Aantal Corona virus besmettingen in Israel
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Israel, 836,469 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +135 meer dan gisteren. 221 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 6,312 overleden in Israel aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 826,948 corona patiënten hersteld van corona. Corona statistieken worden geupdate op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Statistieken corona in Israel 14 april:

Land Israel
Positief getest 836,469
Aantal Doden 6,312
Hersteld 826,948
Actieve gevallen 3,209
Kritische toestand 221
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart coronavirus in Israel vandaag

Opzoek naar een landkaart van Israel? Wij bieden u duidelijke plattegronden aan van Israel, met daarop toeristische bezienswaardigheden in Israel, actueel nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Israel rode zones

Hieronder vind u een overzicht van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Israel:

Corona-teller.nl

Israel Kaart departementen

Landkaart Israel aantal inwoners besmet, Corona virus Doden, Reisadvies Israel en vandaag

Vakantie naar Israel mogelijk?

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Israel geen mogelijkheid. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Israel versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Israel. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Israel of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 04-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Israël

Reischecklist Israël

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Israël favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Israël reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Israël in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Israël een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Israël een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Israël. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Israël. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Israël. Let op in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook voorzichtig in de verschillende grensgebieden, op plaatsen waar veel mensen komen en in het openbaar vervoer. Hier kunnen aanslagen plaats vinden.

Informeer naar de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.

Informeer ook naar schuilkelders en ondergrondse parkeergarages. En naar wat u moet doen als er een luchtalarm afgaat. Meer informatie over dit soort veiligheidsmaatregelen vindt u op de website van het Home Front Command. Deze website is alleen beschikbaar vanuit Israël.

Rood: niet reizen
Grensgebied met Syrië

Reis niet langs de Syrische grens ten oosten van autoweg 98. In het grensgebied van Israël met Syrië slaan regelmatig granaten en andere explosieven in. Dit komt door de strijd tussen het Syrische leger en verschillende rebellengroepen op de Golan. Ook zijn er spanningen tussen Israël en Syrië over schendingen van elkaars luchtruim.

Grensgebied met Libanon

Reis niet langs de Libanese grens ten noorden van autoweg 99. Reis ook niet in of naar het gebied tussen autoweg 90 en de Libanese grens.

In deze gebieden aan de grens met Libanon slaan af en toe granaten en andere explosieven in. Dit is het gevolg van acties van verschillende militante groepen die vanuit Libanon opereren.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Rond de Gazastrook

Reis alleen als dat noodzakelijk is in het gebied van 15 kilometer rond de Gazastrook. Er vinden regelmatig raketbeschietingen plaats vanuit Gaza. Deze raketten landen meestal dichtbij de Gazastrook. Ook komen er regelmatig brandende vliegers terecht in de landbouwvelden rondom de Gazastrook. Deze vliegers kunnen branden veroorzaken.

 • Op 12 en 13 november 2019 vonden er vanuit de gazastrook ketbeschietingen plaats op Israël, met name op doelen rondom de Gazastrook en in Zuid-Israël. Hierbij zijn gewonden gevallen.
 • Op 25 maart 2019 is er een raket vanuit Gaza afgevuurd op het dorp Mishmeret. Dit dorp ligt noordelijk van de stad Tel Aviv. Bij deze raketaanval zijn enkele gewonden gevallen.
Grensgebied met Libanon

Reis alleen als dat noodzakelijk is in het gebied tussen autoweg 89 en de Libanese grens.

Grensgebied met Egypte

In de regio Sinaï in Egypte zijn militante groepen actief. Er kunnen vanuit de Sinaï raketten worden afgeschoten. Wees alert in het overig deel van het grensgebied met Egypte, inclusief de stad Eilat.

Autoweg 443

Reist u na zonsondergang tussen de steden Jeruzalem en Tel Aviv? Neem dan autoweg 1 en niet autoweg 443. Daar vinden geregeld incidenten plaats. Bijvoorbeeld het gooien van stenen of molotovcocktails.

Bekijk ook het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, waar ook de Oude Stad ligt. In de rest van Israël zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Terrorisme

In Israël worden regelmatig aanslagen en zelfmoordacties gepleegd. De aanslagen zijn vooral in de grote steden. Er vallen vaak slachtoffers. Er bestaat een risico dat u het slachtoffer wordt van een terroristische aanslag. Let daarom goed op in het openbaar vervoer en op plekken waar veel mensen samenkomen.

Er is een terroristische dreiging voor het vliegverkeer dat gebruik maakt van het luchtruim boven de regio Sinaï. Informeer daarom voor uw reis bij uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of bij de vliegroute rekening wordt gehouden met deze dreiging.

Geweld en demonstraties

In Israël is vaak geweld en zijn er aanslagen. Er zijn onder andere steekpartijen, schietpartijen en aanslagen waarbij voertuigen worden gebruikt. Wees alert. Vooral in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook alert op plaatsen waar veel mensen komen, in het openbaar vervoer en bij haltes.

In Israël komen demonstraties voor. Deze kunnen tot geweld leiden. Bij demonstraties worden er vaak stenen en molotovcocktails gegooid naar personen en voertuigen. Vermijd daarom demonstraties.

Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg de veiligheidsaanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de media en vraag bij uw hotel of reisorganisatie om meer informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Zie de website van de International Air Transport Association (IATA) voor updates over wijzigingen in het internationale luchtverkeer.

Landsgrenzen

De landsgrenzen met Jordanië en Egypte zijn gesloten.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Israël op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Israël gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Israël

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Israël de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Inreisbeperkingen Israël

Het hele luchtruim is gesloten voor lijnvluchten met passagiers.

Er geldt een zeer beperkt aantal uitzonderingen: reizen voor een medische reden of humanitaire gevallen zijn alleen mogelijk als er goedkeuring voor is van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en van het Ministerie van Gezondheid.

Meer informatie over de inreisbeperkingen kunt u lezen op de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Algemene maatregelen

In Israël geldt een nationale lockdown, waarbij u binnen een straal van 1 km van huis mag bewegen. Een aantal uitzonderingen op de bewegingsbeperking zijn te vinden op de website van de Israelische overheid (informatie in het Engels).

 • Het is verplicht een mondkapje te gebruiken in publieke ruimtes en op het werk.
 • Daarbij moet u 2 meter afstand houden en wordt u gevraagd goede hygiënische maatregelen toe te passen.

U kunt de maatregelen terugvinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Israël te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Israël.

Verbod op toegang tot Israël

Buitenlanders kan de toegang tot Israël worden verboden. Bijvoorbeeld als iemand openlijk heeft opgeroepen tot een boycot van Israël. Of tot een boycot van door Israël gebouwde nederzettingen in de Palestijnse Gebieden. Dit geldt ook voor werknemers van een organisatie die een boycotoproep heeft gedaan. Als dit misschien voor u geldt, neem dan voor u vertrekt naar Israël contact op met de ambassade van Israël in Den Haag.

Naar Israël met een Palestijns document

Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via het vliegveld Ben Gurion. Dit geldt ook voor mensen die een Palestijns identiteitsbewijs en een paspoort van een ander land hebben (bijvoorbeeld Nederland). Deze mensen reizen meestal via Jordanië naar Israël. Daarvoor wordt gevlogen naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Van daaruit wordt over de weg gereisd naar de Allenby-grensovergang (King Hussein Bridge). Bij vertrek uit Israël wordt meestal dezelfde grensovergang gebruikt.

Israëlische Arabieren mogen wel via het vliegveld Ben Gurion reizen. Het maakt dan niet uit of ze wel of geen andere nationaliteit hebben naast de Israëlische. Deze groep moet wel rekening houden met grondige veiligheidsprocedures bij binnenkomst en vertrek. Bijvoorbeeld ondervragingen.

Naar Israël als u een niet-Westerse achtergrond heeft

Heeft u een (gedeeltelijke) niet-Westerse achtergrond? Dan is de kans groot dat u op het vliegveld Ben Gurion lang en grondig wordt ondervraagd. Dit geldt in het bijzonder als u een Palestijnse of Arabische achtergrond heeft. Dat gebeurt ook als u (ook) een Westers paspoort heeft. Deze werkwijze is standaard. Wordt u ondervraagd? Werk hier dan aan mee en raak niet in paniek. Dat voorkomt dat het proces nog moeilijker of trager verloopt.

U kunt voor uw vertrek meer informatie opvragen bij de ambassade van Israël in Den Haag over eventuele moeilijkheden bij uw binnenkomst of vertrek. Doe dit ruim van tevoren. Bij moeilijkheden bij binnenkomst of vertrek kan de Nederlandse ambassade niets doen. Dat komt omdat de regels voor binnenkomst en vertrek worden bepaald door de Israëlische wet.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s of video-opnamen van militairen, militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is streng verboden. Ook als er geen waarschuwingsbord staat.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Israël en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie) : 100
 • Ambulance: 101
 • Brandweer: 102
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tel Aviv

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Israel op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Israel

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Israel?

Door coronavirus was op vakantie naar Israel in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Israel mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Israel en vind daar ook direct organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Israel

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met corona in Israel:

Klik hier voor Israel

😷 Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Israel?

Wanneer je opreis gaat naar Israel heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Israel met reisverklaring. Deze kaart bevat 60+ coronatest straten door héél Nederland!

👏 Hoe bescherm ik me tegen COVID-19 in Israel

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization

Andere maatregelen die je kunt nemen zijn:

 • Niezen en hoesten doe je alleen in de elleboog
 • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 1,5m afstand van andere mensen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten