Aantal Corona virus besmettingen in Israel

Laatste nieuws over Coronavirus

Op het moment van publiceren (27-01-2021) zijn er in Israel, 613,578 mensen positief getest op het coronavirus (covid-19). Dit zijn +7,213 meer dan gisteren. 1,174 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 4,512 overleden in Israel aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 534,674 mensen hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 28 januari

Statistieken covid-19 virus aantal besmettingen in Israel 27 januari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Israel 613,578 4,512 534,674 74,392 1,174

Kaart Corona Israel vandaag

Aan het zoeken naar een landkaart van Israel? Wij tonen op onze website actuele plattegronden aan van Israel, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nationaal nieuws en meer!

LIVE Covid-19 Kaart Israel zones

Hieronder vind je een kaart van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Israel:

Israel departementen kaart

Covid-19 Kaart Israel aantal besmettingen, Coronavirus Overledenen, Reisadvies Israel en regio nieuws

Vakantie naar Israel mogelijk?

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Israel niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Israel versoepeld. En is reizen tijdens coronain de meeste landen weer mogelijk. Houd rekening met de lokale corona maatregelen in Israel. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Israel of een ander land.

Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 27-01-2021

Wilt u Nederland inreizen vanuit Israël? Dan heeft u vanaf 23 januari om 00.01 uur Nederlandse tijd in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Israël gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie, ook over inreisbeperkingen, de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Israël

Reischecklist Israël

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Israël favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Israël reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om u te legitimeren. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Israël in Den Haag.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Israël een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Israël een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Israël. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Israël. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de app Douane reizen: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in Israël. Let op in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook voorzichtig in de verschillende grensgebieden, op plaatsen waar veel mensen komen en in het openbaar vervoer. Hier kunnen aanslagen plaats vinden.

Informeer naar de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.

Informeer ook naar schuilkelders en ondergrondse parkeergarages. En naar wat u moet doen als er een luchtalarm afgaat. Meer informatie over dit soort veiligheidsmaatregelen vindt u op de website van het Home Front Command. Deze website is alleen beschikbaar vanuit Israël.

Rood: niet reizen

Grensgebied met Syrië

Reis niet langs de Syrische grens ten oosten van autoweg 98. In het grensgebied van Israël met Syrië slaan regelmatig granaten en andere explosieven in. Dit komt door de strijd tussen het Syrische leger en verschillende rebellengroepen op de Golan. Ook zijn er spanningen tussen Israël en Syrië over schendingen van elkaars luchtruim.

Grensgebied met Libanon

Reis niet langs de Libanese grens ten noorden van autoweg 99. Reis ook niet in of naar het gebied tussen autoweg 90 en de Libanese grens.

In deze gebieden aan de grens met Libanon slaan af en toe granaten en andere explosieven in. Dit is het gevolg van acties van verschillende militante groepen die vanuit Libanon opereren.

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Rond de Gazastrook

Reis alleen als dat noodzakelijk is in het gebied van 15 kilometer rond de Gazastrook. Er vinden regelmatig raketbeschietingen plaats vanuit Gaza. Deze raketten landen meestal dichtbij de Gazastrook. Ook komen er regelmatig brandende vliegers terecht in de landbouwvelden rondom de Gazastrook. Deze vliegers kunnen branden veroorzaken.

 • Op 12 en 13 november 2019 vonden er vanuit de gazastrook ketbeschietingen plaats op Israël, met name op doelen rondom de Gazastrook en in Zuid-Israël. Hierbij zijn gewonden gevallen.
 • Op 25 maart 2019 is er een raket vanuit Gaza afgevuurd op het dorp Mishmeret. Dit dorp ligt noordelijk van de stad Tel Aviv. Bij deze raketaanval zijn enkele gewonden gevallen.

Grensgebied met Libanon

Reis alleen als dat noodzakelijk is in het gebied tussen autoweg 89 en de Libanese grens.

Grensgebied met Egypte

In de regio Sinaï in Egypte zijn militante groepen actief. Er kunnen vanuit de Sinaï raketten worden afgeschoten. Wees alert in het overig deel van het grensgebied met Egypte, inclusief de stad Eilat.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Autoweg 443

Reist u na zonsondergang tussen de steden Jeruzalem en Tel Aviv? Neem dan autoweg 1 en niet autoweg 443. Daar vinden geregeld incidenten plaats. Bijvoorbeeld het gooien van stenen of molotovcocktails.

Bekijk ook het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, waar ook de Oude Stad ligt. In de rest van Israël zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent.

Terrorisme

In Israël worden regelmatig aanslagen en zelfmoordacties gepleegd. De aanslagen zijn vooral in de grote steden. Er vallen vaak slachtoffers. Er bestaat een risico dat u het slachtoffer wordt van een terroristische aanslag. Let daarom goed op in het openbaar vervoer en op plekken waar veel mensen samenkomen.

Er is een terroristische dreiging voor het vliegverkeer dat gebruik maakt van het luchtruim boven de regio Sinaï. Informeer daarom voor uw reis bij uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of bij de vliegroute rekening wordt gehouden met deze dreiging.

Geweld en demonstraties

In Israël is vaak geweld en zijn er aanslagen. Er zijn onder andere steekpartijen, schietpartijen en aanslagen waarbij voertuigen worden gebruikt. Wees alert. Vooral in de grote steden en bij checkpoints en overgangen naar de Palestijnse Gebieden. Wees ook alert op plaatsen waar veel mensen komen, in het openbaar vervoer en bij haltes.

In Israël komen demonstraties voor. Deze kunnen tot geweld leiden. Bij demonstraties worden er vaak stenen en molotovcocktails gegooid naar personen en voertuigen. Vermijd daarom demonstraties.

Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg de veiligheidsaanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de media en vraag bij uw hotel of reisorganisatie om meer informatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op Twitter @24/7BZ.

Verkeersveiligheid

De landsgrenzen met Jordanië en Egypte zijn gesloten.

Luchtverkeer

Op dit moment zijn er geen directe vluchten tussen Nederland en Israël. Er zijn wel enkele vluchten naar andere Europese bestemmingen. Houd de websites van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten.

Zie ook de website van de International Air Transport Association (IATA) voor updates over wijzigingen in het internationale luchtverkeer.

Personen die woonachtig zijn in Israël en kunnen aantonen dat ze in thuisquarantaine kunnen blijven, kunnen Israël inreizen.

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Israël op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Israël? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Israël gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Israël

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Israël de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Coronavirus (COVID-19)

Op 12 juli 2020 heeft de Israëlische overheid de regels aangepast voor reizigers zonder de Israëlische nationaliteit die Israël in willen reizen. Dit geldt bijvoorbeeld voor reizigers met een Israëlische partner of voor reizigers die in Israël hun leven hebben opgebouwd, zoals houders van een verblijfsvergunning. Inreizen is alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn te vinden op de website van de Israëlische Population and Immigration Authority.

Houd er in ieder geval rekening mee dat reizigers, vóór aankomst in Israël, goedkeuring voor inreizen moeten aanvragen bij de Population and Immigration Authority. Op de website van de Israëlische overheid staat hoe dat moet, afhankelijk van welke situatie van toepassing is. Verder moeten reizigers een ziektekostenverzekering kunnen tonen met dekking voor COVID-19 en een verklaring ondertekenen dat zij 14 dagen in quarantaine gaan.

Lees meer over de actuele situatie in Israël en de maatregelen van de Israëlische autoriteiten op de website van het Israëlische Ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels). Hier kunt u zich ook aanmelden voor thuisquarantaine.

De Israëlische Population and Immigration Authority heeft besloten dat visa die vanaf 24 september 2020 zouden verlopen, automatisch worden verlengd tot 30 november 2020. Het gaat om de volgende type visa (met tussen haakjes de Engelse naam van het visum):

 • A1 (eligible under the right of return)
 • A2 (students, trainees and interns)
 • A3 (religious people)
 • A4 (companion to A2, A3)
 • A5 (temporary residents)
 • B1 (working visa)
 • B4 (volunteers)

Raadpleeg ook de Israëlische website van het ministerie van Volksgezondheid voor bijgewerkte informatie.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Israël te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Israël.

Verbod op toegang tot Israël

Buitenlanders kan de toegang tot Israël worden verboden. Bijvoorbeeld als iemand openlijk heeft opgeroepen tot een boycot van Israël. Of tot een boycot van door Israël gebouwde nederzettingen in de Palestijnse Gebieden. Dit geldt ook voor werknemers van een organisatie die een boycotoproep heeft gedaan. Als dit misschien voor u geldt, neem dan voor u vertrekt naar Israël contact op met de ambassade van Israël in Den Haag.

Naar Israël met een Palestijns document

Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via het vliegveld Ben Gurion. Dit geldt ook voor mensen die een Palestijns identiteitsbewijs en een paspoort van een ander land hebben (bijvoorbeeld Nederland). Deze mensen reizen meestal via Jordanië naar Israël. Daarvoor wordt gevlogen naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Van daaruit wordt over de weg gereisd naar de Allenby-grensovergang (King Hussein Bridge). Bij vertrek uit Israël wordt meestal dezelfde grensovergang gebruikt.

Israëlische Arabieren mogen wel via het vliegveld Ben Gurion reizen. Het maakt dan niet uit of ze wel of geen andere nationaliteit hebben naast de Israëlische. Deze groep moet wel rekening houden met grondige veiligheidsprocedures bij binnenkomst en vertrek. Bijvoorbeeld ondervragingen.

Naar Israël als u een niet-Westerse achtergrond heeft

Heeft u een (gedeeltelijke) niet-Westerse achtergrond? Dan is de kans groot dat u op het vliegveld Ben Gurion lang en grondig wordt ondervraagd. Dit geldt in het bijzonder als u een Palestijnse of Arabische achtergrond heeft. Dat gebeurt ook als u (ook) een Westers paspoort heeft. Deze werkwijze is standaard. Wordt u ondervraagd? Werk hier dan aan mee en raak niet in paniek. Dat voorkomt dat het proces nog moeilijker of trager verloopt.

U kunt voor uw vertrek meer informatie opvragen bij de ambassade van Israël in Den Haag over eventuele moeilijkheden bij uw binnenkomst of vertrek. Doe dit ruim van tevoren. Bij moeilijkheden bij binnenkomst of vertrek kan de Nederlandse ambassade niets doen. Dat komt omdat de regels voor binnenkomst en vertrek worden bepaald door de Israëlische wet.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto’s of video-opnamen van militairen, militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is streng verboden. Ook als er geen waarschuwingsbord staat.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Israël en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie) : 100
 • Ambulance: 101
 • Brandweer: 102
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of leg contact op  Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Tel Aviv

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Israel op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Israel

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder 4 veel gestelde vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Israel?

Door corona was op vakantie naar Israel in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Israel mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Lees rustig het Reisadvies Israel en vind daar ook direct organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Israel

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Israel:

Klik hier voor Israel

😪 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Israel?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw (huis)arts niet beschikbaar? Doe een online coronavirus test.

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Israel

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization:

Andere handeling die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoest in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten