Aantal Corona virus besmettingen in Liechtenstein

Op het moment van publiceren (09-09-2021) zijn er in Liechtenstein, 3,352 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit zijn +9 meer dan gisteren. 1 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 59 overleden in Liechtenstein aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 3,208 patiënten hersteld van corona (covid-19). Corona cijfers worden ververst op 10 september

Statistieken COVID-19 besmettingen in Liechtenstein 09 september:

Land Liechtenstein
Positief getest 3,352
Aantal Doden 59
Hersteld 3,208
Actieve gevallen 85
Kritische toestand 1
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 09 september 2021

Kaart corona virus in Liechtenstein vandaag

U bent opzoek een landkaart van Liechtenstein? Corona Teller bied op onze website actuele plattegronden aan van Liechtenstein, met daarop mooie vakantie plekken, nieuws van vandaag en nog veel meer!

Realtime Corona Kaart Liechtenstein oranje zones

Je vind hieronder een kaart van de aantallen coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Liechtenstein:

Liechtenstein steden kaart

Covid-19 Kaart Liechtenstein aantal besmettingen, Corona virus Doden, Reisadvies Liechtenstein en live update

Vakantie naar Liechtenstein mogelijk?

Op vakantie naar Liechtenstein coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Liechtenstein lange tijd niet mogelijk. Sinds kort zijn de corona maatregelen in Liechtenstein versoepeld. Hierdoor is vakantie vieren tijdens het coronavirus in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Liechtenstein. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Liechtenstein of een ander land.

Reisadvies Liechtenstein | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 25-08-2021 | Nog steeds geldig op: 09-09-2021

De kleurcode voor Liechtenstein is geel. Lees wat dit voor u betekent. Bij terugkeer uit Liechtenstein naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien.

Kaart reisadvies Liechtenstein

Coronavirus

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU). U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app. 

Soms is uw coronabewijs niet voldoende. Een land kan om meer documenten vragen. Lees het reisadvies voor u vertrekt. Daar vindt u de voorwaarden en uitzonderingen. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreismaatregelen

De quarantaineverplichting in Liechtenstein is opgeheven voor reizigers uit het Schengengebied.

Reist u met het vliegtuig via Zwitserland? Dan moet u een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) of sneltest (niet ouder dan 48 uur) kunnen laten zien voordat u aan boord gaat van het toestel. Voor binnenkomst in Zwitserland moet u ook een elektronisch aanmeldingsformulier invullen. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 16 jaar. Voor reizigers die volledig 14 dagen of langer geleden gevaccineerd zijn of die immuun zijn omdat ze niet lang geleden zijn hersteld van corona, gelden deze regels niet. Lees de uitzonderingen voor de test- en registratieplicht.  Lees hier het reisadvies Zwitserland voor meer informatie over inreizen via Zwitserland.

Gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’

Het gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’ wordt door de Liechtensteinse autoriteiten geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

Maatregelen coronavirus in Liechtenstein

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Liechtenstein terug te dringen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Liechtenstein (informatie in het Duits). Informatienummers in Liechtenstein vindt u op de website van het Liechtensteinse ministerie van Gezondheid (informatie in het Duits).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan. Uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Liechtenstein

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Liechtenstein de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

U hoeft als u uit Liechtenstein terug naar Nederland reist niet in (thuis)quarantaine. 

U heeft als u terugreist uit Liechtenstein een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
 • Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen

Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Liechtenstein vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Liechtenstein bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Liechtenstein

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Liechtenstein favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Liechtenstein reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Liechtenstein is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Liechtenstein heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Liechtenstein een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Liechtenstein een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Liechtenstein. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Liechtenstein. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Liechtenstein zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Liechtensteinse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Liechtenstein en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Liechtenstein op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft zijn eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie  

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helikopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Liechtenstein en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein

Er is geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bern, Zwitserland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Liechtenstein op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over corona in Liechtenstein

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Liechtenstein?

Door coronavirus was op vakantie naar Liechtenstein in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Liechtenstein mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Lees rustig het Reisadvies Liechtenstein en bekijk ook de reisorganisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Liechtenstein

Op onze corona kaart kunt u exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Liechtenstein:

Klik hier voor Liechtenstein

🤒 Waar kan ik me voor een test aanmelden in Liechtenstein?

Wanneer je wilt reizen naar Liechtenstein heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisverklaring ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een Corona PCR Test Liechtenstein met reisverklaring. Dit overzicht benoemd meer dan 150+ COVID-19test straten door het hele land!

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Liechtenstein

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere dingen die je kunt doen tegen corona zijn:

 • Schud geen handen
 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis; werk vanuit huis als dit mogelijk is
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
 • Kom je toch buiten? Behoud dan meer dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Ben je ziek blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie