De zorgen over het coronavirus op scholen. Hoe kan het dat leraren zo ontzettend bang zijn?

Het coronavirus zorgt voor veel slachtoffers over de hele wereld. Echter, sinds een aantal weken neemt het aantal slachtoffers steeds verder toe. Om deze toename een halt toe te roepen, heeft de Nederlandse Overheid besloten extra maatregelen af te kondigen. Door deze maatregelen zijn horecagelegenheden gesloten en zijn veel andere sociale gelegenheden afgelast. Daarentegen gaan de meeste scholen nog steeds door met hun standaard beleid. 

corona

Helaas zijn de meest leraren hier niet zo blij mee. Er zijn zelfs een aantal leraren ontzettend bang voor de gevolgen en de verspreiding van het virus, maar hoe kan dit nou eigenlijk opgelost worden? 

Scholen bang voor het coronavirus

Vanuit de verschillende onderwijsinstellingen klinken steeds meer bezorgde geluiden over de verspreiding van het vervelende coronavirus. Dit heeft voor een deel te maken met het oplopende aantal besmettingen. Volgens de speciale vakbond voor leraren maakt meer dan 80% van de leraren zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus op hun school. Toch is de minister van Basis- en Voortgezet onderwijs duidelijk dat de scholen vooralsnog open blijven. Tenminste, wanneer het aantal besmettingen niet te hard oploopt. 

Bang voor besmettingen in jouw buurt? Bekijk dan eens de kaart van Nederland via deze link

Leerlingen met het coronavirus aan het bureau

Veel leraren vinden het ontzettend raar dat de meeste leerlingen alsnog ontzettend dichtbij komen. Er zijn zelfs een aantal leraren die hun leerlingen op afstand willen houden, bijvoorbeeld door middel van een bureau. Echter, helaas is dit niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer er iets uitgelegd dient te worden. Daarnaast dragen veel leerlingen geen mondkapje. Dit komt doordat het niet verplicht is om een mondkapje te dragen. 

corona

Lopen in de verkeerde richting

Om de verspreiding van het coronavirus op school tegen te gaan, zijn er allerlei verschillende maatregelen genomen. Allereerst hebben veel scholen ervoor gekozen om looproutes in de school aan te leggen. Door middel van deze looproutes is het voor kinderen bijna onmogelijk om tegen elkaar aan te lopen. Tenminste, wanneer de kinderen zich aan de regels zouden houden. Helaas houdt een groot deel van de kinderen zich niet aan de regels van veel middelbare scholen. 

‘Scholen dicht totdat er een vaccin is tegen het coronavirus’

Een aantal leraren wil eigenlijk pas weer fysiek lesgeven als er sprake is van een eventueel vaccin. Tot die tijd brengt is het volgens een aantal leraren nog te gevaarlijk om les te geven. Helaas komt het de laatste dagen steeds vaker voor dat het klassen naar huis gestuurd worden, bijvoorbeeld door het aantal besmettingen. In veel gevallen komen deze besmettingen voor bij de ouderejaars, zoals vijf en zes VWO. Echter, volgens een aantal experts kunnen de scholen gewoon open blijven wanneer iedereen zich aan de regels houdt, zoals het wassen van handen en het houden van afstand.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie