Aantal Corona virus besmettingen in Israel
Inhoudsopgave Toon

Op het moment van publiceren (03-08-2021) zijn er in Israel, 881,282 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn +1,632 meer dan gisteren. 221 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 6,492 overleden in Israel aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 852,445 corona patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 04 augustus

Laatste Statistieken corona besmettingen in Israel 03 augustus:

Land Israel
Positief getest 881,282
Aantal Doden 6,492
Hersteld 852,445
Actieve gevallen 22,345
Kritische toestand 221
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 03 augustus 2021

Kaart coronavirus Israel vandaag

U zoekt een landkaart van Israel? Wij tonen u hieronder up to date plattegronden aan van Israel, met daarop mooie vakantie bestemmingen, Israel nieuws en meer!

Live Corona Kaart Israel rode zones

Je vind hieronder een overzicht van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Israel:

Israel departementen kaart

Kaart Israel besmettingen, Coronavirus Doden, Reisadvies Israel en Nieuws

Vakantie naar Israel mogelijk?

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Israel geen mogelijkheid. Inmiddels zijn de maatregelen in Israel versoepeld. Hierdoor is in 2021 op vakantie ondanks corona in veel landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Israel. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Israel of een ander land.

Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 03-08-2021

De kleurcode voor Israël is rood en oranje. Er zijn veiligheidsrisico’s. Na het conflict tussen Israël en Hamas is een staakt het vuren ingegaan, maar de situatie is nog kwetsbaar. De kleur van het gebied rondom Gaza is ‘rood’ (niet reizen). Er kan geweld tussen bevolkingsgroepen plaatsvinden binnen Israël, en in verschillende steden (vooral in Jerusalem) kan het onrustig zijn. Volg de aanwijzingen van lokale autoriteiten op en volg het nieuws. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Israël. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Israël

Reischecklist Israël

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Israël favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Israël reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Israël in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Israël een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Israël een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Israël. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Israël. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Israël. Let op in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook voorzichtig in de verschillende grensgebieden, op plaatsen waar veel mensen komen en in het openbaar vervoer. Hier kunnen aanslagen plaatsvinden.

Na het recente conflict tussen Israël en Hamas is een staakt het vuren ingegaan, maar de situatie is nog kwetsbaar. De kleur van het gebied rondom Gaza is ‘rood’ (niet reizen).

Er kan sprake zijn van geweld tussen bevolkingsgroepen binnen Israël, en de situatie in verschillende steden (vooral in Jerusalem) kan onrustig zijn.

Informeer naar de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.  Volg de aanwijzingen van lokale autoriteiten op en volg het nieuws.

Rood: niet reizen
Rond de Gazastrook

Reis niet in het gebied van 15 kilometer rond de Gazastrook.

Grensgebied met Syrië

Reis niet langs de Syrische grens ten oosten van autoweg 98. In het grensgebied met Syrië kunnen granaten en andere explosieven inslaan. Dit komt door de strijd tussen het Syrische leger en verschillende rebellengroepen vlak bij de grens. Ook zijn er spanningen tussen Israël en Syrië over schendingen van elkaars luchtruim.

Grensgebied met Libanon

Reis niet in het directe grensgebied met Libanon door het sluimerend conflict tussen Israël en Libanon. In dit gebied kunnen granaten en andere explosieven inslaan. Dit komt door acties van verschillende strijdende groepen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Grensgebied met Libanon

Reis alleen als het noodzakelijk is langs de Libanese grens ten noorden van autoweg 899 of ten westen van weg 886.

Grensgebied met Egypte

In de regio Sinaï in Egypte zijn strijdende groepen actief. Er kunnen vanuit de Sinaï raketten worden afgeschoten. Wees alert in het overig deel van het grensgebied met Egypte, inclusief de stad Eilat.

Jerusalem

Voor West-Jerusalem is het belangrijk demonstraties te vermijden rond het parlement (de Knesset) en andere overheidsgebouwen. Bekijk ook het het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, waar ook de Oude Stad ligt. In de oude stad kan het op vrijdagen en op religieuze feestdagen (voor moslims en voor joden) tot een confrontatie tussen de 2 groepen komen. Wees voorzichtig.

Autoweg 443

Reist u na zonsondergang tussen de steden Jeruzalem en Tel Aviv? Neem dan autoweg 1 en niet autoweg 443, daar kunnen incidenten plaatsvinden, zoals het gooien van stenen.

In de rest van Israël zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Terrorisme

Israël blijft een doelwit van terroristische organisaties. Let daarom goed op. Het aantal aanslagen is de afgelopen jaren sterk afgenomen maar het risico blijft. Vooral in de grote steden, in het openbaar vervoer, bij de grensovergangen met de Palestijnse gebieden of op plekken waar veel mensen samenkomen.

Toeristen zijn in principe geen doelwit voor geweld of aanslagen. Toch is er een risico dat u betrokken raakt. Wees daarom alert. Vooral in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook alert op plaatsen waar veel mensen komen, in het openbaar vervoer en bij haltes.

Demonstraties

In Israël zijn regelmatig grotere en kleinere demonstraties. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de media en vraag bij uw hotel of reisorganisatie om meer informatie. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten via de website van het Home Front Command (deze website is alleen beschikbaar vanuit Israël).

Aardbevingen

Omdat Israël op een breuklijn ligt, is er een kans op aardbevingen.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Israël en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Reizen naar Israël

Reizigers met een Israëlisch paspoort of Israëlische verblijfstitiel mogen Israël inreizen. Reizigers die naar Israël willen reizen en niet de Israëlische nationaliteit hebben, moeten online toestemming vragen bij de Population and Immigration Authorityom Israël in te reizen. Als u deze toestemming heeft dan kunt u bij de Israëlische ambassade in Den Haag een “boarding pass” (toestemming) krijgen.

De “boarding pass” (toestemming) van de Israëlische ambassade, samen met een negatieve PCR-test die 72 uur voor vertrek is afgenomen, moet u bij het instappen van het vliegtuig laten zien.

Ook moeten alle reizigers binnen 24 uur voor vertrek online een ‘inbound passenger statement’ invullen. In het formulier moeten alle persoonsgegevens, adres waar zij zullen verblijven en een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

Actuele informatie over in- en uitreizen vindt u op de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Reizigers die niet gevaccineerd zijn

Reizigers die niet gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst een PCR-test afnemen en verplicht in quarantaine voor de duur van 10 dagen. De quarantaine kan thuis of in een motel. Er moeten tijdens de quarantainetijd 2 coronatests gedaan worden. De 1e aan het begin van de quarantaine en de 2e na 9 dagen van de quarantaine. Beide uitkomsten moeten negatief zijn om uit quarantaine te mogen.

Reizigers die buiten Israël gevaccineerd zijn

Reizigers die buiten Israël hun vaccinatie hebben gekregen of in het buitenland hersteld zijn, moeten bij aankomst een PCR -test afnemen en in quarantaine verblijven. Zij kunnen een vrijstelling voor quarantaine aanvragen als zij een serologische test laten afnemen bij een door het Israëlische Ministerie van Gezondheid goedgekeurd laboratorium. Bij een negatief testresultaat kunnen zij dan online vrijstelling aanvragen. Zie voor meer informatie en voor bijlagen bij de aanvraag de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Reizigers die in Israël gevaccineerd zijn

Reizigers die in Israël gevaccineerd zijn moeten bij binnenkomst een PCR-test afnemen en  24 uur in quarantaine. Na een negatieve testuitslag kunnen zij uit quarantaine.

Algemene maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus in Israël te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. In Israël gelden diverse maatregelen wat betreft de quarantaineplicht voor zowel gevaccineerden als ook voor niet-gevaccineerden.

 • Het is verplicht een mondkapje te gebruiken op binnenlocaties en op het werk.
 • Daarbij moet u 2 meter afstand houden en wordt u gevraagd goede hygiënische maatregelen toe te passen.

Zie voor actuele informatie de website van de overheid van Israël (informatie in het Engels).

Vertrek uit Israël

Bij het verlaten van Israël moet u of een negatieve PCR/NAAT-test laten zien of een in Israël afgegeven vaccinatiebewijs/herstelcertificaat.

Testlocaties in Israël

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Israël de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Terugreis naar Nederland tot 8 augustus 2021

Na een verblijf in Israël hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er is ook geen testverplichting voordat u terugkeert naar Nederland.

Terugreis naar Nederland vanaf 8 augustus 2021

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Israël.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Israël geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

  U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

  Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

  Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

  Gezondheidssituatie

  Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Israël te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

  Verkeer

  Luchtverkeer

  Het vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv is open. Check de website van uw luchtvaartmaatschappij voordat u moet reizen.

  Zie ook de website van de International Air Transport Association (IATA) voor updates over wijzigingen in het internationale luchtverkeer.

  Wegverkeer

  Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Israël op de website van de ANWB.

  Tips van de ambassade

  Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Israël.

  Verbod op toegang tot Israël

  Buitenlanders kan de toegang tot Israël worden verboden. Bijvoorbeeld als iemand openlijk heeft opgeroepen tot een boycot van Israël. Of tot een boycot van door Israël gebouwde nederzettingen in de Palestijnse Gebieden. Dit geldt ook voor werknemers van een organisatie die een boycotoproep heeft gedaan. Als dit misschien voor u geldt, neem dan voor u vertrekt naar Israël contact op met de ambassade van Israël in Den Haag.

  Naar Israël met een Palestijns document

  Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via het vliegveld Ben Gurion. Dit geldt ook voor mensen die een Palestijns identiteitsbewijs en een paspoort van een ander land hebben (bijvoorbeeld Nederland). Deze mensen reizen meestal via Jordanië naar Israël. Daarvoor wordt gevlogen naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Van daaruit wordt over de weg gereisd naar de Allenby-grensovergang (King Hussein Bridge). Bij vertrek uit Israël wordt meestal dezelfde grensovergang gebruikt.

  Israëlische Arabieren mogen wel via het vliegveld Ben Gurion reizen. Het maakt dan niet uit of ze wel of geen andere nationaliteit hebben naast de Israëlische. Deze groep moet wel rekening houden met grondige veiligheidsprocedures bij binnenkomst en vertrek. Bijvoorbeeld ondervragingen.

  Naar Israël als u een niet-Westerse achtergrond heeft

  Heeft u een (gedeeltelijke) niet-Westerse achtergrond? Dan is de kans groot dat u op het vliegveld Ben Gurion lang en grondig wordt ondervraagd. Dit geldt in het bijzonder als u een Palestijnse of Arabische achtergrond heeft. Dat gebeurt ook als u (ook) een Westers paspoort heeft. Deze werkwijze is standaard. Wordt u ondervraagd? Werk hier dan aan mee en raak niet in paniek. Dat voorkomt dat het proces nog moeilijker of trager verloopt.

  U kunt voor uw vertrek meer informatie opvragen bij de ambassade van Israël in Den Haag over eventuele moeilijkheden bij uw binnenkomst of vertrek. Doe dit ruim van tevoren. Bij moeilijkheden bij binnenkomst of vertrek kan de Nederlandse ambassade niets doen. Dat komt omdat de regels voor binnenkomst en vertrek worden bepaald door de Israëlische wet.

  Geen foto’s van militaire objecten, mensen

  Maak geen foto’s of video-opnamen van militairen, militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is streng verboden. Ook als er geen waarschuwingsbord staat.

  In geval van nood

  Lokale hulpdiensten

  Bent u in Israël en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

  • Algemeen alarmnummer (politie) : 100
  • Ambulance: 101
  • Brandweer: 102
  Contactgegevens ambassade

  Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

  Nederlandse ambassade in Tel Aviv

  Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

  Wat de ambassade voor u kan doen

  Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

  Wat u zelf kunt doen

  Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

  Registreren

  U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

  Lees meer over Israel op nederlandwereldwijd.nl

  Veel gestelde vragen over COVID-19 in Israel

  Er zijn in Israel enorm veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen:

  ⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Israel?

  Door corona was op vakantie naar Israel in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Israel mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

  Klik door naar Vakantieadvies Israel en bekijk ook direct reisorganisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

  🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeld in Israel

  Op onze COVID-19 kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona Israel:

  Klik hier voor coronavirus kaart van Israel

  😷 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Israel?

  Wanneer je wilt reizen naar Israel heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Israel met reisdocument. Dit overzicht bevat 2500+ COVID-19test straten door het hele land!

  🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Israel

  Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

  Andere handeling die je kunt doen tegen het virus zijn:

  • Niezen en hoest doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk uit huis als dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

  👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

  Laat hieronder uw mening weten