KAART Tanzania Coronavirus: Aantal besmettingen, doden en vakantie Nieuws
Inhoudsopgave Toon

Op dit moment (26-01-2022) zijn er in Tanzania, 32,920 mensen positief getest op het coronavirus. Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 7 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 778 overleden in Tanzania aan corona. Gelukkig zijn er ook al N/A inwoners hersteld van corona. Corona cijfers worden ververst op 27 januari

Laatste cijfers covid-19 virus in Tanzania 26 januari:

Land Tanzania
Positief getest 32,920
Aantal Doden 778
Hersteld N/A
Actieve gevallen N/A
Kritische toestand 7
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 26 januari 2022

Kaart coronavirus (covid-19) Tanzania vandaag

Opzoek naar een landkaart van Tanzania? Wij bieden op deze pagina up to date plattegronden aan van Tanzania, met daarop mooie vakantie bestemmingen in Tanzania, Tanzania nieuws en nog veel meer!

LIVE Coronavirus Kaart Tanzania oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Tanzania:

Tanzania steden kaart

Kaart Tanzania aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Tanzania en live update

Vakantie naar Tanzania mogelijk?

Op vakantie naar Tanzania coronavirus

Door de epidemie van corona was op vakantie gaan naar Tanzania geen optie. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Tanzania versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2022 tijdens het covid-19 virus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Tanzania. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tanzania of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 27-12-2021 | Nog steeds geldig op: 26-01-2022

De kleurcode van Tanzania is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Tanzania

Reischecklist Tanzania

Reist u naar Tanzania? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Tanzania favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Tanzania reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Tanzania in Den Haag.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Tanzania. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Vraag uw bank of uw bankpas geschikt is voor geld opnemen in Tanzania.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Tanzania. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade geen of beperkt hulp bieden als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis door het coronavirus alleen naar Tanzania als het noodzakelijk is. De lokale overheid neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Grensgebied met Mozambique

In het noordoosten van Mozambique dicht bij de grens met Tanzania, voeren extremistische groepen regelmatig aanvallen uit op burgers (laatste keer eind maart 2021). Hierbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Reis niet over de grens naar het noordoosten van Mozambique. In oktober 2020 waren er ook incidenten aan de Tanzaniaanse kant van de grens. Bekijk ook het reisadvies van Mozambique.

Grensgebied met Burundi

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Burundi. In dit gebied hebben in het verleden gewapende overvallen plaatsgevonden. Hoewel de veiligheidssituatie het afgelopen jaar is verbeterd, blijven er risico’s bestaan. Reist u toch naar dit grensgebied? Wees dan alert en reis alleen bij daglicht. Reis bij voorkeur niet alleen.

Voor de kust

Er zijn piraten actief in de Indische Oceaan voor de kust van Tanzania. Hier bestaat het risico op kapingen van commerciële en particuliere schepen. Informeer u goed voordat u het water op gaat.

Terrorisme

Er geldt een verhoogde terroristische dreiging in de landen in de hoorn en aan de oostkust van Afrika. Dit geldt dus ook voor Tanzania, zowel op het vasteland als op Zanzibar. Strategische of symbolische plaatsen kunnen doelwit zijn van aanslagen. Ook op plekken waar veel mensen komen. Dit zijn bijvoorbeeld bekende attracties, overheids- en militaire gebouwen, commerciële en toeristische centra, hotels, markten, religieuze ontmoetingsplaatsen en het openbaar vervoer.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Wees alert op openbare plaatsen en volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Criminaliteit
Gewelddadige berovingen

In heel Tanzania bestaat een risico op gewelddadige berovingen en overvallen. Vooral in Dar es Salaam en in de Arusha-regio, maar ook op andere plekken in het land. Beroving van hand- en schoudertassen vindt regelmatig plaats, onder andere vanuit rijdende auto’s en motoren. Bij dit soort berovingen kunt u ernstig gewond raken. Bied geen verzet bij een beroving.

Wees extra alert in de gebieden waar veel toeristen zijn zoals in Dar es Salaam. Ook in Arusha en op het eiland Zanzibar worden incidenten gemeld.

Ontvoeringen

Korte ontvoeringen komen voor in de grote steden. Criminelen lokken buitenlandse toeristen in een taxi of in een gewone auto. Soms wordt er voorgesteld een lift te delen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij (of op weg naar) vliegvelden en bus- of treinstations. Maar ook bij aanlegplaatsen voor veerboten, taxistandplaatsen en toeristische trekpleisters als Coco Beach en Kariakoo in Dar es Salaam. Eenmaal in de taxi of auto wordt de toerist bedreigd en dwingt de crimineel de toerist om op verschillende plaatsen geld op te nemen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees voorzichtig als u op stille, verlaten stranden of in afgelegen gebieden loopt.
 • Pas op voor (Uber) chauffeurs die u laten plaatsnemen in een andere taxi (bv. van een vriend) met vage excuses.
 • Reis niet mee met onbekende personen die u een lift aanbieden waar u niet om heeft gevraagd.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen in het zicht.
 • Zorg dat u niet veel contant geld bij u heeft, verdeel zowel uw pasjes als contant geld over meerdere plaatsen.
 • Houd (digitale) kopieën van uw paspoort en/of identiteitskaart bij u en bewaar het paspoort, het vliegticket en contant geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Als u op straat loopt, draag uw tas dan niet aan de straatkant. Loop zover mogelijk van de weg af en aan de kant van het tegemoetkomend verkeer.
 • Houd autodeuren altijd op slot. Als u een taxi gebruikt, wijs de chauffeur hier extra op.
 • Neem geen waardevolle spullen mee tijdens vervoer in een ‘bajaj’ (klein driewielig vervoersmiddel). Vermijd ’s avonds en ’s nachts het gebruik van dit vervoersmiddel.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van bent, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties en politieke onrust

Vermijd demonstraties en politieke bijeenkomsten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw accommodatie of reisorganisatie om informatie.

Natuurgeweld
Aardbevingen

In Tanzania kunnen aardbevingen voorkomen. De laatste grote aardbeving was in september 2016 in de Kagera regio. Er was een lichte aardbeving in maart 2018 in de regio Geita. Soms zijn deze aardbevingen voortekens van een uitbarsting van de vulkaan Lengai. Wilt u meer informatie over aardbevingen in Tanzania? Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het UGS Earthquake Hazards Program.

Overstromingen en tropische stormen

In het korte regenseizoen, van half november en december en het lange regenseizoen, in maart, april en mei, kunnen overstromingen voorkomen. Dit heeft vooral gevolgen in dichtbevolkte gebieden zoals Dar es Salaam. Ook kunnen in deze periode tropische stormen voorkomen. Reist u in deze periode naar Tanzania? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Tanzania en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Coronavirus

Inreizen Tanzania

Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Tanzania inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- en testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reis alleen naar Tanzania als het noodzakelijk is. Toeristisch verblijf is niet noodzakelijk.

Inreismaatregelen 

De Tanzaniaanse overheid stelt alle internationale reizigers verplicht om binnen 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring (Traveller’s Health Surveillance Form) in te vullen. Het is ook verplicht om een negatieve testuitslag (RT-PCR) bij aankomst te laten zien. De testuitslag mag bij aankomst maximaal 96 uur oud zijn. 

Reizigers die binnen 14 dagen voor aankomst in Tanzania in landen gereisd hebben waar een (zorgwekkende) virusvariant heerst, moeten een COVID-19 sneltest laten afnemen bij aankomst in Tanzania (kost 10 USD op Mainland en 25 USD op Zanzibar). De lijst met landen is beschikbaar op de website van het Tanzaniaanse ministerie van Gezondheid. Reizigers met een positieve uitslag moeten 14 dagen of meer in quarantaine totdat ze negatief testen. De quarantaine gebeurt onder streng toezicht.

De PCR-testplicht  en sneltestplicht geldt niet voor reizigers onder de 6 jaar.

De maatregelen veranderen regelmatig. Lees op de website van de Tanzaniaanse overheid de laatste informatie over reizen naar Tanzania.

Coronavirus (Covid-19) Tanzania

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Tanzaniaanse  ministerie van Gezondheid.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Tanzania

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tanzania de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Vaccinaties

Zorg dat uw vaccinaties voor Tanzania op orde zijn. Neem uw vaccinatieboekje mee en draag deze bij u, zodat u het kunt laten zien. Zowel bij inchecken voor uw vlucht als bij aankomst in Tanzania. Een vaccinatie tegen gele koorts is voor binnenkomst in Tanzania verplicht als u aankomt uit een land waar gele koorts voorkomt. Ga ook na of u medicijnen tegen malaria nodig heeft.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tanzania te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid op de openbare wegen in Tanzania is slecht. De rij-omstandigheden in het land zijn onvoorspelbaar. Straat- en wegverlichting ontbreekt en veel weggebruikers hebben geen verlichting. De grote verkeerswegen zijn in redelijke staat, maar er zijn wel kuilen in de weg. Niet geasfalteerde wegen zijn in het algemeen van slechte kwaliteit. Als het veel regent, kunnen ze gevaarlijk en slecht begaanbaar worden.

Reist u over de weg? Reis dan beter niet na zonsondergang. Dit is belangrijk als u zelf rijdt, maar ook als u met het openbaar vervoer reist. Reist u toch na zonsondergang, wees dan alert.

Rijdt u zelf? Houd dan uw autodeuren altijd op slot. Houd vooral in steden de ramen dicht en berg waardevolle spullen op uit het zicht. Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Tanzania op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer

Er komen in Tanzania jaarlijks veel mensen om bij verkeersongelukken. Bij dit soort ongelukken zijn vaak langeafstandsbussen betrokken. Reis niet met een bus als u twijfelt over de veiligheid van de bus en/of de vaardigheid van de bestuurder.

Veiligheid vliegverkeer

In Tanzania vliegt men vaak met kleine vliegtuigen om grote afstanden te overbruggen. Wilt u met een klein vliegtuig reizen? Zoek dan vooraf uit welke luchtvaartmaatschappijen betrouwbaar zijn. U kunt het beste vliegen met vliegtuigen van bekende, grotere luchtvaartmaatschappijen.

Veerboten

Wilt u met een veerboot reizen? Zoek dan vooraf uit welke veerbootmaatschappij betrouwbaar is. Betrouwbare maatschappijen herkent u doordat ze passagiers elektronisch registreren. Het is verstandig vooraf uw kaartje te kopen en niet op het laatste moment. Bij de vertrekpier van de veerboten zijn veel opdringerige kaartverkopers die proberen toeristen te verleiden om een kaartje te kopen bij een specifiek loket.

Trein- en busverkeer

Treinen rijden onregelmatig. Het busnetwerk functioneert redelijk en is goed. Regelmatig rijden er grote (touringcar)bussen vanuit Dar es Salaam naar de grote steden in het noorden en het zuiden. Er is een buslijn die Nairobi en Kampala als eindbestemming heeft. Door het roekeloze rijgedrag van de bestuurders van deze bussen gebeuren er soms ernstige ongelukken.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Tanzania.

Drugs

Bezit en gebruik van drugs is illegaal en strafbaar. De straffen zijn zeer streng. Vooral op Zanzibar komt illegale drugshandel voor.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Tanzania. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Illegale souvenirs

Niet alle souvenirs mogen worden meegenomen uit Tanzania. De douane op de internationale vliegvelden controleert voor vertrek of reizigers illegale ‘wildlife-souvenirs’ bij zich hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ivoor, koraal, schelpen, tanden, souvenirs van tropisch hardhout en huiden van dieren. Het in bezit hebben hiervan kan in Tanzania leiden tot zeer hoge geldboetes of gevangenisstraffen.

Werken zonder werkvergunning is strafbaar

Werken (ook als zelfstandig gevestigde, als vrijwilliger of stagiair) zonder werkvergunning is strafbaar in Tanzania. De controle op de naleving hiervan is aangescherpt. Overtreding kan leiden tot vervolging. Het betalen van een geldboete, een gevangenisstraf of uitzetting zijn mogelijke straffen.

Vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen in een ontwikkelingsland? Bereid u goed voor en voorkom betrokkenheid bij projecten die schadelijk zijn voor kwetsbare groepen. Vooral vrijwilligerswerk in weeshuizen is populair, maar heeft vaak (onbedoeld) negatieve gevolgen, ook voor de ontwikkeling van de kinderen en kan in verband worden gebracht met uitbuiting en mensenhandel. De Nederlandse overheid ontmoedigt vrijwilligerswerk in weeshuizen, vooral kortdurend vrijwilligerswerk in weeshuizen door niet-gekwalificeerde vrijwilligers.

Verbod op plastic tasjes

Plastic tasjes zijn sinds 1 juni 2019 strikt verboden in Tanzania. Er is sprake van een overtreding als u in bezit bent van een plastic tasje. Neem geen plastic  tassen Tanzania in. Na een eerste waarschuwing kan bij een tweede overtreding een hoge boete of een gevangenisstraf worden opgelegd.

Geld opnemen

Wilt u geld opnemen met een Nederlandse bankpas? Dat is alleen mogelijk bij een beperkt aantal geldautomaten. Die moeten het Maestro/Mastercard-logo hebben. Deze banken vindt u vooral in de grote steden. Houd hiermee rekening wanneer u reist naar afgelegen gebieden.

Natuurparken

Een goede voorbereiding is belangrijk als u een van Tanzania’s natuurparken bezoekt. Regel uw reis bij een betrouwbare organisatie. Sommige parken zijn afgelegen waardoor hulp moeilijk ter plekke kan komen. Zorg dat u de juiste uitrusting bij u heeft en vraag lokaal om advies als u naar afgelegen gebieden reist. Maak alleen gebruik van officiële overnachtingskampen als u gaat kamperen. Het advies is om niet alleen te kamperen.

Kilimanjaro

Wilt u de Kilimanjaro beklimmen? Onderschat deze beklimming niet en bereid u fysiek goed voor.

Belangrijke documenten

Bewaar kopieën van belangrijke documenten (paspoort, verzekering, vaccinatieboekje) online.

Foto’s maken

Het is verboden om foto’s te maken van militaire gebouwen, luchthavens, bruggen en overheidsgebouwen. Vraag vooraf toestemming als u foto’s van mensen wilt maken.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Tanzania en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Dar es Salaam

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen. Let op: in ‘oranje’ gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Tanzania op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over coronavirus in Tanzania

Er zijn in Tanzania enorm veel vragen over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Tanzania?

Door corona was op vakantie naar Tanzania in 2022 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Tanzania mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Tanzania en vind daar ook de reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Tanzania

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met COVID-19 Tanzania:

Klik hier voor coronavirus kaart van Tanzania

😷 Hoe kan ik me laten testen op het corona virus in Tanzania?

Voor reizen naar Tanzania heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR COVID-19test nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Coronavirus PCR Test Tanzania + reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 60+ pcr en snel testlocaties door heel het land!

🧼 Hoe bescherm ik mezelf tegen coronavirus in Tanzania

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere handeling die je kunt doen zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Blijf zoveel mogelijk binnen huis en werk thuis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Ben je ziek blijf ten alle tijden thuis!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie