Aantal Corona virus besmettingen in Liechtenstein

Op dit moment (27-02-2021) zijn er in Liechtenstein, 2,566 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn +2 meer dan gisteren. 3 corona patiënten zijn op dit moment in kritische toestand. Er zijn ook 54 overleden in Liechtenstein aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,484 inwoners hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden ververst op 28 februari

Laatste cijfers coronavirus in Liechtenstein 27 februari:

Land Positief getest Aantal Doden Hersteld Actieve gevallen Kritische toestand
Liechtenstein 2,566 54 2,484 28 3

Kaart coronavirus (covid-19) in Liechtenstein vandaag

U zoekt een landkaart van Liechtenstein? Corona Teller bied op onze website up to date plattegronden aan van Liechtenstein, met daarop toeristische bezienswaardigheden, nieuws van vandaag en meer!

Live Covid-19 Kaart Liechtenstein zones

Hieronder vind je een overzicht van de corona besmettingen, doden en departementen in Liechtenstein:

gebieden kaart Liechtenstein

Landkaart Liechtenstein aantal inwoners besmet, Corona virus Overledenen, Reisadvies Liechtenstein en actueel nieuws

Vakantie naar Liechtenstein mogelijk?

Op vakantie naar Liechtenstein coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Liechtenstein niet mogelijk. Inmiddels zijn de maatregelen in Liechtenstein versoepeld. En is op vakantie gaan tijdens de corona epidemiein de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Liechtenstein. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Liechtenstein of een andere vakantiebestemming.

Reisadvies Liechtenstein | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-02-2021 | Nog steeds geldig op: 27-02-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om NIET naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Personen die een noodzakelijke reis maken uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) moeten bij aankomst in Liechtenstein een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Sommige reizigers die via de weg het land inkomen, hoeven geen test te overleggen. Lees het hele reisadvies. Zie voor uitzonderingen, in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Kaart bij reisadvies Liechtenstein

Reischecklist Liechtenstein

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Liechtenstein favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Liechtenstein reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Liechtenstein is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Liechtenstein heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Liechtenstein een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Liechtenstein een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Liechtenstein. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Liechtenstein. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar Liechtenstein als het noodzakelijk is. Een toeristische reis of wintersportreis is geen noodzakelijke reis.

Algemeen

In Liechtenstein zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Liechtensteinse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Liechtenstein en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Liechtenstein op de website van de ANWB.

Coronavirus

Negatieve COVID-19 PCR-testuitslag, sneltest en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Liechtenstein? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig of schip. Voor internationale trein- en busverbindingen blijft de negatieve COVID-19 PCR-testuitslag verplicht, hier is geen negatieve sneltest vereist. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Na een verblijf in Liechtenstein gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Liechtenstein

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Liechtenstein de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus in Liechtenstein

Het Koninkrijk der Nederlanden staat op de Zwitserse quarantainelijst. Bekijk hier de Zwitserse quarantainelijst die ook voor Liechtenstein geldt (in het Engels).

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Liechtenstein terug te dringen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Liechtenstein (informatie in het Duits). Informatienummers in Liechtenstein vindt u op de website van het Liechtensteinse ministerie van Gezondheid (informatie in het Duits).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan. Uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Inreismaatregelen

Personen die uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba,Curaçao en Sint Maarten) komen, moeten bij aankomst in Liechtenstein een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Ook bij een negatieve testuitslag gaat u nog 10 dagen in quarantaine. Let op: het niet nakomen van deze verplichting kan een hoge boete opleveren. Lees wat de actuele regels zijn voor quarantaine (in het Engels, Duits, Frans en Italiaans). Verder moet iedere reiziger vóór binnenkomst in Liechtenstein een elektronisch aanmeldingsformulier invullen. Voor sommige reizigers die via de weg het land inkomen gelden minder strenge regels. Lees de uitzonderingen voor de test- en/of quarantaineplicht.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Liechtenstein vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Liechtenstein bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft zijn eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie  

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helicopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Liechtenstein en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of op Twitter via @24/7BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein

Er is geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bern, Zwitserland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Liechtenstein op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Liechtenstein

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder 4 veel gestelde vragen:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Liechtenstein?

Door corona was op vakantie naar Liechtenstein in 2020 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Liechtenstein mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies

Klik door naar Vakantieadvies Liechtenstein en bekijk ook de organisaties die deze vakanties organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Liechtenstein

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Liechtenstein:

Klik hier voor Liechtenstein

🤧 Waar kan ik me laten testen in Liechtenstein?

Enkel wanneer een arts of huisarts het nodig vind kan u worden getest op het coronavirus(covid-19).

Is uw arts of huisarts niet beschikbaar? Doe een online coronavirus test.

🤲 Hoe kan ik me beschermen tegen corona in Liechtenstein

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO:

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Geen handen schudden
 • Niezen en hoesten alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Blijf thuis en werk uit huis als dat kan
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Moet je toch buiten komen? Houd dan 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten