Covid-19 Kaart Armenië aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Armenië en lokaal

Op het moment van publiceren (14-04-2021) zijn er in Armenië, 205,128 inwoners positief getest op corona. Dit zijn +1,075 meer dan gisteren. onbekend aantal corona patiënten zijn in kritische toestand. Er zijn ook 3,794 overleden in Armenië aan corona (covid-19). Gelukkig zijn er ook al 184,243 patiënten hersteld van het coronavirus. Corona cijfers worden ververst op 15 april

Online Testen via Corona-teller.nl

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen in Armenië 14 april:

Land Armenië
Positief getest 205,128
Aantal Doden 3,794
Hersteld 184,243
Actieve gevallen 17,091
Kritische toestand onbekend aantal
*Deze cijfers zijn vanaf 15 Februari 2020 tot en met 14 april 2021

Kaart Corona Armenië vandaag

U bent opzoek een landkaart van Armenië? Wij bieden op deze pagina relevante plattegronden aan van Armenië, met daarop toeristische bezienswaardigheden, laatste nieuws en nog veel meer!

LIVE Covid-19 Kaart Armenië zones

Hieronder vind je een overzicht van de coronavirus besmettingen, doden en departementen in Armenië:

Corona-teller.nl

Armenië regio’s kaart

Covid-19 Kaart Armenië aantal inwoners besmet, Corona Aantal overledenen, Reisadvies Armenië en lokaal

Vakantie naar Armenië mogelijk?

Op vakantie naar Armenië coronavirus

Door de uitbraak van corona was op vakantie gaan naar Armenië lange tijd niet mogelijk. Gelukkig zijn de maatregelen in Armenië versoepeld. En is in 2021 op vakantie ondanks het coronavirus in veel landen weer mogelijk. Houd wel rekening met de corona maatregelen in Armenië. Lees u daarom goed in voor u op vakantie gaat naar Armenië of een ander land.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

Reisadvies Armenië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 03-03-2021 | Nog steeds geldig op: 14-04-2021

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar het buitenland te reizen. Reis ook niet vanuit het buitenland naar Nederland als dat niet echt nodig is. Lees het hele reisadvies. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’.

Corona-teller.nl
Kaart bij reisadvies Armenië

Reischecklist Armenië

Reist u naar Armenië? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Armenië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
Reisverzekering
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Armenië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Gezondheid
Thuisblijvers
 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
 • Neem geen drugs mee naar Armenië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De grens tussen Armenië en Azerbeidzjan is gesloten. Reis niet binnen 5 km van de grens met Azerbeidzjan. Reis vanuit Georgische hoofdstad Tbilisi niet over de H53 en de H26 van Baghanis naar Tsaghkavan naar de hoofdstad Jerevan, omdat deze door dit grensgebied loopt.

De gebieden Gazakh en Verin Voskepar zijn door Armenië bezette enclaves van Azerbeidzjan die onder het staakt-het-vuren akkoord worden teruggegeven aan Azerbeidzjan. Het is nog niet duidelijk wat dit voor gevolgen zal hebben voor de veiligheidssituatie. In deze gebieden zijn nog mijnenvelden. Deze zijn meestal aangegeven.

De regio Nagorno-Karabach

De regio Nagorno Karabach heeft zich in 1993 eenzijdig en met steun van Armenië afgescheiden van Azerbeidzjan. Door gevechten in het verleden is een niet-officiële grens ontstaan tussen de regio Nagorno Karabach en Azerbeidzjan.

Vanaf 10 november 2020 geldt er een staakt-het-vuren onder toezicht van Russische vredestroepen. Dit betekent niet dat er geen gevechten meer zijn. In het hele gebied moet rekening worden gehouden met niet-ontplofte munitie en mijnen. De Armeense autoriteiten hebben de staat van beleg afgekondigd. Dit betekent dat meer gebieden, vooral  bij de grens, onder militair gezag zijn komen te staan. Reservisten kunnen worden opgeroepen zich te melden. Voor mannen die onder de mobilisatieoproep vallen, bestaat de kans dat zij niet kunnen uitreizen. Dit geldt ook voor mannen met de Armeense en de Nederlandse nationaliteit.  

Vluchtschema’s van en naar Armenië kennen veel wijzigingen. Neem op tijd contact op met uw vliegmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Voor meer informatie kunt u de website van het internationale vliegveld Zvartnots in Jerevan raadplegen (informatie in het Engels).

Gezondheidszorg

De Armeense autoriteiten hebben door de geweldsescalatie besloten alleen nog urgente gezondheidszorg te verstrekken. Ziekenhuizen hebben te maken met opname en behandeling van militaire en civiele slachtoffers van het oorlogsgeweld. Ook is de gezondheidszorg overbelast door het hoge aantal coronavirus besmettingen.

Zie ook het reisadvies voor Azerbeidzjan.

Verblijft u in de regio Nagorno Karabach of een van de bovenstaande ‘rode’ regio’s en raakt u in de problemen? Dan kunnen de Nederlandse ambassades in de hoofdstad Jerevan en in de hoofdstad Bakoe (Azerbeidzjan) u niet helpen. De Nederlandse ambassades hebben geen toegang tot (de lokale autoriteiten van) deze regio.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De Azerbeidzjaanse enclave Karki blijft bezet door Armenië. In dit gebied zijn nog mijnenvelden. Deze zijn meestal aangegeven.

Demonstraties

Na ondertekening van het staakt-het-vuren wordt er tegen de regering gedemonstreerd. Demonstraties zijn soms ook gericht tegen westerse ambassades, inclusief die van Nederland. Komt u in een demonstratie of protest terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld de informatie in de media.

Natuurgeweld

In Armenië kunnen zware aardbevingen voorkomen. De laatste zware aardbeving was in 1988. Wilt u meer informatie over aardbevingen? Ga naar Earthquake Hazards Program.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Armenië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade in Jerevan via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Maatregelen coronavirus

De maatregelen die de lokale overheid neemt kunnen beperkingen geven bij het in- en uitreizen en het dagelijks leven.

De landsgrenzen tussen Armenië en Georgië en Armenië en Iran zijn gedeeltelijk open voor personenverkeer. Alleen reizigers met de Armeense nationaliteit en buitenlanders met een verblijfsvergunning mogen Armenië binnenkomen. Er wordt streng gecontroleerd. Het komt voor dat de grenzen plotseling tijdelijk  gesloten worden. Houd hier rekening mee.

Grens met Turkije en Azerbeidzjan

De Armeense grenzen met Turkije en Azerbeidzjan zijn gesloten. Dit heeft te maken met politieke spanningen tussen Armenië en Turkije en Armenië en Azerbeidzjan.

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Airtransport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Over het algemeen houdt iedereen zich aan de verkeersregels. Houd rekening met slechte tot zeer slechte wegen. Let op voor inhaalmanouvres in de bergen en slecht aangegeven wegwerkzaamheden. 

Coronavirus

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn.

Na een verblijf in Armenië gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe besmettingen in Nederland. Lees wat de regels zijn voor thuisquarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of via coronatest.nl.

Deze maatregel geldt voor terugkeer uit landen waar de besmettingsgraad te hoog is en/of landen buiten de EU/Schengen die niet op de lijst van landen staan waarvoor het inreisverbod is opgeheven. Zie de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod opgeheven is.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Armenië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Armenië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Armenië te verkleinen hebben de Armeense autoriteiten landelijk maatregelen genomen. Lees de laatste informatie over de maatregelen in Armenië op de website van de Armeense overheid (informatie in het Engels).

De Armeense overheid blijft aandringen op strikte naleving van de maatregelen. Overtredingen worden bestraft. Zodra het aantal besmettingen toeneemt en de medische capaciteit dreigt te worden overbelast, kan de Armeense overheid strengere maatregelen invoeren.

Let op: het reisadvies voor Armenië staat nog steeds op oranje. Reis alleen wanneer echt noodzakelijk.

Inreisbeperkingen

Vanaf augustus 2020 mogen inwoners van Nederland weer naar Armenië reizen. Bij aankomst op de luchthaven wordt gecheckt op symptomen van COVID-19. Na aankomst moet u verplicht 14 dagen in zelfquarantaine. Er is mogelijkheid om een PCR-test uit te laten voeren in Nederland. Deze negatieve test mag bij aankomst in Armenië niet ouder zijn dan 72 uur. U kunt ook in Armenië bij een van de lokale testcentra een PCR-test laten doen.  

De zelfquarantaineplicht komt te vervallen wanneer:

 • u een negatief resultaat van uw PCR-test heeft (uitslag meestal binnen 24 tot 48 uur bekend)

of

 • beschikt over een geldige negatieve uitslag (check daarvoor wel de voorwaarden die Armenië daaraan stelt).
Gezondheidssituatie

De kwaliteit van de gezondheidszorg in Armenië is van een lagere kwaliteit dan die in Nederland. Buiten de hoofdstad Jerevan en enkele andere grotere steden zijn de medische voorzieningen beperkt. Door de oorlog en het Covid-19 virus is gezondheidszorg in heel Armenië problematisch.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Armenië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen specifieke tips voor Armenië.

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit kan in bepaalde periodes van het jaar minder goed zijn. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index(informatie in het Engels).

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) wordt niet algemeen geaccepteerd in Armenië. Er kunnen zich incidenten voordoen waarbij personen uit de LHBTI-gemeenschap lastig worden gevallen. Houd hier rekening mee.

Drugs

Gebruik, bezit en handel in verdovende middelen wordt in Armenië streng bestraft. De omstandigheden in Armeense gevangenissen zijn zwaar.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Armenië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Politie: 102
Ambulance: 103
Brandweer: 101

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Jerevan

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Jerevan.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.

Lees meer over Armenië op nederlandwereldwijd.nl

Veel gestelde vragen over COVID-19 in Armenië

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder beantwoorden we enkele vragen:

🌴 Kan ik een vakantie boeken naar Armenië?

Door COVID-19 was op vakantie naar Armenië in 2021 lange tijd niet mogeilijk. Om te weten of op vakantie naar Armenië mogelijk is moet u kijken naar het reisadvies.

Bekijk Reisadvies Armenië en vind daar ook direct reisorganisaties die deze vakanties tijdens corona organiseren volgens de rivm richtlijnen.

🗺️ Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in Armenië

Op onze COVID-19 kaart kunt u exact zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Armenië:

Bekijk coronavirus kaart Armenië

🤧 Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Armenië?

Voor reizen naar Armenië heb je een negatief corona testresultaat nodig. Als je gaat vliegen, is een PCR coronatest nodig. Ook heb je een bewijst nodig van de negatieve corona testuitslag. Dit is in de vorm van een reisdocument ondertekend door een arts. Bekijk ons overzicht met testlocaties voor een COVID-19 PCR Test Armenië inclusief reisverklaring. Dit overzicht toont meet dan 2500+ corona teststraten door heel het land!

🧴 Hoe bescherm ik me tegen corona in Armenië

Het belangrijkste om een corona besmetting te voorkomen is om je handen te wassen volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO)

Andere maatregelen die je kunt nemen tegen corona zijn:

 • Hoesten en niezen enkel in de binnenzijde van je elleboog
 • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
 • Geen handen schudden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis
 • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
 • Heb je last van keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid? Blijf thuis!

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten