Aantal Corona virus besmettingen in Liechtenstein

Op dit moment (23-06-2021) zijn er in Liechtenstein, 3,030 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +2 meer dan gisteren. 3 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 59 overleden in Liechtenstein aan het coronavirus (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 2,957 mensen hersteld van corona. Corona statistieken worden ververst op 24 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laatste Statistieken coronavirus in Liechtenstein 23 juni:

Land Liechtenstein
Positief getest 3,030
Aantal Doden 59
Hersteld 2,957
Actieve gevallen 14
Kritische toestand 3
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 23 juni 2021

Kaart coronavirus in Liechtenstein vandaag

U zoekt een landkaart van Liechtenstein? Wij bieden u hieronder actuele plattegronden aan van Liechtenstein, met daarop mooie vakantie bestemmingen, laatste nieuws en meer!

LIVE Coronavirus Kaart Liechtenstein rode zones

U vind hieronder een kaart van de aantallen corona besmettingen, doden en departementen in Liechtenstein:

Corona-teller.nl

Liechtenstein departementen kaart

Kaart Liechtenstein aantal inwoners besmet, Corona Doden, Reisadvies Liechtenstein en informatie

Vakantie naar Liechtenstein mogelijk?

Op vakantie naar Liechtenstein coronavirus

Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Liechtenstein geen mogelijkheid. Gelukkig zijn de maatregelen in Liechtenstein versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2021 ondanks de corona epidemie in de meeste landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de lokale corona maatregelen in Liechtenstein. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Liechtenstein of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Liechtenstein | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 17-06-2021 | Nog steeds geldig op: 23-06-2021

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Liechtenstein is de kleurcode van Liechtenstein geel. Reizen naar Liechtenstein is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. Personen die, met welk vervoermiddel dan ook, een noodzakelijke reis maken uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) moeten voor aankomst in Liechtenstein een elektronisch inreisformulier invullen, een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur, en verplicht in quarantaine gaan. Er zijn uitzonderingen als u gevaccineerd bent of immuun bent doordat u recent bent genezen van corona. Meer informatie over de in Liechtenstein en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart reisadvies Liechtenstein

Coronavirus

Inreismaatregelen

Personen die uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba,Curaçao en Sint Maarten) komen, moeten bij aankomst in Liechtenstein een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Ook bij een negatieve testuitslag gaat u nog 10 dagen in quarantaine. Let op: het niet nakomen van deze verplichting kan een hoge boete opleveren. Lees wat de actuele regels zijn voor quarantaine (in het Engels, Duits, Frans en Italiaans).

Verder moeten reizigers vóór binnenkomst in Liechtenstein een elektronisch aanmeldingsformulier invullen.

Voor sommige reizigers, zoals reizigers die al volledig gevaccineerd zijn of die immuun zijn omdat ze niet lang geleden zijn hersteld van corona, gelden minder strenge regels. Lees de uitzonderingen voor de registratie-, test- en/of quarantaineplicht.

Gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’

Het gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’ wordt door de Liechtensteinse autoriteiten geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

Maatregelen coronavirus in Liechtenstein

Het Koninkrijk der Nederlanden staat op de Zwitserse quarantainelijst. Bekijk hier de Zwitserse quarantainelijst die ook voor Liechtenstein geldt (in het Engels).

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Liechtenstein terug te dringen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Liechtenstein (informatie in het Duits). Informatienummers in Liechtenstein vindt u op de website van het Liechtensteinse ministerie van Gezondheid (informatie in het Duits).

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan. Uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Liechtenstein

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Liechtenstein de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Liechtenstein hoeft na een verblijf in Liechtenstein  bij terugkeer in Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te overleggen en hoeft u bij thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Liechtenstein vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Liechtenstein bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Liechtenstein

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Liechtenstein favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
 • Als u naar Liechtenstein reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt legitimeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Liechtenstein is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Liechtenstein heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Liechtenstein een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Liechtenstein een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Liechtenstein. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Liechtenstein. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Liechtenstein zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Natuurgeweld

In de Liechtensteinse Alpen komen lawines voor. Houdt u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en ov-verbindingen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Liechtenstein en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Liechtenstein op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft zijn eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Kosten evacuatie  

Als u bij off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden in de problemen komt, zijn de kosten van een evacuatie volledig voor eigen rekening. Evacuaties gebeuren in de bergen per helikopter en de kosten hiervoor kunnen erg hoog oplopen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Liechtenstein en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein

Er is geen Nederlandse ambassade in Liechtenstein. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Bern, Zwitserland.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Liechtenstein op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over COVID-19 in Liechtenstein

Er zijn in Liechtenstein enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden:

⛱️ Kan ik op vakantie naar Liechtenstein?

Door corona was op vakantie naar Liechtenstein in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Liechtenstein mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Klik door naar Vakantieadvies Liechtenstein en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de veiligheidsvoorschriften.

🗺️ Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in Liechtenstein

Op onze corona kaart kunt u precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Liechtenstein:

Klik hier voor corona kaart van Liechtenstein

🤒 Hoe kan ik me voor een test aanmelden in Liechtenstein?

Als je wilt reizen naar Liechtenstein heb je een negatief COVID-19 testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve COVID-19 testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een geregistreerde arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Liechtenstein inclusief reisverklaring. Ons overzicht toont meet dan 150+ pcr teststraten door héél Nederland!

🧼 Hoe kan ik me beschermen tegen coronavirus in Liechtenstein

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen COVID-19 zijn:

 • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
 • Schud geen handen
 • Blijf binnen en werk vanuit huis als dat kan
 • Ben je buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van elkaar
 • Ben je ziek blijf dan binnen!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten