf of er voldoende zwemvesten aan boord zijn.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor de Comoren.

Foto’s maken

Maak geen foto’s van bijvoorbeeld overheidsgebouwen of militaire objecten op de Comoren. Dit is verboden.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar op de Comoren. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Geld pinnen

Geld opnemen is mogelijk bij een beperkt aantal automaten. Op de Comoren wordt vooral met contant geld betaald.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u op de Comoren en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 17
 • Ambulance: 7732604 en 7720373
 • Brandweer: 18
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade op de Comoren

Er is geen Nederlandse ambassade op de Comoren. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam, Tanzania.

In geval van nood kunt u ook terecht bij de ambassade van Frankrijk op de Comoren.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook registreren bij de ambassade.

Lees meer over Comoren op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Comoren

Er zijn nog erg veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik op vakantie naar Comoren?

Door corona was op vakantie naar Comoren in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Comoren mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Comoren en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er gemeld in Comoren

Op onze coronavirus kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Comoren:

Klik hier voor Comoren

😪 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Comoren?

Wanneer je wilt reizen naar Comoren heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Comoren met reisdocument. Dit overzicht bevat 60+ coronatest locaties door héél Nederland!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen coronavirus in Comoren

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen het virus zijn:

 • Schud geen handen
 • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten