Aantal Corona virus besmettingen Benin

Op het moment van publiceren (24-06-2021) zijn er in Benin, 8,170 inwoners positief getest op corona (covid-19). Dit zijn onbekend aantal meer dan gisteren. 5 corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 104 overleden in Benin aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 8,000 mensen hersteld van het coronavirus (covid-19). Corona statistieken worden geupdate op 25 juni

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Statistieken COVID-19 aantal besmettingen in Benin 24 juni:

Land Benin
Positief getest 8,170
Aantal Doden 104
Hersteld 8,000
Actieve gevallen 66
Kritische toestand 5
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 24 juni 2021

Kaart Corona in Benin vandaag

U bent opzoek een kaart van Benin? Wij bieden hieronder relevante plattegronden aan van Benin, met daarop mooie vakantie bestemmingen, actueel nieuws en meer!

Live Covid-19 Kaart Benin rode zones

Hieronder vind je een landkaart van de coronavirus (covid-19) besmettingen, doden en departementen in Benin:

Corona-teller.nl

Benin Kaart gebieden

Kaart Benin aantal besmettingen, Corona virus Doden aantallen, Reisadvies Benin en lokaal

Vakantie naar Benin mogelijk?

Op vakantie naar Benin coronavirus

Door de epidemie van het coronavirus was op vakantie gaan naar Benin niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Benin versoepeld. En is in 2021 op vakantie ondanks het covid-19 virus in een hoop landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Benin. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Benin of een andere vakantiebestemming.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Reisadvies Benin | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 31-05-2021 | Nog steeds geldig op: 24-06-2021

De kleurcode voor Benin is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Het land is door het coronavirus ook een hoogrisicogebied. Als u vanuit Benin naar Nederland reist moet u zich voor vertrek laten testen en gaat u bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Meer informatie over de in Benin en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Benin

Reischecklist Benin

Reist u naar Benin? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Benin favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Benin. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Benin. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de nationale parken Pendjari en Parc W, en naar het grensgebied 10 kilometer vanaf de grens met Burkina Faso en Niger (ten noorden van Malanville). Hier kunnen (terroristische) aanslagen en ontvoeringen plaatsvinden. Het advies is om te overnachten in Kandi of zuidelijker. Reis van Nikki tot Malanville alleen naar het grensgebied met Nigeria als dat echt noodzakelijk is. Bekijk ook het reisadvies voor Burkina Faso.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied 10 km vanaf de grens met Burkina Faso en Niger en in het oosten ten noorden van Nikki langs de grens met Nigeria. De veiligheidssituatie in deze gebieden is slecht. Er is een verhoogde kans op ontvoeringen en (terroristische) aanslagen.

Terrorisme

Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Deze plaatsen kunnen doelwit zijn van een terroristische aanslag. Denk bijvoorbeeld aan: grote winkelcentra, markten, kerken, hotels en restaurants.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (sociale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de autoriteiten op.

Criminaliteit

Zakkenrollerij en gewapende berovingen komen voor. Ook in de hoofdstad Cotonou. Soms worden westerlingen daarvan het slachtoffer. Wees alert op zakkenrollers op plaatsen waar veel buitenlandse reizigers zijn. Vermijd ’s avonds de markt Dantokpa, de wijk Jonquet en stille plekken rond de haven. Op secundaire wegen buiten Cotonou kunnen (gewapende) overvallen voorkomen.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees ook overdag voorzichtig en loop niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Houd autodeuren altijd op slot en de ramen gesloten van uw auto.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money belt.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. 
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Demonstraties

Op 11 april 2021 zijn er in Benin presidentsverkiezingen. Er kunnen op verschillende plaatsen in het land demonstraties zijn. Vermijd demonstraties en wees extra alert. Voor de laatste ontwikkelingen in het land, volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in dit gebied en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of via Twitter @247BZ.

Coronavirus

Inreisbeperkingen – grensovergangen en vliegvelden

Nederland heeft inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen.

Vliegmaatschappijen kunnen door de nieuwe Europese maatregelen het reisverkeer beperken.

Reizigers moeten bij vertrek én bij aankomst op de luchthaven van Cotonou een Covid-19 bedrag van 50.000 FCFA  (75 Euro) betalen (of 75.000 FCFA voor een VIP behandeling). Daarna moet bij binnenkomst in Benin (tijdelijk) het paspoort worden ingeleverd. Dit kan nadat alle testen zijn opgehaald. Lees meer informatie over registratie voor de test en betaling.

Bij aankomst
 • Systematische screening van reizigers gebeurt bij aankomst in Benin aan de land- en luchtgrenzen. Elke passagier die op de luchthaven van Cotonou aankomt wordt op het coronavirus dubbel getest met een sneltest (Test de diagnostic rapide, TDR) en een standaardtest (COVID-19 PCR-test). Een 2e PCR-test volgt na 2 weken.
 • Is het resultaat van de sneltest positief? Dan wordt u volgens het in Benin geldende protocol behandeld. Dit gebeurt voor zover mogelijk thuis en anders op een speciale locatie. Vertoont u alleen symptomen van het coronavirus? Dan volgt behandeling in een voor de daartoe opgezette gezondheidscentra.
 • Is het resultaat van de sneltest negatief? Dan kunt u verder reizen naar uw huis of verblijfplaats, waarbij strikte naleving van de preventiemaatregelen wordt geëist.
 • De uitslag van de PCR-test is ongeveer na 48 uur beschikbaar. Als het resultaat van de PCR-test positief is, wordt de reiziger volgens het in Benin geldende protocol behandeld. Voor zover mogelijk thuis, en anders op een speciale locatie. Als de reiziger ook symptomen van het coronavirus vertoont volgt behandeling in een van de daartoe opgezette gezondheidscentra.
 • Als het PCR-testresultaat negatief is, kan de reiziger naar zijn huis of verblijfplaats gaan, waarbij strikte naleving van preventieve maatregelen is geëist.

Na 15 dagen moet de reiziger zich op een daarvoor aangegeven plek in Cotonou melden voor herhaling van beide testen.

Bij vertrek uit Benin
 • Reizigers die vanaf de luchthaven vertrekken moeten maximaal 3-4 dagen voor vertrek worden getest. Als de test positief is wordt de reiziger gevraagd zijn reis uit te stellen en de aanbevelingen van de gezondheidsteams op te volgen.
 • Voor reizigers die minder dan drie dagen in Benin verblijven, is de tweede PCR-test niet verplicht. Reizigers die meer dan drie dagen maar minder dan 14 dagen blijven, moeten de 2e test 72 uur voor vertrek afleggen in het Palais des Congrès in Cotonou. Zij kunnen een telefonische afspraak maken via nummer 7016.
 • Een sneltest maximaal 4 uur voor vertrek is niet mogelijk.
 • Er gelden geen binnenlandse reisbeperkingen. Wel gelden maatregels om de verspreiding van het virus tegen te gaan zoals een verbod op minibussen voor personenvervoer, een maximum van 1 passagier per motortaxi en 3 per taxi, een verplichting om mondkapjes te dragen en hygiënemaatregelen.
Coronavirus (COVID-19) Benin

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen zoals het verplicht dragen van een mondmasker, systematisch handen wassen en een minimale veiligheidsafstand van 1 meter tussen mensen. Daarnaast gelden beperkingen voor het reizen met openbaar vervoer (taxi’s) en een verbod op bijeenkomsten met meer dan 50 personen.

De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de regering in Benin. Ook is in Benin het gratis telefoonnummer 136 beschikbaar.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Benin gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te zien of u in quarantaine gaat, en zodat u weet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland wilt inreizen.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Benin

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Benin de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Benin heeft een uitgebreid netwerk met testlocaties opgezet, waar PCR-testen worden uitgevoerd. Bij aankomst in Cotonou wordt (mede) een sneltest uitgevoerd, maar deze laatste is niet beschikbaar voor vetrekkende reizigers.

Gezondheidssituatie

Gevallen van Lassakoorts zijn geconstateerd in het departement Atakora, in het noordwesten van Benin, zijn gevallen van Lassakoorts geconstateerd. Het wordt aanbevolen om de gepaste hygiënemaatregelen te nemen om besmetting te voorkomen en om bij verdenking onmiddellijk een arts te raadplegen.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Benin te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid op de openbare wegen in Benin is slecht. Er is vaak geen straat- en wegverlichting en veel weggebruikers hebben geen verlichting. Reis daarom niet na zonsondergang.

Veel wegen in Benin zijn slecht onderhouden. Pas op voor grote kuilen in de weg. Niet geasfalteerde wegen kunnen als het veel regent gevaarlijk en slecht begaanbaar worden.

Voor secundaire wegen gelden veiligheidsrisico’s. Er kunnen (gewapende) overvallen plaatsvinden. Reis overdag.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Benin.

LHBTIQ

Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse en queer personen (LHBTIQ’s) worden niet algemeen geaccepteerd in Benin. Houd daar rekening mee.

Seks met minderjarigen

Op seks met minderjarigen (onder de 21 jaar) staan strenge straffen.

Pinnen met creditcards

In Cotonou zijn een paar geldautomaten (bij filialen van Société Générale) waar u met een Nederlandse pinpas geld kunt pinnen. In de rest van Benin kan dit alleen met een VISA-kaart bij een geldautomaat.

Oplichting via internet en e-mail

Oplichting via internet en e-mail vanuit Benin komt veel voor. Vaak zijn de Beninse criminelen met bendes in Nigeria verbonden. Ga niet in op voorstellen of financiële transacties vanuit Benin. 

Zwemmen in zee

Het is beter om niet in zee te zwemmen. Er is een sterke stroming. Langs de hele kust verdrinken jaarlijks meerdere mensen.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Benin en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 166
 • Brandweer: 118
 • Ambulance (of SAMU): 21300656
Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Cotonou

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Cotonou.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Lees meer over Benin op nederlandwereldwijd.nl

FAQ over corona in Benin

Er zijn in Benin enorm veel vragen over het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

⛱️ Kan ik een vakantie boeken naar Benin?

Door corona was op vakantie naar Benin in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Benin mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Benin en bekijk ook de organisaties die deze ‘corona vakanties’ organiseren met de juiste maatregelen.

🗺️ Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Benin

Op onze coronavirus kaart kunt u precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Benin:

Klik hier voor Benin

😪 Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Benin?

Als je wilt reizen naar Benin heb je een negatieve coronavirustest nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronavirustest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Benin incl. reisdocument. Ons overzicht heeft meer dan 60+ pcr en snel testlocaties door heel het land!

👏 Hoe kan ik me beschermen tegen COVID-19 in Benin

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de WHO

Andere dingen die je kunt doen tegen het virus zijn:

 • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Schud geen handen
 • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk thuis als dat kan
 • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten